Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Su geçirmez etiketler  (Okunma Sayısı 4128 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Haziran 19, 2016, 22:15:19 ÖS »

Kabloları etiketlemek için laminasyon makinesi düşünüyorum, bu aletlerden kullananların ya da su geçirmez etiket konusunda düşüncelerini merak ediyorum. Deneyimlerinizi ya da düşüncelerinizi paylaşırmısınız?

Fikir babası @yavuzg abi:
http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=12383.msg147164#msg147164

Basit bir iş için bir sürü para harcamak gibi duruyor ama cidden suya dayanıklı etiket önemli birşey.

Düşündüğüm seçenekler:

104tl'ye office force laminasyon makinesi +100 tane a4 125 mikron kaplama malzemesi veriyorlar
yada
150tl'ye Olympia a230 4in1 takım: makine, kaplama malzemesi, giyotin ve bir şey daha
yada
250tl (%17 indirimli fiyat) Leitz ilam light, yanında hiçbirşey yok

Böyle bir makine yanında farklı çapta delikler için kemer delici makine (20 tl falan) kağıda büyük delik açıp, kaplandıktan sonra da üzerine küçük delik için, böylece etiketler tam su sızdırmaz olur

Use the brute force, Luke
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Haziran 19, 2016, 22:55:51 ÖS »

Ben bunu sürekli kullanırım diyorsanız alınabilir. Ama sanırım nem alırsa kağıt şişer ve işe yaramaz (kenarlarını kapatamazsanız tabi). Sonuçta küçük kağıtların hepsini tek tek kaplayamazsınız. Büyük kağıdı kaplayıp kesince kenarlar nem etkisine maruz kalabilir.

EDİT: Bir de kemer delici ile kağıt delmek mantıklı olmayabilir. Tek delik açan delgeçler var.

Ayrıca bir kere kullanacaksanız, boş yere bu cihazı almayıp etiketlerini plastikten yapsan olmaz mı ? Veya etiketli kravat kullanabilirsiniz. Üzerini çıkmayacak bir kalemle yazabilir hatta oyabilirsiniz.

http://urun.n11.com/.............=aw.ds

« Son Düzenleme: Haziran 19, 2016, 23:01:14 ÖS Gönderen: gergozen » Logged
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran 20, 2016, 00:36:18 ÖÖ »

Etiketlerin ve üzerine yazılanların sökmediğim sürece sağlam kalmasını istiyorum. Araba elektrik aksamı gibi tozlu sıcak-soğuk ortamlarda uzun zaman sağlam kalabilmeli, yıkanabilmeli vb

Kemer delgeçlerinde farklı çapta delik açan uçlar oluyor, kağıda büyük, üzerindeki naylon kaplamaya ondan daha küçük delik açmak için. Kağıttaki deliklerin iç kısmında da halka şeklinde su geçirmez kısım oluşacak böylece. Bunun için yazıcıdan çıktı alınmış kesilmiş delinmiş küçük kağıt etiketlerin plastik zarf gibi kaplayıcı malzeme içine ayrı ayrı konup kaplanması gerek. Böylece kağıt kenarlarında ve delik içlerinde su geçirmez mühürlü kısımlar oluşacak. Sonra kesilip delinecek. Böyle düşündüm.

Etiketli kravat iyiymiş, hiç aklıma gelmedi, hızlı ve ucuz, hemen alıp denemek lazım. Yukarıdaki hazırlık aşamalarına hiç gerek kalmayabilir. Teşekkürler

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Haziran 20, 2016, 00:39:11 ÖÖ »

Evet, etiketler kenarlarından bir miktar su alıyor. Ancak benim işimi görmeme yetti. Sonra kuruyorlar.

Parçaları geri monte ettiğimde bu etiketleri zaten sökeceğim dolayısıyla ömürlük bir performans beklememek lazım bu yöntemde...

Elbette etiketleri küçük küçük asetatladığınızda kenarları su almayacaktır ama o kadar ince iş nasıl yapılır bilemedim...

Alternatif olarak beyaz asetat (spiral cilt yaparken arkalık olarak kullandıkları) etiket kesip üzerine stabilo ile yazmak da alternatif olabilir. Sonuçta stabilo da asetatın kendisi de sudan etkilenmez...

Bu arada etiketleri delmek için de basit delikli zımba kullandım...

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Haziran 20, 2016, 12:26:17 ÖS »

Küçük bir öneri. İşe yarar diye düşünüyorum..

Basılmış etiketleri, tek bir A4 olarak yerleştirmek yerine;
kestikten sonra, kenarlarda boşluklar bırakacak şekilde, filmin içine yerleştirip kaplayabilirsiniz.
Kağıt çok kalın olmadığı sürece, film birbirine yapışacaktır sanırım

Ek:
İşyerimde, sizin linkte verdiğiniz türde cihazlardan ve şimdi markasını hatırlayamadım ama taş gibi ağır olan cihaz vardı.

Hafif olan, çok çabuk arıza yapmış ve sıklıkla sıkıştırma yapmaya başlamıştı.
Diğer cihazsa sorun çıkartmamıştı. Hala kullanılıyor bildiğim kadarı ile.

Şuna benzer bir şeydi.
http://www.hepsiburada.com/sarff-230m-a4-laminasyon-makinesi-15301010-p-OFISSARFF15301010

Gerçi işyerimde, TPM çalışmaları nedeniyle, yoğun şekilde kaplama yapılıyor.
Çok sık kullanmıyacaksanız, verdiğiniz linktekiler de işinizi görür sanırım..
« Son Düzenleme: Haziran 20, 2016, 12:37:24 ÖS Gönderen: cdemir » Logged

hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Haziran 20, 2016, 12:36:28 ÖS »

Küçük bir öneri. İşe yarar diye düşünüyorum..

Basılmış etiketleri, tek bir A4 olarak yerleştirmek yerine;
kestikten sonra, kenarlarda boşluklar bırakacak şekilde, filmin içine yerleştirip kaplayabilirsiniz.
Kağıt çok kalın olmadığı sürece, film birbirine yapışacaktır sanırım

Plastiğe sabitlerken küçük prit dokunuşlarıyla koydum mu 4 4 lük olur.
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Haziran 21, 2016, 01:50:21 ÖÖ »

Yardımlarınız için teşekkürler. @cdemir, @hakanats: düşündüğüm buydu. Herhalde önce etiketli kravatı denemek gerek. Laminant kaplamanın deliğinin yıpranmaması için fazladan metal bilezik koymak aklıma geldi. Şu brandaların kenarlarına konanlardan ama küçüğünden tabi.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: