Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeAmiga Disketleri İçin Etiket Projesi
Sayfa: 1 ... 29 30 [31] 32 33   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga Disketleri İçin Etiket Projesi  (Okunma Sayısı 306666 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
atariManyagi
Üye

En Sevdiğim Super Mario Karakteri

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #450 : Ekim 29, 2021, 09:50:24 ÖÖ »

ÜST EDİT: Şimdiye kadar hazırladığım etiketlerin tümüne Google Drive klasöründen ulaşabilirsiniz.

Uzun zamandır aklımda olan bir projeyi bir süre önce hayata geçirmeye başlamışken sizlerle de paylaşmak istedim: Amiga disketleri için etiket projesi

Tamam artık çoğumuzda Gotek var, ben de seviyorum kendisini ama eski floppy disketlerden de vazgeçemiyorum. Ben de Amiga'da benim için anlamı olan, en sevdiğim oyunlar için disket etiketi tasarlamaya ve bu şekilde şık görünen ufak bir arşiv oluşturmaya karar verdim. Tabi burada amacım yalnızca boş disketlere etiket yapıştırmak değil; disketlerde ilgili oyunlar da mutlaka bulunacak ve çalışır durumda olacaklar. Bu noktada sevgili Agony'e teşekkür ediyorum, kendisi bana yaklaşık 20 tane oyun çekti ve bu sayede bastırdığım etiketleri disketler üzerinde de görebilmiş oldum.

Etiket tasarlarken şu üç özelliğin olmasını istedim:

1) Disketin ön kısmında kalan kısım en önemli kısım ve burada oyunla ilgili güzel bir görsel bulunmalıydı.

2) Disketin üst kısmında kalan kısım mutlaka düz renkli olmalı ve farklı oyunlar farklı renklere sahip olmalıydı. Küçükken de renkli etiketleri severdim, bu sayede oyunların içinde durduğu kutuya yukarıdan bakınca bile renk grupları sayesinde hangi oyunun nerede olduğu anlaşılabiliyordu. Mesela Civilization benim için her zaman "açık mavi renkli etiketi olan 4 gri disket" olmuştur

3) Disketin arka kısmında kalan kısım boş olmamalıydı, disketlere tersten bakınca bile hangi oyuna ait oldukları belli olmalıydı.

Başlıktaki tüm resimlere tıklayarak orijinal boyutlarını görebileceğinizi hatırlatıp anlatım kısmına geçeyim.

Etiketin ön kısmı için bazı oyunlarda kapak görsellerini (ör: Lion King), bazılarında oyunun açılış ekranlarını (ör: Superfrog) kullandım; bazılarını ise farklı görsellerle logoyu birleştirip kendim hazırladım (ör: Turrican II).

Etiketin arka kısmı ise biraz daha fazla uğraştırdı. Burada hem mümkünse oyunun logosunun, hem de oyundan spritelar olmasını istedim. Spriteların bazılarını netten buldum, diğer spriteları ve logoların çoğunu ise ekran görüntülerini temizleyerek kendim oluşturdum.

Etiketlerin aynı disketlerde olduğu gibi hafif yuvarlak köşelere sahip olması gerekiyordu. Bunun için de Photoshop'un maskeleme özelliğini kullanarak disketlere tam oturacak şekilde hafif bir yuvarlatma yaptım. Ayrıca çok disketli oyunlar için de disket numarasını sağ alt köşeye ekledim. Sonuç olarak etiketler şu şekilde oldu:

Sıradaki işlem bunları diskete yapıştırılabilecek hale getirmekti tabi. Bir A4 sayfasına 8, A3 sayfasına ise bu boyutlarda 20 tane etiket yerleştirilebiliyor. Çıktıyı kopyalama merkezinde sticker kağıdına bastırdım.

Bu etiketleri düzgün biçimde kesmek de en az hazırlamak kadar zaman alıcı bir işmiş

Ve böylece ilk 10 oyunu etiketlemiş oldum. Kaldı 51 oyun 
Ben sonuçtan gayet memnun kaldım, disket kutusunun içinde rengarenk çok tatlı görünüyorlar.

Eğer siz de kendi etiketlerinizi tasarlamak isterseniz kolaylık olsun diye hazırladığım 454x454 boyutundaki şablonu şuradan indirebilirsiniz.

1 numaralı alan disketin ön yüzünde kalan kısım, buraya 454x340 boyutunda bir resim yerleştirebiliyoruz.

2 numaralı alan disketin sırt kısmında kalacak düz renkli kısım.

3 numaralı alan ise disketin arka kısmına kıvrılan kısım, buraya yerleştireceğimiz görselleri ters olarak koymalıyız ki düzgün görünsün. Her ne kadar alanımız 454x82 boyutlarında olsa da ben eklediğim resimlerin yüksekliğinin 72 pikseli geçmemesine özen gösterdim, katlamadan oluşan hatalar olursa resimli kısma bir şey olmasını istemedim çünkü.

Hepsi güzel olmuş Abi, ama Supaplex ve Volfied oyunlarının disket etiketlerini de yaparsan sevinirim.

itch.io Sayfam
itch.io
GitHub Adresim
GitHub
Peg Bebek Koleksiyonum
Peg Bebekler
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #451 : Aralık 21, 2022, 22:19:31 ÖS »

Ya belki bana şablon yollamayı anımsarsın diye attım ama sen başka yere odaklandın 😂

Ya sorma, kesin o arada bir şeyler oldu ki arada kaynadı. İçime mi sinmemişti, ne olmuştu. Yarın halledelim o işi Kahkaha (Halledemediler)

Hiç hortlatmayacağımı düşündün dimi bu başlığı

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #452 : Aralık 21, 2022, 22:28:18 ÖS »

Ya hazır hortlasmisken bir şey istesem biliyorum olur mu?

Bu stickerları basan oldu mu ? a4'e nasıl yerleştirdi? yerleştiği halleriyle kaydetti mi ? ettiyse buraya ya da  bana atabilir mi ?Kahkaha

C64 ve A500 gerisi teferruat
ekenciz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #453 : Aralık 22, 2022, 12:08:19 ÖS »

Eğer iyi bir inkjet yazıcınız varsa kendinden yapışkanlı fotoğraf kağıtlarına basarsanız çok güzel görünen etiketleriniz oluyor. Tavsiye ederim. Düz etiket kağıdında renkler parlak çıkmıyor.

Yeni etiketler ilave olsa ne güzel olur diye de temennimi ileteyim.
Decypher
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #454 : Ocak 13, 2023, 19:30:43 ÖS »

Bu stickerları basan oldu mu ? a4'e nasıl yerleştirdi? yerleştiği halleriyle kaydetti mi ? ettiyse buraya ya da  bana atabilir mi ?Kahkaha

Ben neredeyse hepsini bastırdım haliyle, A3 çıktı da aldım, A4 de Eke bir A4 şablonu bırakıyorum. Herhangi bir layera sağ tıklayıp Replace Content diyerek istediğin etiketi yerleştirebilirsin.

Aslında etiketleri bu şablona sürükleyip istediğin gibi hizalaman da mümkün, büyüklük olarak ayarı yapılmış olduğundan görsellerin boyutlarıyla oynamaya hiç gerek yok.

https://drive.google.com/file/d/1qPUIgjlvggjG_qKKtvAYM6xMga3EZ8IK/view?usp=share_link
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #455 : Ocak 13, 2023, 19:32:11 ÖS »

Bu stickerları basan oldu mu ? a4'e nasıl yerleştirdi? yerleştiği halleriyle kaydetti mi ? ettiyse buraya ya da  bana atabilir mi ?Kahkaha

Ben neredeyse hepsini bastırdım haliyle, A3 çıktı da aldım, A4 de Eke bir A4 şablonu bırakıyorum. Herhangi bir layera sağ tıklayıp Replace Content diyerek istediğin etiketi yerleştirebilirsin.

Aslında etiketleri bu şablona sürükleyip istediğin gibi hizalaman da mümkün, büyüklük olarak ayarı yapılmış olduğundan görsellerin boyutlarıyla oynamaya hiç gerek yok.

https://drive.google.com/file/d/1qPUIgjlvggjG_qKKtvAYM6xMga3EZ8IK/view?usp=share_link

Çok teşekkür ederim aşırı beceriksiz olduğumdan becerememiştim bir daha deneyeceğim  Kahkaha

C64 ve A500 gerisi teferruat
Decypher
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #456 : Ocak 13, 2023, 19:34:33 ÖS »

Yeni etiketler ilave olsa ne güzel olur diye de temennimi ileteyim.

Kendi oyun listemdeki tüm oyunlar için etiket yaptım sanırım, özellikle istediğiniz bir oyun olursa onlara da bakmaya çalışırım

Zaten bir fırsatını bulunca tüm etiketleri daha düzenli biçimde de paylaşacağım. Her ne kadar Drive içinde tüm etiketler düzenli olarak duruyor olsa da konu başlığında görseller haliyle baya bir dağıldı Onları bir derleyeyim diyorum.
ekenciz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #457 : Ocak 16, 2023, 11:10:41 ÖÖ »

Sizin yaptığınız etiketler olunca insanın oyunları dşskete çekesi geliyor. Şimdilik özel bir isteğim yok ama GOAL ve Kick Offların tümü için etiket olsa çok güzel olurdu. Sizi ara ara yapıp buraya ve drive içine eklerseniz sevinirim. Bugüğne kadar yaptıklarınız için de teşekkür ederim.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #458 : Ağustos 16, 2023, 21:29:34 ÖS »

workbench 3.2 için disket etiketi hazırlayan yada düşünen varmıdır ? baya bir disketi var
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #459 : Ağustos 16, 2023, 23:43:11 ÖS »

3.2 yapmamıştım diğerleri var drive da ibo1973 abi yapılması istediğin görselleri paylaşır mısın bir ara? Hazırlıyım.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #460 : Ağustos 17, 2023, 10:00:16 ÖÖ »

workbench 3.2 için disket etiketi hazırlayan yada düşünen varmıdır ? baya bir disketi var
Herhangi bir tercihim yok  internette eksik olarak bir takım görseller var ama tüm disketleri içermiyor tüm disketleri içericek bir etiket çalışması tüm dünyada ihtiyacı olanların işine yarama ihtimali var. liste aşağıdaki görseldeki gibidir dil dosyaları hariç kurulum esnasında nerdeyse hepsini istiyor sırayla. Winuea kulanırken görseller lazım olmasada gerçek amigada gerçek disketle kurarken lazım olabilir.

* amiga os 3.2.jpg (59.96 KB, 156x763 - Görüntüleme: 305 kez.)
« Son Düzenleme: Ağustos 17, 2023, 10:02:28 ÖÖ Gönderen: ibo1973 » Logged
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #461 : Ağustos 17, 2023, 10:03:08 ÖÖ »

https://amiga.sebastian-bergmann.de/public/images/amigaos314_floppies.jpg

şöyle bir şey olabilir.

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #462 : Ağustos 17, 2023, 10:19:51 ÖÖ »

İnternette baktımda 3.2 cd olarak satılıyor sanırım diskete millet sonradan etiket yapmış gibi. Bende izlenimi öyle oldu. Oğuzhan senin paylaştığın 3,14 ile tasarımsal olarak çok az bir fark var gibi 3,2'nin ikisinide hazırlayıp sticker olarak paylaşacağım bu başlık altında. Umarım yakın bir zamanda  Kahkaha

* amigaos-32-cd.jpg (24.72 KB, 500x500 - Görüntüleme: 332 kez.)

* amigaos32-diskette.jpg (69.1 KB, 473x600 - Görüntüleme: 342 kez.)

'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #463 : Ağustos 17, 2023, 17:29:21 ÖS »

eşref 3.2 cd olarak satılıyor doğru ama kurulumu için gereken adf dosyaları çıkıyor içinden ya diskete çekip kurmak lazım yada winueada kurmak lazım örneğin benim workbench çöktüğünde yakın zamanda tamir için elimde 3.2 disketleri olmadığından winueada hallettim sonrada elimin altında durması için wb3.2 disket hazırlamak istediğimde etiket olmadığını fark ettim yukardaki mesajımde verdiğim görselde 3.2 nin adf listesi var mümkünse hepsine yap takım olsun.
« Son Düzenleme: Ağustos 17, 2023, 17:31:16 ÖS Gönderen: ibo1973 » Logged
AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #464 : Ağustos 17, 2023, 17:31:58 ÖS »

eşref 3.2 cd olarak satılıyor doğru ama kurulumu için gereken adf dosyaları çıkıyor içinden ya diskete çekip kurmak lazım yada winueada kurmak lazım örneğin benim workbench çöktüğünde yakın zamanda tamir için elimde 3.2 disketleri olmadığından winueada hallettim sonrada elimin altında durması için wb3.2 disket hazırlama istediğimde etiket olmadığını fark ettim yukardaki mesajımde verdiğim görselde 3.2 nin adf listesi var mümkünse hepsine yap takım olsun.
Tabi ki abi hazırlayayım. Listenin tamamını ekleriz. Haftasonu bir el atarım o konuya kısmetse.

Sayfa: 1 ... 29 30 [31] 32 33   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: