Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetPS 1'in içindeki gizli hazine ( Audiophile Tutkunları için )
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PS 1'in içindeki gizli hazine ( Audiophile Tutkunları için )  (Okunma Sayısı 22299 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Samurai
Ziyaretçi
« : Ocak 08, 2016, 02:00:50 ÖÖ »

Herkese iyi geceler...

Bu sıralar zamanımın ve vaktimin bol olmasından dolayı bazı testler denemeler ve temizlikler yapıyorum....

Sizlere bahsedeceğim konu ise müzik tutkunlarının çok ilgisini çekicek....

İnternette bazı araştırmalar yaparken PLAYSTATİON 1 in içinde gizli bir hazine yattığını öğrendim ancak öyle böyle değil çok pahalı Hİ-Fİ sistemlere kafa tutabilen bir hazine...

Ama bu hazinenin sadece belli modellerde olduğunu öğrendim belki çoğunuz biliyordur PS1 in ilk modellerinde ses ve görüntünün çok daha iyi olduğunu bunu aslında bende biraz biliyordum ancak işin bombasını daha sonradan öğrendim...

Genel olarak bilinen SCPH-1000 SCPH-1001 VE SCPH-1002 modellerinin çok iyi olduğudur cunki bunlarda iyi bir DAC cipi kullanılmıştır...

Yine yaptığım araştırmalarda işin şekli yine değişti aslında gerçek hazinenin sadece 94 yılında çıkan ilk model olan SCPH-1000 modelinde yattığını öğrendim yani Japonyada ilk çıkan model.....

SCPH-1001 USA VE SCPH-1002 EURO modelleri aslında Japonyada çıkan 95 yılında SCPH-3000 Modeli olduğunu ve bunlarda kullanılan AKM DAC çipinin SCPH-1000 de kullanılan AKM DAC cipinden daha kötü olduğunu öğrendim....

SCPH-1000 de kullanılan Ashahi Kasei Microsystems DAC çipinin inanılmaz kaliteli olduğunu önemli bir müzik tutkunundan öğrendim...

Yine öğrendiğim bir konu ise Anakartın PU-7 olması gerektiği diğer modellerde ise PU-8 olduğudur yani işin en büyük bombası anakartın PU-7 olmasında yatıyor....

Yukarıdaki uzun bilgileri verdim cunki müzik tutkunları için bu çok önemli bilgiler....

Gelelim evde yaptığım teste SCPH-1000 ve PU-7 anakartlı konsolda....

Arkadaşlar inanirmisiniz bilmiyorum ama gerçekten mucize olağanüstü bir ses aldım böyle bir şey olamaz sesler o kadar iyiki arkadaşımdaki 5750 tl lik Onkyo sisteme kafa tuttu inanamadım...

Videosunu çekip koymak isterdim ama ekipmanım yok zaten videodan sesler anlaşılmaz canlı dinlenmesi gerekli ama gerçekten bir elmas var Ps1 in içinde inanılmaz sesler..

Umarım sizler için faydalı bilgiler olmuştur eğer müzik dinlemeyi seviyorsanız ses sizin çok önemliyse adres PS1 SCPH-1000 modeli ancak mutlaka PU-7 anakartı olmalı

Alın size ucuz bir Hİ-Fİ sistem.....

İleride ekipmanım olduğunda daha güzel fotoğraflar koyarim şimdilik 2 adet koyup SCPH-1000 î daha iyi tanırsınız...

* P_20160108_094245.jpg (163.03 KB, 1280x720 - Görüntüleme: 1591 kez.)

* P_20160108_094312.jpg (163.83 KB, 1280x720 - Görüntüleme: 1544 kez.)
« Son Düzenleme: Ocak 08, 2016, 09:51:19 ÖÖ Gönderen: Samurai » Logged
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ocak 08, 2016, 07:20:40 ÖÖ »

Araştırma için teşekkürler..Bizler için faydalı oldu....

Açıkçası bu konuda yıllardır bir çok yazı okudum, hatta forumdan bir dostumuz 1-2 yıl önce bu konuya eğildi, ama hepimiz 1002 modellerinin, Japonyadaki 1000 modeliyle aynı olduğunu sanıyorduk... 1002 modelin içine bakıp kontrol ettiniz mi?

Not: Araya bir iki fotoğraf yerleştirseniz bu güzel değerlendirme çok daha ilgi çekici görünebilirdi...

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 08, 2016, 07:46:55 ÖÖ »

Hahhh ikinciel sitelerindeki kurnazlara yeni bir ekmek kapısı çıktı.

Takım halinde PS1 --> 70 TL
Takım halinde PS1 (PU-7 Anakartlı) --> 250 TL ilanı görürseniz şaşırmayın Kahkaha

Şaka bir yana gerçekten güzel bilgiler, saol.

Üreticiler maliyeti düşürmek adına ilk model den sonra bazı parçaların kalitesini düşürebiliyorlar, fakat böyle sağlam bir özelliğe de yazık etmişler.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ocak 08, 2016, 08:12:46 ÖÖ »

joker_ : 1002 nadir zaten...1000 ise Türkiyede hiç görülmedi. Ebay'da baktımda 50-60 USD fiyatı var...

Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Ocak 08, 2016, 10:15:49 ÖÖ »

Araştırma için teşekkürler..Bizler için faydalı oldu....

Açıkçası bu konuda yıllardır bir çok yazı okudum, hatta forumdan bir dostumuz 1-2 yıl önce bu konuya eğildi, ama hepimiz 1002 modellerinin, Japonyadaki 1000 modeliyle aynı olduğunu sanıyorduk... 1002 modelin içine bakıp kontrol ettiniz mi?

Not: Araya bir iki fotoğraf yerleştirseniz bu güzel değerlendirme çok daha ilgi çekici görünebilirdi...

Haklisin abi resimlerle daha ilgi çekici olurdu ancak şuan elimde resim için net fotoğraflar çekeceğim ekipman yok ama yine net olmasada 2 adet konunun altına paylaştım....

SCPH-1002 modeli aynı değil cunki bunların hepsi PU-8 anakart kullanıyor benim elimde yok ancak olan bir arkadaşımda anakarta bakmıştım....

Benim elimde USA modeli olan SCPH-1001 modeli vardı bununda anakartına bakmıştık PU-8 di...

Sunuda belirtiyim SCPH 1001 ve 1002 kesinlikle ses de kötü değil hatta mükemmel ancak SCPH 1000 çok farklı

1994-SCPH 1000 ( ilk model PU-7 )
1995-SCPH 3000 JPN  SCPH 1001 USA SCPH 1002 EURO

Yukarıda resimde dikkat edersiniz SCPH 1000 nin arkasında S-VİDEO çıkışı vardır bu sadece bu modele özeldir başka hicbir modelinde yoktur......

SCPH 1000  AKM DAC ....10VM ile biterken...
SCPH 1002  AKM DAC ....09AVM ile bitiyor...

Bu ses ciplerindende fark anlaşılıyor zaten....

Ancak bu modellerin en büyük dezavantajı anormal derecede ısınması ve lensi yakması kronik bir sorunmuş zaten gerçekten pek oyun ve devamlı müzik dinlenecek gibi değil...

Not olarak SCPH 1000 modeli sadece Japonya da çıkmıştır başka hicbir yerde cikmamistir....

EBAY da devamlı düşüyor zaten fiyatlar 40 ve 70 dolar arasında ama işte PU-7 ve gerçek SCPH 1000 olması gerekli eğer satıcılar SCPH 3000 den kırma yaptıysa o kötü olur....
« Son Düzenleme: Ocak 08, 2016, 10:21:53 ÖÖ Gönderen: Samurai » Logged
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ocak 08, 2016, 10:39:41 ÖÖ »

Bir SCPH 1000 alıp bakacağız artık SCPH-1002'lerin bazı modellerinde de çok az olmakla beraber PU-7 anakart olduğunu okudum... Elimdeki SCPH-1002'leri bir ara inceliyeyim...

Bilgiler için sağol

EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ocak 08, 2016, 10:54:16 ÖÖ »

ses sisteminde ps1 i cd çalar olarak mı kullanıyorsun yoksa çipi söküp bir hifi mi yapıyorsun. hoparlörlerde çok önemli, studio bass reflex vs. o yüzden portatif müzik dinlemek için ise apple, evde ise z5500 veya creative yada gürültü olmasın dersen güzel bir kulaklık bence yeterli oluyor.

this is amiga speaking.
prospektüs
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ocak 08, 2016, 10:55:19 ÖÖ »

Bende bunu daha önce bir yerlerde okumuştum ama modelden modele değiştiğini bilmiyordum. Ayrıntılı bilgi için teşekkürler.

Peki scph-5000 ve son çıkan scph-9000 modelleri nasıl? Arada büyük bir fark var mı, yoksa iyinin kötüsü mü?

Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Ocak 08, 2016, 11:06:13 ÖÖ »

@EMREZ

Tabiki hoparlör çok önemli ben CD çalar olarak hoparlöre bağladık zaten sesin güzelliğini almanız için iyide bir hoparlör sistemi gerekli ancak elinizde 2.1 orta halli bir sistemde de SCPH 1000 kalitesini gösterir...

@Prospektüs

Yanlış bilgiler vermek istemem ama şunu yazabilirim SCPH 5000 modellerine kadar SONY kaliteli AKM DAC kullanmış ama ondan sonraki modellerde malesef kalite düşmüş.....
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ocak 08, 2016, 11:12:37 ÖÖ »

teşekkür ederim.
creative awe64 gold geldi aklıma. sırf bu kart için elimde isa destekli bir pc bulunduruyordum, ne zaman ki ses kartı hoparlörlerden gürültü vermeye başladı o zaman cihazı hurdaya çıkardım. o ses kartında şimdiki çoğu ses kartında olmayan bas tis 3d vs şeyler donanımsal olarak vardı.

this is amiga speaking.
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Ocak 08, 2016, 11:26:07 ÖÖ »

Yine şöyle bir kısa özet gecersem....

Aramızda ben den çok daha bilgili ses konusunda uzman üyelerimiz vardır ancak benim görüşüm şudur...

SCPH 1000 nin gerçek kalitesini göstermesini isterseniz elinizde iyi bir hoparlör sistemi olması gerekir tabiki yukarıda yazdığım gibi 2.1 düşük kalitede ses sistemindeyse SCPH 1000 kalitesini gösterecektir amaaa elinizde YAMAHA marka bir hoparlör olursa (bende yok )işte o zaman heralde doyumsuz adeta canlı konser havasında bir müzik keyfine ulaşırız...

İnternette bazı yorumlarda bunun bir efsane yada uydurma olduğu bahsediliyor anlayışını tekrardan yazıyım kesinlikle kendi kuklalarınızla dinlemeniz gerekli o zaman nedemek istediğimi çok iyi anlıyacaksınız.....

Elinizde SCPH 5002 ye kadar modeller varsa bunlarda çok değerli ve nadirdir
BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ocak 08, 2016, 11:48:20 ÖÖ »

PS1 hiç kullanmadım ama gördüğüm kadarı ile sadece CD çalabiliyor, pahalı HI-FI sistemlerinin bir espirisi olabilmesi için CD'den daha yüksek çözünürlüklü cihazlara bağlamak gerekir diye düşünüyorum.

Aynı HI-FI sisteme yukarıdaki A/D çeviricili PS1'i bağlayın aynı CD'yi daha sonra herhangi bir CD player'a takın belki milimetrik bir fark olacaktır.

A/D çevirici kalitesi (diğer komponentlerin kaliteside çok önemli) en çok analog sinyali digitale çevirirken ortaya çıkar. Benim kullandığım EMU 1212m modeli ses kartı Protools HD ile aynı A/D çeviricileri kullanıyor ama aradaki fiyat farkı BMW ile Fiat kadar

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ocak 08, 2016, 12:54:32 ÖS »

birde optik sürücüsüz oyun oynatma olsaydı sd kart üzerinden süper olurdu.

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
brkemreoglu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ocak 08, 2016, 13:01:13 ÖS »

harika birsey aslinda ama dediginiz gibi bu seri makineleri bulmak cok zor hadi buldun gözün çalişmasi cok daha buyuk şans
« Son Düzenleme: Ocak 08, 2016, 13:03:55 ÖS Gönderen: brkemreoglu » Logged
brkemreoglu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ocak 08, 2016, 13:02:11 ÖS »

birde optik sürücüsüz oyun oynatma olsaydı sd kart üzerinden süper olurdu.
evet ya biride su olya el atsa sevabina
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: