Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: merhaba arkadaşlar  (Okunma Sayısı 10019 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
galaga
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 23, 2016, 13:25:29 ÖS »

Merhaba arkadaşlar Adım Mesut. Yaklaşık yirmi yıl önce Ankara'da Gözlem Bilgisayar'dan önce Commodore 64 sonra da Amiga 500 bilgisayar almıştım. O zamanlar Şafak adında bir abi çalışıyordu orada. İstanbul'da Amiga Teknik'le adı geçen Şafak aynı kişi mi acaba, bilgisi olan varmı?

Amiga'yı vaktiyle birine vermiştim, ama Commodore 64, 1084 monitor (kapaklı), iki adet data casette player, bir adet 1541 disk driver, çok sayıda Commodore ve Amiga500 disketi (bazıları orijinal kutularında), kasetler, Commodore64 Programcının el kitabı, 1 adet QuickShot, 1 adet Powerion ve iki adet standart commodore64 joystick bulunmaktadır. Daha başka şeyler de çıkabilir. Bilgisayar, monitor ve diğer aletler çalışır durumdadır. Yalnız data teypler ve disk driver temizlik istiyor olabilir.

Şu anda Marmaris'te barmenlik yapıyorum. Malzemeler bir yakınımın deposunda. Yakında depoyu boşaltmam gerekebilir. Bu malzemeleri, en azından vaktiyle harcadıklarımı karşılayacak şekilde makul fiyata elden çıkarmak istiyorum. Şafak abiyi de bu konuyla ilgili tavsiye almak için sormuştum. Ticari sitelerle uğraşmak istemiyorum. Ankara'ya arasıra gidip geliyorum. Elden teslim edebileceğim yada gönderebileceğim ilgili bir adres için tavsiyelerinizi bekliyorum. 

Saygılar.
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 23, 2016, 15:01:14 ÖS »

Merhaba Mesut kardeş. Aramıza hoş geldin.
Elindeki ürünlerin değerini bilecek bir çok arkadaşımız burada bulunmakta.
Ankara'da da en azından bunlarla ilgilenecek forum üyesi 10 kişi çıkar. (Ki ben de onlardan biriyim

İşlerini halledip, ürünleri alıp, durumları, fotoları ve fiyatları konusunda, forum kurallarına uygun olarak yayınlama yaparsan hızlıca elden çıkartıp, değerini bilecek arkadaşlarla cihazlarını buluşturabilirsin.

Görüşmek dileğiyle, selamlar.

galaga
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 23, 2016, 17:25:57 ÖS »

Teşekkürler, Superfrog.

Dediğiniz gibi yapmaya çalışacağım. Bu arada Superfrog oyunu da var (birkaç disket), yeğenlerim Amigayı esir alıp bütün gün bu oyunu oynarlardı. Ben de onları bilgisayardan kaldırabildiğim zamanlar Quickshot joystickle Galaga oynardım ki, ancak Auto fire düğmesi sayesinde oyunu bitirebiliyordum .
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mayıs 24, 2016, 09:54:26 ÖÖ »

Teşekkürler, Superfrog.

Dediğiniz gibi yapmaya çalışacağım. Bu arada Superfrog oyunu da var (birkaç disket), yeğenlerim Amigayı esir alıp bütün gün bu oyunu oynarlardı. Ben de onları bilgisayardan kaldırabildiğim zamanlar Quickshot joystickle Galaga oynardım ki, ancak Auto fire düğmesi sayesinde oyunu bitirebiliyordum .

Super Frog sonradan HD çıktı. Onunla devam ediyoruz:
http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=6939.0

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mayıs 24, 2016, 10:35:30 ÖÖ »

Hoş geldin Mesut.

Öncelikle cihazları elden çıkarma konusunda emin olup olmadığını sorgula. Sonradan pişman olan ben dahil bir sürü arkadaşımız var burada. Sonra kendini daha fazlasını satın almış olarak bulabilirsin. Kahkaha

Ve cihazları satsan bile aramızda hep bir yerin olduğunu unutma. Burada hep birlikte gayet seviyeli bir ortam oluşturduk ve güzel muhabbetler dönüyor.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
AmigaMan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 24, 2016, 10:41:27 ÖÖ »

Merhabalar hoş geldin

Amiga ölmedi, efsane uyuyor
Amiga24
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mayıs 24, 2016, 11:09:31 ÖÖ »

merhabalar, hoşgeldiniz

Amiga 1200 HD 80MB + CF 8GB + Elbox 1200 / 4 + 68882 50Mhz CoP
Amiga 600 2MB
Amiga 500 + Amiga 590 HDP
Amiga 500 Plus
Commodore 1084S Montr
gyneco
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Mayıs 24, 2016, 11:44:08 ÖÖ »

Hoşgeldiniz.
Monitöre talip olabilirim.
Hep özenmiştim, hiç edinememiştim:)
galaga
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 24, 2016, 14:57:14 ÖS »

Hoşbulduk arkadaşlar, eksik olmayın.

Değerli yöneticim bu sözlerinizin benim için önemini bilemezsiniz. Size biraz da sitem edeceğim.

Sebebine gelince, yıllar önce üyelik başvurusu yapmıştım ve onay gelmeyince, arada başka hobiler (tekne ve dalış merakı), iş güç olunca unutmuştum. Sonra, aynı sebepler aynı sonucu doğurur misali geçen hafta tekrar başvuruda bulunup onay gelmeyince daha önce de aynı şeyi yaşadığımı hatırladım ve bunda bir iş var deyip nedenini aramaya başladım. Spam türü başvurular arasında benimkinin de kaynayıp gitmesinin nedenini sonunda çözdüm.

İngiliz müşterilerim adımı hatırlamakta zorluk çektikleri için hatırlaması kolay bir isim olan Max ismini kullanıyorum (burada, turizm ortamında genelde herkesin böyle bir lakabı var, Mesut desen bilmezler de Max deyince hemen tanırlar). Mail adresimi kolay hatırlamaları için yıllardır 'maxinicmeler' yani İçmeler'deki Max mail adresini kullanıyorum. Bu da sanırım spam başvurusu olarak algılanıyordu. Sonra kendi gerçek adımla bir mail adresim olduğunu hatırlayıp onunla başvurunca hemen kabul edildim.

Sonuçta hata bende imiş, forum yazılarını yeterince incelemiş olsaydım sorunu daha önce çözebilirdim.

Retro aşkına gelince, evet ben hala 1980 model camper vosvosunda Zeki Müren dinleyen biriyim. Birkaç yıl önce 25 kadar taş plağı Ankara'da Pirinç Han'daki plakçılara bıraktığım zaman da kendimle çok mücadele etmiştim. Ama sonuçta bugün üç kuruşa sattığım bir şeyi yarın üç liraya tekrar alabileceğimi bilmek bile bir tesellidir. Bu aralar teknede yaşama merakı ağır basıyor, ondan satmak istiyorum.

Malzemelerin sizin gibi değerini bilen dostların elline geçeceğini, ve ileride geri satın alabileceğimi bilmek bile benim için yeterli. Sonuçta ben hep aranızdaydım ve aranızda olmaya devam edeceğim.

Malzemelerin durumunu ve fotolarını sizlerle paylaşınca (bu biraz zaman alabilir), fiyat konusunda, değerli yöneticim, sizden tavsiye ve yardım bekliyorum.

Bu arada, Google Translate gibi programlardan illallah edip doğru dürüst İngilizce (teknik yada normal) çeviri isteyen arkadaşlara yardım etmeye hazırım.

Selamlar.
« Son Düzenleme: Mayıs 24, 2016, 17:09:46 ÖS Gönderen: galaga » Logged
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Mayıs 24, 2016, 17:10:28 ÖS »

hoş geldin mesut

galaga
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mayıs 28, 2016, 15:55:48 ÖS »

Teşekkürler.

Arkadaşlar, sanırım zamanlamayı yanlış yaptım  . Turizm sezonu açılıyor, hazırlıklar filan derken bilgisayara oturmaya pek zaman olmuyor. Ama en azından zaman bulup malzemeleri satışa koyduğumda, tepeden inme bir ilan olmamış olacak. Hepinize ilginizden dolayı tekrar teşekkür ediyorum.   

İyi forumlar  .
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mayıs 28, 2016, 16:30:36 ÖS »

Foruma hoşgeldiniz

Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mayıs 30, 2016, 15:08:00 ÖS »

Foruma hoşgeldiniz
cdemir foruma katilanlari hep karşılaman cok ince bir davranis sende iyiki varsin
Stewie
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mayıs 30, 2016, 15:39:04 ÖS »

hoş geldiniz,Forumda yazım pek olmasada hergün girer ve birkaç konu okurum hem sohbetler güzel ve eğlenceli oluyor hemde kendim için bilgi birikimi sağlamış oluyorum bu forumda
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mayıs 31, 2016, 09:28:49 ÖÖ »

Hoşgeldiniz
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: