Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga YazılımAmiga'da ClassicWB 3.9 Boot sorunu
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga'da ClassicWB 3.9 Boot sorunu  (Okunma Sayısı 13990 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 02, 2016, 13:12:52 ÖS »

2-3 ay önce winuae'de classicWB 3.9 kurmuş ve tüm dosyayaları 8 gb cf karta kopyaladıktan sonra amiga'da sorunsuz kullanıyorum.
8 gb cf oyunlar için yeterli olmadığından 60 gb hdd'e geçmeye karar verdim.
Emergency-disk'ten hdd'i 3'e böldüm. Dh0 bootable 2 gb, Dh1 bootable 2 gb ve Dh3 56 gb. Dosyaları Dh0'a kopyalayıp boot ettiğimde software hatası verdi ve açılmadı.
Amiga'da Os3.9'u pcmcia'den sıfırdan kurup BB1-2-3&4'ü yükledim. Dh1'e ClassicWB'in system hdf'sindeki dosyaları kopyalayıp sorunsuz kurduktan sonra Dh1'i Dh0'a kopyaladım fakat dh0 ve dh1'den boot ettiğimde aynı hatayı verdi.
Winuae'de ise sorunsuz çalıştı.
Acaba nerede hata yapıyorum?

« Son Düzenleme: Ağustos 02, 2016, 13:14:39 ÖS Gönderen: mrmojorisin » Logged
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ağustos 02, 2016, 14:10:06 ÖS »

Dosyaları Dh0'a kopyalayıp boot ettiğimde software hatası verdi ve açılmadı.

"Software hatası"nı biraz daha açar mısın? Tam olarak aldığın hata iletisi nedir?

Alper
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ağustos 02, 2016, 14:32:17 ÖS »

Boot ederken bir kere reset atıp software failure veriyor. Hata kodu aklımda değil. Akşam bakar yazarım
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ağustos 02, 2016, 16:02:21 ÖS »

Hmm... Tahminimce sorun ROM güncellemesi ile ilgili.

Çabuk ve kirli bir çözüm olarak "Devs:" yolundaki "-AmigaOS ROM Update-" adlı dosyayı silebilir veya adını değiştirebilirsin.

Alper
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ağustos 02, 2016, 16:08:41 ÖS »

Aynı workbench'i kopyaladığımda cf kartta ve winuae'de sorunsuz çalışıyor ve bb2'de rom update etmedim ama -AmigaOS ROM Update-'i silip bi bakayım. Teşekkür ederim.
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ağustos 02, 2016, 18:37:38 ÖS »

İşe yaramadı 
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ağustos 02, 2016, 21:46:09 ÖS »

Şimdi birebir aynı WB kurulumu, Amiga 1200'de CF kart ile çalışırken, HDD ile çalışmıyor... tam olarak böyle mi durum?

Alper
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ağustos 02, 2016, 22:28:24 ÖS »

Aynen öyle. Fotoğraftaki hatayı verip açılmıyor :-(
fst
Üye

Amiga or Die!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ağustos 02, 2016, 22:49:44 ÖS »

Başka bir hdd denediniz mi?

?"A1200 + Blizzard PPC Phase5 060@50mhz ppc603e@175mhz + 64mb ram + cfhd + Easynet + Cocolino"
?OUT OF MEMORY ERROR
?OUT OF MEMORY ERROR
?OUT OF MEMORY ERROR
...
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ağustos 02, 2016, 23:01:19 ÖS »

Aynı hdd'de classicWB 3.9 hariç tüm sürümler çalışıyor. Hdd sağlam herhangi bir sorunu yok.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Ağustos 03, 2016, 09:54:27 ÖÖ »

Hmm. Şimdi buradan görülen kadarıyla, CF kart ile HDD arasındaki yegane fark, birinin 56GB'lık bir partisyona sahip olması.

Bilindiği kadarıyla bir Amiga Partisyonu 4GB'den büyük olmamalıdır.
OS3.9 ile gelen FFS'de bu sınır - boot partisyonları hariç - 8GB'tır.
Ancak söylendiği kadarıyla 8GB üzeri partisyonlar da oluşturulup bağlanabiliyor (ben hiç denemedim bunu) fakat düzgün çalışmaları garanti edilmiyor.

OS3.9 bu partisyon boyutu güncellemesini startup sequence'in başında "setpatch" komutuyla yapıyor.

Şimdi...

OS3.9 startup-sequence'inin ilk satırlarına bakıldığına bazı özel durumların setpatch'i...
Kod:
SKIPROMUPDATES "scsi.device"
...parametresiyle çağırdığı görülebilir.

Bu durumlar:
- C'de SquirrelSCSI dosyasının bulunması.
- C'de IDEFix dosyasının bulunması.
- SYS:Expansion'da XSurfIDE dosyasının bulunması.
- veya NOSCSIUPDATES ortam değişkeninin tanımlanmış olmasıdır.

Belki DH0'a kopyaladığın ClassicWB kurulumu bu dosyalardan birini içeriyor ve bu nedenle SCSI güncellemesi gerçekleşmiyor ve sonrada o 56GB'lik partisyon bağlanmaya çalışılırken CPU "illegal instruction"a düşüyordur.

Not: Error: 80000004 kurtarılması mümkün olmayan illegal instruction demek zaten.

Çözüm önerim:
- Önce 56GB'lik partisyonu kaldırarak bir dene (Partisyonlanmamış boş alan olarak bırak).
- Çalışırsa ve bu 56GB'yi kullanmak istiyorsan, bu sığayı 7 adet 8'er GB'lik partisyona böl ve öyle kullan.
- 7 partisyon çok berbat olur diyorsan, bu partisyonu FAT32 dosya sistemi ile oluşturmayı deneyebilirsin.

Alper
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ağustos 03, 2016, 13:22:06 ÖS »

Bende emergency-disk'ten boot ettiğimde hddtoolbox 56 gb görüp formatlayınca çalışır zannetmiştim. Akşama deneyip sonucu yazarım. 56 gb'lık bölümü fat32 olarak görür mü? Yoksa mecburen bölecekmiyim?
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Ağustos 03, 2016, 15:20:26 ÖS »

Winuae'de bir vakit şimdi hatırlamadığım bazı opsiyonları kurcalayarak, bütün whdload arşivini atayım diye büyük bir partisyon yapmıştım, görünürde bilmem kaç gb görünüyordu ama kopyalama hataları oluyordu, hadi diyelim kopyaladı bu seferde okuma hataları oluyordu. İşletim sisteminin desteklemediği bir şey sonuçta, 4 gb'tan büyük düzgün çalışmıyor.
fst
Üye

Amiga or Die!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ağustos 03, 2016, 16:10:56 ÖS »

4gb üstü olunca ilk 4 gblık kısmı aşan blokları okuyup yazarken hata yapma durumu bende de aynen olmuştu.

?"A1200 + Blizzard PPC Phase5 060@50mhz ppc603e@175mhz + 64mb ram + cfhd + Easynet + Cocolino"
?OUT OF MEMORY ERROR
?OUT OF MEMORY ERROR
?OUT OF MEMORY ERROR
...
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Ağustos 03, 2016, 16:17:59 ÖS »

OS3.9'da - boot partisyonları hariç - FFS ile 8GB'a kadar sorun olmayacaktır (tabi setpatch'in "SCSI update"i yapması şartıyla).

OS3.9 altında 4GB mutlak sınırdır.

FAT32 teoride 127.5 GB'ta kadar destekleyen bir dosya sistemi. Ancak Amiga implementasyonu FAT95 ne sonuç verir bilemiyorum. Hiç denemedim.

Bir denemende fayda var bence. Hem sonuç olumlu olursa biz de öğrenmiş oluruz.  Masum

Alper
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: