Bu arada önemli bir konuya da dikkatinizi çekeyim; Adaptörün özellikle +5V kablosunu ya kısa tutun ya da kalın (iki tane de olabilir) kablo kullanın!
Ben ilk yaptığım kabloyu çift kablo ile değiştirdim zira kullandığım güç kaynağında +5V voltaj ayarı bulunmuyordu. Güç kaynağında 5V ölçmeme rağmen cihaz üzerinde (çiplerin bacaklarında) 3.5V görüyordum.
Bunun etkileri nedir derseniz, Commodore 128 özelinde kırpışan harfler, bazı seslerin bozuk çıkması bazen de kartuşun açılmaması şeklinde gözlemledim. Hatta acaba SID gidik mi acaba diye Commodore 64 üzerindeki SID'i çıkartıp Commdore 128'in SID'ini orada denedim ve sorunun SID'den kaynaklanmadığını görünce rahatladım
Kabloyu 1,5mt kadar kısaltınca 4.5V seviyesine yükseldi ve sorunlar ortadan kalktı ancak bu sefer de kablo masada çok kısa kaldı

Bu yüzden kabloyu komple değiştirdim ve +5V hattına ve GND hatlarına çift kablo döşedim. Şimdi çipler üzerinde 4.8V görüyorum ve hiçbir sorun kalmadı.
Bunun teknik sebebine gelince özellikle düşük voltajlarda (3.3V, 5V v.s.) ne kadar uzun kablo kullanırsanız eğer cihazın çektiği akım fazlaysa (mA seviyesinde değil ama Amper seviyelerinde ise) kablonun direnci de hatırı sayılır bir voltaj düşmesine sebep olur. Kablonun direncini azaltmak için ya kabloyu kısaltmalı ya da daha kalın kablo veya paralel bir kablo daha kullanmalısınız