Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetEbay'de kullanabileceğimiz veya ödeme alabileceğimiz PayPal alternatifleri neler
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 16   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ebay'de kullanabileceğimiz veya ödeme alabileceğimiz PayPal alternatifleri neler  (Okunma Sayısı 180208 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
NoStres
Deneyimli

One Love, One Heart, One Destiny

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Mayıs 31, 2016, 13:12:19 ÖS »

Kredi Kartı olmadan; Ebay veya Aliexpres'e alternatif ödeme şekli önerebilecek arkadaş var mı?

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Mayıs 31, 2016, 13:41:11 ÖS »

Kredi Kartı olmadan; Ebay veya Aliexpres'e alternatif ödeme şekli önerebilecek arkadaş var mı?

İninal kart?

NoStres
Deneyimli

One Love, One Heart, One Destiny

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Mayıs 31, 2016, 14:04:50 ÖS »

@FatihHazretleri, İninal'ı duydum ama hiç araştırmadım, sayende bilgi sahibi oldum teknosa'dan alıp bir deneyeceğim.

Teşekkürler.

http://ininal.com/ucretler
<a href="http://www.youtube.com/v/P6DcPN333ZY&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/P6DcPN333ZY&rel=0</a>

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Mayıs 31, 2016, 14:41:46 ÖS »

Rica ederim. Nice alışverişler yaptım bu kartla. Şimdiye kadar hiç sorun çıkarmadı.

reflex
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Mayıs 31, 2016, 16:10:12 ÖS »

garanti sanal kart
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Mayıs 31, 2016, 16:20:25 ÖS »

Sabah bir dostumuz ebayda kazandığı ürünü paypal'i yokmuş gibi nasıl öderim diye seçenekleri denemiş...Paypal ile ödeme seçeneğinde biliyorsunuz, paypal hesabım var ve hesabım yok seçenekleri var.. Yok diyerek kredi kartıyla ödemiş...Bu şekilde ödeme bence işleyecektir..

Cimihendriks
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Mayıs 31, 2016, 16:37:08 ÖS »

Sabah bir dostumuz ebayda kazandığı ürünü paypal'i yokmuş gibi nasıl öderim diye seçenekleri denemiş...Paypal ile ödeme seçeneğinde biliyorsunuz, paypal hesabım var ve hesabım yok seçenekleri var.. Yok diyerek kredi kartıyla ödemiş...Bu şekilde ödeme bence işleyecektir..

Kilitli konuya yazdığınız için cevap veremedim, buradan sorayım. Şimdi bizim istediğimiz paypal sunucularını Türkiye'ye taşınması. Her ülke bunu istiyor. Demek istediği bizimle alakalı sunucuları taşımaktır heralde?

Alacağın bir kaç nefes, hiç düşündün mü?
Ne kalacak senden, hiç düşündün mü?
Bir cansız vücudun, o da çürür toprak olur gider.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Mayıs 31, 2016, 16:47:53 ÖS »

Çok saçma bir iş yapmışım Kilitli olduğunu fark etmemiştim kusura bakmayın...

Oradaki bilgilere bakarsak 2 yıl önce BDDK bütün ödeme ve elektronik parayla ilgili kuruluşlara yönelik bir tebliğ yayınlamış. Paypal bu tebliğin gereklerini yerine getirmediği için lisansı yenilenmemiş...Bu tabii ki sitedeki iddialar doğru olup olmadığı henüz resmi ağızlardan açıklanmadı...

Cimihendriks
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Mayıs 31, 2016, 16:55:51 ÖS »

Madde 16yı okudum güldüm, şimdi paypal gibi bir şirket birincil ve ikincil sistemlerini ve üzerine yemeklerini Türkiye'de mi bulunduracak? Ben olsam ben de dikkate almam

Alacağın bir kaç nefes, hiç düşündün mü?
Ne kalacak senden, hiç düşündün mü?
Bir cansız vücudun, o da çürür toprak olur gider.
sukru83
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Mayıs 31, 2016, 22:00:58 ÖS »

Beyler BDDK ile olan konuya booking.com üzerinden açıklık getireyim. Benim faaliyet alanım turizm. Son türsab seçimlerinde bize bu durumu bolca açıkladılar. Sorun paypal veya booking.com un TR de sunucu bulundurması meselesi değil. Bu gibi kuruluşlar bizim ülkemizde faaliyet gösteriyorlar ancak işin fatura ve vergi tarafına baktığımızda bu uyanık şirketler bunlardan tamamen muaflar. Yani bizim üzerimizden sıkıntısız, faturasız ve vergisiz olarak çok güzel para kazanıyorlar. BDDK veya muadil kuruluş da bu sitelerin ülkemizdeki faaliyetlerinden doğan kazançlarını yine ülkemizde faturalandırarak vergi ödemesini istemekte. Keza Fransa, Almanya veya İngiltere gibi ülkelerde bunu paşa paşa yaparak vergilerini de ödemekteler.

Her ne kadar paypal olayı benim de canımı sıksa da ben bizim kurumların açısından bu olayların çözümlenmesinden yanayım. Eğer bu iş avrupada olduğu gibi bizde de yürümezse adamlar sırtımızdan çok ama çok rahat para kazanmaya devam ederler. Dahası bu kazanılan parayı yine bize karşı kullanma fırsatları olur. Booking.com daki olay aynen bu. Tüm kar vergisiz kendilerine kaldığı için adamlar büyüdükçe büyüdüler ve büyüme sonucunda hiç haberimiz olmadan TR deki turizm endüstrisine hem de bizim kendi paramızla çok büyük ve haksız darbe vuruldu. 

Shining Force
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Haziran 01, 2016, 09:53:19 ÖÖ »

Beyler BDDK ile olan konuya booking.com üzerinden açıklık getireyim. Benim faaliyet alanım turizm. Son türsab seçimlerinde bize bu durumu bolca açıkladılar. Sorun paypal veya booking.com un TR de sunucu bulundurması meselesi değil. Bu gibi kuruluşlar bizim ülkemizde faaliyet gösteriyorlar ancak işin fatura ve vergi tarafına baktığımızda bu uyanık şirketler bunlardan tamamen muaflar. Yani bizim üzerimizden sıkıntısız, faturasız ve vergisiz olarak çok güzel para kazanıyorlar. BDDK veya muadil kuruluş da bu sitelerin ülkemizdeki faaliyetlerinden doğan kazançlarını yine ülkemizde faturalandırarak vergi ödemesini istemekte. Keza Fransa, Almanya veya İngiltere gibi ülkelerde bunu paşa paşa yaparak vergilerini de ödemekteler.

Her ne kadar paypal olayı benim de canımı sıksa da ben bizim kurumların açısından bu olayların çözümlenmesinden yanayım. Eğer bu iş avrupada olduğu gibi bizde de yürümezse adamlar sırtımızdan çok ama çok rahat para kazanmaya devam ederler. Dahası bu kazanılan parayı yine bize karşı kullanma fırsatları olur. Booking.com daki olay aynen bu. Tüm kar vergisiz kendilerine kaldığı için adamlar büyüdükçe büyüdüler ve büyüme sonucunda hiç haberimiz olmadan TR deki turizm endüstrisine hem de bizim kendi paramızla çok büyük ve haksız darbe vuruldu. 
Güzel yazı,anlayana...

Sega Mega Power Drive Ranger 2
zanpinoz
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Haziran 01, 2016, 11:15:09 ÖÖ »

En iyi çözüm devletin paypal a alternatif bir şirket kurması..

Çin in Alipay ı  gibi

Paypal her ülkede vergi verip Türkiyede vermiyor

ve 2 yıl boyunca BDDK tarafından yapılan uyarıları dikkate almıyorsa

defolup gitmesi iyi olmuş..

Aslında bu durum Türkiye için büyük bir fırsat olabilir

Vakıf, Ziraat, Halk bankasının alt yapısını oluşturduğu bir şirket kurulabilir..

Bütün dünyada herkesin az çok bildiği Türk hava yolları ismi kullanılabilir..

Böylece THYPAY ortaya çıkmış olur..  
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Haziran 01, 2016, 11:20:27 ÖÖ »

Paypal gibi bir alternatif olmak yıllar alacaktır... Ne kadar erken başlansa kardır...Ama sabahtan akşama Paypal olamazsınız...Google'ın Wallet'i, Apple'ın pay'i bunu başaramadı (henüz).

BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Haziran 01, 2016, 11:24:22 ÖÖ »

Alternatif ödeme almak için vatandaşın biri şu şekilde bir öneride bulundu, ne dersiniz? Bende payoneer kartı var deneyeceğim.

"vpn ile us paypal hesabı açıyoruz.
us telefon numarası için nextplus (android) kullanılabilir. gizlilik arayanlar mobil uygulamayı "droid4x" ile bilgisayarlarına kurabilirler.
hesabı açtıktan sonra, bir de payoneer hesabı açmak gerekiyor.
payoneer, uluslararası bankanız ve size bank of america'dan hesap sağlıyor.
bu hesabı paypal'a bağlayabiliyorsunuz.
daha sonra paypaldan hesabınıza para aktarıp, türkiye'de döviz olarak, payoneer'in size gönderdiği kart ile çekebiliyorsunuz (teb ve hsbc bankamatikleri)

not: hesaptaki parayı payoneer'e aktarma emrini bugün verdim, birkaç güne sistemin çalışıp çalışmadığından %100 emin olabileceğim.

not 1: "payoneer hesapları eklenilmiyor" şeklinde bir inanış var, sağ menüdeki ödeme talep edin kısmından kendi banka hesaplarınızı görüntüleyebiliyorsunuz. payoneer kartınız üzerindeki bilgileri girerseniz kabul edilmez tabi ki, höh. onay için paypal hesabınıza 2 kez küçük miktarda ödeme yapacak, bu ödeme miktarlarını girmeniz gerekiyor.

not 2: bu yöntem almanya için de kullanılabilir gibi, payoneer, bicli ibanlı wirecard hesap numarası da veriyor.

kontrol: http://imgur.com/a/xodoj"

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
CaiSSoN
Uzman

C64 Fan

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Haziran 01, 2016, 11:32:38 ÖÖ »

öncelikle Türk Devleti,  içerisinde barındırdığı ve "ekonomiye katkısı var ama" diyip dokun(a)madığı iş adamı görünümlü vergi kaçakçılarından, para aklayıcılarından kurtulsun, ondan sonra sağı solu denetlemeye kalksın. Zira bu adamların buna benzer her türlü yaklaşımları onları daha da gülünç duruma düşürüyor. Azıcık vizyon, azıcık zeka. Başka hiçbir şey gerekli değil gerçekten...

Güzel yazı,anlayana...

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 16   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: