Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetGeçmeli mi geçmemeli mi?... (Windows10)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Geçmeli mi geçmemeli mi?... (Windows10)  (Okunma Sayısı 12886 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 25, 2016, 12:38:08 ÖS »

...işte bütün mesele bu.  Ney

Ücretsiz yükseltme hakkı 29'unda bitiyor. Çevremdekiler, "beleş hakkın var geç işte" diyor. Win10 yükseltme aracı bile üslubunu değiştirdi. "Hacı bak, zaman daralıyor. Geçtin geçtin, sen biliinn..." havasında. Yani üzerimde psikolojik bir baskı var Kahkaha

İş yerinde Win10 var. İlk zamanlara göre daha bir stabil ve kullanışlı gelmeye başladı. Evdeki makinede Win7 var, SSD'ye yüklü. Gayette memnunum. Çoğunlukla oyun için kullanıyorum bu aralar. Win10'a geçersem yavaşlama ya da benzeri sıkıntılar yaşar mıyım diye korkuyorum. Evdeki makine öyle yeni de değil. 2009 model. Sonradan ram ve ekran kartı takviyesi yaptım gerçi.

Sizde de benzer durum var mıdır? Ne yapayım geçeyim mi bilemedim?

Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Temmuz 25, 2016, 12:47:02 ÖS »

2012 yılında aldığım fujitsu lifebook ah531 laptopta son güncellemeden sonra, bilgisayar açıldığında çıkan mavi ekran sorunu oluştu. Nedeni de webcam sürücüsü.. Webcam için windows 10 sürücüsü çıkmayacakmış. Hatta Fujitsunun sitesinde yazdığına göre bu modelde windows 10 desteklenmiyormuş. Sorunun tek çözümü de ekranın içindeki webcam soketini sökmek

Yani windows 10  iyi güzel de üretici tarafından desteklenmediğinde sıkıntı büyük oluyor.. Geçmeden önce enine boyuna incelemek lazım.

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Temmuz 25, 2016, 12:48:49 ÖS »

Masa üstü pro 7 yüklü makinalarda benide sıkıştıyor saat koymuş microsoft
2 diz üstüye yükledim normal programlar win 7 den performanslı çalışıyor tabi oyun için kullanmadığım için makineleri oyunlarda nasıl bir kasma olur bilmiyorum

...işte bütün mesele bu.  Ney

Ücretsiz yükseltme hakkı 29'unda bitiyor. Çevremdekiler, "beleş hakkın var geç işte" diyor. Win10 yükseltme aracı bile üslubunu değiştirdi. "Hacı bak, zaman daralıyor. Geçtin geçtin, sen biliinn..." havasında. Yani üzerimde psikolojik bir baskı var Kahkaha

İş yerinde Win10 var. İlk zamanlara göre daha bir stabil ve kullanışlı gelmeye başladı. Evdeki makinede Win7 var, SSD'ye yüklü. Gayette memnunum. Çoğunlukla oyun için kullanıyorum bu aralar. Win10'a geçersem yavaşlama ya da benzeri sıkıntılar yaşar mıyım diye korkuyorum. Evdeki makine öyle yeni de değil. 2009 model. Sonradan ram ve ekran kartı takviyesi yaptım gerçi.

Sizde de benzer durum var mıdır? Ne yapayım geçeyim mi bilemedim?

atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Temmuz 25, 2016, 13:19:11 ÖS »

Windows 10'a geçtikten sonra geri dönemk için bir ay süre var. O sürede de sorun varsa çözebilirsiniz sanırım. Çözemezseniz tek tıkla geri dönüyorsunuz 7'ye

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 25, 2016, 13:22:48 ÖS »

4 GB ram yetmemişti bana. 8 daha aldım.
Muhtemelen 8 GB ve üstü iyi olacak Win 10 için.

Şöyle yapabilirsiniz.
Yükseltmeyi yapın. Keyi alın. (Keyi alabileceğiniz, Vb script var nette)
Sonra win 7 ye geri dönün. İleride yükselteceğiniz zaman ücret vermemiş olursunuz.

ilkerficicilar
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Temmuz 25, 2016, 13:26:24 ÖS »

Aşırı ısrar işkillenme sebebi aslında.

Hem bedava hem zorunlu seçmeli.

Tüm bu zorlamalar sonucunda Microsoft'ta karar kılacaksam Microsoft Basic 7.0'lı C128'i düşünüyorum en fazla; Microsoft'tan işkillenmeye devam edersem de OpenBSD.

http://cbm.ficicilar.name.tr/ - Commodore Hacking
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Temmuz 25, 2016, 13:28:36 ÖS »

Windows 8.1 kadar matür değil belki ama yine de geçilebilir. Bir defa WiFi sürücüsünün bozulduğuna, bir defa da kullanıcı oturum bilgilerinin bozulduğuna şahit oldum. Güncel bir Windows kullanmak istiyorsanız Windows 10'a geçmek daha mantıklı. Zaten Microsoft da Win10 ile birlikte tek işletim sistemi yapısına geçiş yaptı, güncel bir sisteminiz olsun istiyorsanız bir şekilde alışmak zorundasınız.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Temmuz 25, 2016, 13:35:52 ÖS »

Tüm bu zorlamalar sonucunda Microsoft'ta karar kılacaksam Microsoft Basic 7.0'lı C128'i düşünüyorum en fazla; Microsoft'tan işkillenmeye devam edersem de OpenBSD.

Bu arada BASIC V7, CBM tarafından in-house geliştirilen bir uyarlama diye biliyorum. CBM sadece BASIC V1'i Microsoft'tan satın almış (1977) ve 25.000 dolarlık tek bir ödeme yapmış.
Jester
Üye

MAX 330 MEGA       PRO-GEAR SPEC

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Temmuz 25, 2016, 13:40:08 ÖS »

Bence bu geçiş hakkı bitme durumu gerçekçi değil, öyle yada böyle yine sunulacaktır. Ben o kadar hayır dememe rağmen otomatik geçirmiş bir şekilde allahtan 8.1 e geri dönme opsiyonu sunuyordu yaptım aynen 8.1 geri geldi. Saçma sapan bir sürü problem çıkarmıştı, Adobe CC üyeliğim olduğu halde programları yükleyemedim W10 ile.

"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
ilkerficicilar
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Temmuz 25, 2016, 13:53:06 ÖS »

Bu arada BASIC V7, CBM tarafından in-house geliştirilen bir uyarlama diye biliyorum. CBM sadece BASIC V1'i Microsoft'tan satın almış (1977) ve 25.000 dolarlık tek bir ödeme yapmış.

Böylece karar verme sürecim hızlanmış oldu

http://cbm.ficicilar.name.tr/ - Commodore Hacking
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Temmuz 25, 2016, 13:54:15 ÖS »

Windows 10 'un 1 sene önceki halinden eser kalmadı, ilk başlarda bayağı problemliydi, şu an PC aynı PC ve mükemmel.

Windows 10, Windows XP ve Windows 7 gibi bir işletim sistemi olacak. Yıllarca piyasada olacak ve bilgisayarlara kurulacak aha buraya yazıyorum.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Temmuz 25, 2016, 14:50:42 ÖS »

temiz sistem ve win7/8 kayıt altına almak istiyorsanız kurulum dvdsi oluşturup mevcut lisans numaranızı win10 kurulumuna yazıp sonra etkinleştirerek kayıt altına alabilirsiniz

Yükseltmeyi yapın. Keyi alın. (Keyi alabileceğiniz, Vb script var nette)
Sonra win 7 ye geri dönün. İleride yükselteceğiniz zaman ücret vermemiş olursunuz.

Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Temmuz 25, 2016, 23:13:50 ÖS »

Ben Windows XP kullanıyorum Microsoft bana hiç mesaj atmıyor güncelle diye...Sadece Chrome mesaj atıyor artık güncelle diye bende sen işine bak sanane diyorum  Kahkaha

Kısacası XP çok güzel gayet yeterli bana......
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Temmuz 25, 2016, 23:16:42 ÖS »

Varolan sistemin imajını al yedekle. Sonra win10'a geç beğenmedin ise sana geri dönme hakkı veriyor geri dön. Bu arada bir sürü çat çöpüde taşımış olabileceğinden eski sisteme döndün dedimi imajı tekrar yükle. Windows 10 iyidir. Microsoftun her zaman en son sürümü iyidir.

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
Cimihendriks
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Temmuz 26, 2016, 02:36:32 ÖÖ »

Ben önyargılı yaklaştım şu an çok mutluyum windows 10dan

Alacağın bir kaç nefes, hiç düşündün mü?
Ne kalacak senden, hiç düşündün mü?
Bir cansız vücudun, o da çürür toprak olur gider.
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: