Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)[Restorasyon] Elvira and the Party Monsters
Sayfa: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 59   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [Restorasyon] Elvira and the Party Monsters  (Okunma Sayısı 630146 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #165 : Haziran 13, 2016, 01:41:29 ÖÖ »

Teşekkürler 

Use the brute force, Luke
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #166 : Haziran 13, 2016, 01:42:17 ÖÖ »

Şimdi işin daha da detay kısmına geçiyoruz ve ball shooter alanını hassas zımparalamaya başlıyoruz. Ancak bunun için önce küçük bir aparat hazırlamam lazım.

Malzemeler;

1) Pinball topu genişliğinde bir parça çubuk
2) 240'lık (sonra 600'lük) su zımparası
3) Peçete

Önce peçeteyi tahta çubuğumun etrafına sarıyorum ki zımparaya biraz "yumuşak tampon" görevi görsün.

Sonra zımpara kağıdını peçetenin üzerine sarıyorum. Ufak gerecimiz hazır

Bu hazırladığımız özel zımpara gereci ile ball shooter alanını boydan boya hafif hafif zımparalıyorum. Bu sayede tüm bu alan tek ve pürüzsüz bir hat şeklinde düzeltilmiş oluyor.

Yükseklikleri de normal düz zımpara takozu ile sıfırlıyoruz...

İnce pürüzleri de maket bıçağı ucuyla temiledikten sonra sonuç...

Oyun alanı restorasyonunun ahşap tamirat kısmı da böylelikle tamamlanmış oluyor...
« Son Düzenleme: Ekim 26, 2017, 18:07:47 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

NoStres
Deneyimli

One Love, One Heart, One Destiny

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #167 : Haziran 13, 2016, 02:27:05 ÖÖ »

Kolay gelsin,

Ahşapları değiştirip; dijital baskı ile halledeceksiniz sanmıştım, zemin görselini direk ahşap üzerine basmışlar sanırım çok enteresan, haliyle tarihi yapıya zarar vermeden restorasyon işlemi yapmak gerekli.

Umarım aşamaları vidyoya kayıt ediyorsunuzdur, iş bitiğinde izlemek isterim.

Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #168 : Haziran 13, 2016, 10:51:53 ÖÖ »

Kolay gelsin yavuzg ....
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #169 : Haziran 13, 2016, 11:15:13 ÖÖ »

Oyun alanını gösteren fotoğrafı görünce... "hadi bee, başka işin mi yok?" dedim (aslında başka şeyler söyledim de, burada tercümesini yazabiliyorum:P)

Yavuz sana uluslararası sabır ödülü verilmesi gerek... İnanılmaz, bir iş bu... Hele bizlerle paylaştığın ipuçları, tek tek fotoğraflanması vs. İnanılmaz...

egemenk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #170 : Haziran 13, 2016, 12:29:53 ÖS »

Müthiş işçilik gerçekten de. İlgiyle takip ediyorum, kolay gelsin
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #171 : Haziran 13, 2016, 12:42:00 ÖS »

Abi harika bir işçilik. Büyük bir zevkle takibe devam ediyorum. Ahşağı onarman mükemmel bir işçilik örneği.

Abi, oyun alanındaki görsellerin rengi soluk. Onlara nasıl bir yöntem uygulayacaksın?

evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #172 : Haziran 13, 2016, 13:08:47 ÖS »

çok sabır isteyen bir iş
ki üstadın şuan hallettiği işin nisbeten kolay kısmıydı
baskılı kısmın yenilenmesi asıl zor olan bunu yapmak
uygun renk tonunu bulmak ve temiz bir şekilde restore etmek için
biraz sanatsal beceri de gerekiyor
@yavuzg heyecanla takip ediyoruz diziyi

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #173 : Haziran 13, 2016, 14:10:59 ÖS »

Abi, oyun alanındaki görsellerin rengi soluk. Onlara nasıl bir yöntem uygulayacaksın?

Mylar'ın altında kalan kısımlar sorunsuz, oldukça canlı kalmış. Dışında kalan alanlar sorunlu.

Onlarda da büyük alanlar frisket ile maskelenerek airbrush ( ve createx boya) ile ince alanlar @evreno'nun paylaştığı videodaki gibi 000 numara fırça ile elle, karmaşık şekiller ise waterslide decal ile olacak...

Uzun iş yani...

Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #174 : Haziran 13, 2016, 17:39:40 ÖS »

Abi hakaten uzun ve bir o kadar da zahmetli bir işmiş. Sağlam sabır istiyor. Eskiden yapboz ve maket yapardım. Zor dayanırdım. Yaptığın işi ben yapıyor olsaydım... düşünmek bile istemiyorum

Selim7
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #175 : Haziran 13, 2016, 23:59:56 ÖS »

Yavuz abi çelik topun güzergahının tekrar işlevsel olarak eski haline döndürme plânına hayran kaldım. Reçineli poliüretan köpük kimin aklına gelir ki? : )

Oyun alanı görsellerini yekpare olarak çıktı alıp zemine monte edemiyor musun acaba Yavuz abi? 

several
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #176 : Haziran 14, 2016, 00:42:50 ÖÖ »

Ara uzun oldu ama ciddi gelişmeler olmuş.

Ellerine sağlık Abi. Merakla beklemeye devam, süpersin.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #177 : Haziran 14, 2016, 00:44:35 ÖÖ »

Oyun alanı görsellerini yekpare olarak çıktı alıp zemine monte edemiyor musun acaba Yavuz abi? 

Pinball, hala lisanslı olarak üretilen bir sektör olduğundan oyun alanının tamamını baskıya uygun çözünürlükte bulabileceğin bir web sitesi yok. Stern pinball zaten oldukça aktif, Williams pinball lisansları da CPR (classic playfield reproductions) gibi bazı firmaların elinde. Dönem dönem resmi oyun alanı üretimi yapıyorlar. Pinball camiası gayriresmi olarak bu görsellerin paylaşılmasına şiddetle karşı çıkıyor.

Sadece bazı pinball meraklıları kendi aralarında paylaşımlar yapıyor ki bunlar da uluorta olmuyor.

Öte yandan oyun alanının yüksek çözünürlüklü görselini bulsan da bunu folyoya bastırıp oyun alanının üzerine yapıştırsan (ki bunlar ticari olarak da satılıyor) işin "restorasyon" ruhu biraz "reprodüksüyon" tarafına kaçmış oluyor.

Bir de işin "sanatsal" değeri var. Yani bu oyun alanları bir tarihi/retro değeri olan sanat eseri olarak da değerlendiriliyor. Duvarına asanlar bile var. Her ne kadar pinball oyun alanı bir Picasso olmasa da eski bir yağlı boya tabloyu restore etmek yerine üzerini folyo yapıştırmak kulağa ne kadar ters geliyorsa bu da benzer bir şey işte

Yine de oyun alanının %80'i OK durumda, Mylar sağolsun, geri kalan %20 ile uğraşmak da işin zevki diyelim

Bazı hırpalanmış yerler için zaten vpforum'dan (virtual pinball forum) bulduğum oyun alanı scan'ini kullancağım. Çözünürlük çok iyi değil ama küçük alanlar için bence yeterli olacaktır diye düşünüyorum...

byeni
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #178 : Haziran 14, 2016, 01:11:02 ÖÖ »

Yavuz kesin biliyorsun da ben de söyleyeyim dedim. Eğer tahrip olmuş o %20'lik kısmın kağıda çıktısını alıp tahtaya transferini yapabilirsen bence büyük bir yükten kurtulmuş olursun üstelik çok gerçekçi olur.
Selim7
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #179 : Haziran 14, 2016, 01:15:46 ÖÖ »

Böyle düşününce haklısın Yavuz abi. Sanatsal değerini de hesaba katmam gerekirdi. Hem işin en basitine kaçmak ta olmaz hani. Neticede lisanslı, ticaret yapılmıyor gerçi ama.

Pinball'ın sanırım hala kavrayamadığım bir ruhu var, makinasının yani.

Öyleyse küçük yerlerde Scan kullanmanın bir mahzuru olmaz. 

Sayfa: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 59   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: