Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9 10   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: kadıköyde buluşma  (Okunma Sayısı 83498 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #105 : Mayıs 05, 2017, 13:10:49 ÖS »

Makerhane.com diye bir yer buldum Kadıköyde. 30-40 kişiye kadar kapasiteleri varmış. Yalnız 9-6 arası hafta içi boş oluyormuş daha çok. Bilgisayar kullanmadıkça ücretsizmiş, kendi bilgisayarını falan getirebiliyor musun soramadım.
Hafta içi kafadan bozar herhalde.

Meetup'lardan birine sızıp halledebilir miyiz yer sorununu acaba?

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #106 : Mayıs 05, 2017, 13:56:19 ÖS »

Gelene amiga dağıtıyoruz desek
herkes işi gücü bırakır gelir ama

Uygun bir mekanda gelenlerin Gotek programlama, kablo, lehim, disket kopyalama vb işlerinin halledileceği bir atölye çalışması imkanı olsa iyi olurdu.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #107 : Mayıs 05, 2017, 14:11:25 ÖS »

Gelene amiga dağıtıyoruz desek
herkes işi gücü bırakır gelir ama

Uygun bir mekanda gelenlerin Gotek programlama, kablo, lehim, disket kopyalama vb işlerinin halledileceği bir atölye çalışması imkanı olsa iyi olurdu.

Bu dediğim Makerhane tam böyle bir yer, kendi malzemeni de getirmene gerek yok anladığım kadarıyla.

Tabii gidip görmek lazım. Ama daha çok çocuklara eğitim tadında düşünülmüş bir yer gibi duruyor.

Bize böyle hangar gibi sadece masa / elektrik (internet'i 3g ile sağlarız) olan gün boyu kullanabileceğimiz bir yer lazım.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
Geos
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #108 : Mayıs 05, 2017, 14:15:39 ÖS »

Gidip bakmamız lazım ironi dediğin gibi mekan biraz büyük olsun masa priz ve internet olsun
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #109 : Mayıs 05, 2017, 14:19:38 ÖS »

Kesin bizim kafada birileri vardır... Hatta haberleri olsa, "aaa benimde C64'ün vardı, Amiga'da ne manyak kick off oynardık..." derler İletişime geçmekte fayda var..Belki bir haftasonu boştur..

Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #110 : Mayıs 05, 2017, 14:23:50 ÖS »

makerhane nin sitesini girdim inceldim .. müthiş bir yer bence...
kapasitesini ve imkanlarını telefon edip görüşmek lazım

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #111 : Mayıs 05, 2017, 14:24:44 ÖS »

paralı saatlerde varsa tercih edilebilir.
giriş ücreti olarak herkes bir miktar verir işte

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #112 : Mayıs 05, 2017, 14:31:54 ÖS »

Yakın olan biri varsa, bir ziyaret etsin, bilgi alsın bence.. Bu mekan bence bize çok uygun görünüyor..

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #113 : Mayıs 05, 2017, 15:58:22 ÖS »

Bu arada şu başlıklara da link vereyim, tartışmayı yeniden harlayalım

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=9808.0
http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=12851.0

twitter | blog
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #114 : Mayıs 05, 2017, 16:06:20 ÖS »

İstanbul'lu gençler... Gelin Ankara'da buluşmayı yapalım!
Biz de mekan da, imkân da var, organizatör de var Hep aynı konunun altına yazıyorsunuz hit yükseltip duruyorsunuz. Belirleyin tarihi yapın kurtulun, ya da bize takılın hayatınızı yaşayın saygılar, sevgiler... Ankara'lı bir dost

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #115 : Mayıs 05, 2017, 16:32:46 ÖS »

1. Ortak Ticari model : Bir şirket kurulur, satış yapılmasa dahi elektrik / su gibi ihtiyaçların giderilmesinde sıkıntı yaşanmaz. Maliye ve Belediye baskısından kurtulunur. Gerçi içeriye giren çıkan eleman buranın çalışanı mı, çalışanı ise ssk'sı var mı gibisinden durumlar olur mu bilemem. İçeride imece usülü üretim yapılıp satılabilir de. İhtiyacı olan ama üretemeyecek insanlara hizmet sunulmuş olur, karşılığında da mekanın giderlerinin bir bölümü karşılanır yahut yeni alet edevat alınır. Örn. Uğraştığım tape adaptörü pcb'si birazcık daha profesyonel yapılabilse. Kutuya montaj işi işten anlayan biri tarafından uygun aletlerle işlense pekala tek tük de olsa alıcı bulur. Ebay gibi sitelerden de satışa sunulabilir ürünler. Sadece Türkiye ile sınırlı düşünmemek lazım. (Yine forumda bu tip projeler başka projeler de var yaygın olarak satışa çıkamayan.)

2. Özel Ticari model : Bir kişi şirket kurar, bir spor salonu ve benzeri hizmet sunan yerler gibi alet edevatı kiralar mekanı kullanım izni verir.

3. Dernek modeli : Satış amaçlı üretim yapmak hedeflenmez. Dernek statüsünde sadece hizmet odaklı anlayışla döndürülür işler.

Benim fikrime gelince bana en sıcak gelen model 1 numaralı model. Dernek modeli gibi sonunda okey çevirme işine evrilme ihtimali en düşük olan model bu

İkinci sıcak gelen model de ikincisi, diğer ikisi kadar sıcak bir atmosfer vaadetmese de çok param olsaydı herhalde paramın bir bölümünü böyle bir iş için riske ederdim. (Malesef çok param yok  )

Gelelim dezavantajlara ve kontralarına.

1. Herkes her zaman gelemez, lokasyon problem olur : Makul bir gerekçe, mekanın önemli olduğu böylesi bir girişim için mutlaka yer kimine yakın, kimine de uzak olacak. Bunun çözümü aynı türde değişik lokasyonlarda birden fazla oluşum olması. İnsanların buraya geliş frekansı ise lokasyon probleminden bence daha geri planda. Hedef kitle zaten işi gücü olan kitle, öyle her gün gelebileceği bir yer olmayacak zaten burası.

2. İş her ay düzenli para vermeye gelince çoğunluk yan çizer : Üyelik modeli esnek yapılabilir, kullanacağı alet edevata göre değişik seviyelerde üyelik ücretleri olabilir. Kişi evinden orada ihtiyaç duyulacak şeyler getirip kullanıma açarsa ilk alım maliyetini azaltabilir ve bunlar üyelik ücretinden kesilebilir. Bu kişinin ortamdaki gelişmiş alet edevatı kullanma niyeti yoksa zaten yüksek bir aidat ücreti ödemesinin bir esprisi yok.

Tam tersi durumda zaten bunları alacak gücü varsa şunlardan birini diyebilir.
a. Yemişim hobi salonunu geniş evimde takılırım zaten
b. Alıyorum, mis gibi kullanıyorum, hobi salonu ney lan, fakirler
c. Aldık bu aleti ama nasıl kullanıcaz lan bunu, dur götüreyim şuraya beraber kafa patlatırız belki bir şeyler yaparız

Bu insanların hangisini diyeceğini tahmin etmek sosyal bilimlerle içli dışlı olmayı gerektiriyor sanırım. Benim tahminim c seçeneğindekini diyecek çok kişi çıkmaz.

3. Hanım??? : Sağlam bir gerekçe daha. Hanım "Evi batırıyor dağıtıyor ama en azından gözümüzün önünde" de diyebilir "Odaya hede hödö makinesi mi? Asla!" diyebilir. Daha ekstrem durumlarda direk boşayabilir de. Hanım faktörünü ekarte etmenin yolu ikinci seçeneğe doğru yol almak. Hobi salonunu spor salonundan farklı düşünmemek lazım bu noktada.

4. Toplanan paralarla pahalı alet edevat alınamaz : İlk anda tam teşekküllü bir mekan oluşturmak zaten 1. ve 3. modelde mümkün değil. Kaldı ki ilk anda öyle pahalı şeylere de gerek olduğunu düşünmüyorum. Pek anlamıyorum ama 1000-2000 dolara bir 3d printer ve hobi cnc tezgahı alınabilir. Hepimizin evinde fazlasıyla retro cihaz var, onlar kurcalanmak için kesin getirilebilir. Bunun dışında ahşap / plastik / metal işlemek için gerekli basit ve orta seviye aletler de çok büyük paralar etmese gerek. Grupça belirlenen önceliklere göre alımlar planlanabilir.

Alet edevat işi her zaman para da değil bilgi eksikliği söz konusu olduğunda. Ortaklaşa hareket edildiğinde bir şeyleri deneyimleme ve edinme refleksi daha kolay harekete geçecektir. Sallıyorum yakında yaptığım proje ile uğraşmıyor olsaydım oturup eprom programmer almaya çalışmayacaktım belki. Hobi salonunda olacak mesela bu alet, benim projeyi yapmaya karar verme, ihtiyaç duyma, lan bunun sayesinde şunları da yapabilirim deme ya da birilerinin demesi yerine orada o aleti gören adam bir kaç kademe daha hızlı bir şekilde proje fikri üretebilir, uygulamaya geçebilir. Bazı alet edevat ülkemizde pahalı, yurtdışından getirmek de zaman istiyor. Aldığım programmer 42$ ve 1 ay bekliyorum gelmesi için. Yurtiçinden alsam 250-300 tl. Para çokomel eğrisi bazen sapabiliyor yani

5. Ortam geyiğe sarar, bir yerden sonra hobi işi okey masasında jokeri kim en son masaya yapıştırdıya döner. : Joker değildi o ama okey ile çok ilgili olmadığımdan mazur görün. Neyse bu da haklı bir gerekçe. Katılımcıların niteliği ve genel kitle içerisinde işi geyiğe sardıracak kitlenin yoğunluğu önemli burada. Gerçekleşme ihtimali en fazla üçüncü modelde söz konusu. Önlemenin yolu ise girişime ön ayak olacak kişilerin bu niyette olmaması. Hani zengin ve ortamını bedava kullandıracak ama okeye de dördüncü kişiyi arayan arkadaşın mekanı mümkünse kullanılmamalı

6. Yasalar, olm bizi toplamasınlar oradan örgüt mörgüt deyin. : En az yorum yapabileceğim kısım burası sanırım. Ancak çevremizde avukat arkadaşlarımıza danışıp uygun model hakkında fikir alabilir riski minimize edebiliriz. Sıfırlayamayız çünkü burası Türkiye. Kaldı ki gerçekten kötü niyetli katılımcı da olabilir aramızda. Herşeyi düşünmek lazım.

7. Herşey iyi güzel de çayı kim demleyecek hacı? : Çayınız benden o konuda sorun yok :p

Avantajlarını yazmışsınız zaten sağolun. Tekrar etmek gerekirse,

1. Normal şartlarda edinmeyeceğin / edinemeyeceğin alet edevatı kullanma imkanı
2. Katılımcılar arasında bilgi / deneyim / pratik aktarımı
3. Üretim imkanı, yerinde fikirlerle daha hızlı sonuca ulaşma imkanı
4. Özellikle birinci modelde hobiden faydalı bir oluşuma dönüşme imkanı. (Dev bir firma olma değil tabii, adı üstünde hobiden yola çıkıyoruz)
5. Hobi ile ev hayatını ayırma imkanı
6. Bir arada hoşça vakit geçirme imkanı (iş okeye dönerse :p )

Bu ortamdan bir şey çıkarsa 7dx'leri devam ettirme imkanı da bunlara dahil olabilir.

ps: Başlangıç sermayesi için kickstarter düzenlenebilir belki. Videoda boş geçmeyin, üç beş atın dersek belki amacımızda ulvi bir taraf keşfedip sponsor bulmak mümkün olabilir.

Senin yukarıdaki mesajın sonrasında söylenebilecek bir şey kalmadığı için heyecanlı topluluk dağılmış, kendini evde dizi seyretmeye ve internette vakit öldürmeye vermiş galiba
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #116 : Mayıs 05, 2017, 17:12:22 ÖS »

film güzeldi ama

Bu güzel ama çok kolay bir iş değil... Istanbul gibi bir şehirde (ilgili başlıkta yazdım mı acaba?). Kadıköyde böyle bir mekan olsa, Avrupa yakasındakinin gelmesi ölüm, aksi durumda diğer taraftaki...Çok kalabalık bir kitlede değiliz (azda değiliz). Hadi gelin bizim iş yerinde takılalım desem, 10 kişi zor sığarız...vs. vs.

Bence şimdilik Makerhane gibi masaları olan, bizimle çok uzak olmayan mekanlar değerlendirilebilir. Ücreti mukabili günlük tutulur, o gün cihazları yüklenir gideriz.. ROM mu yazarız, MegaOne kartuşunu mu tanıtırız?, MSDOS sistem mi kurarız, görmediğimiz bilmediğimiz donanımları sırtlanır diğerlerine mi gösteririz...Belki 1-2 turnuva...

Makerhane bu ticari olmayan organizasyonlara ücretsiz hizmet veriyormuş. Şu anda 28Mayıs boş gibi duruyor ama arka kısımda 1-2 organizasyon hazırlığı var dediler... Herhalde 12:00'den akşam saatlerine kadar bize yeterli olur diye düşündüm...Mekana yakın olanlar gidip bakabilir, bilgi verebilir... Ya da başka bir önerisi olan? (kafe tarzı yerler görüşmek için güzel oluyor ama bir iki makina götürsek, o anda tamirat falan yapılsa, rom yazılsa, development yapanlar, bize son geliştirdiklerini gösterse...güzel olur...

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #117 : Mayıs 05, 2017, 17:27:03 ÖS »

Aslında her seferinde farklı tema ile sık bir şekilde yapılırsa herkes kendine uyan tarihtekine katılır.

Sallıyorum bir seans Tamir, bir seans kod geliştirme, bir seans 3d tasarım vesaire vesaire...

Tamir konusu için yalnız Ankara'dan Yavuzg'yi davet etmek şart

İlker Beşerler doğru diyor, organizasyon tarafımız biraz zayıf İstanbul tayfası olarak

ps: Tamir konusunda ozkano'yu es geçmişiz, Teknoseyir'in videosunda epey tamirle uğraşmış.
« Son Düzenleme: Mayıs 05, 2017, 17:33:57 ÖS Gönderen: i_r_on » Logged

twitter | blog
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #118 : Mayıs 06, 2017, 00:22:35 ÖÖ »

Aslinda Ankaradaki ekiplede çok tanışmak istiyorum ama Istanbul daha yakin gerçi organizasyon olursa orayada gitme planim var

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
phoenix
Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #119 : Mayıs 06, 2017, 22:26:17 ÖS »

Makerhane bana 5dk mesafede ve avrupa yakasından gelecekler için de ulaşımıçok kolay bir yer. Arzu ederseniz en kısa zamanda gider yüzyüze iletişime geçebilirim.
Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9 10   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: