Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Niyet ettim kendim için bir kabin yapmaya, açtım Browser'ı uydum Yavuz abiye...
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 19   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Niyet ettim kendim için bir kabin yapmaya, açtım Browser'ı uydum Yavuz abiye...  (Okunma Sayısı 173590 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #75 : Haziran 17, 2016, 11:02:48 ÖÖ »

Maximus paralı, Game Ex'te tam özellikli kullanım için bağış istiyor.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #76 : Haziran 17, 2016, 12:58:49 ÖS »

Maximus paralı, Game Ex'te tam özellikli kullanım için bağış istiyor.

Parasız FE'ler de var ancak bir kabin projesinde yaptığın harcamaları göz önünde bulundurunca illa bedava olsun diye bir şey düşünmemen lazım.

Bence hangi FE'den "huzur" duyuyorsan onu kullanmalısın, parası da o işi yapan yazılımcıya yarasın.

Ben multimedya özelliklerinden dolayı GameEx kullanıyorum. Parasını ödedim. Oyun oynamadığım zaman mp3 veya internet radyo özelliklerini kullanıp müzik dinliyorum arkaplanda...

Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #77 : Haziran 17, 2016, 13:07:36 ÖS »

Gerçekten değecek ise sorun yok, zira masraftan kaçınmadığımız ortada. Hamama giren terlermiş 
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #78 : Haziran 18, 2016, 01:00:14 ÖÖ »

Eveeet PCyi bugün aldım gayet güzel ve hızlı (SSD sağolsun) çalışıyor. Ama nedense TV den bir türlü görüntü almayı başaramadım.

UltimarcVGA yı PC ye tanıtıp Restart ettiğimizde şöyle seçenekler geliyor

Ben "Multi 15-31" ile "Standart" denedim ama bir değişiklik yok.

Çözünürlük seçeneklerinden "240 by 240" denedim yine birşey olmadı TVde ama monitor bu hale geldi:

TV standbyda beklemiyor elektriğe takınca anında açılıyor, SCART kabloyu takınca anında AV açılıyor (bi ara SCART kablodan şüphe ettim bir pini yamuktu pense ile düzelttim fark yok). Fakat hep çizgili. İşin garip yanı UMSAnın adaptörünü taksamda çıkarsamda en ufak bir değişiklik olmuyor (acaba UMSA mı bozuk dedim). Fotolarda TVde Monitorde UltimarcVGA ya takılı (monitoru söküp tek tv de denedim). Acilen yardım beklemekteyim 
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #79 : Haziran 18, 2016, 01:02:07 ÖÖ »

Bu arada ArcadeVGA yı kurduktan sonra şöyle bir secenek deryası geliyor
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #80 : Haziran 18, 2016, 10:19:10 ÖÖ »

Azul sen sistemi umsa ilemi kurmak istiyorsun ArcadeVga ilemi ikisini birdenmi siparis gectin monitor olarak tüplü tv kullacaksan umsa yeterliydi ...windows 7 de ArcadeVga kuracaksan görüntü ayarlarindan 1cil ve 2cil ekran,ayarlarina dikkat et jumperlar sadece 15 khzde olsun 640*480 ayarlarini sec sorun yasarsan bir alttaki ayari sec titreşimsiz olur...cok net bir görüntü alman lazim...kartta sadece crt cikisindan 15 khz alabilirsiniz temiz bir Windows uzerine kur....
« Son Düzenleme: Haziran 18, 2016, 10:38:36 ÖÖ Gönderen: Heroman » Logged
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #81 : Haziran 18, 2016, 10:34:38 ÖÖ »

Evet  e kimse söylemedi birşey, hatta Yavuz abi ile bir mesajlaşmamızda ARCADEVGA yeterli olacak mı abi SCARTCADE gibi bir aparata ihtiyaç olacakmı yeniden diye sordum. Evet demişti diye hatırlıyorum  Ney
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #82 : Haziran 18, 2016, 10:40:42 ÖÖ »

monitörde görüntü aldığına göre 15khz olarak çalışmıyor demek ki
ekran kartının dvi çıkışı varsa dvi vga dönüştürücü ile umsa ya bağlamayı bir dene istersen, bazı kartlarda birinci çıkış dvi olduğu için 15khz yi dvi da çalıştırıyor olabilir
sinyal 15 khz gelmediği için tv gösteremiyor görüntüyü
yada 15 khz doğru olarak yüklü değil belki de
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #83 : Haziran 18, 2016, 10:42:06 ÖÖ »

Öğlede olabilir.....
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #84 : Haziran 18, 2016, 10:49:08 ÖÖ »

Azul sen sistemi umsa ilemi kurmak istiyorsun ArcadeVga ilemi ikisini birdenmi siparis gectin monitor olarak tüplü tv kullacaksan umsa yeterliydi ...windows 7 de ArcadeVga kuracaksan görüntü ayarlarindan 1cil ve 2cil ekran,ayarlarina dikkat et jumperlar sadece 15 khzde olsun 640*480 ayarlarini sec sorun yasarsan bir alttaki ayari sec titreşimsiz olur...cok net bir görüntü alman lazim...kartta sadece crt cikisindan 15 khz alabilirsiniz temiz bir Windows uzerine kur....

Şimdi ikisini aynı sistem üzerinde kullanmıyacazmı?
Az önce aşağı indim, ARCADEVGA yı çıkarıp sadece UMSA ile denedim sonuç aynı!
Win7 temiz kuruldu dün üzerine birtek ARCADEVGA kuruldu o kadar ha bir de MAME attım 
1cil ve 2cil ekran ayarlarını biraz açabilirmisin Heroman jumper filan
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #85 : Haziran 18, 2016, 10:51:13 ÖÖ »

monitörde görüntü aldığına göre 15khz olarak çalışmıyor demek ki
ekran kartının dvi çıkışı varsa dvi vga dönüştürücü ile umsa ya bağlamayı bir dene istersen, bazı kartlarda birinci çıkış dvi olduğu için 15khz yi dvi da çalıştırıyor olabilir
sinyal 15 khz gelmediği için tv gösteremiyor görüntüyü
yada 15 khz doğru olarak yüklü değil belki de

Sadece DVI monitor destekler diyor, diğer çoklu frekans seçeneklerini deneyip VGA giriş-Umsa-TV şeklinde de bağladım değişen birşey yok.
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #86 : Haziran 18, 2016, 10:58:24 ÖÖ »

Ikisini ayni sistemdede kurabilirsiniz tekbasina umsaylada olur..Masaüstüne sag klik özelliklere gel ekran ayarlari dan windowsun ana ekran olarak  1 görüntü kaynagi cikisinda ArcadeVga olmali  biostan anakartinda onboard ekran karti ni kapatmalisin varsa ...
jumper jpac aparatındaydi karıştırdım Kahkaha
« Son Düzenleme: Haziran 18, 2016, 11:00:47 ÖÖ Gönderen: Heroman » Logged
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #87 : Haziran 18, 2016, 11:04:00 ÖÖ »

Ikisini ayni sistemdede kurabilirsiniz tekbasina umsaylada olur..Masaüstüne sag klik özelliklere gel ekran ayarlari dan windowsun ana ekran olarak  1 görüntü kaynagi cikisinda ArcadeVga olmali  biostan anakartinda onboard ekran karti ni kapatmalisin varsa ...
jumper jpac aparatındaydi karıştırdım Kahkaha

Tek başına UMSA ile de denedim olmadı  Hmmm evet onboard ekran kartı açık şu an. Olur bir de onu kapatıp deneyim bakalım.
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #88 : Haziran 18, 2016, 11:52:10 ÖÖ »

Onboard ekran kartı disabled. 1 level atladım artık renki çizgilerim var  Kahkaha yok onboard ekran kartını kapatmadan onlara sahip oldum nasılmı hiçbir fikrim yok. Tek yaptığım tüm sistemi yüklenip bodrumdan kliniğe çıkarmak oldu. Bugün iftara kadar bununla uğraşmayı planlıyorum. Yukarı taşıyıp sistemi ilk çalıştırmam ile renkli çizgiler oldu

Televizyonun modeli bu, acaba ayar filanmı istiyor nedir  Ney
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #89 : Haziran 18, 2016, 12:03:08 ÖS »

Bu arada ArcadeVGA yı kurduktan sonra şöyle bir secenek deryası geliyor

şuan çözünürlük 640x480 ise
tv yi bağladığın porttan normal pc monitör bağladığında görüntü alamaman lazım test edermisin görüntü veriyormu

normal monitörde görüntü yoksa yukarıda ki listeden 320x240 olanı seçip denermisin

birde kartı kurarken standart olarak kurmuş olman lazım multisync elinde ki sony tv de çalışmaz
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 19   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: