Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: İşlek işyeri ambiansı  (Okunma Sayısı 4792 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hakanzade
Ziyaretçi
« : Mayıs 16, 2016, 23:34:56 ÖS »

Retroyla ilgili değil ama şu arcade ambiansı başlığını görünce aklıma geldi paylaşayım dedim. Buraya foruma takılan çoğumuz internetten alışveriş yapıyoruz, bu alışveriş yaptığımız yerler adımızı telefon numaramızı artık para karşılığımı yoksa nasıl bir ticaret anlayışıyla paylaşıyorlar. Telefonuma gelen aramalarda bilmemne turizm bilmemne sigorta bilmemne danışmanlık gibi arayıp adımı telefon numaramı bilerek arıyorlar birçoğunuzuda arıyorlardır sanırım. Görüşme esnasında arkaplanda son derece yapay yüksek sesli arayanın ne dediği anlaşılmayacak düzeyde işlek bir işyeri ambians gürültüsü mevcut. Yani insanı kandırmaya yönelik arayan yerin iyi iş yapan insan kaynayan bir izlenim yaratmak için bir üç kağıt, yani öyle olduğunu tahmin ediyorum. Allah bilir boş odada bi tane konuyla en ufak bilgisi bile olmayan bi bayan bi telefon ve  bi tane bilgisayar var karşı tarafta. Görüşlerinizin varmı bu konuda.
jazz45
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 16, 2016, 23:57:09 ÖS »

Sağlık sigortası yenileme için aramışlardı beni yenilemek içinmiş. Olmayan sigorta tabii=)) yenilemezsem 250tl ödücekmişim de hikayeye bak sen
several
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 17, 2016, 00:01:40 ÖÖ »

Bunlar, "bildiğim kadarıyla" genelde call center'lar oluyorlar. Dapdaracık, metrekareye 3 agent'ın düştüğü berbat ve basık ortamlar. Öncelikle yok paraya, yoğun bir baskı ile eleman çalıştıran yerler.

Firmaları arayıp, firmanın ürünlerini ellerindeki X bin tane kişiden oluşan veritabanına pazarlamak için teklifte bulunuyorlar ve kimi firmalar bunlardan hizmet satın alıyorlar. Sonrasında firmaya gidip ufak bir brief alıp, sanki o işin uzmanı gibi seni-beni arayıp ürün satmaya çalışıyorlar. Satılan ürünlerden de kar almaktalar.

Denk geldikleriniz bu tip call center'lar olabilir, o gürültü suni olmayabilir.

Ben çalıştığımız 1-2 firmadan dolayı bu ortamı görmek şans(sızlığ)ını yakalamıştım.
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 17, 2016, 01:38:43 ÖÖ »

Bende baya popülerim haberim yok hep tatil köylerinden bedava tatil kazanıyorum. Gitsem karşıma ne çıkacak kimbilir... Birkaç güne ararlar yine davet için... Kahkaha

Telefonda arayana benim yerime tatili sen yap diyip s. çekiyorum öyle ağıza böyle cevap... Kahkaha

Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 17, 2016, 07:55:01 ÖÖ »

Sağlık sigortası yenileme için aramışlardı beni yenilemek içinmiş. Olmayan sigorta tabii=)) yenilemezsem 250tl ödücekmişim de hikayeye bak sen

Bir iki sene evvel aynı bahaneyle beni de aradılar. İşin kötü yanı, kredi kartımın son 4 sayısını biliyorlardı. Akıllarınca tüm numarayı alıp dolandıracaklar.

İlk başta harbi harbi mala bağladım, ulan ben sigorta yaptırdım mı? Oto servis ve çekiciden ücretsiz yararlanabiliyormuşum birde. Dedim, o işi ben kendi kendime ücretsiz sağlıyorum zaten. Sonra, bana biraz zaman verin düşüneyim dedim, salladım. O ara nette araştırdım arayan numarayı. Bildiğiniz tokatçı.

Aramazlar diye düşünürken aradılar. Adresinize evrak gönderecez, yok iptal ederseniz şu kadar ücret...cart curt. Dedim siz dolandırıcısınız... Karşıdaki eleman ses tonunu yükseltti atar yapmaya başladı. Bağırmaya başladım bende. Atar yapma, adamın canını sıkma dedim. Verdim veriştirdim bir daha aramadılar. Kartı da değiştirdim.

Dikkat etmekte fayda var. Adamlar, öyle inandırıcı konuşuyor ki, işin içinde olanı bile kandırırlar. Ki haberlerde zaman zaman görüyoruzda.

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 17, 2016, 09:48:26 ÖÖ »

Ne derece doğru bilmiyorum. Ama banka çalışanları da, toplu olarak liste satışı yapıyorlarmış.
Dolandırıcılar, kredi kartının son 4 hanesini bile bildiklerine göre, sanırım yapan var.

Haa bunlardan hariç.  Bir de resmi belgeli dolandırıcılar var. Telekom bunlardan birisi.

Neymiş; ben çağrı merkezi tarafından bildirilen,a yda 500 dakika bedava, bilmem ne kampanyasına evet demişim de,
2 sene telefona kampanya yapmışlar.
Dedim ben böyle bir kampanyaya onay vermedim.
Yukarıda şikayet kaydı açtırabilirsiniz dediler.
Memura anlattım. Dedim ben hiç konuşmuyorum bile, ne diye bu kampanyaya onay vereyim.
Şikayet kaydı açan memur faturalara  baktı.
Kampayaya dahil olduktan sonra, 6 ayda sadece 19 kuruşluk konuşmuşum.
Ben mazoşistim ya. Telekom dümbeleğine, yana yakıla para vermek için tutuşuyorum ya.
Yaptım kampanyayı ama hiç konuşmadım Kahkaha

Şikayet kaydı açıldı. Memur, dinleme yapıp bilgi verecekler, dedi.
(Şubelerdeki memurlar işlerine daha hakim ve ayak üstü düttürü yapmaya çalışmıyorlar)
Dinleme yapmışlar. Aradılar;
Daha önce yaptıkları gibi, ses kaydına oturma organlarını çevirmişler,
ordan beyine ne geldiyse, benim onay verdiğime kanaat getirmişler.

Kampanyayı iptal ettirip cezası neyse ödeyeceğim ve yalına geçeceğim.
Aylık 2.5 lira indirim uygulanmış. Konuşmadığım için fazladan tırtıklayamıyacaklar .
25-30' a işi bitireceğim gibi.

Yalın olduktan sonra, isteselerde, oturma organlarıyla kampanyaya falan dahil edemeyecekler.

TTNET'i bıraksam. Başka yere geçsem onlar da aynı.
Hadi geçtim diyelim, bu sefer de yıldırma politikaları,
kendilerinden olmayan müşterilerin hatlarını, eski sorunlu santrale bağlama vb...

Diğer sülüklerden yok olmaz diyorsun kurtuluyorsun.
Ama bu sülüklere mecburuz işte....

pspsexer
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Mayıs 17, 2016, 10:05:08 ÖÖ »

internet çağına hoşgeldiniz beyler.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Mayıs 17, 2016, 10:35:49 ÖÖ »

Dün akşam aynı şekilde babamı arayıp, kredi kartı numarasını tamamlatmışlar. Güvenlik şifresini isteyince uyanmış bizimki...

Ne olur ne olmaz diye kartı bloke ettirdi, yenisi gelecek adresine.

Beni de her ay en az bir dolandırıcı arıyor, artalanda çağrı merkezi ambiyansı ile.

Örneğin geçen ay yıllık 100TL'ye bana internet sitesi açacağını ve Google'da aramada en üstte çıkacağını söyleyen bir sahtekar aramıştı.

Şu an Türkiye'de en popüler meslek dolandırıcılık.

Alper
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Mayıs 17, 2016, 12:09:00 ÖS »

Bazı yerler call center ile işlerini hallediyor olabilir doğrudur, ama kaplıca, otel, tatil merkezi, bilimum ders veren yer bunların call center ile ne işi olabilirki, işyerin varsa aratırsın aynı işyerinin duvarları içersindeki çalışana, geçen bi bayan aradı konuşmasını bile bilmiyo kızımın adını söyleyip babasımısınız, sanki kötü haber verecekmiş gibi kan beynime sıçradı, meğersem ders verecekmiş, yahu öyle sinirlendimki karşıma çıksa gırtlağına sarılırdım, sakin olmak imkansız.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: