Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeMegaOne (1MByte Kapasiteli Flash Kartuş)
Sayfa: 1 ... 25 26 [27] 28 29 30   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: MegaOne (1MByte Kapasiteli Flash Kartuş)  (Okunma Sayısı 274095 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #390 : Mart 16, 2017, 21:45:52 ÖS »

Aslında burası yeri değil ama HDMI64 çok gündeme geldiği için paylaşmak istedim. Keşke kickstarter ve paypal TR için legal ve aktif olsa da amatör ruhla proje geliştirip bunu dünyaya sunabiliyor olsak.

https://www.kickstarter.com/projects/hdretrovision/sega-genesis-and-super-nintendo-component-cables

https://shop.hdretrovision.com/collections/accessories/products/component-ypbpr-to-hdmi-passthrough-prototype?variant=29764369347

Bu kickstarter projesi $40.000 üzerinde toplamış. İşte o zaman ticari olarak görüp işe daha profesyonelce yaklaşılabilir.

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #391 : Mart 16, 2017, 23:12:10 ÖS »

Indiegogo Türkiyeyi destekliyor sanırım. Ödeme yapısını bilmiyorum ancak Paypal'i de herhalde bir yolunu bulup aktif etme imkanı oluyor.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
zanpinoz
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #392 : Mart 17, 2017, 00:16:50 ÖÖ »

Kamu bankalarımız alipay, paypal a benzer güçlü bir yapı oluştursa keşke..
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #393 : Mart 20, 2017, 23:58:31 ÖS »

Bugün biraz boş vaktim oldu, programlayıcı için kutu bağabında 3D basılabilir birşeyler karaladım. Tabi 3D baskı ile renderlar arasında dağlar kadar fark olacaktır ama benim hoşuma gitti. Siz ne diyorsunuz?

NOT: Bu arada 50 adet programlayıcı ve 50+ kartuş için PCB ve malzeme siparişlerini açmak üzereyim, son kontrolleri yapıyorum. Bunun yanında sevgili ilkerficilar'ın kartuşları programlayıcı olmadan C64 ile programlamak üzerine düşünceleri var. Ancak kartuşumuzda bir bootswitch yok. Dolayısı ile eğer kartuş programlı değilse C64'e takılı durumda boot etmek mümkün değil. Boot edilemeyeceği için de C64 ile programlamak çok olası değil.

Ancak haftasonu bu konu üzerine biraz kafa yordum. Entegrelerden birini değiştirmek ve kartuş şemasının bir miktar değiştirmeyi göze alabilirsek bir boot switch eklemek mümkün. Bu durumda EasyFlash'a biraz daha yaklaşmış oluyoruz. Aslında bu çok tercih ettiğim birşey olmasa da (Projenin sonunda bir easyflash clone'u olmasını hiç istemem.) yapılabilir ve maliyeti arttırmıyor.

Yeni şema aşağıdaki gibi. Bu şekilde bir bootswitch eklemek mümkün olabiliyor.

Şemada NOR kapısının boş ucu boot switche bağlanacak. Bu sayede eğer kullanıcı tercih ederse boot switch ile kartuş takılı iken BASIC'e boot edebilecek. Ancak C64 üzerinde koşan ilgili yazılım $DE02 adresini set ederek kartuşa ulaşabilecek ve gerekiyor ise programlayabilecek.

Aynı zamanda aslında kartuş üzerinde bulanan toplam 32K static RAM'in sadece 256 Byte'ı kullanıma sunulmuştu. Çünkü zaten bunu sadece easyflash uyumluluğu için eklemiştik. Şemada ufak bir değişiklik ile $DE02 registerinde kullanılmayan iki biti RAM page register olarak tanımladım. Bu sayede kartuş üzerindeki RAM'in 1KB kadarını C64 kullanımına sunmak mümkün oldu. (İhtiyacı olan olursa diye.)

Yukarıdaki iki yenilik tamamen teorik ve henüz denenmedi. Sanıyorum yakın gelecekte bir megaOne2 projesi gündeme gelebilir...

Şimdilik iyi geceler...

wolfiem
Deneyimli

May the source be with you!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #394 : Mart 21, 2017, 00:52:07 ÖÖ »

Elinize sağlık üstat... megaOne2 için şimdiden listeye yazın beni.. Birinç Kahkaha

3D baskı alıp görmek için kartuş kutusunun STL dosyasını paylaşabilir misiniz?

Commodore & Amiga & Amstrad & Retro Macintosh Fan
k2.bbs.tr - Çok yakında!
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #395 : Mart 21, 2017, 00:53:00 ÖÖ »

Maşallah.. Kalıbı bile hazırlamışsın... Bence oldukça güzel.. Ama şu ince çizgiler 3D Printerda sorun çıkarabilir mi? Nasıl olur acaba?

eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #396 : Mart 21, 2017, 11:18:20 ÖÖ »

stl dosyalarını tabiki paylaşırım, ama henüz denemedim, bugün basmayı deneyeceğim. Eğer kartın oturmasında vb bir sıkıntı yok ise akşam paylaşırım.

LW3D, aslında o ince çizgileri tam da dediğin sebep yüzünden ekledim. 3D printer son kat dümdüz olduğunda çok hoş bir görüntü vermiyor. Çünkü kafa zaten ince çizgiler ile örüyor o katı. Ben de o görüntüyü çok sevmiyorum. Bu çizgileri sadece kamufulaj amaçlı ekledim. Teorime göre bu sayede son katı atarken yatay çizgiler çizmek üzere hareket edecek kafa. Ben de ilk kez deneyeceğim bakalım nasıl olacak...

eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #397 : Mart 21, 2017, 14:20:50 ÖS »

İlk baskıyı yaptım. Bence çizgiler güzel oldu, düşündüğüm gibi baskı izlerini kamufule etti. Ancak One logosunun üzeri düz olduğu için orada izler kaldı. Ona da bir ayar çekeceğim.

byeni
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #398 : Mart 21, 2017, 14:28:04 ÖS »

Gayet güzel gözüküyor, tebrikler.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #399 : Mart 21, 2017, 14:32:12 ÖS »

İç açıcı harika  bir kartuş olmuş hocam ellerine sağlık, o kadar kusur kadı kızındada olur demişler hocam sorun olmaz

İlk baskıyı yaptım. Bence çizgiler güzel oldu, düşündüğüm gibi baskı izlerini kamufule etti. Ancak One logosunun üzeri düz olduğu için orada izler kaldı. Ona da bir ayar çekeceğim.

ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #400 : Mart 21, 2017, 14:39:12 ÖS »

Çok başarılı olmuş. Eline sağlık.

kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #401 : Mart 21, 2017, 15:30:03 ÖS »

Harika görünüyor
ateskd
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #402 : Mart 21, 2017, 15:52:43 ÖS »

Üstat ellerine sağlık süper olmuş.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #403 : Mart 21, 2017, 15:58:28 ÖS »

ellerine sağlık . ben çok yeteneksizmişim

C64 ve A500 gerisi teferruat
hekimoglu78
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #404 : Mart 21, 2017, 16:35:04 ÖS »

Mega One'ın "O" su bende nedense bunu çağrıştırıyor.. Algıda seçicilik mi desem nedir?

« Son Düzenleme: Mart 21, 2017, 16:37:14 ÖS Gönderen: hekimoglu78 » Logged

Ne aradığını bilmeyen, ne bulduğunu anlayamaz !
Sayfa: 1 ... 25 26 [27] 28 29 30   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: