Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbetlaptop klavyesi'ni USB keyboad'a çevirmek
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: laptop klavyesi'ni USB keyboad'a çevirmek  (Okunma Sayısı 4932 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
reflex
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Haziran 19, 2016, 23:32:11 ÖS »

laptop klavyesini usb  klavye haline nasıl getirebilirim fikri olan var mı ?
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Haziran 19, 2016, 23:43:18 ÖS »

Ucuz bir USB klavye alıp chip'ini kullanabilirsiniz. Ama çok muhtemelen matrisleri aynı olmayacağı için tuşların yeri vb değişecektir.

Uğraşırım derseniz bir USB PIC entegresi alıp, HID device örnek kodunu modifiye ederek kendi klavye kodunuzu yazar ve elinizdeki klave matrisine göre düzenlersiniz.

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Haziran 20, 2016, 00:08:27 ÖÖ »

Şu an laptopum yok ama 5-6 sene evvelki Acer laptopumdaki klavye, aygıt yöneticisinde ps2 olarak gözüküyordu, şimdiki laptoplarda hid aygıtı olarak mı gözüküyor. ps2 ise çok zor olmasa gerek.
reflex
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Haziran 20, 2016, 17:43:59 ÖS »

Amacı bozuk notebook'u raspberry laptop'a çevirmek klavye önemli bir sorun keşke kolay bir yöntem olsaydı aslında pi-top satın almak isterdim ama çok pahallı.

pi-top ne diyorsan ?
https://www.pi-top.com/
xsan55
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Haziran 20, 2016, 18:05:25 ÖS »

Pi topa gerek yok ki bi tane motorola atrix lapdock bulacaksınız 100 liraya hersey tamam monitör batarya ses mouse tek paket Karizmatik
reflex
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Haziran 20, 2016, 18:16:35 ÖS »

Pi topa gerek yok ki bi tane motorola atrix lapdock bulacaksınız 100 liraya hersey tamam monitör batarya ses mouse tek paket Karizmatik
evimdeki eski bozuk notebook'u değerlendirmek istiyorum motorola atrix lapdock olayını biliyorum ama önemli olan notebook gövdesinde saklamak tüm yapıyı eski notebook ve pi-top ile bu mümkün ama lapdock'da raspberry yine dışarda duracak.
varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Haziran 21, 2016, 00:02:06 ÖÖ »

Lcd controller (aliexpress'te böyle geçiyor adı) mevzusu genelde 50 liradan yukarı, klavye için de teensy tarzı klavye işlerinde kullanılabilecek bir board alsanız o da bi meblağ, üç beş üç beş derken atrix parasını geçmesin eski notebook değerlendirme.

Benim de ekran kartı şişmiş bir laptopum var evde çalışsa az çok iş görecek bir core2 makina ama her yeltendiğimde ikinci el çalışanını almaktan daha tuzluya geliyor
reflex
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Haziran 21, 2016, 07:01:39 ÖÖ »

Lcd controller (aliexpress'te böyle geçiyor adı) mevzusu genelde 50 liradan yukarı, klavye için de teensy tarzı klavye işlerinde kullanılabilecek bir board alsanız o da bi meblağ, üç beş üç beş derken atrix parasını geçmesin eski notebook değerlendirme.

Benim de ekran kartı şişmiş bir laptopum var evde çalışsa az çok iş görecek bir core2 makina ama her yeltendiğimde ikinci el çalışanını almaktan daha tuzluya geliyor

raspberry pi atrixin içinde koyulamıyor ne anlamı var ki dışarda durduktan sonra herhangi bir monitöre bağlar öyle kullanırım ayrıca pi-top 299 USD  100USD harcasam bile daha ucuza gelmiş oluyor ki zaten para harcayacağım kısım lcd driver, ve klavye dönüştürme kısmı
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: