Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Diablo macerası  (Okunma Sayısı 16406 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ricktehlikeli
Ziyaretçi
« : Ocak 03, 2016, 01:52:37 ÖÖ »

Şu diabloyu da 4 senedir istiyorum bir türlü kıramadılar . Netten diabloyu araştırırken torchlight2 diye bir oyuna rastladım , diablo 1 ve 2 nin yapımcı kadrosu blizzarddan ayrılmış , bu oyunu yapmışlar , merlinin kazanı da çok övüyor , üstelik oyun nete düşmüş , 1 gb , hemen indirdim , hakkaten zevkliymiş , 70 lirayı boşuna verecekmişiz ... Tavsiye ederim güzel oyun .
« Son Düzenleme: Haziran 03, 2016, 09:18:18 ÖÖ Gönderen: ricktehlikeli » Logged
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 03, 2016, 02:02:13 ÖÖ »

Torchlight güzel veya değil demiyorum ama grafik ve hikaye olarak diablo'nun yeri ayrıdır.

Çıktığı hafta almıştım diablo 3'ü (sonra da sattım). Eklentisini almadım bile ve derseniz ki o parayı hak ediyor mu ? Hem evet, hem hayır. Ülkemizin ortalama gelir seviyesi düşünülünce çok para. 60 lvl sonra paragon kasmaya başlıyorsun ve yine de parayı veren düdüğü çalıyor.

Diablo 2 nin yeri ayrı. 5-10 yıl boyunda rakipsizdi. Yine de öyledir bence.
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 03, 2016, 02:13:35 ÖÖ »

Diablo 3 ve Reaper of Souls çıktığı gün Collector's Edition aldım.
Diablo 1'den beri oynadığım bir seri.Bence son kuruşuna kadar hakediyor.
4. sezon yeni bitti. 5. sezonla beraber D2 günlerine dönmeye başlayacak.
Özellikle seasonal hardcore şiddetle tavsiye ederim.
Tabii günde 20 saat aralıksız oynayan bebelerin gerisinde kalıyorum ama kesinlikle oynamaya değer bence.
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 03, 2016, 11:49:49 ÖÖ »

Emek harcanarak üretilen her bir ürün, para ödenmeyi hak eder. Ülkemizde, bir çok oyun bir firma tekelinde olduğundan, vergilerden...vs oldukça pahalı. Bunda hem fikiriz. Ancak, bu korsan kullanma hakkı vermez bize. O yüzden 70 tl'yi sokağa atıyorduk gibi düşünmeyin derim

Diablo3 ilk iki oyun kadar etkili olmasa da benim hoşuma gitmişti. Hatta hem PC hem de PS4 için aldım. Konsolda nasıl olur diye düşünürken fareyi aratmadı bile. Hele bir de arkadaşla oynayınca zevki daha bir güzel oluyor. Bu tarz oyunların sanki günümüzde nesli tükeniyor gibi. RTS'ye olan şey Action RPG'ye de oluyor gibi.

Torchlight 1 ve 2 gerçekten güzel oyunlardır. Kaptırıp gidiyorsun. Ama ben Diablo'nun yanında Titan Quest'i öneririm. Antik Yunan, Mısır ve Çin mitolojisini konu alır. Şiddetle tavsiye ederim.

Uzay
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ocak 03, 2016, 22:43:02 ÖS »

free to play olan Path of Exile da kesinlikle denenmeli.
dodogildo
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Ocak 04, 2016, 01:42:47 ÖÖ »

Ülkemizde, bir çok oyun bir firma tekelinde olduğundan, vergilerden...vs oldukça pahalı.

PC/Mac için Steam, PlayStation için PS Store, Xbox için Live sağolsun oyunları dünya ile aynı anda ve aynı fiyata alabilmek...
Agony
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ocak 04, 2016, 10:52:07 ÖÖ »

Ülkemizde, bir çok oyun bir firma tekelinde olduğundan, vergilerden...vs oldukça pahalı.

PC/Mac için Steam, PlayStation için PS Store, Xbox için Live sağolsun oyunları dünya ile aynı anda ve aynı fiyata alabilmek...

Aral'ın getirdiği oyunlar Steam'de de pahalı. Bkz. Fallout4, Civilization...

Söz konusu diğer platformlarda da fiyatlar pahalı. Ama PSN ve Steam'de ara sıra indirimler oluyor. Xbox olmadığı için Live hakkında bir şey diyemiyorum.

eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ocak 04, 2016, 12:13:03 ÖS »

Oyun denilen şey genel olarak pahallı bir hobi. Şu ufacık retro camiasında bile dönen paraları görünce insanın dudağı uçuklarken yeni nesil kutulu bir oyun için 70 TL bence çok makul bir rakam (Diablo 3 için değer mi orası sizin zevkinize kalmış, bence 1 ve 2'nin yanında çok tırt).

Aşırı ucuz olmadıkça ben mağazalardan oyun almıyorum senelerdir. Hatta yeni yeni dadandığım PSN store'dan oyun satın almak çok uygun oluyor. Kutulusunu çok istediğim bir oyun olursa da ebay'e girip ikinci ellere bakıyorum (:

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ocak 04, 2016, 12:18:57 ÖS »

@Agony:

Aral'ın getirdiği oyunların Steam'de neden pahalı olduğunu biliyorsun değil mi? Geçen sene Steam TL'ye geçişle birlikte sürpriz bir indirim yapmıştı. Ancak kısa süre sonra 'bazı' oyunların fiyatları tekrar zamlanmıştı. Tepkiler karşısında da basın açıklaması gibi bir şey yayınlanmıştı. Özetle, fiyatlarda yerel distrübitörlerden gelen talep doğrultusunda piyasa şartlarına uyacak şekilde ayarlama yapıldığını söylüyordu. Steam'i piyasa şartları hakkında uyaran (zam isteyen) yerel distribütörün kim olduğunu tahmin etmişsindir.

Agony
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ocak 04, 2016, 12:38:15 ÖS »

@wizofwor, biliyorum tabi. Ben örnek vermek istedim. Ucuzun yanında böylesi pahalılarda var.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ocak 04, 2016, 12:40:07 ÖS »

Diablo III'e neden pahalı diyorsunuz anlayamadım doğrusu. Şu anda güncel oyunların çoğu 200TL'den pahalı, hatta konsol oyunları 289TL fiyat etikeyitle (100 dolar) piyasaya sürülüyor ve kapsamları değerlendirildiğinde Diablo III ile kıyaslanamazlar (Fallout 4 hariç).

Bu arada Steam indirimlerinin de bugün (04.01.2016) son günü, birçok kaliteli oyun ya da oyun paketini oldukça uygun fiyatlarla indirebilirsiniz. Arşivinizde yoksa en azından Valve Game Pack, Microsoft RTS Collection için paraya kıyın derim.

Bir başka söyleyeceğim söz ise artık benim gibi yaşlanmaya yüz tutmuş adamlar için korsan bitmiştir! Korsanla uğraşmak, indirirken bir dolu virüs tehdidi almak, güncelleme yapabilmek için kırk takla atmak, oynarken online keyfi yaşayamamak, kotayı doldurarak indirdiğiniz bir sürümün çalışmaması nedeniyle başka bir sürümü aramaya çalışmak, belli bir seviyeye geldikten sonra oyunda problemlerle karşılaşmak için çok yaşlıyım artık...

Piracy is dead! (unfortunately )
dodogildo
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Ocak 04, 2016, 12:51:26 ÖS »

118 saat oynadığım Witcher 3'e PS Store kaç dolar diyorsa verdim. Yine veririm
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ocak 04, 2016, 13:42:03 ÖS »

Yeni çıkan oyun pahalı , alıyorsun yeni çıkan donanımı istiyor , alıyorsun 2 ay sonra yeni oyun çıkıyor , yeni donanım istiyor . Kısır döngü .

Ben napıyorum , sabit bir donanımım var , adını duyduğum merak ettiğim oyunu indiriyorum, sistemim kaldırırsa oynuyorum , kaldırmazsa siliyorum :-)

Paramı da korsanı olmayan retroya yatırıyorum.

Valla ben 2010'da aldığım i5-2430M/GT740M/8GB özellikli notebook'umla daha düne kadar mutlu ve mesuttum, oyunları maks ayarlarla oynamak gibi bir saplantım da olmadığı için beni 1-2 yıl daha götürürdü muhtemelen. Yani sık sık donanım terfisi yapanlardan değilim.

Korsan oyun konusunda ise artık günümüzün dünyasında işler sıkıntılı. Bir GTA V oynayayım diyorsunuz, kırk takla atıyorsunuz, korsan için saatlerce zaman harcıyorsunuz (ki bizim millet için zamanın parasal karşılığı yoktur), bir şekilde çalıştırmayı başardığınızda ise tam stabil olmayan, güncellemeleri yine sıkıntılı hallettiğiniz, online oynayamadığınız bir oyun çıkıyor karşınıza. Torchlight vb gibi nispeten küçük ölçekli oyunlar olmasa korsanın pabucu çoktan dama atılacaktı ama yaygınlığı azalarak da olsa devam ediyor.

Bir diğer durum da korsan içerik kullandığımda kendimi ahlaki olarak tam tutarlı hissedememem. Bir sürü rasyonalizasyon çabası (pahalı fiyatlar, ülkemizdeki yetersiz satın alma gücü, türkçeleştirme çabalarının komik derecede yetersiz olması) içine girsem de aslında yaptığım şeyin bana yakışmadığını biliyor olmam.

Bu nedenle bir önceki jenerasyon konsollarla (PS3 vb) beraber korsan içeriği azaltarak kesme noktasına geldim. İşi konsol oyunlarından işletim sistemine ve yazılım noktasına da taşımaya çabalıyorum. Windows'u artık orijinal lisanslarla kullanmaya başlamıştım ki Windows 10 ile beraber zaten bedava oldu. Yazılımlarda da mümkünse açık kaynaklı ürünleri (Open/Libre Office vb) kullanmaya çalışıyorum.
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ocak 04, 2016, 13:53:31 ÖS »

Günümüzde oyun konsepti değişti. Online olmayan oyun kalmadı artık.Crack oyunlar devri kapandı bence.
Online bir oyunu crackleyip tek başına ortalarda dolanmak bir şey ifade etmiyor.
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ocak 04, 2016, 14:17:30 ÖS »

Diablo daha piyasaya çıkmadan kırıldı. Razor crackle oynamıştım ben.
Server'a bağlanmış gibi kandırıyor oyunu. Sorun şu ki hiçbir güncelleme yok ve online oynayamıyorsun. Dolayısıyla günümüzde ki diabloyla bir alakası kalmıyor. Sadece oyunun atmosferi ve grafikleri hakkında fikir sahibi olmuştum ki yaklaşık 9 gb download yapmıştım 3 sene önce
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: