Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Arcade board hangi oyun olduğu nasıl anlaşılır?
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Arcade board hangi oyun olduğu nasıl anlaşılır?  (Okunma Sayısı 22967 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 18, 2016, 01:04:12 ÖÖ »

Herkese iyi geceler arkadaşlar, bugün Samsun yatı görevim vardı. Şehirde gezerken küçük eski bir elektronik dükkanı gördüm, içeri girdim, amcayla biraz sohbet ettik, sonra beni depo kısmına geçirdi, birçok eski bilgisayar ve konsol malzemesi vardı.
Oradan bir tane commodore 1085 s d3 monitör, commodore 1541-2 disk drive, snk neo geo mv 1 fs board, bir tane ismini bilmediğim bir jamma oyun kartı aldım.
Şimdi sorum şu bu jamma kartının içinde ne oyunu olduğu bakarak anlaşılır mı acaba? Üstatlardan yardım
Board bu

Axeseytan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 18, 2016, 01:22:25 ÖÖ »

Bootleg olduğu için anlayan birinin çıkacağını sanmam.
mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 18, 2016, 02:01:47 ÖÖ »

Gomu bulmussun sen aga

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 18, 2016, 08:16:14 ÖÖ »

Board'un kenarındaki kick herness girişlerine bakılırsa 4-5 buttonla oynanan bir oyun. Muhtemelen dövüş oyunudur.

Boardu denemeden önce lehimli tarafı iyice kontrol et. Birbirine değen bacak varmı göz at. Sonra kısa devre yaptırıp boardu yakarsın
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 18, 2016, 09:13:45 ÖÖ »

Texas Instruments işlemciye bakılırsa Mortal Kombat bootleg.

phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 18, 2016, 09:21:44 ÖÖ »

Gomu bulmussun sen aga

ayaküstü denk geldi walla

Board'un kenarındaki kick herness girişlerine bakılırsa 4-5 buttonla oynanan bir oyun. Muhtemelen dövüş oyunudur.

Boardu denemeden önce lehimli tarafı iyice kontrol et. Birbirine değen bacak varmı göz at. Sonra kısa devre yaptırıp boardu yakarsın
Anladım abi, iyi bir incelerim, Sağol

Texas Instruments işlemciye bakılırsa Mortal Kombat bootleg.

Sağol üstad, senden bir cevap gelmesini bekliyordum
Bir de bu mv 1 fs üzerinde pil var, sanki akmaya Başlamış, bunu söksem sorun olur mu?
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mayıs 18, 2016, 09:36:18 ÖÖ »

Sağol üstad, senden bir cevap gelmesini bekliyordum
Bir de bu mv 1 fs üzerinde pil var, sanki akmaya Başlamış, bunu söksem sorun olur mu?

Sorun olmaz, tam tersi çabucak sökmeni tavsiye ederim eğer zaten çok geç olmamışsa...

phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mayıs 18, 2016, 09:46:55 ÖÖ »

Ya geç olmuşsa? Yapacak bişey olmaz mı? Yoksa senin ellerinden mi öper üstad
Şaka bir yana ben bu boardu konsol haline getirme projesi için aldım, jojstick portları ses vs üzerinde olduğu için
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 18, 2016, 10:03:31 ÖÖ »

Ya geç olmuşsa? Yapacak bişey olmaz mı? Yoksa senin ellerinden mi öper üstad
Şaka bir yana ben bu boardu konsol haline getirme projesi için aldım, jojstick portları ses vs üzerinde olduğu için

Yani negatif bir fikir beyan etmek istemem ama malzemeyi topladığın yer anladığım kadarıyla elektronik tamircisi ise zaten bu malezemenin neden hayatlarına orada devam ettiği konusunda çok pozitif bir his uyanmıyor insanın içinde

Öte yandan ne hurdaların fişe takılınca çatır çatır çalıştığını da çok gördüm...

Joystick portlu dediğinize göre (ki MV1FS yazmışsınız zaten) bunda o tombul ni-ca pillerden vardır ve kesin akmıştır (ilk ve en eski modelden olduğu için). Yine de bi denemekte fayda var.

Sorun yaşarsanız fotoğraf paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırım elbette...

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Mayıs 18, 2016, 10:26:45 ÖÖ »

phantom hayırlısı olsun güle güle kullan hakikaten gömü bulmuşsun

yavuz ustam efsane kelimelerini gene klavyeye dökmüş
ustalık başka birşey

Yani negatif bir fikir beyan etmek istemem ama malzemeyi topladığın yer anladığım kadarıyla elektronik tamircisi ise zaten bu malezemenin neden hayatlarına orada devam ettiği konusunda çok pozitif bir his uyanmıyor insanın içinde

phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mayıs 18, 2016, 13:46:40 ÖS »

@izmirmaster teşekkür ederim, şans Güldü diyelim

@yavuzg üstad, teşekkür ederim, pil aynen Dediğiniz gibi Tombul, standart Amiga katili olanlardan ve akmış olduğu belli, en kısa zamanda bölgenin bir fotoğrafını çekicem, sizin gözünüzle nasıl görünüyor anlayalım en azından

Bu arada aldığım amca eskiden arcade kabini işiyle uğraşıyormuş, boardlar o zamandan kalma, Adana'ya bir çuval gönderdim birine dedi, belki 70-80 tane varmış, 300 lira para almış galiba bir çuval boarda, belki de aramızdadır asıl Gömüyü bulan adanalılardan cevap bekliyoruz
phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mayıs 18, 2016, 14:15:54 ÖS »

Yaralı arkadaş bu

Akşama banyo yaptırıp pili söküp o şekilde de çekerim

Shining Force
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mayıs 18, 2016, 14:17:45 ÖS »

@izmirmaster teşekkür ederim, şans Güldü diyelim

@yavuzg üstad, teşekkür ederim, pil aynen Dediğiniz gibi Tombul, standart Amiga katili olanlardan ve akmış olduğu belli, en kısa zamanda bölgenin bir fotoğrafını çekicem, sizin gözünüzle nasıl görünüyor anlayalım en azından

Bu arada aldığım amca eskiden arcade kabini işiyle uğraşıyormuş, boardlar o zamandan kalma, Adana'ya bir çuval gönderdim birine dedi, belki 70-80 tane varmış, 300 lira para almış galiba bir çuval boarda, belki de aramızdadır asıl Gömüyü bulan adanalılardan cevap bekliyoruz
Hocam Samsun'da mı bu yer,yanlış mı anlıyorum?

Sega Mega Power Drive Ranger 2
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Mayıs 18, 2016, 14:23:23 ÖS »

Etikette yazan "KOMPİ" 90 larda arcade kasalar yapan Türk firması idi, aletlerin dizayları gerçekten zamanına göre bayağı iyiydi, komple sacdan kasalar yapardı gülle gibi.
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mayıs 18, 2016, 15:20:39 ÖS »

Adana'ya bir çuval gönderdim birine dedi, belki 70-80 tane varmış, 300 lira para almış galiba bir çuval boarda, belki de aramızdadır asıl Gömüyü bulan adanalılardan cevap bekliyoruz

ben Adanalıyım fakat ben bulmadım o gömüyü
o kadar kartı koyacak yerim de yok zaten
70-80 kartı 300 tl almışsa baya ucuza kapatmış
kartlar çalışmasa bile yedek parça olarak iş görür
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: