Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 9   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Mesleğiniz Nedir?  (Okunma Sayısı 70112 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Nisan 13, 2016, 13:39:42 ÖS »

İşletme mezunuyum, kumaş satıyorum.
Commodore'u, Casio Game Watch'ları, el konsollarını bir de ara sıra yabancı alışveriş sitelerinden hem alış hem satış yapmayı seviyorum.

Commodore 64G
Amiga 500
PS2
NoStres
Deneyimli

One Love, One Heart, One Destiny

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #31 : Nisan 13, 2016, 14:21:49 ÖS »

Bende yazayım eksik olmasın,

Yaptığım işler sırasıyla:
1. ilkokul mezunuyum.
2. Baba mesleği olan pazarcılık ile başladım.
3. Tesisat elektrikçiliği.
4. Reklam ajansında 3D grafik tasarımı.
5. Mobilya sektöründe 3D Görsel tasarım sorumlusu.,
6. Annem dizisinde sanat yönetmeni özel asistanı.
7. Tiyatroda ışıkçı.
8. Barda Tonmaisterlik.
9. Yengeç oyunu filminde sanat yönetmeni özel asistanı.
10. Freelace Mobilya tasarımı
11. 7.Ulusal Mobilya Tasarım Yarısması - Profesyonel Mutfak ve Banyo kategorisinde ilk 9

Şuan işsizim , Abimle arasıra bahçe bakımı yapıyorum.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Nisan 13, 2016, 14:48:00 ÖS »

Doktorum. İlkokul yıllarındaki hayalim 'atom mühendisi' olmak, daha sonraki yıllardaki hayalim ise hiç bir şey olmayıp aylak aylak gezmek, keyif yapmaktı ama evdeki hesap çarşıya uymadı.

Eski avatarımdaki resmi görenler Polis Memuru zannediyorlardı o yüzden değiştirdim. Kahkaha

Valla yeni avatarlarına bir türlü ısınamadım, o resimde daha sempatik görünüyordun
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #33 : Nisan 13, 2016, 15:05:45 ÖS »

eski avatar bence de iyiydi.. Foruma güven, düşmanlara korku veren bir hali vardı

cinar
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Nisan 13, 2016, 15:30:31 ÖS »

Lise 3'e gidiyorum, endüstriyel tasarım okumak gibi hayallerim var, bi de YGS gerçeği.

C64C | SwinSid | IRQHack
IIgs | ROM03
R1200 | Stok
A4000 RevB | CS mkII 060rev1@60Mhz | 128+64Mb FastRAM | BestWB-OS321 | ClassicWB-OS39
asit
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Nisan 13, 2016, 15:36:36 ÖS »

37 yaşındayım bir akaryakıt istasyonun da çalışmaktayım
forumla tanıştık tan sonra hanımdan evin bir odasının bir köşesini bana vermesini talep ettim Allah razı olsun verdi 1.5 yıl kapıya bir arcade makineyi dayadıktan sonra artık her gün kapıda kontrollü geçişim sağlanıyor

Amiga 500
C64
Ps1
Ps2
Atari 2600
Sega mega drıve 2
Xbox 1
Xbox 360
Nintendo wii
AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Nisan 13, 2016, 15:59:21 ÖS »

Otomotiv sektöründe bir ana sanayi firmanın, kalıp atölyesi planlama ekibini yönetiyorum... Endüstri Mühendisiyim.

AmigaAmigaAmiga
Bumin
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Nisan 13, 2016, 16:11:59 ÖS »

34 yaşındayım. Makine mühendisiyim. Isıtma, klima, havalandırma üzerine çalışıyorum. Bunun haricinde kutu oyun ithalatı yaptığım ayrı bir firmam var.

Forumdaki bir çok arkadaşın aksine Retro bilgisayar / oyun konsolu merakı bende çok geç gelişti. Bunun sebebi olarak Commodore 64 'ü görüyorum O uzun kaset yükleme zamanları ve zamanında bir türlü beceremediğim kafa ayar işleri beni o kadar sıkmıştı ki nefret etmiştim c64'ten

Yıllar sonra Snes ile retro konsol merakım başladı. Kartuşları takar takmaz oyunun çalışmasına hayranım hala 90'lı yıllarda bunlardan elimde bir tane olmasını çok isterdim. O zamanlar 386 DX-40 bilgisayarım vardı. Nes 'e de ilgi duyuyorum ama henüz onunla ilgili bir şey toplamaya başlamadım. Bundan sonra ilk hedefim o olacak inşallah

Forumda da yeni olmama rağmen ortamı çok sevdim. Bu işlerle ciddi olarak ilgilenen insanların olduğu bir yer. İleride müsayit bir zamanda Ankara'daki 16 bit sever arkadaşlarla bir Snes partisi vermek isterim.

Herkese selamlar.

SNES-HEP SNES-YALNIZ SNES
Retroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Nisan 13, 2016, 16:38:33 ÖS »

1.5 yıl kapıya bir arcade makineyi dayadıktan sonra artık her gün kapıda kontrollü geçişim sağlanıyor

Retrocuların Mutlak Ortak Kaderi Kahkaha

blackemre
Ziyaretçi
« Yanıtla #39 : Nisan 13, 2016, 17:01:49 ÖS »

Ankara'da edebiyat öğretmeniyim.80 kuşağı olmam münasebetiyle commadore,Amiga geçmişim olmuştur.Asıl ilgi ve uzmanlık alanım Sega Genesis ve Mega Drive'dır.Şu an 112 adet sega oyunum mevcuttur .Ama bu sayı gün geçtikçe artmaya devam etmektedir.Geçen yıl Snes pal üzerinde yoğunlaşmaya başladım.Doğal olarak Snes oyunlarımda artış olmaya başladı.Yine ufak çaplı Nes koleksiyonumda mevcut.Yıllar sonra retroya yönelmemdeki en büyük sebep eski konsolların daha sade,daha masum,daha zevkli olmalarıdır.Ayrıca nostalji ruhunun insanı daha huzurlu,daha rahat hissettirdiğini fark ettim.
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #40 : Nisan 13, 2016, 17:05:09 ÖS »

Bilgi güvenliği uzmanıyım.. Ama hayalimdeki meslek Yazar Kasa tamirciliği .. izahı kolay açık ve net, şu an yaptığım işi insanlara anlatması çok zor oluyor.
prospektüs
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Nisan 13, 2016, 17:10:11 ÖS »

Öğrenciyim. Fransız dili ve edebiyatı bölümünde okuyorum. Buradaki herkes gibi eski bilgisayar ve konsollarla uğraşmayı seviyorum. Ayrıca, ucundan da olsa fotoğrafçılıkla  ilgileniyorum.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #42 : Nisan 13, 2016, 17:25:21 ÖS »

Maden mühendisiyim. Inşaat sektöründe altyapı ve toplu taşıma ağırlıklı bir yüklenici firmada çalışıyorum. Uzmanlık alanım planlama ve maliyet kontrol. Proje bazlı çalıştığım için sık sık yer değiştriyorum. Yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim.

Stewie
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Nisan 13, 2016, 17:45:52 ÖS »

Lise4 öğrencisiyim seneye Allah in izniyle bilgisayar mühendisliği okuyacağım tabi lys den gelen puana bağlı daha önceki mesleklerim babamın yanında garsonluk pazarda limon satmak ve parkta çekirdek satmışlığım var kendi paramı şuanda kazanamadığımdan retro ya dahil elimde pek bir şey yok ama ilerde kendime ait bir odayı cengiz avı ve sizinkiler gibi yapmak
 isterim birde fazladan nintendo ya sevgim var ama fanboyluk yok yani
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Nisan 13, 2016, 20:13:55 ÖS »

Coğrafya öğretmeniyim. Ortaokula düşünce sosyal bilgilere terfi ettik.
Meslekte 30. yıl. İlk aAmigamı maaşımla taksitle almıştım (1989). Tabii önce Renkli TV aldıktan sonra.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 9   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: