Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Foruma selam  (Okunma Sayısı 17529 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dodogildo
Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Aralık 23, 2015, 14:08:31 ÖS »

Bunun üzerine, Batman Forever iyi gider Kahkaha

Batman Forever hatirlatmasi kotu oldu, cunku bu usenmeyip raftan CRT'yi indirecegim ve aksam karsisina gecip hakkiyla 6128'ten izleyecegim demek oluyor

Tesekkurler !
dodogildo
Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Aralık 24, 2015, 15:38:41 ÖS »

Dün vakitsizlikten düzgün bir cevap yazamamıştım:

Aramıza hoşgeldiniz.

Mesajınızda da belirttiğiniz gibi, beklentilerinizden çok daha fazlasını bulacağınıza emin olabilirsiniz. Adeta bir sarmal gibiyizdir

Teşekkür ederim. Evet farkettim, aysbergin suyun altındaki kısmı muazzammış.

Anlaşılan sizde, bizler gibi zamanında bu cihazlarla büyümüş, bir kısmına da bir şekilde sahip olamamış ve şimdi o yılların acısını çıkartıyorsunuz Kahkaha

Neler var elinizde merak ettik. Bir ara resimlerini paylaşırsanız seviniriz.

Bir şeyler hazırlıyorum, paylaşacağım,

Paylaşım, yardım etme sadece Amstrad scene'de yok, diğer platformların bir çoğunda benzer bir durum var. Commodore scene kadar aktif olmasa da, "ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" derler, az ama öz üretirler

Aynen, heryerde var. Hele ki Commodore'a katkı sunanların oranı, gününü eğlenceyle geçirenlere kıyasla biraz daha az ama camia dev olunca toplam katkı çok inanılmaz boyutta. Diğer tarafta (en azından Fransa, İspanya, Almanya, Yunanistan başta Avrupa'da) neredeyse herkesin, donanımcı, yazılımcı, artist olduğu bir cemaat var. Çok ilginç iki tarafı da içinden gözlemlemek. Hepsi ayrı güzel.

Turbo Chameleon tuzlu bir çözüm. Sadece Commodore'dan vga çıkışı istiyorum derseniz ok. Bunun dışında diğer core'ları kullanmak için yine docking station kullanmanız gerekiyor

Ayrıca biz bu cihazları, crt tv'deki pastel renkleri ile sevdik. Vga ile kullanınca bana emulatör gibi geliyor Yine de tercih meselesi.

Chameleon sadece VGA çıkışı için ilgimi çektiğinden (diğer core'lara temayülüm yok ve emülasyona genel olarak ilgim az) şimdilik epey akılsız bir yatırım olarak bekliyor beni..

Tabi ki haklısınız, CRT'nin lezzeti kıyas kabul etmez. Scan lines, tarama hızı, scroll kalitesi vs, Pastel renklere gelince o biraz c64'e has (VIC-II mi sağolsun?). Amstrad ve Spectrum gayet satüre renkler veriyorlar

Açıkçası Amiga'yı LCD'yle kullandığım için yer kazanmak adına C64'e de bu yetiyi kazandırmak isterdim. Şimdi kullandığım C64>svideo>v2v>lcd çözümü pek tadsız. (LCD'de Benq'nün flicker free B912 modeli retro ekipman için biçilmiş kaftan. Sony CRT'mi ise raftan indirip geri kaldırmaktan yordun düştüm.)

Not: B912 Türkiye'de yok ama Amazon.co.uk'ten isteyebilirsiniz. Biliyorsunuz Amazon artık %10-15 bir şeyler kesip gümrük işlerini sizin adınıza hallediyor eğer express isterseniz. (Hem US hem UK store'dan denedim sıfır hatayla geldi)

« Son Düzenleme: Aralık 24, 2015, 15:53:33 ÖS Gönderen: dodogildo » Logged
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Aralık 24, 2015, 16:01:00 ÖS »

LCD'de Benq'nün flicker free B912 modeli retro ekipman için biçilmiş kaftan

ilginç. İncelemek lazım çok saol
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Aralık 24, 2015, 17:09:35 ÖS »

BenQ'nun 17" boyutunda BL702 ve 19" boyutunda BL912 monitörleri 15KHz desteğiyle çok konuşuluyor yabancı forumlarda. 5:4 oranı tam olarak olmasa da 4:3'e yakın bir deneyim sunuyormuş.

Ayrıca 17" olanda bir tek DSUB girişi varken 19" olanda DSUB+DVI ile iki cihaz aynı anda bağlanabiliyormuş.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Aralık 24, 2015, 19:04:09 ÖS »

Geç olsun güç olmasın, aramıza hoş geldin. Burada kafadengi adamlar, abiler, ablalar (pek göremedim o yok galiba ) arkadaşlar çok. Yaş kaç olursa olsun buradaki herkes dinozordur.

Bu arada teknik detayları bilmem ama şu an kullandığım BenQ E2420HD'de vga girişi mevcut. Amiga'yı bağlamayı düşündüm, ama ya monitörü yakarım ya Amiga'yı yakarım diye korktum. Teknik konuda biraz cahilim ondan herhalde.

dodogildo
Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : Aralık 24, 2015, 20:03:32 ÖS »

Amiga'nın native 15khz kodunu  destekleyen monitör ve TV'lere sadece Amiga RGB video <>D-sub könektor ile baglanabilecegimiz teorik bazda zaten biliniyordu. Avrupa'da bir takım arkadaşlar Benq'nun bu iki modeline "Aa madem 15khz diyor, dur bakayım belki olur" diyerek denemişler. Gerçekten benim diyen bir scandoubler kalitesinde netice almislar. Ben bunu duyunca atlayıp sipariş ettim. Lakin zaten açgözlü şekilde bir indivision mk2 almıştım, onun üzerinden çıkiyorum. (setupimdan görüntüleri bilahare paylasicam) Dolayısıyla doğrudan bağlama olayını kendim test etmedim.
supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Aralık 24, 2015, 20:15:00 ÖS »

Hoşgeldin dodogildo umarım canın sıkılıp rage quit olmazsın

sarkastik yaklaşım burada biraz boyu geçiyor sabır önemli...

dodogildo
Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : Aralık 24, 2015, 23:24:31 ÖS »

Söz verdiğim üzere setupimi bir ucundan göstermeye başlayayım.

Resimde görülen ekmek kasayı İtalya'dan dost canlısı bir abiden almistim. İtalya dünyadaki en yavaş postalardan birine sahip olduğu için toplam 1 buçuk ay sürmüştü gelmesi, 2 taraftaki gümrükte sürünmesi dahil. Hatasız bir cihaz, her portuna her bir şeyi taktım, SID leri kulağimla test ettiğim kadariyla o cephede de bir sorun görünmüyor. Bu çalışır durumdaki 2 ekmek kasamdan biri. Diğeri daha çikolatamsı ve hikayesi daha güzel, ayrıca tanıştıracağım. Bu resimdeki bana pahalıya patladı ama maliyetini çıkararak satacağım sanırım. Bu arkadaşı CRT'ye Retro Computer Shack'in Scart kablosu ile bagladım. O şirketin kablolarına bayılıyorum.

Sony CRT nin bu modeli araştırmalarıma göre Retro ekipman baglanabilecegim en beğenilen kompakt çözümdu.kendisini sahibinden comdaki emekli bir subay abiden makul fiyata aldım. Gözü gibi bakmış. Almak için Anadolu yakasından büyükçekmeceye epey bir araba kullandım

Competition Proyu zaten tanıyorsunuz!

Floppy emulator sd2iec yeterince arge yapmadan cahilce aldığım şeylerden biri, kötü kasa tipiyle sinir bozucu şekilde oradan bize bakıyor.&nbsp;En azından çalışıyor

Kartuş FCiii+ beklemeden maymun iştahla hemen aldığım icin default menülerde saçmasapan programlar var. Oysa bilabedel istediğim şeyi yukleyecekti, imal eden çocuk, yok yok dedim. İçinde adam gibi bir loader bile namevcut. Ama tonla disk copymsi, managerimsi şey var. Bu arkadaş da Almanya'dan tarzanca anlaşarak sipariş ettiğim ilginç bir DIY kılıfa sahip.

Ekranda nedense en sevdiğim oyun olan şey yer alıyor: Commando'nun c64'teki müziğine, Amstrad'daki oynanabilirligine (2. fire tuşu ile bomba atmak gibi) ve arcade versiyonun büyüklüğüne hastayım.
(ilk joystigi de bana aldırmış oyundur harçlığımla. )

Next: Daha çok sevdiğim daha exotic ekipmanlara doğru kaymayı planliyorum

« Son Düzenleme: Aralık 24, 2015, 23:31:37 ÖS Gönderen: dodogildo » Logged
Enson
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Aralık 24, 2015, 23:50:29 ÖS »

Hoş geldiniz, devamını merak ettim şimdi.
asit
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Aralık 24, 2015, 23:57:27 ÖS »

Hoş geldiniz

Amiga 500
C64
Ps1
Ps2
Atari 2600
Sega mega drıve 2
Xbox 1
Xbox 360
Nintendo wii
dodogildo
Ziyaretçi
« Yanıtla #25 : Aralık 25, 2015, 23:14:27 ÖS »

Söz verdiğim gibi devam ediyorum.

Bu resimde en gurur duyduğum bilgisayarım olan CPC 664 başrolde. 464'ün İngiltere'deki olağanüstü başarısı sonrası disket sürücü içeren bu model Mayıs 1985'te satışa çıkıp sadece 3 4 ay üretilmiş. Zira aniden yerini 128 K ve ciddi görüntüsüyle efsane olacak olan 6128 almış. Bu cihaz, o kadar az uretildigi için bulması en zor ve pahalı model. Ayrıca bana göre mavi tuşları ile en güzel tasarıma sahip Amstrad CPC modeli. Resimdeki kadar temiz olanı ise gözüyle görmüş az insan olduğu söylenir

Hemen sağ tarafta Amstrad makina parkımın demirbaşı olan siyah external HXC Floppy Emulator (model C) görülüyor. 664 (464'un aksine) bir Disk Drive interface içerdiği için, sadece standart bir ribbon cable ile external 2. bir Floppy Drive ya da Floppy Emulator bağlayabiliyorsunuz.

Burada exotic bir kablolama var. Şöyle ki, CPC'ler çalışmaları gereken 5v cereyanı normalde orijinal monitör üstünden alıyorlar. Benim setup'ımda artık monitör olmadığı için amperi uyan 5v bir adaptörü Y kablo ile HXC Floppy emulator ve bilgisayarı beslemek için ikisi arasında paylaştırıyorum

Dikkatli arkadaşlar cihazın expansion portunda bir board görecekler. Bu Mother x4 isminde bir multi board, sevgili totO başta çok yetenekli ve çalışkan bir grup fransız tarafından X-mass drive, X-Mem, play city ve sayısız yenilikci kart için bir hub teşkil edecek şekilde icad edilmis. http://www.centpourcent.net/qwerty/category/all Ben türk olduğum ve aklım oyuna çalıştığı için tabi ki bu güzel kartlar dururken Mother x4 üzerine hemen bir MultiFace II clone yerleştirmekle ise başladım. (Orijinal MFII ya bulunmuyor ya da çok pahalı ve bulununca çok paralanmış oluyor)

Gamepad'e gelince bu tipsiz şey aslında Amstrad ın başarısız konsol girişimi GX4000 ve aynı anda piyasaya sürdüğü Plus serisi ile dağıtılan ünite. İleride size benim GX4000 i ve onunla ilgili acayip hikayeleri anlatacağım. Bu Gamepad'i aradığımı yazdığımda camiadan iyi kalpli Craigsbar nam şahıs bende fazla var posta parasını yolla ücretsiz göndereyim diyerek hiç tanımadığı bu kula İngiltere'den postalamıştı. Ne derseniz en kötü Gamepad bile en güzel joystickten iyi oluyor hele ki 2. Fire tuşu da Commando gibi oyunlarda kusursuz çalıştı mı!

Ekrandaki oyun tabi ki Ikari Warriors. 1987 yılbaşında sanırım, bilip bilmeden ismine bakıp Ghost Computer den (acaba doğru mu hatırlıyorum?) çektirmiş ve aynı gün aldığım Pet Shop Boys Actually kasetini (it's a sin) binlerce kez dinleyerek saatlerce oynamıştım.

Not: CRT tv'ye çıkışı yaptığım Amstrad RGB to Scart kablo bir de 3mm mini jack yan parça içeriyor. Onu da CPC'nin kulaklık çıkışına bağlarsanız sesi CRT tv'ye aktarmış oluyorsunuz. Burada CPC bilmez dostlara bir ek bilgi: CPC ses çıkışı stereodur ve hem kendi içinde internal speaker ve kasa üzerinden ses kontrolü içerir hem de kulaklık çıkışı barındırır. Ne gam, C64'ün mono SID'i ile tüm oyun müzikleri nedense hep daha güzeldir )

Vaziyet bu. Next: Amiga ve Benq ya da belki diğer bir Amstrad

« Son Düzenleme: Aralık 25, 2015, 23:36:25 ÖS Gönderen: dodogildo » Logged
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Aralık 25, 2015, 23:29:21 ÖS »

Hoş geldiniz.

Benim ilk bilgisayarım sinclair +2 idi.

Amstrad'la 90 larda tanıştım. Samsun da bir mühendislik bürosunda.

İlk yıllardan itibaren oyunlar daha çok ilgimi çekmiştir. Klavyeli cihazlar daha nadir ve pahalı, ayrıca yedek malzeme temini de bir o kadar zor olduğundan pek bulaşmak istemiyorum (salında istemek değil de cesaret edemiyorum bir çok arkadaş gibi).

Ben de o yıllarda sahip olduğum veya maddi imkansızlıklardan sahip olamadığım konsollar ile gelecekte "bu cihazın temizi elimden uçup gitti vah vah" diyeceğime inandığım cihazları toplamaya çalışıyorum daha çok.
AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Aralık 26, 2015, 12:57:39 ÖS »

C64 ve Amstrad 'da durum böyle ise A1200e yaptığınız genişlemeleri merak ediyorum açıkçası  Karizmatik

AmigaAmigaAmiga
phoenix
Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Aralık 26, 2015, 13:14:46 ÖS »

Hoşgeldiniz
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: