...
Bu arada internette bir de şey gördüm, bütün konsollar girişlerine sahip bir komponenet kablo. Konsolları yakın koyarsam bu da çözüm olabilir gibi geldi
...
Aman diyim SAKIN!
O kablonun bir ucunu Wii'ye diğer ucunu da PS2'ye "aynı anda" bağlarım diye düşünüyorsan SAKIN!
Ha kablo iyidir kötüdür bilemem. Benzer bir kablonun RGB versiyonunu kullandım ve gayet memnun kaldım.
Vurgulamaya çalıştığım, uçlarının çeşitli olması o konsolları "aynı anda" bağlayabilmen için değil, sadece sana seçenek sunması için. Konsolları aynı anda bağlarsan hepsinin video çıkış devre elemanlarını birbirlerine elektriksel olarak bağlamış olursun ki bu tehlikeli bir şey.
Benim de merak ettiğim birşey var. Benim arçelik tv de tek av modu var. Beko tv de ise hem rgb hem av modu var. Ben amiga 500'ü amigateknik'ten aldığım scart kablo ile bağladığım zaman görüntü gelmiyor ama beko tv'ye taktığımda rgb moduna giriyor ve görüntü geliyor. O zaman arçelik tv'den rgb görüntü alamıyor muyum? Ps2 ve xbox'da kullandığım scart kabloları da arçelik'de çalıştığı için gerçek rgb kablo değiller mi demek oluyor? Fazla mı karmaşık oldu

Yok kablolar gerçektir de, durum şöyle;
RGB sinyalleri dolu olan gerçek bir SCART kablo da olsa, senkronizasyon için kullanılan SCART pin 20 aslında TV'nin aynı zamanda COmposite Video girişi oluyor.
Tüm oyun konsolları "saf composite sync" sinyali kullanmak yerine aynı kablo üzerinden Composite Video sinyalini gönderirler (ki bu sebepledir ki klasik konsolları upscaler sistemlere bağlarken araya LM1881'li bir "sync cleaner" devresi yapıyoruz - senkronizasyon sinyalinden composite video sinyalini temizlemek için)
Dolayısıyla, RGB desteklemeyen Arçelik TV'nin SCART girişi Composite Video'yu desteklediğinden ve de konsollar daki sync sinyali composite video ile beraber gönderildiğinden Arçelik TV'nizde seyrettiğiniz görüntü composite video görüntüsü oluyor.
Öff benim cevap da biraz uzun ve karışık oldu sanırım