Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetAşırı ağırlaşan siteler
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Aşırı ağırlaşan siteler  (Okunma Sayısı 12657 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hakanzade
Ziyaretçi
« : Eylül 29, 2016, 11:54:02 ÖÖ »

Chrome tarayıcıda daimi olarak 20'den aşağı açık sekmesiz dolaşmam, şu son zamanlarda bilhassa facebook ve youtubenin donanım üreticileriyle işbirlikçi çalıştığını düşünmeye başladım, 3 senede bir yeni PC alınsın diye mi böyle yapıyorlar, altı üstü web tarayıcısına makina yetmiyor.

Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 29, 2016, 12:17:58 ÖS »

Chrome zaten ram canavarı. 20 sekme açıkken bir süre sonra kasar sanırım. Hele flash site ise (gerçi html5'ten sonra flash sitelerin sayısı azaldı.) işlemciyi çok kasan bir site ise, en güçlü sistemde bile acayip kasıyor.

Son zamanlarda internette de bir gariplik var. Bir yavaş bir normal, anlayamadım. Win10 kullanıyorsanız arka planda güncelleme yapıp interneti sömürüyorda olabilir. Geçen farkettim bunu, baya bir sövdüm.

arkas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 29, 2016, 14:22:22 ÖS »

Facebook'u bilmiyorum ama Youtube kısmına katılırım. Youtube videolarını 1-2 sene öncesine kadar P4 / 2.8 tek çekirdek sistem rahatlıkla oynatırken şu an kendi gözlemlerime göre en az çift çekirdek sistemler sorunsuz oynatıyor.
...
Konunun bir de şu yönü var:
https://en.wikipedia.org/wiki/Planned_obsolescence

Commodore 64G
Amiga 500
PS2
JckOB
Üye

This is Only a test...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 29, 2016, 14:55:27 ÖS »

Evet bence de son zamanlarda internette bir yavaşlama söz konusu , özellikle facebook bazen kullanılmayacak kadar yavaş açılıyor.
Aslında facebook'a mobilden girince hızı gayet iyi ama pc de durum tam tersi...
Kaldı ki kullandığım laptop i3 / 8 GB ram / 250 GB SSD / Ati 545v 1 gb / win7 64 bit ... 

Commodore 1084S-D2
Amiga 500 + Gotek
Commodore 64 + 1530 + SD2IEC
SEGA Master System 2
Nintendo GameBoy / Nintendo 64 / GameCube /Nintendo Wii [Softmod + WiiKey]
Psone [modchip] / Playstation 2 [Matrix İnfinity ]  / Playstation 3 OFW / PSP 3000 GT Edition
XBox 360 Slim [RGH AceV2
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Eylül 29, 2016, 15:19:23 ÖS »

Facebook'u bilmiyorum ama Youtube kısmına katılırım. Youtube videolarını 1-2 sene öncesine kadar P4 / 2.8 tek çekirdek sistem rahatlıkla oynatırken şu an kendi gözlemlerime göre en az çift çekirdek sistemler sorunsuz oynatıyor.
...

Böyle çükübik işlerle uğraşmalarına gerek yok ki, işlemciyi tasarlarken bir komut koysunlar şu kadar saat sonunda kendini imha etsin, terminatör gibi yürüyüp erimiş çeliğe mi atar kendini yoksa başka bişey mi yapar bilemem
EmuMaster
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 29, 2016, 16:01:24 ÖS »

Yandex facebook'ta çok kasıyor.Operada hakeza öyle.

Chrome'u sadece facebook için operayıda gezinmek için kullanıyorum.

Birde browserlara eklentileri kurunca ağırlığa sebebiyet veriyor.Mesela adguard kurduğunuzda tüm filtreleri aktif ederseniz kendiside uyarı veriyor zaten ağırlaştırır diye.

Bunun dışında aynı durum cep telefonları içinde mevcut.

PC'de 3570k işlemci var zamanın efsane işlemcilerinden browser'da aşağı çekip tekleyince insanın zoruna gidiyor.

Satma politikası gerçekten iğrenç bir şey.Sistem halihazırda kasmıyorda gerçekten böyle kod ile şişiriyorlarsa yatacak yerleri yok.
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Eylül 29, 2016, 17:03:28 ÖS »

Klasik kapitalizm kuralları
Consume,Obey,Die!!!
Tüketimi bir şekilde körükleyince diğer ikiside peşisıra geliyor malesef.
Cimihendriks
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Eylül 29, 2016, 18:23:53 ÖS »

Chrome zaten ram canavarı. 20 sekme açıkken bir süre sonra kasar sanırım. Hele flash site ise (gerçi html5'ten sonra flash sitelerin sayısı azaldı.) işlemciyi çok kasan bir site ise, en güçlü sistemde bile acayip kasıyor.

Son zamanlarda internette de bir gariplik var. Bir yavaş bir normal, anlayamadım. Win10 kullanıyorsanız arka planda güncelleme yapıp interneti sömürüyorda olabilir. Geçen farkettim bunu, baya bir sövdüm.

windows privacy tweaker ile hem gizliliğimi düzelttim, hem gereksiz uygulamaları sildim. hem de güncellemeleri kapattım. tavsiye ederim

Alacağın bir kaç nefes, hiç düşündün mü?
Ne kalacak senden, hiç düşündün mü?
Bir cansız vücudun, o da çürür toprak olur gider.
Cimihendriks
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Eylül 29, 2016, 18:24:02 ÖS »

bir de chrome çok sömürüyor.

Cimihendriks
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Eylül 29, 2016, 18:25:30 ÖS »

...

Böyle çükübik işlerle uğraşmalarına gerek yok ki, işlemciyi tasarlarken bir komut koysunlar şu kadar saat sonunda kendini imha etsin, terminatör gibi yürüyüp erimiş çeliğe mi atar kendini yoksa başka bişey mi yapar bilemem

öyle yaparlarsa ortaya çıkarsa sıkıntı büyük

örnek: http://www.macworld.com/article/1045105/ipodsuit.html

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Eylül 29, 2016, 20:01:24 ÖS »

Yavaşlığın sebebi sitelerin artık ön tarafta şişmiş javascript kodlarına daha fazla bel bağlamaları. Js normalde interpret edilen bir dil, öyle native code kadar hızlı değil. Browser'lar bir yere kadar çalışmasını optimize ediyorlar ama yeterli gelmiyor.

Server maliyetlerini düşürmek için kaynak bulunmuş, herkes saldırıyor anlayacağınız

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Eylül 29, 2016, 20:28:54 ÖS »

ssd disk ile cihaz eski olsada bir nebze rahatlıyorsun firefox' tavsiye ederim

böyle bir sonuç ortaya çıkabilir

http://www.webtekno.com/sosyal-medya/sahin-marka-aracina-bmw-motoru-takip-saatte-240-km-hiz-yapan-adam-yakalandi-h14172.html

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Eylül 29, 2016, 20:35:59 ÖS »

Yavaşlığın sebebi sitelerin artık ön tarafta şişmiş javascript kodlarına daha fazla bel bağlamaları. Js normalde interpret edilen bir dil, öyle native code kadar hızlı değil. Browser'lar bir yere kadar çalışmasını optimize ediyorlar ama yeterli gelmiyor.
Doğru teşhis. Yalnız bildiğim kadarıyla Chrome Javascript'leri derleyip çalıştırıyor. O yüzden en iyi performans onda olması lazım.

Alper
Jester
Üye

MAX 330 MEGA       PRO-GEAR SPEC

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Eylül 29, 2016, 20:44:36 ÖS »

Chrome'dan bende çok haz etmiyorum ama geçtik bir kere Firefox'tan, artık geri dönemem

"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Eylül 29, 2016, 23:25:58 ÖS »

Doğru teşhis. Yalnız bildiğim kadarıyla Chrome Javascript'leri derleyip çalıştırıyor. O yüzden en iyi performans onda olması lazım.

Evet just in time compilation (JIT) yapıyor sanırım. Diğer browser'lar da yavaş yavaş yaklaşıyorlar performansına. Ancak javascript gibi esnek bir dil için ne kadar efektiftir bilemem.

Şöyle de bir şey var : https://en.wikipedia.org/wiki/Emscripten

C++'ta yazılmış uygulamaları javascript'in küçük bir subset'ine çeviren bir uygulama. Browser'da oluşan javascript'i compile edebiliyor. Gerçi bu bizim standart web surf'ümüz için çözüm değil.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: