Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetEbay'de kullanabileceğimiz veya ödeme alabileceğimiz PayPal alternatifleri neler
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 16   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ebay'de kullanabileceğimiz veya ödeme alabileceğimiz PayPal alternatifleri neler  (Okunma Sayısı 175155 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #30 : Haziran 01, 2016, 11:41:43 ÖÖ »

Bu sistem avrupa birliği uyum yasaları ile çıkartıldı, avrupada durum böyle, türkiyedeki firmalar uyacak yani yabancı firmalar uymayacak ve bu yüzden  devlete bir ton laf  edilecek nasıl bir mantık çözemedim,  kim olursa olsun vergisini devlete vermesi zorunludur

piyasa kuru 3 tl

ben ebaydan birşey alınca 3.25 tl
ben ebayda birşey satınca benim aldığım 2.80 aradaki fark köy sandığına
« Son Düzenleme: Haziran 01, 2016, 11:50:58 ÖÖ Gönderen: izmirmaster » Logged

NoStres
Deneyimli

One Love, One Heart, One Destiny

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #31 : Haziran 01, 2016, 11:47:01 ÖÖ »

@CaiSSoN,

Adalet her yeri göremez ki kardeşim, boynu fazla dönmüyor. Kahkaha

CaiSSoN
Uzman

C64 Fan

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #32 : Haziran 01, 2016, 12:12:41 ÖS »

valla görecek Eğer kendi tabirleri ile "gelişmiş, zeki ve inovatif bir toplum" istiyorlar ise, ona göre ilgili görevlisini eğitecek, vizyonunu açacak, ondan sonra -kendi çapında- beylik laflar edecek. Zamanında Twitter, Google, Facebook'a yapılan ÇİNGENELİK ile maalesef şu an Paypal karşı karşıya... Buna aslında bir çok ekstra isim takabiliriz... Ellerindeki tüm kaynakları tükettikleri için, hiçbir şey üretmedikleri için, ortalıkta dönen paralar çok acaip bir şekilde yok olduğu için; maalesef resmen aç köpekler gibi bilip bilmeden en ufak bir şeyden bile fayda çıkartmaya yönelik hareketlere girişiyorlar... Çok üzülüyorum :/

@CaiSSoN,

supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Haziran 01, 2016, 12:36:42 ÖS »

yazılmadıysa söyleyeyim

payoneer ile usa debit karta sahip oluyosunuz ve kart adresinize yollanıyor. bu kartı paypal accountunuzla eşleştiriyosunuz ve tr'de döviz çekebileceğiniz her atm'den para çekebiliyosunuz.

https://payouts.payoneer.com/Partners/Default/Fees.aspx?pid=YOYIZC74IO2s4KZQp7tgsw%3D%3D&pmpid=YOYIZC74IO2s4KZQp7tgsw%3D%3D&pt=4
BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Haziran 01, 2016, 12:43:25 ÖS »

yazılmadıysa söyleyeyim

payoneer ile usa debit karta sahip oluyosunuz ve kart adresinize yollanıyor. bu kartı paypal accountunuzla eşleştiriyosunuz ve tr'de döviz çekebileceğiniz her atm'den para çekebiliyosunuz.

https://payouts.payoneer.com/Partners/Default/Fees.aspx?pid=YOYIZC74IO2s4KZQp7tgsw%3D%3D&pmpid=YOYIZC74IO2s4KZQp7tgsw%3D%3D&pt=4

TR Paypal hesabı ile eşleşmiyor diye biliyorum, TR Paypal sadece TR bankaları ile eşleşebiliyor. Payoneer US hesap verdiği için US üzerinden açılmış hesaplar ile oluyor.

Bu olaydan sonra paypal'a mail attım bari TR hesaplarını Payoneer ile eşlecek hale getirin diye ama geri dönmediler.

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
sukru83
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Haziran 02, 2016, 12:54:04 ÖS »

valla görecek Eğer kendi tabirleri ile "gelişmiş, zeki ve inovatif bir toplum" istiyorlar ise, ona göre ilgili görevlisini eğitecek, vizyonunu açacak, ondan sonra -kendi çapında- beylik laflar edecek. Zamanında Twitter, Google, Facebook'a yapılan ÇİNGENELİK ile maalesef şu an Paypal karşı karşıya... Buna aslında bir çok ekstra isim takabiliriz... Ellerindeki tüm kaynakları tükettikleri için, hiçbir şey üretmedikleri için, ortalıkta dönen paralar çok acaip bir şekilde yok olduğu için; maalesef resmen aç köpekler gibi bilip bilmeden en ufak bir şeyden bile fayda çıkartmaya yönelik hareketlere girişiyorlar... Çok üzülüyorum :/

@CaiSSoN,

@ CaiSSoN sen olaya tamamen başka bir açıdan bakıyorsun. Bu gibi şirketlerde her gün milyonlarca dolar dönerken, sen bizim - hak payın da var ama- dönerci kılıklı adamlardan niye öncelikle istenmiyor diye tepki veriyorsun. Kusura bakma ama bu gibi kuruluşlara bir yerde dur demek lazım. Yapsana aynısını amerikada avrupada. Yer mi? Zoooor

-Edit- Bu olayın osmanlıda yapılıp da devletin validesini ağlatan kapitülasyonlardan da hiç bir alakası yok bence.
« Son Düzenleme: Haziran 02, 2016, 12:56:17 ÖS Gönderen: sukru83 » Logged

Cimihendriks
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #36 : Haziran 02, 2016, 13:02:32 ÖS »

Yahu biz paypala alternatif kursak alışveriş yaparken kaç site kabul edecek? Satış yaparken kim güvenecek?

Alacağın bir kaç nefes, hiç düşündün mü?
Ne kalacak senden, hiç düşündün mü?
Bir cansız vücudun, o da çürür toprak olur gider.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #37 : Haziran 02, 2016, 13:18:00 ÖS »

Paypal ile ödeme alan sitelerde genelde, paypal hesabınıza gireceğiniz bölümün alt kısmında "Pay with a debit or credit card, or PayPal Credit" seçeneği çıkar... Paypal hesabı olmayan bir kişi, bu seçeneği kullanarak Paypal üzerinden kredi kartıyla ödeme yapar...

Paypal'den önce biz zaten Paypal üzerinden kredi kartıyla ödeme yapıyorduk (Paypal Balance kullanamıyorduk). 6 Hazirandan sonra bu yöntemin işleyip işlemediğini göreceğiz... Büyük ihtimallede işleyecektir....

Not: Site kapalıyken, facebook'da paylaşmıştım... İkinci baskı olanlar adına üzgünüm... Bu arada paypal geri adım atma girişimlerine başlamış.. Geri dönüş olabilir..

sukru83
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Haziran 02, 2016, 15:23:31 ÖS »

Milliyette haber çıktı ama tam ve detaylı açıklama yok yine.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, kanunlara uymadığı için PayPal'ın lisans başvurusuna onay vermediklerini belirtti.

Akben, AA muhabirine yaptığı açıklamada, on-line bankacılık ve para aktarma hizmeti sunan PayPal'ın Türkiye'deki faaliyetlerini durdurma kararı aldığını anımsattı.

Kanuna uygun olmadığı için PayPal'ın lisans başvurusuna onay vermediklerini aktaran Akben, konuyla ilgili kararın Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu tarafından alındığını dile getirdi.

Akben, 27 Haziran 2013 tarihinde yürürlüğe giren Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanunun 14. ve 18. maddelerinde, ödeme hizmetleri alanında faaliyette bulunmak ya da elektronik para ihraç etmek isteyen kuruluşların, Kuruldan izin almak kaydıyla faaliyette bulunabileceklerinin hükme bağlandığını ifade etti.

Daha önce Türkiye'de faaliyet gösteren Şirketin, Kanunun geçici 2. maddesi hükmünce alt düzenlemelerin yayımlandığı 27 Haziran 2014 tarihinden itibaren bir yıl içinde alt düzenlemelere uyumlu hale gelip başvuru yapması gerektiğini hatırlatan Akben, "Şirket bu kapsamda 27 Haziran 2015 tarihi öncesi Kanunun 12. maddesinin 1 numaralı fıkrasında belirtilen ödeme hizmetleri ve 20. maddesi uyarınca elektronik para ihracı faaliyetlerini yürütmek üzere faaliyet izni başvurusunda bulunmuştur." dedi.

Akben, faaliyet izni başvurusu ile ilgili değerlendirme yapıldığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Şirketin, Kanunun 23. maddesi ve Tebliğin 16 maddesine (Kuruluşların birincil ve ikincil sistemlerini yurt içinde bulundurmaları zorunludur.) uyum için gerekli çalışmaları yapmadığı görülmüş, Şirket ile yapılan müteaddit yazışma ve toplantılarda bu durum dile getirilmiş ancak 'Sistemlerin yurt içine getirilmesine ilişkin herhangi bir fizibilite çalışması yapmadıkları, sistemleri Türkiye'ye getirmenin teknik olarak mümkün olduğu ancak global şirket politikası gereği böyle bir tercihte bulunmayacakları, bilgi sistemlerini ve yedeklerini Türkiye'ye getirmeyi planlamadıkları ifade edilmiş.

Şirkete işlemin bir tarafının yurt dışında olduğu işlemler için Tebliğin 16. maddesi 4. fıkrasında tanımlanan istisnaları kullanarak daha minimal bir sistemle 'cross border' (sınır ötesi) olarak adlandırılan farklı bir faaliyet izni için başvurabilecekleri belirtilmiş, Şirkete nihai kararını vermesi için bir süre verilmiş ancak verilen süre zarfında firmadan herhangi bir geri dönüş olmamış ve faaliyet izni başvurusu olumsuz sonuçlanmıştır. Diğer taraftan, mevzuat setinin tüm firmalar için aynı olduğu ve bir firma özelinde herhangi bir istisna tanınamayacağı ve halihazırda çok sayıda ülkede faaliyet gösteren ve tek merkezden yönetilen birçok firmanın mevzuata uyum için gerekli yatırımları da yaptığını hatırlatmakta fayda var."

Akben, Şirketin faaliyet izninin olumsuz sonuçlanmasının ardından firmanın Avrupa ve Amerika sorumlusu olan yetkililerle bundan sonraki süreçle ilgili toplantılar yapıldığını aktardı.

Ülke içi ya da uluslararası işlemler için neler yapmaları gerektiği ile hangi işlem için nasıl bir başvuru yapması gerektiği gibi detaylı bilgilerin iletildiğini söyleyen Akben, "Her şirket gibi ilgili firma da gerekli şartları sağlayıp tekrar başvuru yapması halinde faaliyet izni süreci yeniden başlatılabilecektir." bilgisini verdi.

http://uzmanpara.milliyet.com.tr/haber-detay/gundem2/paypala-neden-onay-verilmedibrpaypala-neden-onay-verilmedi/49000/49136/

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Haziran 02, 2016, 15:30:47 ÖS »

Paypal ne olursa olsun kaymağı ben yerim demiş

Şirkete işlemin bir tarafının yurt dışında olduğu işlemler için Tebliğin 16. maddesi 4. fıkrasında tanımlanan istisnaları kullanarak daha minimal bir sistemle 'cross border' (sınır ötesi) olarak adlandırılan farklı bir faaliyet izni için başvurabilecekleri belirtilmiş, Şirkete nihai kararını vermesi için bir süre verilmiş ancak verilen süre zarfında firmadan herhangi bir geri dönüş olmamış ve faaliyet izni başvurusu olumsuz sonuçlanmıştır. Diğer taraftan, mevzuat setinin tüm firmalar için aynı olduğu ve bir firma özelinde herhangi bir istisna tanınamayacağı ve halihazırda çok sayıda ülkede faaliyet gösteren ve tek merkezden yönetilen birçok firmanın mevzuata uyum için gerekli yatırımları da yaptığını hatırlatmakta fayda var."

BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Haziran 02, 2016, 16:04:26 ÖS »

Agalar,

US VPN ile US paypal hesabı açıp Payoneer üzerinden onaylatma işlemini yaptım, oldu. US adresi olarakta oneworldshop'tan aldığım adresi girdim. Ödeme alanlar bu şekilde birşey deneyebilir.

Konunun özüne sadık kalsakta özellikle ödeme alanlar için alternatif fikirler üretsek? Ödeme yapmada bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.

arkas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Haziran 02, 2016, 16:12:01 ÖS »

@BlitzBasic US VPN kullanma sadece hesap açma, bağlama vb. kısımlarda yeterli oluyor mu yoksa para aktarma vb. rutin işlemleri yaparken de US VPN'den girmek mi gerekecek?

Commodore 64G
Amiga 500
PS2
BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Haziran 02, 2016, 16:16:23 ÖS »

@BlitzBasic US VPN kullanma sadece hesap açma, bağlama vb. kısımlarda yeterli oluyor mu yoksa para aktarma vb. rutin işlemleri yaparken de US VPN'den girmek mi gerekecek?

VPN'siz denemedim hiç ama o riske girmeyeceğim. Sırf bu iş için ufak bir sanal makine yarattım bütün lokal ayarları US

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Haziran 03, 2016, 09:53:12 ÖÖ »

düzenli ödemeler etkilenebilir Benimde paypal kaydımın olduğu düzenli ödenen yerler var...Misal Patreon... nasıl olacak bilmiyorum... Paypal'in gitme sebebini öğrensekte kime söveceğiz kesinleşse, belki bir rahatlama olur

Bende haziran ayı Patreon ödemesi yapılmış görünüyor.
Ödemeyi karşı taraf alamıyacak mı, yada daha doğrusu hesabına giden parayı kullanamıyacak mı ?
Yurtdışından alışverişler için de mi o hesabını kullanamayacak ?
Eğer öyleyse bunun alternatifi nedir ?

Kafam karıştı iyice.. Kahkaha

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #44 : Haziran 03, 2016, 10:35:18 ÖÖ »

Patreon'dan ödeme almanın (en azından non-USA kullanıcılar için) iki yolu var:

* Global Direct Deposit via Payoneer ($3 USD per international transfer.)
* PayPal (PayPal charges 2% of total up to $20 for creators outside of the USA.)

Yani hala alternatif var. Komisyon transfer başına olduğu için birikeni 3-4 ayda bir transfer etmek daha mantıklı olacak sanırım.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 16   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: