Merhaba,
Geçen hafta sipariş etmiş olduğum HAPP klonu joystik ve NEO GEO renklerinde butonlar elime ulaştı. Şu an için neredeyse tüm parçalar artık elimde. Şimdi ölçü alarak kasa çizimini bitirmek üzereyim.
Dediğim gibi bu kabinde tam bir klon yapma gibi bir hedefim yok. Sadece esinlenerek benzer olacak şekilde ama kendi ihtiyaçlarıma uygun bir tasarım yapıyorum.
Şu an için tasarıma ait profil taslağı ekteki gibi oldu.

Burada beni zorlayacak daha doğru nasıl yapacağımdan hiç emin olmadığım tek problemli nokta, bazı panellerin açılı kesilecek olması. Bunları beyaz yuvarlak içine aldım. Biraz daha düşünüp bu açılı kesimlerden kurtulacak şekilde bir çalışma yapmam gerekebilir.
Ekran çerçevesinin olduğu kısım (kırmızı ile çizilimiş olan bölüm) pleksi yada benzer başka bir ince malzeme ile yapılacak. Ekran arkadan desteklenmiş olacak. Çerçeve sadece kozmetik amaçlı.
Joystik ve buttonların takılacağı yüzey ise 4mm kalınlıkta dış cephe kaplaması ile yapılacak. İki yüzeyi aliminyum ortası kompozit bir malzeme ile sandwich yapılmış bir malzeme. Çok seviyorum, işlenmesi kolay ve sağlam.
Tek kontrollü olacak. İkinci oyuncu external kontroller takacak eğer gerek olur ise.
Şu anki ölçüler, derinlik 46cm, yükseklik 65cm, genişlik 50 cm civarı ...
Bir kaç güne kadar 3d tasarımı da çıkartıp kesip biçmeye başlıyorum...