planlara baktığımda ben de düşünmüştüm ama bu detayda plan yaptığını görünce muhakkak simule etmişsindir diye dile getirmemiştim
Yok malesef o kadar detaya inmedim. Bazı yerleri de çok hızlı geçiyorum, benim zayıf noktam, çok sabırsızım.
diğer bir düşüncem alüminyum panelin işlenmiş hali güzel görünüyor
fakat aşağı kısımdaki vidalar açıkçası hoş görünmüyorlar
Ya aslında bu vida meselesi başlı başına bir konu. Öncelikle ben bu vidaları panelde havşa yuva açıp gömme taraftarıyım. Hatta sarı renkli ahşap vidaları yerine siyah renkli vidalardan bulup takmak istiyorum, en azından daha kaliteli bir görüntü verecektir.
İşin kötüsü sadece bu panelde değil, kabinin arka ve üst kısmındaki tüm panelleri de vida ile tutturmam gerekiyor. Ben bu panelde örneğin joystick vidaları görünmesin diye panel ile ahşap arasına cep açıp montajı o şekilde yaptım. Ama her yerde bu şekilde çözüm üretemiyorum.
Bir de şimdi bu panele özel olarak, aklımdaki şu; Panel ile altındaki ahşap desteği birbirlerine kalıcı olarak vidalayıp, bu ahşap ile beraber paneli yanlardaki destek profillerine bakım için açılabilir halde vidalamak.
Yandaki destek profillerinin içine M4 ahşap dübeli gömerek, bu paneli ve destek ahşabını çıkartıp takabilmek istiyorum.
Neden sadece paneli sökülebilir yapıp altındaki ahşabı bırakamıyorum. Çünkü butonları panel ile ahşaba beraber vidaladım. Hadi ahşaba daha geniş delik delip, butonları sadece panele vidalasam bile, joystick alttaki ahşaba vidalı iken panelin çıkabilme şansı yok. Çünkü joystickin yuvarlak deliği kapatan halkası takılıyor.
Sonuçta özetle bu kısımdaki çözüme dair daha hassas bir planlama yapılabilirdi ama olmadı işte.

Vidalar havşa açılıp gömülse ele gelmese ama görünüyor olsa çok mu kötü olur diyorsunuz?
birde aklıma geldi kabine t-molding yapmayı planlıyormusun
böyle güzel bir kabine bence kesinlikle yapılmalı
çünkü çok daha şık gösterecektir
eğer böyle bir düşüncen varsa, elimde restore edeceğim kabinim için aldığım bir top siyah t-molding var ne kadar ihtiyaç duyuyorsan kesip gönderebilirim
Çok güzel bir konuya değindin. Başından beri bunu yapmak istiyorum. Ama parça olarak bulamadım. Bir iki yere 50mt top siparişi için teklif istedim ama hala dönüş yapan olmadı. Perakende alabileceğim bir yer varsa gidip alabilirim ama henüz bulamadım. Eğer gönderme şansın varsa çok sevinirim. (4mt kadar yeterli olacaktır sanırım.)
Bir de bu kanalı açmak için henüz uç almadım. El frezesi var. Acaba uç alıp kolay bir şekilde açabilir miyim? Ahşap çam olduğundan biraz çekiniyorum da açıkıçası.
Bir de T yerine C şeklinde bir bant gördüm. Acaba bulabilsem o daha mı kolay uygulanır? Gerçi dönüşler problemli olacaktır. Bilemiyorum açıkçası çok kararsız kaldığım bir konu oldu bu konu.
Bu arada madem konu açıldı en son yaptığım kısmı da paylaşayım.
Arkadaki power girişi, açma kapatma butonu, sigorta ve ek kontrolcü girişinin olduğu paneli yaptım en son.
Power ile ilgili olarak elimde hazırda varolan şu parçayı kullandım. Bu parça hem power girişi, hem sigorta, hem power switch hem de emi filtre içeriyor. Yani bunu monte etmekle kompak bir çözüm üreteceğiz.

Hemen ölçüleri kullanarak arka panlein alt kısmını çiziyoruz. Aynı zamanda ikinci kontrolcü için D-SUB15 soket yerini de planlıyoruz.

Burada yeşil olan çizimler ahşap mor olan alüminyum kesilecek.
Yapı şu şekilde olacak, arkada ahşap panel, önde alüminyum panel ve arada bu parça sandwich olacak. Bunun için ölçülere uygun olarak panele cep açıyorum. Panel kırmızı renkli görünüyor ama bu kırmızı renkli taraf arkada kalan kısım. Ön yüzeyi siyah. Kabinin yan panelleri kırmızı orta kısmı siyah olacak.

Parçayı yerleştiriyoruz ve tam oturuyor.

Ön görünüm:

Şimdi zor kısım, bu parçalar için ahşapta dekopaj ile oyuk açacağız. Bunu CNC ile açamıyorum çünkü parça önceden kesilmiş durumda. Önceden kesilmiş bir parçayı CN de koordinatlamak çok zor. Benim CNC de de bu kadar gelişmiş bir teknoloji yok. Elle açacağız...

Kesim bitiyor, test etmek için yerine yerleştiriyoruz, fena olmadı. Ahşapda bir miktar pay kaldı bu kısım arka kapağın vidalanabilmesi için gerekli. Hata değil yani.