Hava değişimi bana yaramıyor. Onu bir kez daha anladım. Bu durumdan muzdarip, zar zor ve biraz rötarlı bir şekilde mekana ulaştım.
@ibeser'in dediği gibi kapıda 2 iri abi yoktu. (Halbu ki olur diye yanıma hatun getirmiştim, sorgu sualsiz girerim diye.

) Zayıf bir abi vardı. İçeri girince etrafa mal mal baktığım anlayınca "Oyun için mi geldin?" diye sordu. İçimden, "He dayı, 'Kantır' oynayaacam, 2 numaralı masayı açsana dedim" Ne oyunu yav! Neyse, he dedikten sonra sol yap sonra bi daha sol yap görecen dedi. Adam bizim gibi tiplerden rahatsız mı oldu nedir, yüzde bir mutsuzluk, memnuniyetsizlik.
Neyse efendim, içeri girdim. @ibeser, "Aha biri daha geldi" diyerek karşıladı. İçeri bir girdim bir sürü adam var. Hiç birini tanımıyorum. Acayip bir duygu. Arkadaşınızın düğününe gidersiniz, bir masaya oturursunuz, ama arkadaşınızdan başka kimseyi tanımadığınız için boş boş bakarsınız. Öyle bir duygu işte.
Mekan eski bir bina, içindeki oyuncaklar (konsol, bilgisayar..vs işte) eski, mekandaki bizler de eski olunca bambaşka bir ambiyans oldu.

Ama kaynaşma hızlı oldu tabi. Muhabbet, şamata, geyik... her bir şey. Fakat ben bunlara fazla dahil olamadım. Bu bahsettiğim hava değişimi çok kötü çarptı bana. Baş ağrısı, ve hafif dönmesi beni iyice mala bağladı. Bu nedenle biraz soğuk gözüktüysem kusura bakmayın abiler. Yoksa, bir iki şişe içip muhabbete bodoslama dalacaktım. O da olmadı. Her şeye rağmen @yavuzg'yide görüp tanıştım ya, artık ölsemde gam yemem. Adam cool yav.

Daha önce görmediğim bir iki cihaz daha gördüm. "Vay beee" diyor adam. Commodore notebook, Atari JR, Amstrad ve Oric... Bunlar benim için ilkti. Atari Junior ve Ekmek Kutusu pek bir ilgi gördü ama. Ekmek Kutusu'nu yıllardır görmemiştim. Muhabbet esnasında kaybedip hacılamayı düşünenlerde oldu tabi

Emülatörde de olsa, Sensible ve Dynablaster oynanması pek bir keyifliydi. Hele retro joystickleri modern bilgisayarlara bağlamaya yaran kablolar aracılığıyla, daha bir keyifli oldu. Sensible oynarken bir ara çalışanlardan biri gelip merakla baktı

@joker, abi seni ve İstanbul'daki bir kaç arkadaşı andık. Kulaklarınızı iyi manada çınlattık haberiniz olsun

Türlü fikirler, öneriler atıldı. Yeni insanlarla tanışıldı. Benim için cidden keyifli bir deneyim oldu. Sabaha kadar konuşsak gene doyamazdık herhalde. @ibeser harika organizasyon yapmış. Verilen küçük hediyeler ve kura ile dağıtılan hediyelerde yemek sonrası tatlı niyetine iyi geldi valla.
Uzun lafın kısası, katılan emek harcayan tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler...