Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sen de mi Windows 10?  (Okunma Sayısı 14344 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
CaiSSoN
Uzman

C64 Fan

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Ekim 09, 2016, 01:22:09 ÖÖ »

genelde bu durumun 2 sebebi oluyor.
1 - büyük kapasiteli hdd'lerde oluşabilen bir sıkıntı
2 - makinanızda worm/trojan gibi bir şeyin bulunup bu hatayı vermesi.

Sisteminizi her upgrade sonrasında temiz bir kurulum ile sıfırdan kurmanızı tavsiye ederim.

ayrıca mevcut sorun için msdn forumlarını incelemenizi öneririm. orada gerekli çözümler mevcut.

sukru83
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ekim 09, 2016, 12:13:16 ÖS »

Herkes sıkıntılar ile sebeplerini yazmış gördüğüm kadarıyla. Öncelikle şunu belirteyim ben de: sistem lisanslı, ekran kartı gtx950m ve son driver da yüklü, hdd desen o da 240gb SSD.

Bence microsoft bu OS yi henüz oturtamadı her zaman yaptığı gibi. Bedava verdikleri sürec içerisinde alfa, beta derken oluşan hatalardan ve geri dönüşlerden sonra tek tek hataları gidermekle uğraştılar. Çoğu da düzeltilmiş durumda. Edge düzgün çalışırken chrome ve diğerlerinin hatalı olarak işlem görmesi de bunlarla daha uğraşmadıkları içindir. Firefox kullanırken bile arada hata veriyor. Ekranda siyah çizgiler beliriyor. :/

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ekim 09, 2016, 20:46:58 ÖS »

@sukru83

Her ne kadar hala Win8.1 olgunluğuna ulaşmadıysa da Win10 güncellemelerle son birkaç aydır gayet iyi, beklenmedik tepkiler ve stabilite sorunları neredeyse sıfıra indi.
sokomato
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ekim 09, 2016, 23:13:37 ÖS »

Windows 10'da en sıkıntılı mesele bir güncelleme geldiğinde kendi kendine indirip bir de üstüne eğer gerekiyorsa bilgisayarı yeniden başlatması.

Gece bilgisayarı açık bıraktın, sabaha bir bakıyorsun o eski hâlinden eser yok bilgisayarın. Güncellemeleri yüklemiş, bir güzel de yeniden başlatmış, ne kadar açık dosyan varsa hepsi uçuyor!
sukru83
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ekim 09, 2016, 23:17:27 ÖS »

Windows 10'da en sıkıntılı mesele bir güncelleme geldiğinde kendi kendine indirip bir de üstüne eğer gerekiyorsa bilgisayarı yeniden başlatması.

Gece bilgisayarı açık bıraktın, sabaha bir bakıyorsun o eski hâlinden eser yok bilgisayarın. Güncellemeleri yüklemiş, bir güzel de yeniden başlatmış, ne kadar açık dosyan varsa hepsi uçuyor!
Evet sistem resmen arsız olmuş. Sorma gereği duymuyor.

evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ekim 09, 2016, 23:25:13 ÖS »

ben uzun zamandır kullanıyorum Windows 10 u bence çok iyi bir sistem
son gelen güncellemeler ile de iyice stabil oldu diyebilirim
ben çok sorun yaşamıyordum ama ufak tefek bazen sıkıntı olabiliyordu
ben bu sürümü çok tuttum, zaten Microsoft da artık yeni sürümler çıkarmayacağını duyurmuştu, bence çok doğru karar artık yapılacak bana göre çok bir şey yok, güncellemeler ile varsa başka sorunlarını ortadan kaldırmaları ve güncel yeniliklere adapte ederek ilerlemeleri daha doğru olur, suyu çıktı işin artık 2-3 yılda bir yeni işletim sistemi nereye kadar
başka teknolojilere odaklanmaları daha iyi olur ki onlarda muhtemelen bu yönde bir plan ile ilerliyorlar
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ekim 10, 2016, 11:08:41 ÖÖ »

az önce okuduğum haber paint uygulaması yenileniyormuş
bahsettiğim diğer şeylere odaklanmaktan kastım aslında tam olarak bu ve bunun gibi işletim sisteminde gelişimi çok geride kalmış uygulamaları yeniden tasarlayıp günümüze uygunluğunu sağlamak ayrıca işletim sistemi haricinde diğer yazılımların gelişimine yönelmeleri çok çok doğru bir karar aslında
mobili i de şöyle rahat kullanılabilir bir seviyeye getirseler güzel olacak
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ekim 10, 2016, 12:54:15 ÖS »

Paint uygulamasını yenileyeceğine Paint.net uygulamasını dahil etse daha güzel olacakmış...

Hatta artık paketten çıkartılan 'Windows Movie Maker'ı da güncelleyerek Windows 10'da sunsalar fena olmazdı, iyi kötü ufak tefek işleri halletmeye yardımcı oluyordu. Benden başka kimse Windows 10'da 'Movie Maker'ı aramıyor galiba...
sokomato
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Ekim 10, 2016, 13:13:09 ÖS »

Benden başka kimse Windows 10'da 'Movie Maker'ı aramıyor galiba...
Ben varım ben Ayrıca, DVD oynatmak için birçok seçenek mevcut; ama yine de yıllardır dâhilî verdiği DVD oynatıcıyı parayla satmak da yeni Windows kafası artık.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Ekim 10, 2016, 13:44:59 ÖS »

paralı ürünler hep bir şekilde alternatif ürünle halledilmiştir ama 1,000,000 10,000 kişiden para alsa yeter mantığı var.

Benden başka kimse Windows 10'da 'Movie Maker'ı aramıyor galiba...
Ben varım ben Ayrıca, DVD oynatmak için birçok seçenek mevcut; ama yine de yıllardır dâhilî verdiği DVD oynatıcıyı parayla satmak da yeni Windows kafası artık.

evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ekim 10, 2016, 15:56:12 ÖS »

Paint uygulamasını yenileyeceğine Paint.net uygulamasını dahil etse daha güzel olacakmış...

Hatta artık paketten çıkartılan 'Windows Movie Maker'ı da güncelleyerek Windows 10'da sunsalar fena olmazdı, iyi kötü ufak tefek işleri halletmeye yardımcı oluyordu. Benden başka kimse Windows 10'da 'Movie Maker'ı aramıyor galiba...

paint.net güzel bir uygulama hatta bende kullanıyorum
ama paint net 3d çizim yaptırmıyor
sanırım amaç giderek yaygınlaşmaya başlayan 3d yazıcılar için basit olarak tasarım yapmayı da sağlatmak diye düşünüyorum
sokomato
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Ekim 13, 2016, 15:54:55 ÖS »

paralı ürünler hep bir şekilde alternatif ürünle halledilmiştir ama 1,000,000 10,000 kişiden para alsa yeter mantığı var.

Aynen öyle, yılların Solitaire'ını bile premium özellikler edinin adı altında boyamışlar.

Hatta artık paketten çıkartılan 'Windows Movie Maker'ı da güncelleyerek Windows 10'da sunsalar fena olmazdı, iyi kötü ufak tefek işleri halletmeye yardımcı oluyordu.

Windows 10'da Movie Maker yok ancak Windows Temel Parçalar (Windows Essentials) 2012 ayrı olarak yüklenebiliyor hâlâ. İçeriğinde Movie Maker, Fotoğraf Galerisi, OneDrive, Aile Koruması, Posta, Yazar var.

Böylelikle Movie Maker'ı Windows 10'a ekleyebiliyorsunuz
https://support.microsoft.com/tr-tr/help/17779/download-windows-essentials
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: