Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetMeğer ateşle oynuyormuşuz
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Meğer ateşle oynuyormuşuz  (Okunma Sayısı 9194 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
serkanarslan
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ocak 13, 2016, 16:30:08 ÖS »

benim böyle bir yasadan ve açılan davadan haberim yoktu. meğerse langırt ve türevleri oyunlar çok kakaymış. ilgili haber biraz önce ilişti gözüme

http://www.ntv.com.tr/turkiye/anayasa-mahkemesinden-langirt-karari,5YnArd2IWUysdC3_MzRhFQ?_ref=infinite

byeni
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ocak 13, 2016, 16:44:32 ÖS »

Herkes gider Mersine biz gideriz tersine. Bu suçu işlediğime de çok memnunum  Kahkaha
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 13, 2016, 18:08:19 ÖS »

Ya sorma, demekki eve polis gelse langırt olmasa da "oyun makinaları" bulundurmaktan 1 yıldan 5 yıla hapis kararı alacakmışız yani...

gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 13, 2016, 18:13:05 ÖS »

Şapka takmadığımız için de ceza alabiliriz her an EDİT: 2014 yılında yürürlükten kaldırılmış... 

Kendisi yürürlükte, uygulaması kalmamış kanunlardan bahsederdi hocalarımız
« Son Düzenleme: Ocak 13, 2016, 18:14:36 ÖS Gönderen: gergozen » Logged
imgqtr
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ocak 13, 2016, 18:26:01 ÖS »

Yasanın çıkarıldığı zamanda kumar oyun makinalarının hepsi langırt olarak adlandırılıyormuş. Masa futbolu da gümbürtüye gitmiş

"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"
M.Kemal ATATÜRK
Murat Çileli
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ocak 13, 2016, 18:33:55 ÖS »

Bunlar hep kavram karmaşası... Küçüklüğümde benim yaşadığım yerde "Bilgisayar, çocuğu kumara alıştırıyormuş" derdi herkes. Sebebi şu Bilgisayar = Atari = Atari Salonu = Kumarhane

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ocak 13, 2016, 18:47:57 ÖS »

Benim bu yasaan haberim vardı ve makinayla sokakta arkadaşları beklerken polis geçtiğinde bir miktar sıkıntıya sokmuştu beni. Hele durup bişey demedilerdi.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ocak 13, 2016, 19:33:13 ÖS »

Bunlar hep kavram karmaşası... Küçüklüğümde benim yaşadığım yerde "Bilgisayar, çocuğu kumara alıştırıyormuş" derdi herkes. Sebebi şu Bilgisayar = Atari = Atari Salonu = Kumarhane

Bu senin hikayen Temel'in fıkrasına benziyormuş.
Hani şu: "-Sizin evde akvaryum var midur? -Yoktur. - O zaman sen *bnesin." Şeklinde biten fıkra.

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ocak 13, 2016, 19:57:29 ÖS »

Yakın zamanda bu yasadaki suç üstüne atılıp yaggılanan birini tanıyorum

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
Murat Çileli
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ocak 13, 2016, 22:15:50 ÖS »

Bu senin hikayen Temel'in fıkrasına benziyormuş.
Hani şu: "-Sizin evde akvaryum var midur? -Yoktur. - O zaman sen *bnesin." Şeklinde biten fıkra.

Aynen o muhabbet

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Ocak 13, 2016, 23:37:50 ÖS »

Yakın zamanda bu yasak dolayısı ile yargılanıp hüküm giymiş bir vatandaş : https://eksisozluk.com/turkiyede-langirt-oynatmanin-suc-olmasi--4571230

Yasağın sebebi :  http://www.ajansspor.com/futbol/genel/h/20100604/turkiyede_langirt_oynamak_neden_yasak.html

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ocak 14, 2016, 00:07:12 ÖÖ »

Yasak olduğunu yeni öğrendim ama buda göz yumulan yasaklardan olmalı çünkü çocukluğumdan beri faaliyette olan lunaparkın atari salonunda beş altı adet langırt masası vardı ve yıllarca orada oynandı. Sadece lunaparkta değil birçok yerde de oynandığını biliyordum.

Tarihte böyle yasa çıkartmışlar ama son 20 yıldır yani benim çocukluk dönemimde gördüğüm kadarıyla göz yumulan bir yasak.

Hani yayaların kırmızı ışıkta geçmesinin yasak olduğu ama kimsenin bu yasağa uymadığı gibi.

Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ocak 14, 2016, 09:14:10 ÖÖ »

Her lunaparkda ve yazlık sitelerin çay bahçelerinde çocukluğumdan beri görürdüm.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Ocak 14, 2016, 09:19:31 ÖÖ »

Şapka kanunuda yürürlükte ama kimse uymuyor!
Demekki çok dikkat edilmemiş

Yasak olduğunu yeni öğrendim ama buda göz yumulan yasaklardan olmalı çünkü çocukluğumdan beri faaliyette olan lunaparkın atari salonunda beş altı adet langırt masası vardı ve yıllarca orada oynandı. Sadece lunaparkta değil birçok yerde de oynandığını biliyordum.

Tarihte böyle yasa çıkartmışlar ama son 20 yıldır yani benim çocukluk dönemimde gördüğüm kadarıyla göz yumulan bir yasak.

Hani yayaların kırmızı ışıkta geçmesinin yasak olduğu ama kimsenin bu yasağa uymadığı gibi.

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ocak 14, 2016, 09:31:31 ÖÖ »

Ok baby oynarken beyaz şapka takıyorum yalan yok yani. Kabinle uyumlu olsun diye...

Saçma ülkenin saçma.... Neyse bakalım...

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: