Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)NEO-GEO MVS Mini Bartop Kabin Projesi
Sayfa: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 19   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: NEO-GEO MVS Mini Bartop Kabin Projesi  (Okunma Sayısı 275278 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #210 : Kasım 29, 2016, 10:47:38 ÖÖ »

Geçmiş olsun, güçlü bir vantilatör kullanırsanız kuruma zamanını azaltabilirsiniz.
byeni
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #211 : Kasım 29, 2016, 11:13:17 ÖÖ »

@delimawi çok geçmiş olsun, dilerim en az hasarla durumu kurtarırsın. Elektronik devreleri saç kurutma makinasıyla aynı yeri sabit olmadan çevire çevire kurutabilirsin. Özellikle soketlerde su kalabiliyor. Saç kurutmayı çalıştırmadan önce kartları bol miktarda salla ki su damlacıkları dışarı çıkıp aksın. Tekrar geçmiş olsun.
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #212 : Kasım 29, 2016, 11:35:21 ÖÖ »

Cok gecmis olsun ustad..
AmigaMan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #213 : Kasım 29, 2016, 11:40:34 ÖÖ »

Geçmiş olsun

Amiga ölmedi, efsane uyuyor
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #214 : Kasım 29, 2016, 12:26:49 ÖS »

Tüh çok yazık olmuş İlker geçmiş olsun inşallah bir sıkıntı çıkmaz
Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #215 : Kasım 29, 2016, 20:26:39 ÖS »

@delimawi çok geçmiş olsun emekler heba olmaz sudanda bozulmaz kolay gelsin
Selim7
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #216 : Kasım 29, 2016, 20:30:02 ÖS »

Çok geçmiş olsun abim, kimin nereden aklına gelebilirdi ki böyle bir su taşkını..

Yani bartop'un hali ortada, ama Allah'tan daha ciddi şeyler olmadı. Sudan dolayı prizlerde veya diğer elektrik aksâmlarında kısa devre vs.

Ekran su almış mı acaba?

Çok geçmiş olsun tekrardan..

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #217 : Kasım 29, 2016, 20:39:14 ÖS »

Çok geçmiş olsun.

Bartop da, inşallah zor çözülecek türde sorun çıkartmaz..

eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #218 : Aralık 01, 2016, 08:23:01 ÖÖ »

Çok teşekkürler arkadaşlar.

Öncelikle ahşaplarda hiç bir sıkıntı çıkmadı. Kabin kurudu ve şişme falan yok. Sanıyorum tesadüfen çam kullandığım için sunta yada mdf ye göre suya daha dayanıklı oldu kabin.

LCD'yi henüz çalıştırmadım. Ama onun elektroniği arka tarafta olduğu için zarar gördüğünü çok düşünmüyorum.

İki gün kuruduktan sonra bugün slot'a enerji verdim. Malesef çalışmadı. PCB'yi incelediğimde üzerinde suyun kuruması ile birlikte beyaz lekeler oluştuğunu farkettim. Bu da muhtemelen suyun saf su olmayıp, duvar ve tavandan sızdığı için içerisinde bir takım partüküller taşımış olduğundan olabilir. Neyse tiner ile iyice temizledim.

Bu sefer görüntü geldi, VGA16 çalışıyor yani, ama bu süreçte sanırım backup ram tarafına birşeyler olmuş. Görüntü bu:

Pili değiştirdim, o bölgeyi tekrar temizledim ama sonuç değişmedi. Bu konu ile ilgili olarak yavuzg nin bir yazısı vardı. Onu bir daha okumam gerekecek sanırım.

Şimdilik durum bu. Hasar çok büyük değil gibi görünüyor.

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #219 : Aralık 01, 2016, 09:13:26 ÖÖ »

kabin de sıkıntı olmasın da, onca emek var onda.
dediğin gibi @yavuzg üstadın yazılarında vardı sanırım
sevindirici bir haber verdin, geçmiş olsun
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #220 : Aralık 01, 2016, 23:31:38 ÖS »

Geçmiş olsun bu arada yeni gördüm.

Ben de elimdeki MVS slot'u Yavuzg'ye özenerek yıkama operasyonuna aldıktan sonra benzer bir durumla karşılaştım. Bende doğrudan hardware test ekranına düşüyor, oyunu görmüyor. Önce saç kurutma makinesiyle kurutup sonra da 1-2 gün güneşte bırakmıştım. Bu durumla karşılaştıktan bir kaç gün sonra tekrar denediğimde oyunu görmüştü ancak bu sefer de görüntü dağılıyordu. Epey zaman geçti üstünden, tekrar deneyeyim bakayım.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #221 : Aralık 01, 2016, 23:45:26 ÖS »

Denedim bu arada, cinlik yıkanan kartuşlarda mı bilmem ama benim alet hala test modda takılıyor

Dip switch'lerin altında su kalmış olabilir diyenler olmuştu, yarın bir saç kurutma makinesi tutayım bakayım. Gerçi bu kadar zamanda su kalacağını sanmıyorum ama.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #222 : Aralık 03, 2016, 12:12:26 ÖS »

Benim slot bozulmuş çalışmıyor. Denemediğim şey kalmadı. Yıkadım, alkol ve tinere yatırdım, voltajları kontrol ettim, pili söktüm temizledim, hatta ramleri söktüm temizledim tekrar taktım çalışmıyor.

Yeni bir slot bulmam lazım. Alınık ilanı açacğım... :/

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #223 : Aralık 03, 2016, 12:15:12 ÖS »

via ları kontrol et backup ram etrafındaki.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #224 : Aralık 03, 2016, 12:17:30 ÖS »

bir de SMT bir 74xx32 olacaktı RTC'nin yanında. onu kontrol ettin mi? onu değiştirmen gerekebilir pas bacaklarından içeri süzülebiliyor...

Sayfa: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 19   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: