Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeMegaOne (1MByte Kapasiteli Flash Kartuş)
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 30   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: MegaOne (1MByte Kapasiteli Flash Kartuş)  (Okunma Sayısı 284793 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arnavutrafet
Ziyaretçi
« Yanıtla #30 : Şubat 08, 2016, 22:23:12 ÖS »

http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-SOP44-simple-adapter-PSOP44-Adapter-for-TL866A-TL886CS-programmer-2pcs-lot/1369308734.html
« Son Düzenleme: Şubat 08, 2016, 22:38:45 ÖS Gönderen: Simon (Özay Turay) » Logged
arnavutrafet
Ziyaretçi
« Yanıtla #31 : Şubat 08, 2016, 22:23:33 ÖS »

biraz uzun oldu ama,, olsun...
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #32 : Şubat 08, 2016, 22:30:16 ÖS »

Bu tek başına yetmiyor, ara bir adaptör daha olmalı, attiny o adaptörde.

http://www.aliexpress.com/item/Original-Adapters-TSOP32-TSOP40-TSOP48-SOP44-ZIF-adapter-kit-only-for-MiniPro-TL866A-TL866CS-Universal-Programmer/32366435468.html

Linkte sol üst köşedeki base board.
« Son Düzenleme: Şubat 08, 2016, 22:33:41 ÖS Gönderen: Simon (Özay Turay) » Logged

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Şubat 08, 2016, 22:30:27 ÖS »

Evet ali'de daha ucuza bulunabilir.

Ben genelde digikey fiyatlarına bakıyorum güvenilir kaynak olduğu için. Doberman için örneğin CPLD 6-7 dolar mertebesinde. USB çipi 2-3 dolar, PIC 2-3 dolar, FLASH 1 dolar, latch ıvır zıvır pasifler 2 dolar, pcb 2-3 dolar, bir de bunlara %10 komisyon ve KDV alıyor Sarnikon. Hadi bir de kutusu olsun falan dedin mi 30 doları buluyor torba maliyet. Kart çok basit değil, full SMD, eğer dizdirilecekse bir de dizen adam ufak birşeyler vermek lazım. 100TL altına satılması zor kısaca...

NOT: Ha şimdi mesela bu kartuşta, 4 ila 6 arası logic entegre var. Eskiden olsa koyardım bir CPLD yürürdüm. Ama logic entegrelerin tanesi 0.3 dolar. 6 tane bile kullansam 1.8 dolar ediyor. Aslında sadece kendim için yapıyor olsam gene de koyardım CPLD. Doberman'ı yaparken millet biz de isteriz diyince bu projede biraz yöntem değiştirdim kısacası...
« Son Düzenleme: Şubat 08, 2016, 22:34:36 ÖS Gönderen: delimawi » Logged

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Şubat 08, 2016, 22:32:03 ÖS »

Bu tek başına yetmiyor, ara bir adaptör daha olmalı, attiny o adaptörde.

Evet aynen bu ikinci pasif olan kısmı, bir de altta aktif parça var. Hatta sahada fake olanları geziyormuş okuduğuma göre. Son versiyon yazılımda çalışmıyormuş kopya olanlar...

arnavutrafet
Ziyaretçi
« Yanıtla #35 : Şubat 08, 2016, 22:48:55 ÖS »

« Son Düzenleme: Şubat 08, 2016, 22:51:52 ÖS Gönderen: arnavutrafet » Logged
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #36 : Şubat 08, 2016, 22:55:35 ÖS »

Valla digikey'den sipariş verirsen zaten sırf kargo ve gümrük masraflarından girersin içeri

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Şubat 08, 2016, 23:12:15 ÖS »

Valla digikey'den sipariş verirsen zaten sırf kargo ve gümrük masraflarından girersin içeri

Aklında olsun Sarnikon'dan sipariş verebiliyorsun. Haftada iki kere DK yüklemesi yapıyor. Sipariş tutarına göre %10 ila %30 arası komisyon alıyor. Gümrük ve kargo ödemeden 5 günde eline ürün ulaşıyor.

Ben normal profesyonel işlerimde kullanıyorum. Ama fatura kestiği için +KDV de ödemek gerekiyor.

eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Şubat 08, 2016, 23:14:52 ÖS »

Bu şema olmaz. Çalışmaz yani. O boş olarak belirtilen bacaklar 29F800 de önemli yerler. Ayrıca belki benzer bazı çözümlerle 27C800 programlanabilir. Özay sanıyorum bir adaptör yapmıştı hatta. Ama flash çipler eeprom gibi değil. Programlamak için bazı komutları göndermek ve flash'ı yazma moduna sokmak gerekiyor. Bunun içinde adres hatlarının tümü lazım. Yani en yüksek değerli adrese jumper koyup, sanki yarı büyüklükte başka bir çip gibi programlanamıyor flash çipler...

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Şubat 08, 2016, 23:23:58 ÖS »

@delimawi : Valla ben farnell, digikey ve mouser'ın isimlerini duyunca koşarak uzaklaşıyorum Bakalım en son aldığım Wdc 65c02'ler patates baskı çıkarsa belki düşünebilirim

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
arnavutrafet
Ziyaretçi
« Yanıtla #40 : Şubat 08, 2016, 23:39:08 ÖS »

Bu şema olmaz. Çalışmaz yani. O boş olarak belirtilen bacaklar 29F800 de önemli yerler. Ayrıca belki benzer bazı çözümlerle 27C800 programlanabilir. Özay sanıyorum bir adaptör yapmıştı hatta. Ama flash çipler eeprom gibi değil. Programlamak için bazı komutları göndermek ve flash'ı yazma moduna sokmak gerekiyor. Bunun içinde adres hatlarının tümü lazım. Yani en yüksek değerli adrese jumper koyup, sanki yarı büyüklükte başka bir çip gibi programlanamıyor flash çipler...

Özay'ın yaptığı adaptörün gelişmişi benim size bahsettiğim zaten. Size özelden attığım mesajdaki adaptör A18 ve A19 la programlıyor parça halinde 2 ayrı switch ile. Yanılmıyorsam 29f800 de 43 nolu WE bacağına +v verince çalışması gerek diye düşünüyorum.
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Şubat 09, 2016, 17:58:17 ÖS »

Merhaba,

Bugün 29F800 ler için bread board üzerinde kullanabilmek için bir adaptör yaptım. Yöntem aynı, mavi kağıda ütü ile baskı ve perhidrol + tuz ruhu banyosu.

Bu kartı önümüzdeki günlerde programlama testleri için kullanacağım.

Aynı zamanda daha önce yaptığım prototipe statik RAM ekleyerek, tam easyflash uyumluluğunu test ettim. Bu güne kadar board üzerinde kurduğum en karışık kartuş bu oldu. Hatta sadece kartuş da değil, neredeyse board üzerinde kurduğum en karışık devre oldu. Gerçi PCB'ye dökülünce çok ufacık basit birşey olacak ama kabarık montaj kabloları sanki marsa uzay aracı gönderiyormuşuz havası estiriyor masada.

Gel gelelim tam olarak çalışmadı. Kahkaha Yani bazen doğru yazıyor RAM'e ancak her zaman değil. Hemen logic analyser'ı bağlayıp incelemeye başladım. Farkettim ki C64 tarafından gönderilen R/W hattını doğrudan RAM'in /WE hattına bağlamak iyi fikir değilmiş. (Teorik olarak bunun yeterli olması gerekiyordu aslında.) Neyse sorun aşağıdaki plotta görülebiliyor.

Birinci problem R/W hattında glitchler var. Bunlar hiç hoşuma gitmedi. Kırmızı OK ile işaretlediğim yerde bir tanesi net olarak görülebiliyor. Gerçi bu glitchler Phi2 low iken yani BUS erişim izini bizde değilken oluyor. Ama devrede şu an Phi2 kontrolu yok.

Ayrıca, RAM'in /WE hattı high olmadan önce ADRES ve DATA'nın stabil kalması gerekirken, /WE hattı high olmadan hemen önce DATA değişebiliyor. (Turuncu Plot) Bu durumda RAM bazı durumlarda bu değişmiş olan datayı saklıyor.

Neyse uzun lafın kısası, R/W hattı ne FLASH için ne de RAM için doğrudan kullanıma uygun değil. Ben de aşağıdaki şemada görülen devreyi yaptım.

Çok uzatmayacağım, bu bir sayıcı entegresi. Clock olarak DOT_CLOCK kullanıyor. (Yaklaşık 8MHZ). R/W Sinyali Low'a düştükten sonra saymaya başlıyor. Sayaç 2 ve 3  iken çıkışı Low yapıyor, yani aslında legal bir /WE sinyali üretiyor. Bu sinyali yeşil ile görebilirsiniz. Şimdi bu yeşil insyal ile sarıyı karşılaştıracak olursanız, sarı hem bozuk hem de çok geniş. Yeşil ise daha dar, ve low olduğu süre boyunca ADRES ve DATA stabil...

Neyse bunu da ekleyince gayet güzel çalıştı. Artık tam easyflash uyumlu bir prototipimiz oldu. Şimdi bunu yavaş yavaş PCB'ye dökme zamanı geldi sanırım. Kahkaha

Bu arada isim olarak "MegaOne" düşünüyorum. Ne de olsa kartuş 1 MegaByte... Ne dersiniz?

Son olarak protoip kartuşumuz üzerinde çalışan "Prince of Persia" ile iyi akşamlar demek istiyorum. Burada enteresan bir durum gözledim. Sağ alt taraftaki kırmız LED ler kartuşun aktif bankını binary olarak gösteriyor. Dikkat edin hiç durmuyor oyun boyunca, devamlı bank değiştirip birşeyler okuyor oyun...

arnavutrafet
Ziyaretçi
« Yanıtla #42 : Şubat 09, 2016, 18:05:01 ÖS »

UniqueOne , UniqueMega, MegaUnique
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Şubat 09, 2016, 19:13:23 ÖS »

Bravo gerçekten delimawi, çok kısa bir zamanda baya iletlettin çalışmayı. R/W sinyalinin Write fazının böyle saçmaladığından hiç haberimiz yoktu, statik ram ya da flash'e yazma işine girmiş olsaydık logic analyser falan da yok baya tırmalayacaktık anlaşılan. Çözüm olarak bulduğun counter kullanımından bahsettiğin için de teşekkürler, benzer bir çalışma yaparken çok yararlı olur. Prince of Persia'ın kodu biraz garipmiş gerçekten. Prens olduğu yerde duruyorken bile ledler deli gibi yanıp sönüyor, yani bank değiştirip duruyor. Tahminen irq handler'da yapıyor bu işi. Kendi bilir ledleri bozmasında hehe. MegaOne gayet iyi olmuş, kulağa hoş geliyor. Kolay gelsin.
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Şubat 09, 2016, 20:39:19 ÖS »

Bir de şunu sorucam: Expansion port'tan gelen kabloların ucuna ek mi yapıyorsun? O tür kablolar breadboard'un deliklerine pek iyi girmez çünkü.
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 30   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: