Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Niyet ettim kendim için bir kabin yapmaya, açtım Browser'ı uydum Yavuz abiye...
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 19   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Niyet ettim kendim için bir kabin yapmaya, açtım Browser'ı uydum Yavuz abiye...  (Okunma Sayısı 170601 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ocak 02, 2016, 00:26:42 ÖÖ »

Malum İstanbulu kar bastı, dışarda çalışmak biraz zor olacak ama yinede bakacaz bir çaresine. Stick&butonları Yavuz abi ve pcdata'nın da söylediği gibi yurtdışından getirtmeye karar verdik arkadaşla. Yavuz abinin önerdiği arcadespareparts.com'dan 2 makina için toplamda;

4 adet Joystick http://www.arcadespareparts.com/arcade_parts/joysticks/arcade_joystick_competition/12056.html

4 adet Player buton http://www.arcadespareparts.com/arcade_parts/push_buttons/arcade_start_button/12123.html

30 adet standart push buton (farklı renklerde) http://www.arcadespareparts.com/arcade_parts/push_buttons/arcade_button_standard_push_button_black/12131.html

birde 2 adet Ipac encoder alacağız ama Ipac2 mi olacak yoksa 4 mü? ve tüm bu stick ve butonları bu encoder'amı bağlayacağız?

Eksik varmı bilemiyorum? Sizde tamam derseniz bu akşam siparişi vereceğiz anca gelir zaten.

Kontrollere en son aşamada ihtiyacınız olacak. Naçizane tavsiyem önce kabin tasarımı ve imalatı işlerine biraz daha mesai harcayıp bazı şeyleri netleştirmeniz yönünde olacaktır. Sipariş işin en kolay tarafı

Bir de toplu sipariş verecekseniz bir uyarım olacak. Kutuda 36 tane buton 4 tane joystik gören gümrük memuru paketinizi ticariye sokabilir dikkat!

Bence ayrı ayrı sipariş edin. Kargo parasından ekonomi yapmanıza gerek yok zira kabin yapacaksanız en az 1000-1500 TL'yi (fazlası olur azı olmaz) gözden çıkartmış olmanız lazım zaten

Buradan da "yapmak mı" "hazır almak mı" sorusuna geliyoruz ki bu tamamen kişisel tercih meselesidir. Yapmak almakdan daha ekonomik değil onu söyleyebilirim rahatlıkla...

dodogildo
Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Ocak 02, 2016, 02:21:44 ÖÖ »

Retro oyun ekipmanlariyla kendini kanıtlamış bir model bakın derim. Sahibinden comdaki herhangi bir tüplü tv olur diye düşünmektense Sony'nin şu modeli Sharp'in şu modeli gibi bir kaç CRT üzerinde karar kılıp sonradan onları hunt edin. Ben öyle yapmıştım, şimdi çok mesudum
« Son Düzenleme: Ocak 02, 2016, 02:24:19 ÖÖ Gönderen: dodogildo » Logged
pcdata76
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ocak 02, 2016, 19:14:47 ÖS »

"Ipac 2" siparişleri tamam, şimdi sıra butonlarda. Pcdata kabine koyacağım buton sayısını senden kopya çekeceğim (18 adet buton kullanmışsın) pause reset diye düğmeler koymuşsun onlardamı encodera bağlanıcak?

Televizyon kolay. Sahibinden.com'da 50-60 TL civarına satılıyor onlarca farklı marka model 55 ekran TV. Sana yakın oturan birinden alır geçersin. Sadece almadan önce RGB scart olduğuna emin olduğun (genelde 90'ların ortasından itibaren çıkan modellerin hepsi öyle) ve servis menüsüne standart kumanda ile girilebilen (hatta bulabilirsen bir önceki nesil, ayarları doğrudan kart üzerindeki potansiyometreler ile yapılan) bir TV olduğuna emin ol. Tabi alırken de renklerin, geometrinin ve netliğin iyi olduğunu da kontrol et mutlaka (tüplü televizyonlar tam netliğe ve doğru renk vermeye 1-2 dakika ısındıktan sonra başlarlar)

TV için tanıdık bir tamirciye gittim bugün elinde 55 ekran arçelik vardı, scartı bozuk ama ben hallederim dedi. TVyi açtık renkler filan hiç hoşuma gitmedi birde bayağı pusluydu yazılar filan (hani şu alttan haber şeridi geçer ya zor okunuyordu). 55 ekran trinitron gelirse haber verecek. Sevgili pcdata RGB scart olduğunu nasıl anlayacağız?

Piyasada çok temiz TV'ler var, sıkıntılı olanlarla hiç uğraşma. Fiyatları da zaten pahalı değil. Scart'ın RGB olup olmadığı kullanıcı veya servis manuelinden bakılarak kesin olarak anlaşılabilir.

İlanlarda malesef satıcılar ne sattığından habersiz, sorduğun halde bile model numarasını doğru düzgün söyleyemeyen kişiler oluyor.

Sony Trinitron'ların bulabilirsen en iyi modeli AE-1 şasiye sahip olan modelleridir (TV modelleri KV-XXXX şeklinde olur sonylerde, ancak belli modellerde hep aynı şasi vardır, bir TV bulduğunda modelinden arama yaparak hangi şasiye ait olduğunu kontrol edebilirsin) Bu şasi markaların ucuzlatma politikalarına başlamadığı zamanlarda üretilmiş bir model. Ayrıca tüm geometri ayarları potansiyometrelerle olduğu için servis menüsü v.s. ile uğraşmaya gerek kalmıyor.

Yalnız trinitron tüpler silindiriktir (düşeyde düz, yatayda bombeli), arcade makinalardaki gibi tamamen bombeli değil. Böyle bir takıntın varsa trinitrondan memnun kalmayabilirsin Kahkaha

Bunun dışında Panasonic, Toshiba ve çok nadir bulunsa da Loewe TV'ler de oldukça iyilerdir. Yerlilerden de arçelik-beko Toshiba tüp kullanır, iyidir.

Commodore64 - Amiga - Arcade Systems - MAME - IBM - CRT - Repair&Restoration
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ocak 02, 2016, 23:40:49 ÖS »

Malum İstanbulu kar bastı, dışarda çalışmak biraz zor olacak ama yinede bakacaz bir çaresine. Stick&butonları Yavuz abi ve pcdata'nın da söylediği gibi yurtdışından getirtmeye karar verdik arkadaşla. Yavuz abinin önerdiği arcadespareparts.com'dan 2 makina için toplamda;

4 adet Joystick http://www.arcadespareparts.com/arcade_parts/joysticks/arcade_joystick_competition/12056.html

4 adet Player buton http://www.arcadespareparts.com/arcade_parts/push_buttons/arcade_start_button/12123.html

30 adet standart push buton (farklı renklerde) http://www.arcadespareparts.com/arcade_parts/push_buttons/arcade_button_standard_push_button_black/12131.html

birde 2 adet Ipac encoder alacağız ama Ipac2 mi olacak yoksa 4 mü? ve tüm bu stick ve butonları bu encoder'amı bağlayacağız?

Eksik varmı bilemiyorum? Sizde tamam derseniz bu akşam siparişi vereceğiz anca gelir zaten.

Kontrollere en son aşamada ihtiyacınız olacak. Naçizane tavsiyem önce kabin tasarımı ve imalatı işlerine biraz daha mesai harcayıp bazı şeyleri netleştirmeniz yönünde olacaktır. Sipariş işin en kolay tarafı

Bir de toplu sipariş verecekseniz bir uyarım olacak. Kutuda 36 tane buton 4 tane joystik gören gümrük memuru paketinizi ticariye sokabilir dikkat!

Bence ayrı ayrı sipariş edin. Kargo parasından ekonomi yapmanıza gerek yok zira kabin yapacaksanız en az 1000-1500 TL'yi (fazlası olur azı olmaz) gözden çıkartmış olmanız lazım zaten

Buradan da "yapmak mı" "hazır almak mı" sorusuna geliyoruz ki bu tamamen kişisel tercih meselesidir. Yapmak almakdan daha ekonomik değil onu söyleyebilirim rahatlıkla...

Abi tamamen haklısın da, şu sıralar İstanbul biraz soğuk gidiyor. Bodrumda çalışılmıyor, o yüzden parçalarda anca gelir diye düşündüm. Bütçemizi ayarladık zaten, zira bu işlerde hep artmadan yetmeyeceğini biliyorum. Butonlarıda söylediğin gibi alacağız (büyük sözü dinlemekte fayda vardır herzaman) tercih meselesi de kesinlikle "yapmak"
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ocak 02, 2016, 23:42:08 ÖS »

Retro oyun ekipmanlariyla kendini kanıtlamış bir model bakın derim. Sahibinden comdaki herhangi bir tüplü tv olur diye düşünmektense Sony'nin şu modeli Sharp'in şu modeli gibi bir kaç CRT üzerinde karar kılıp sonradan onları hunt edin. Ben öyle yapmıştım, şimdi çok mesudum

Zaten söylediğiniz gibi olacak sanki üstadım, Allah mesud etsin
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ocak 02, 2016, 23:50:42 ÖS »

Piyasada çok temiz TV'ler var, sıkıntılı olanlarla hiç uğraşma. Fiyatları da zaten pahalı değil. Scart'ın RGB olup olmadığı kullanıcı veya servis manuelinden bakılarak kesin olarak anlaşılabilir.

İlanlarda malesef satıcılar ne sattığından habersiz, sorduğun halde bile model numarasını doğru düzgün söyleyemeyen kişiler oluyor.

Sony Trinitron'ların bulabilirsen en iyi modeli AE-1 şasiye sahip olan modelleridir (TV modelleri KV-XXXX şeklinde olur sonylerde, ancak belli modellerde hep aynı şasi vardır, bir TV bulduğunda modelinden arama yaparak hangi şasiye ait olduğunu kontrol edebilirsin) Bu şasi markaların ucuzlatma politikalarına başlamadığı zamanlarda üretilmiş bir model. Ayrıca tüm geometri ayarları potansiyometrelerle olduğu için servis menüsü v.s. ile uğraşmaya gerek kalmıyor.

Yalnız trinitron tüpler silindiriktir (düşeyde düz, yatayda bombeli), arcade makinalardaki gibi tamamen bombeli değil. Böyle bir takıntın varsa trinitrondan memnun kalmayabilirsin Kahkaha

Bunun dışında Panasonic, Toshiba ve çok nadir bulunsa da Loewe TV'ler de oldukça iyilerdir. Yerlilerden de arçelik-beko Toshiba tüp kullanır, iyidir.

Sahibinden'e hiç bulaşmak istemiyorum o yüzden, zaten çok hakim olmadığım bir konu git satıcın yanına modele bak filan. Bakalım şimdilik yaşadığım mahalledeki tamircileri dolanacağım. Ha siz bir ilana denk gelirsenizde haber verirsiniz o ayrı sonuçta işi bilen siz  Masum

Tamamen bombeli olcak diye bir takıntım yok, renkler güzel ve görüntü akıcı olsun kafi.
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ocak 28, 2016, 00:09:49 ÖÖ »

MDF ne pis tozuyormuş unutmuşum (kapalı alanda ilk kez kesim yaptım) neyse kabinin yan kısımlarını çıkardım bu akşam. Yarın yeni bir dekupaj ucu alıp devam etmeyi düşünüyorum. Bu arada TV işide halloldu (fotoğrafta da çıkmış şansa  ) pcdata çok yardımcı oldu sağolsun, ayrıca Yavuz abi senin sevdiğin tarzda on/off on konumdayken fişe takılınca direk açılıyor. MDF yi kersteciden aldım (135₺) tanıdık bir marangoza ölçülerime uygun şekilde 5 tane diktörgen şeklinde kestirdim 20₺ de ona verdik.  Bauhause 4 parçaya 180₺ istedi. Böyle çok daha ekonomik oldu ayrıca fazla parçada kaldı. Şimdilik bu kadar, ha bir de ultimarc encoderlarımızda geleli 2 haftayı geçti. Arkadaşta stick&buttonların siparişini verecekti. Ne yaptı bilmiyorum. Ufak adımlarla gidiyoruz bakalım. Bir scartcade'miz olsada şu tv yi test edeydik iyi olurdu 

Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ocak 28, 2016, 01:26:54 ÖÖ »

kolay gelsin macera başladı desene...
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Mart 10, 2016, 01:27:35 ÖÖ »

Projeyi farklı sebeplerden ötürü bayağıdır yatırıyorum;
1 - Diğer projelerim/hobilerim
2 - T-molding için tanıdık bir kaç marangozdan ricada bulundum, sağolsunlar ilgilenirmiş gibi yapıp salladılar. Yavuz abinin tavsiyesine uyup yumuşak geçme işi için freze olayını kabini toplamadan halletmek istiyorum. Acaba elinde fazladan 18mm yumuşak geçme (siyah) olan ve satmak isteyen arkadaş varmı? Yoksa 75₺ verim 50 metre almak zorunda kalacağım.
3 - Sonuncusuda Scartcade olayı. Bu konuda da her türlü fikre ve alışverişe açığım. Bir tane tv tamircisi arkadaşa bana böyle bir aparat yaparmısın dedim "sakat o işler" dedi 

Bugünlerde yeniden başlayacağım kabine özellikle T-molding için yardımcı olabilecek varsa çok makbule geçer.
Jester
Üye

MAX 330 MEGA       PRO-GEAR SPEC

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Mart 10, 2016, 01:33:08 ÖÖ »

TV işini nasıl hallettin, hangi marka model, kaç inç ? Bende girmeyi düşünüyorum yakında bu işe o yüzden önce TV olayını halledip kabinin boyutlarını ona göre belirlerim diye düşünüyorum.

"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Mart 10, 2016, 01:38:57 ÖÖ »

Sahibinden, Sony 55 ekran
Jester
Üye

MAX 330 MEGA       PRO-GEAR SPEC

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Mart 11, 2016, 21:13:12 ÖS »

Sahibinden, Sony 55 ekran
Tam model numarası nedir acaba ? KV-XXXX ?

"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Mart 14, 2016, 11:00:14 ÖÖ »

21X5D (geçikmeli cevap için kusura bakma, yoğunluklar)
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Mart 14, 2016, 11:03:06 ÖÖ »

T-molding işini hallettim, televizyonu alalı 2 ayı geçti ama hala test edemedim. Linkteki kartı alırsak hertürlü problemi elemişmi oluyoruz. Bir daha devre filan yaptırmamız gerekirmi?

https://www.ultimarc.com/avgainst.html
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Mart 14, 2016, 11:37:46 ÖÖ »

T-molding işini hallettim, televizyonu alalı 2 ayı geçti ama hala test edemedim. Linkteki kartı alırsak hertürlü problemi elemişmi oluyoruz. Bir daha devre filan yaptırmamız gerekirmi?

https://www.ultimarc.com/avgainst.html

Daha fazla uğraşmak istemiyorsan, evet.

Bazı ATI kartlara özel firmware geçilerek de arcade vga kartı haline getirmek mümkün. @_joker bunu yapmıştı. Ben tecrübe etmedim henüz...

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 19   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: