Araştırma için teşekkürler..Bizler için faydalı oldu....
Açıkçası bu konuda yıllardır bir çok yazı okudum, hatta forumdan bir dostumuz 1-2 yıl önce bu konuya eğildi, ama hepimiz 1002 modellerinin, Japonyadaki 1000 modeliyle aynı olduğunu sanıyorduk... 1002 modelin içine bakıp kontrol ettiniz mi?
Not: Araya bir iki fotoğraf yerleştirseniz bu güzel değerlendirme çok daha ilgi çekici görünebilirdi...
Haklisin abi resimlerle daha ilgi çekici olurdu ancak şuan elimde resim için net fotoğraflar çekeceğim ekipman yok ama yine net olmasada 2 adet konunun altına paylaştım....
SCPH-1002 modeli aynı değil cunki bunların hepsi PU-8 anakart kullanıyor benim elimde yok ancak olan bir arkadaşımda anakarta bakmıştım....
Benim elimde USA modeli olan SCPH-1001 modeli vardı bununda anakartına bakmıştık PU-8 di...
Sunuda belirtiyim SCPH 1001 ve 1002 kesinlikle ses de kötü değil hatta mükemmel ancak SCPH 1000 çok farklı
1994-SCPH 1000 ( ilk model PU-7 )
1995-SCPH 3000 JPN SCPH 1001 USA SCPH 1002 EURO
Yukarıda resimde dikkat edersiniz SCPH 1000 nin arkasında S-VİDEO çıkışı vardır bu sadece bu modele özeldir başka hicbir modelinde yoktur......
SCPH 1000 AKM DAC ....10VM ile biterken...
SCPH 1002 AKM DAC ....09AVM ile bitiyor...
Bu ses ciplerindende fark anlaşılıyor zaten....
Ancak bu modellerin en büyük dezavantajı anormal derecede ısınması ve lensi yakması kronik bir sorunmuş zaten gerçekten pek oyun ve devamlı müzik dinlenecek gibi değil...
Not olarak SCPH 1000 modeli sadece Japonya da çıkmıştır başka hicbir yerde cikmamistir....
EBAY da devamlı düşüyor zaten fiyatlar 40 ve 70 dolar arasında ama işte PU-7 ve gerçek SCPH 1000 olması gerekli eğer satıcılar SCPH 3000 den kırma yaptıysa o kötü olur....