Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore EmulasyonWindows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu  (Okunma Sayısı 46820 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
iceburn
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Aralık 20, 2012, 20:11:21 ÖS »

Selamlar, çok geçte olsa aranıza yeni katıldım.Muhtemelen sizler kadar C64 tutkunu değilimdir ama bende çocukluk yıllarımda C64 üzerinden Rahmetli" aterici hanife teyze"'nin dükkanında oynardım.Şimdilerde ise ara sıra emülatör kullanarak bir iki oyunu oynamya çalışıyorum.Forumu inceledim fakat fazla birşey bulamadım birazdan soracağım sorunum ile ilgili.Burada bazıları hakkında bilgi verilmiş ama denedim bende işe yaramdı.Bahsettiğim gibi bir iki sorunum var.Bilgisi olan paylaşablirse sevinirim.

1. klavyeden oynadığımızı varsayarsak, oyunları bağlatma tuşu hangsi? Bütün tuşlara bastım ama oyunlar başlamıyor. Oyunları yüklüyorum,ekran açılıyor ama oyunu başlatma tuşunu bulamıyorum.Klavyedeki bütün tuşları denedim olmadı.Muhtemelen port olarak klayeyi seçememişimdir.Bu konuda bir yardım.
2. Daha önceki zamanlarda joyistik ile ynamayı başarmıştım şimdide oldu ama oyunu başlatma tuşu yine belli değil. Tuş konfigürasyonu yapmaya çalıştım ama joyistik kalibre etme kısmıa geldiğimde tuşları görmüyor.Sağa-sola hereket ediyor fakat tuşları atayamıyorum.
3.FlashBier oyununu başlatmayı şansa başardım ve joyistik ile oynayabildim, fakat kayaları ileriye itemiyorum! Acaba joyistik ayarlarındanmıdır yoksa oyunun bir hilesi,bilmediğim bir özelliğimi vardır.

Çok uzun oldu biliyorum ama önceki mesajlarda bahsi geçe tuş konfigürasyonları bir işe yaramadı. Bu sebeple tekrar soruyorum.Bilmediğimden mazur görün konuyla ilgili başka başlıklar varsa yönlendirin oradan okuyayım. Ben en uygun başlık burası olur diye buraya yazdım.

CCS64 V3.7 Emulatörü - WinVICE-2.2-x86  ikisinde de denedim fakat sonuç aynı.

Şimdiden çok teşekkürler.
g 600
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Aralık 20, 2012, 20:36:05 ÖS »

emülatörü başlatmadan önce usb joysticki tak, daha sonra emülatörü başlat,  joystick menüsüne gir usb game pad seç, bazı oyunlar port 1 den bazıları port 2 den çalışır, ben WinVICE'ı kullanıyorum.tavsiye ederim, yeni versiyonları çıktı
iceburn
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Aralık 20, 2012, 21:33:07 ÖS »

Cevap için teşekkürler. Söylediğinizi yaptım Vice sorunsuz açtı joystick ile , kalavyedende açtı fakat yön tuşlarıyla değil rakamların üzerindeki yön tuşlarıyla oynatıyor sadece.

Ek olarak FlashBier oynarmısınız? Eğer oynuyorsanız yada oynadıysanı belki hatırlarsınız, kayaları ileri itemiyorum,itemeyince oyunu oynamanın bir anlamı kalmıyor.Acaba jojstick ayarlarıyla ilgili birşeymi vardır ama klavyeden oynadığımda da itemiyorum.Tuşa falan mı basıyorduk ? Denedim oda olmadı?Tıkandım kaldım oyunda.Bununla ilgili bilginiz varsa ayrıcı sevindirirsiniz.
Teşekkürler yeniden.
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Aralık 20, 2012, 22:19:41 ÖS »

Flash Bier'de kaya itme yoktur,yalnızca kayaların altını açarak ilerleyebilirsin.Fire tuşuna bastığında bir canın gider.Güzel oyundur,hep bitirmek istedim nasip olmadı:)

Commodore'suz kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.
Amiga ölmez,vatan bölünmez.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Aralık 20, 2012, 22:45:18 ÖS »

Cevap için teşekkürler. Söylediğinizi yaptım Vice sorunsuz açtı joystick ile , kalavyedende açtı fakat yön tuşlarıyla değil rakamların üzerindeki yön tuşlarıyla oynatıyor sadece.

Ek olarak FlashBier oynarmısınız? Eğer oynuyorsanız yada oynadıysanı belki hatırlarsınız, kayaları ileri itemiyorum,itemeyince oyunu oynamanın bir anlamı kalmıyor.Acaba jojstick ayarlarıyla ilgili birşeymi vardır ama klavyeden oynadığımda da itemiyorum.Tuşa falan mı basıyorduk ? Denedim oda olmadı?Tıkandım kaldım oyunda.Bununla ilgili bilginiz varsa ayrıcı sevindirirsiniz.
Teşekkürler yeniden.

Boulder Dash ile karıştırıyor olmayasın?
iceburn
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Aralık 20, 2012, 23:24:01 ÖS »

Boulder Dash gibi kayaları itiyoruz sanıyordum AmigaAmiga'nın cevabı üzerine oyunu yeniden oynadım ve kayaların itilmediğini anladım. Anladım derken inandım.İlk denememde muhtemelen bir arpa boyu yol alamayınca oyunda sorun var düşüncesine kapılmışım.Yoksa çocukken oynadığım oyunu nasıl olurda şimdi oynayamazdım.Maalesef öyle oldu.Flash Bier'da daha ilk bölümü bile geçemedim.Bahane bol; parmakla oynamak çok zormuş bu oyunları, hem yollarıda hatırlamıyorum vs .. Zamanla hatırlarız herhalde. Çok teşekkürler bilgilendirme için.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Aralık 21, 2012, 00:04:47 ÖÖ »

Merhaba.

Vice de Yön tuşları + Sol Kontrol ile oynamak isterseniz.

Settings / Joystick Settings Config Keyset A seçip.
Tuşları resimdeki gibi ayarlayabilirsiniz.

Daha sonra ilgili joystick portunda keyset A yı seçmelisiniz.

iceburn
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Aralık 29, 2012, 10:29:18 ÖÖ »

Teşekkürler verdğiniz bilgiler için, herkese iyi seneler şimdiden.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Aralık 29, 2012, 12:21:29 ÖS »

İyi seneler

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Aralık 04, 2019, 01:13:55 ÖÖ »

VICE EMULATOR 3.3 WINDOWS SÜRÜMÜ: GTK3VICE-3.3-win32-r35872.7z

7-ZIP sıkıştırıcı kullanılarak açılıyor. Kurulum gerektirmiyor, klasör içindeki  x64.exe dosyasına tıklayınca çalışıyor.

https://vice.pokefinder.org/dl.php?file=GTK3VICE-3.3-win32-r35872.7z
« Son Düzenleme: Aralık 04, 2019, 01:17:42 ÖÖ Gönderen: fort_apocalypse » Logged

Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: