|
ibo1973
|
 |
« : Nisan 24, 2016, 11:56:20 ÖÖ » |
|
Benim ve abimin eşi ortaklaşa bir yemek tarifleri sitesi açtı, Sitenin genel olarak her türlü işlerini yapıyorum yardımcı oluyorum ( adresimizde bu http://misgibiyemektarifleri.com/ ) Ancak görünen istatistiklere göre telefon kulanan kişi sayısı %95 bilgisayar %5 gibi durum böyle olunca başka yemek yarifleri sitesinde görmüş siteye özel uygulama indiriliyor buna tıklayınca telefondan direk site açılıyor. Düşününce çok mantıklı bu tarz bişeyi yapmanın çok zor olucağını sanmamakla beraber nasıl yapılır hiç bilmiyorum nasıl yapılabilir yada baya makul bir fiyata yaptırılabilir ? bilgisi olanlar yardımcı olabilirmi ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
commander64
|
 |
« Yanıtla #1 : Nisan 24, 2016, 12:03:00 ÖS » |
|
En basiti widget şeklinde olur, simgeye tıklanınca direk mobilbrowser açılıp, sitenin mobil versiyonu yüklenir diye düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ibo1973
|
 |
« Yanıtla #2 : Nisan 24, 2016, 12:10:47 ÖS » |
|
kulanıcı uygulama olarak indirip telefonundan ikona tıklayınca site açılıcak ( bir nevi kısa yol gibi bir şey ama google storeden indirilmesi ve kolay kurulması lazımki işe yararsın kimse çetrefilli bişey için uğraşmaz diye düşünüyorum yapılabilirmi bu şekillde commodore64 ? yapılırsa bana bir yol gösterebilirmisin nasıl yapılır diye
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
commander64
|
 |
« Yanıtla #3 : Nisan 24, 2016, 12:15:22 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ibo1973
|
 |
« Yanıtla #4 : Nisan 24, 2016, 12:24:58 ÖS » |
|
Türkçe kaynak yok sanırım benim ingilizcem onu anlayıp yapmaya yetmez sanırım türkçe videp olur forum olur vs olur ama türkçe olması lazım ki iyi anlıyım yoksa çok zor ama analadığım kadarı ile olay widget konusu sanırım widget olarak bi araştırma yapıyım bakıyım nolucak belki bulurum türkçe kaynak bu arada konu hakkında her türlü yardıma açığım hala 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 24, 2016, 12:56:26 ÖS Gönderen: ibo1973 »
|
|
|
|
|
|
reflex
|
 |
« Yanıtla #5 : Nisan 24, 2016, 14:09:06 ÖS » |
|
Web sitesinin mobil versiyonunu mobile app e çevirebilirsiniz bunun phonegap isimli bir çevirme islemini yapan api var dikkat emeniz gereken nokta web sitesinin kullanildigi teknolojinin çevrilebilir bir teknoloji olmasi gerekiyor ayrica bu yöntemle yapilan uygulama native bir app kadar hizli olmayacaktir
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
NoStres
|
 |
« Yanıtla #6 : Nisan 24, 2016, 20:31:27 ÖS » |
|
Merhaba ibo1973, Yapacaklarınız: 1. Yaptığınız uygulama web sitenizle senkronize olması lazım; bunun en kolayı, uygulamaya sadece web browser gömerek açılış sayfasını web siteniz olarak tanımlamak olacak. 2.play.google.com'da çıkmak için 25$ ödeme yapmanız gerekiyor, veya uygulama.apk dosyanızı web siteniz'den dağıtabilirsiniz(bu sağlıklı değil, "bilinmeyen kaynaklardan uygulama yükle" seçeneğini herkes açmak istemeyebilir.) Bende görme engelliler için renk okuyucu uygulaması yapmıştım; uygulamayı tam anlamıyla bitirip, hazır olan market alanıma yükleme yapmaya üşeniyorum.  Kolay gelsin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cimihendriks
|
 |
« Yanıtla #7 : Nisan 24, 2016, 21:19:43 ÖS » |
|
Telefonumda mobil uygulama kullanmıyorum sitelerin mobil versiyonunu kullanmayı tercih ediyorum. Size de öyle yapmanızı tavsiye ederim. İnsanların uygulama kullanası gelmiyor. Onun yerine mobilden çok rahat kullanılan bir mobil site olsa tadından yenmez diye düşünüyorum. Saygılar
|
|
|
|
|
|
Alacağın bir kaç nefes, hiç düşündün mü? Ne kalacak senden, hiç düşündün mü? Bir cansız vücudun, o da çürür toprak olur gider.
|
|
|
|
Murat Çileli
|
 |
« Yanıtla #8 : Nisan 24, 2016, 21:34:50 ÖS » |
|
Tasarımı Bootstrap gibi bir framework ile "Responsive" olarak revize ederseniz, mobil uygulmaya gerek kalmaz. Peki kolay mı bunu yapmak? Maalesef değil.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ibo1973
|
 |
« Yanıtla #9 : Nisan 24, 2016, 21:57:09 ÖS » |
|
yazanları okudum belkide ben yanlış anlatıyorum ihtiyacımı ihtiyacım şu bilgisardaki kısa yol gibi telefonda tek dokunuşla benim sitemin açılması. sitede zaten temalar telefonda farklı ( wptouch ) bilgisayardafarklı tema çıkıyor yani site mobil uyumlu zaten ama telefondan tek tuşla açılmasını sağlamak istiyorum bunun yolu neyse artık nasıl yapılabilir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
i_r_on
|
 |
« Yanıtla #10 : Nisan 24, 2016, 22:03:34 ÖS » |
|
ios içinde sitelerin kısayol ekleme gibi bir imkanları var sanıyorum. google maps'e girince bana soruyordu kısayol olarak eklensin mi diye. bunu bir araştırabilirsin. ios için uygulama yazmak / yazdırmak pahalıya patlar. Geliştirici lisansı senelik 100 dolar. Android için aynı rakam bir defalığına 25 dolar. Türkçesini bilmiyorum ancak ios için şurada anlatılıyor : http://blog.woorank.com/2014/06/adding-an-iphoneipad-icon-for-your-website/Android için de belki benzer bir şey vardır.
|
|
|
|
|
|
Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001> twitter | blog
|
|
|
|
NoStres
|
 |
« Yanıtla #11 : Nisan 24, 2016, 23:50:36 ÖS » |
|
ibo1973@ Google storeden indiren birşey yapacaksanız; sadece widget eklemek için uğraşmanızı tavsiye etmem. Daha önce önerdiğim site ile senkronize uygulamaya + olarak uygulamanıza veritabanı eklerseniz, kullanıcı internete girmeden bile son güncellenmiş bilgilerle yemek tariflerinize ulaşabilir, kullanışlı bir uygulama olması dileğimle. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ibo1973
|
 |
« Yanıtla #12 : Nisan 25, 2016, 11:43:09 ÖÖ » |
|
Merhaba ibo1973, Yapacaklarınız: 1. Yaptığınız uygulama web sitenizle senkronize olması lazım; bunun en kolayı, uygulamaya sadece web browser gömerek açılış sayfasını web siteniz olarak tanımlamak olacak. 2.play.google.com'da çıkmak için 25$ ödeme yapmanız gerekiyor, veya uygulama.apk dosyanızı web siteniz'den dağıtabilirsiniz(bu sağlıklı değil, "bilinmeyen kaynaklardan uygulama yükle" seçeneğini herkes açmak istemeyebilir.) Bende görme engelliler için renk okuyucu uygulaması yapmıştım; uygulamayı tam anlamıyla bitirip, hazır olan market alanıma yükleme yapmaya üşeniyorum.  Kolay gelsin. uygulama içerisine web browser gömmeyle ilgili örnek warmıdır visual studioda çeşitli programlar yaptım pic programladım ama bu konu bana çok uzak ve tecrübem olmayan bir konu hatta olsada armut piş ağzıma düş bi şey olsa ben sadece site adresimi girip google playya yüklesem  25$ öderiz artık sonuçta bir defa ödenicek sanırım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
NoStres
|
 |
« Yanıtla #13 : Nisan 25, 2016, 12:34:35 ÖS » |
|
uygulama içerisine web browser gömmeyle ilgili örnek warmıdır? Aşağıdaki kod ile yapabilir siniz. import android.widget.TextView;
WebView myWebView = (WebView) findViewById(R.id.webview); myWebView.loadUrl("http://misgibiyemektarifleri.com/");
<WebView android:id="@+id/webview" android:layout_width="fill_parent" android:layout_height="fill_parent" /> http://www.youtube.com/v/2fRVvGkRJE8&rel=0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|