Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore Genelemülatör kullanmak aldatmaya girer mi? :))))
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: emülatör kullanmak aldatmaya girer mi? :))))  (Okunma Sayısı 27961 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Ekim 07, 2016, 22:11:49 ÖS »

Forumdan banlanma sebebidir Amiga ve C64'e konsol dedin mi hele

Bazen emulatörler işe yarıyor... Emülatörleri sevmiyorum. Hatta çok oyunlu kartuşlar, yükleme sistemleri dahi nedense itici geliyor. Ama özellikle CD sistemlerin CD'lerini yazacağım zaman, kalıp dosyalarının çalışıp çalışmadığını çoğu zaman emülatörde kontrol ettim...Ederim de... Bu hafta sonu biraz CD yazayım

Not: CD yazma aldatmaya girer mi... O da sakat..Girebilir..

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ekim 07, 2016, 22:16:09 ÖS »

Zaruri durumlarda kullanın dostlar, caizdir Kahkaha
EmuMaster
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ekim 07, 2016, 22:26:32 ÖS »

C64 kısmında durum nedir bilmemde konsol kısmında girer.Crt tv ve joypad'in verdiği keyifi vermiyor emulatör.

Bazı artı yönleride var.Mesela metal slug serisini MAME ile 3xBRZ efektiyle oynadığımız zaman tam bir sanat eserine dönüşüyor sanki oyunun remake'i yapılmışta oynuyormuşum hissi veriyor.Pixelli halide güzel efektli halide.

Save state load state olaylarıda iyi.Yinede orjinal sistemin yeri başka tabiki.O yüzden retro konsollar her daim favorim.
phoenix
Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ekim 07, 2016, 23:08:40 ÖS »

Sonuç olarak herkesin verdiği bilgiler ışığında, emülatör iyidir diyebiliriz
« Son Düzenleme: Ekim 07, 2016, 23:10:16 ÖS Gönderen: phoenix » Logged
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : Ekim 07, 2016, 23:22:02 ÖS »

Birçok C64 ve Amiga 500 oyununu gerçek donanımla bitirmek mümkün değil yada extra kartuş vs takarak mümkün, hayvan gibi emulatörle oyun oynuyorum çok hızlı state save ve load yaparım , Commodore 64 'ün tüm oyunlarını içeren gamebase64 arşivinin tamamı elimden geçti, bugüne kadar yapılmış tüm C64 oyunlarının %95 i çöp diyebilirim.
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Ekim 08, 2016, 00:17:31 ÖÖ »

Noter onaylı aslı gibidir denen suret emulatörler ile uğraşmayın bence gerçeği en güzeli.

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ekim 08, 2016, 00:28:31 ÖÖ »

Önce, zarif ve genç hanıma başını hafifçe eğerek selam vereceksin. Kapalı gözlerini açmak için hafifçe dokunacaksın düğmesine. Güç lambası yanıp göz kırpacak. A500 diğer hanımlar gibi narindir, tüm bunları yavaşça yapacaksın.

Sonra beline hafiften dokunacaksın, incitmeden yavaşça. Yine yavaşça daha geriye, daha aşağıya ineceksin... Ve basacaksın düğmeye. O kendine has, kendine özgü muazzam sesi duyacaksın. 1084S'in o harikulade ekranına bakacaksın hayran hayran...

O disketi floppy'ye takacaksın. Diskin kazığa otururken çıkardığı "çıtak" sesini ve hemen arkasından çıkan "tık tık" sesini dinleyeceksin. Yeri gelecek disketleri üzerine koyacaksın. Yeri gelecek yaylı joystickle oyun oynayacaksın, yayı kopacak. Yeri gelecek, Workbench'de Amiga'yı konuşturacaksın, müzik dinleyeceksin, demo izleyekcesin, oyun oynayacaksın...

Her ilişkide olur bazen... Kızacaksın, "guru" verdi diye. O narin sol parmağına dokunup devam edeceksinz, kimi zaman ilişkiye ara verip Ctrl+A+A ile yeniden başlayacaksın. Kızsanda yine seveceksin, bazen delirtse de, yine seveceksin. Aşk bu naparsın?

Emülatörde bu duyguyu yaşayamazsın, sevdiceğin üzerine gül koklayamazsın. Yok! Hayır kabul edilemez!

Kahkaha Kahkaha Kahkaha Kahkaha Kahkaha

Şaka bir yana, emülatörü zaman zaman bende kullanıyorum, ancak hepimizin hem fikir olduğu gibi en güzel zevki donanımın kedisinde alıyor insan.

onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ekim 08, 2016, 00:49:37 ÖÖ »

Agony olayı sahane anlatmışsın. Okurken hepsini canlandırdım gözümde  😁 c64 a500 üzerine emu getirmem .Ben de kullandım bir süre ama sonra tövbe ettim 😂 şaka bir yana tercih meselesi tabi.

C64 ve A500 gerisi teferruat
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Ekim 08, 2016, 01:13:21 ÖÖ »

ClassicWB 3.9'u bile System.hdf'yi dh1'e kopyalayıpta gerçek a1200'de kurdum. Emülarör bende gıcık yapıyor kopyalama işlemi dışında
ClassicWB de aldatmaya girer. Sıfırdan disketlerden kurdum ben. Kahkaha
Cf'dan 3.9 kurup üstüne dh1'den kurmuştum. Sırf emülatör kullanmadan yapmak için. Gerçi emergency diskten boot edip dh0'a kopyalamak bile can sıkıcıydı o ayrı
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Ekim 08, 2016, 03:37:29 ÖÖ »

ClassicWB 3.9'u bile System.hdf'yi dh1'e kopyalayıpta gerçek a1200'de kurdum. Emülarör bende gıcık yapıyor kopyalama işlemi dışında
ClassicWB de aldatmaya girer. Sıfırdan disketlerden kurdum ben. Kahkaha
Cf'dan 3.9 kurup üstüne dh1'den kurmuştum. Sırf emülatör kullanmadan yapmak için. Gerçi emergency diskten boot edip dh0'a kopyalamak bile can sıkıcıydı o ayrı

Windows yada linuxta yaptığım imajını alma işleminin benzerini zahmetli kurulum işlemlerinden kurtulmak için yapıyorum. Harddisk klonlayarak (gerçek bir disk yada emulatorle oluşturduğum disk üzerine) çareyi buldum bana pratik geliyor.

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Ekim 08, 2016, 12:12:21 ÖS »

atari 800xl ile kaset yükleyip 15 dk sonra hata almadan retronun tadına varılmıyor.
emülatör ile bu zevki yaşamazsınız. Hatta c64 kullanıcıları ataricileri bu yüzden kıskanır hep böyle bir durum yaşamadıkları için

« Son Düzenleme: Ekim 08, 2016, 12:15:36 ÖS Gönderen: izmirmaster » Logged

onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Şubat 01, 2018, 16:04:55 ÖS »

Bir kac gundur emulaturle amiga oyunu oynamaya basladim yine bir sucluluk duygusu .simdi bu son cikan DamienD in emu cok ilgimi cekti ne yapacagim bilmiyorum.tedaviye ihtiyacim var birakmam lazim Kahkaha

C64 ve A500 gerisi teferruat
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Şubat 01, 2018, 20:59:50 ÖS »

Kahkaha keyfine bak abi boş ver.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Şubat 02, 2018, 12:34:30 ÖS »

Aldatmak için ilgilinin bilgisi dışında bir durum olmalı. Sen elindeki cihazlara bilgi verdiyseniz sorun olmaz
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Şubat 02, 2018, 13:55:09 ÖS »

İş sadece oyun oynamak olsa emülatörler işimizi görürdü ama olay zamanda ışınlanıp çocukluğunuza gitmek olunca makineye dokunmak, joytick'i şöyle bir kavrayıvermek, 1084'deki o cızırtıyı hissetmek bambaşka oluyor. Emülatör, şişme kadın gibi bir şey...
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: