@ibeser
Abi öncelikle temin edilmesi gereken en önemli malzeme Dakota/dekota/forex gibi adlarl satılan hafif plastik levhalar (reklamcılar dijital çıktıları sert bir yüzeye yapıştırmak istediklerinde bu malzemeyi kullanır). Reklamcıda çalışan bir arkadaşım artan malzemelerden(ıskarta) vermişti.
Sanırım benimki 3mm olanlardan :
http://www.reklammalzemeci.com/3-mm-Dekota-Foreks-Levha,PR-136.html1- fotoşopta önce kabinin tek yanını göz kararı çizdim kullanacağım saatin ölçülerine göz önünde bulundurarak. Çizgisel bu çizimin yansımasını kopyalasım hemen yanına.
2- sonra bunun printerdan çıktısını alıp, karbon kağıdıyla dakotaya aktardım çizimi.
dakota maket bıçağıyla kolay kesilen bir malzeme. ama aynı yerden çok bastırmadan bi kaç defa geçmek gerkiyor. zor kullanırsanız o da size kullanır: yamu yumuk olur kesim. KEsim esnasında cetvel kullanmak iyi bir fikir olabilir.
3.çıkan parçaları ve saati iyice ölçüp bicerek zemini,ön ve üst tarafı kesiyoruz. Benim saatimin ekran etrafı düz olduğu için tasarımı direk saate yapıştırdım ekran çevresi için dakota kesmedim. TAbi bu parçaları tutturmak için çıta görevi görecek dakotacıklar da şart, onları da bi güzel kesiyoruz.
4- en sona arka kapağı kalacak şekilde maketimizi oluşturuyoruz. saatimizi doğaçlama yerleştiriyoruz. tercihen mıknatıslı bir arka kapak ve karşılıklarını yapıp yapıyı bitiriyoruz.
5- fotoşopta ilk çzigsel tasarımlarımızı kullanarak kabin görsellerinden tasarımımızı oluşturuyoruz. kabinimizin diğer parçalarınıda ölçüp fotoşopa çiziyoruz. daha sonra bunlarıda tasarımla dolduruyoruz. plastik bazlı folyo stickera lazer çıktı alıp oluşturduğumuz makete yapıştırıyoruz.