Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2 3 ... 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Windows 10 ve Sorunları  (Okunma Sayısı 40121 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 23, 2016, 09:25:02 ÖÖ »

Herkese merhaba,

"Windoz10" ile ilgili canımı sıkan bir iki şey var. Sizlerin fikrini almak isterim.

Bu işletim sistemi görünümlü, sistem ve internet sömüren yazılım (!) delirtmeye başladı beni. Sürekli güncelleme yapıyor. İnternetin anasını ağlatıyor, kotayı sömürüyor yine delirtiyor.

Kapatamıyorsunuzda! Windows altında çalışan, network ağını izleyebileceğimiz, hangi programın interneti ne kadar kullandığını gösteren ve gerektiğinde bu programları duraklatıp, durdurma özelliği olan bir program var mıdır? Eskiden, yanlış hatırlamıyorsam ZoneAlarm ile buna benzer şeyleri yapıyorduk.

Böyle bir program yoksa, güncellemeleri kökten kapatmanın yöntemi var mıdır? İnternette bir kaç yöntem denedim. Bir süre sonra gene açılıyor, bak ulan yine delirdim!

2. sorunum, Microsoft Compatibility Telemetry adlı arkadaş. Ben bu arkadaşa tekme tokat dalarım affetmem. Yahu bazı günler, bilgisayarı açıyorum, sanki WinXP açılıyor. İki saat kendine gelemiyor alet. Bir şey yazıyorum, Internet Explorer gibi sonradan yazmaya başlıyor. Görev yöneticisinden baktım, bu arkadaş bu sorunları yaşadğım zamanlarda diskin %99'unu kullanıp makineyi yavaşlatıyor.

İşlevi de, Windoz10'u yapan Mikisoft(!) adlı firmaya, sistemimiz hakkında bilgiler verip, sistemimizin daha iyi çalışmasını sağlamakmış... Ulen git, kim inanır buna! resmen bilgilerimi araklıyor. Bunu da tamamen kapatamıyoruz. Yine delirdim. En sonunda harbi delirecem olacak!

3. sorunum, her güncelleme de uçup giden yazıcılar. Ve halen daha tanıtamadığım yazıcılar, tarayıcılar... Arkadaş, ağdan çalışan koca bir yazıcı var. Tam teşekküllü olanlardan. Win10'a geçince sapıttı. Ağdan görüyor tüm bilgisayarları cihaz, fakat hiç bir makienye doğrudan tarama yaptırmıyor, yazdırmıyor...vs Bir iki yöntem buldum internette, tam düzeldi dedim. Büyük bir güncelleme geldi Windoz adlı arkadaşa, gene gitti her şey. Bir daha da o yöntemde işe yaramadı, başka yöntemlerde.

Bu sorunları yaşayıpta benim gibi ayar olan var mıdır bilmiyorum, ama bir çözümü varsa paylaşmanızı rica ederim.

WinXP yükle, 8 yükle...vs gibi önerilerde bulunmayın lütfen. İş yerinde bir makine hariç ne kadar terminal varsa alayını Win10'a yükselttim. (Yükseltmez olaydım.) Geri döndürmek ciddi sıkıntı benim için.

knighTeen87
Deneyimli

SNK ve Dragon Quest Hastası

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 23, 2016, 09:32:49 ÖÖ »

Win 10'un güncelleme olayı gerçekten de inanılmaz sinir bozucu. Abartısız her gün güncelleyecek bir şey buluyor ve bu yüzden sürekli olarak bilgisayarı kapatıp açmanı istiyor. Ama beni şahsen en çok sinir eden bazı güncellemelerin ardından bilgisayarın bütün program tercih ve ayarlamaları sıfırlaması. Her seferinde hangi dosyaları hangi programla açmak istediğimi tekrar tekrar seçmek zorunda kalıyorum.

Bir çözüm önerim yok bu arada, sadece aynı hisleri paylaştığımı bilmenizi istedim. Saygılar

Oyunlarımın resimlerini paylaştığım tumblr adresim: http://knighteen87.tumblr.com

Oyun listem: http://www.rfgeneration.com/cgi-bin/collection.pl?&name=knighTeen87&fo
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Kasım 23, 2016, 09:39:47 ÖÖ »

Son 1 senedir 2 ay aralıklarla Win10 ve Win8.1 arasında mekik dokudum, zannımca Windows 10 'un en iyi çalışacağı sistem sonradan kullanıcı tarafından kurulmuş olanı değilde sistemin üzerinde kurulu gelmiş büyük markalar tarafından driver donanım ilişkisi mükemmel hale getirilmiş olanıdır diye düşünüyorum.

Benimde Win8.1 de sorunsuz çalışan bilgisayar Windows 10'da garip tavırlar sergiliyor, Bilgisayar kullanmak bu değil ki sorunlarla uğraş dur, ne yapalım Windows 10 kullanacağız diye bilgisayarımı değiştireceğiz.

Agony kafanı yorduğuna değmez, düzgün hangi Os'da çalışıyorsa onda kalsın, kolay gelsin.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 23, 2016, 09:43:42 ÖÖ »

@Agony. Şimdi tam hatırlamıyorum ama bir servisi kapatarak güncellemeleri iptal etmiştim. Uzunca bir süre öyle kaldı. Güncelleme ihtiyacı olunca kendim açmıştım. Yani kendi kendine devreye girmedi.
Tabi bu benim kullanımımdan ve yüklü uygulamaların windows update ihtiyacı olmamasından da kaynaklanmış olabilir.
Sizde bir uygulama winupdate e ihtiyacı olup aktif ediyor olabilir.

İnternet kısıtlama hakkında bildiğim bir uygulama yok.
Şu anda update aktif. Ama bir araştırayım, hangi servisi kapattığımı bulursam ve siz o yöntemi denemediyseniz. Belkide işe yarar

WildLord
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 23, 2016, 10:09:04 ÖÖ »

- Agony, Netlimiter diye bir program vardı bilgin dahilinde olan/olmayan internet isteğinde bulunan programları listeliyor ve program üzerinden, istekte bulunan uygulamaların internet isteklerini kısıtlayabiliyorduk, gönderme ve alma hızları byte cinsinden ayarlanabiliyor.

- Aşağıdaki registery dosyası windows 10 updatelerini engelliyormuş bir denersin. Bilgisayarı bir kapatıp açman icab edebilir.

* Dont-Update.zip (0.29 KB - Yükleme: 204 kez.)
Agony
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Kasım 23, 2016, 10:11:00 ÖÖ »

Hepinize fikirleri için teşekkür ederim arkadaşlar. En azından yalnız değilmişim onu da anladım.

@hakanats, üstad evdeki bilgisayarı Win7'den direk 10'a yükselttim. Orada yazıcı ile işim yok. SSD'nin de etkisiyle baya bi hızlı sistem. Sadece güncelleme problemi var. Yani aslında, mevcut sistemden yükseltmek briaz daha avantajlı gibi. Gerçi iş yerindeki makineleri 8'den yükselttim.

@cdemir, evet bir servis kapatarak oluyordu. Ama, dediğin gibi başka bir uygulama otomatik açıyorda olabilir. Bir şeyler bulursan diye beklemedeyim

@WildLord, sen deyince hatırladım. Netlimiter'ı bir ara baya kullanmıştım eskiden. Bir göz atayım tekrar. Teşekkür ederim. Registry olayına şimdilik girmeyeyim diyorum. Bir şey çöker, iyice sapıtır sistem. Bu sefer kafayı sağlam sıyırırım.

Ekleme: @WildLord, üstad teşekkür ederim. Hem eski bir dostu (Netlimiter) hatırlattın hem de ne kadar işlevsel olduğunu... Tam olarak durdurma var mı bilmiyorum ama hızı 5kb'a kadar düşürüyor. Rahatlıyor sistemi. Oh be, dünya varmış.
« Son Düzenleme: Kasım 23, 2016, 10:17:50 ÖÖ Gönderen: Agony » Logged

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Kasım 23, 2016, 10:50:30 ÖÖ »

Windows 10'da güncelleme yapmamak harakiri yapmak gibi birşey olsa gerek. Windows 10'un şu haline gelmesi kolay olmadı. Windows 10'daki en kötü sorun, ani gelen 'unrecoverable bluescreen of death' olayı. Hatalı servisi bloke edip en azından bozuk olma ihtimali de olsa aktif verileri kurtarabilme şansı sunmalıydı. Bu durumda doğrudan kernel mi uçuyor, eğer böyleyse bu kadar katmansız, kendini koruyamayan bir kernel midir, oha diyorum yani!

Bu sabah radyoda Microsoft Türkiye başkanının bir safsatası vardı; "ücretsiz yazılım diye bir şey yoktur, mutlaka sizden para kazanıyorlardır, bunlara aldanmayın" şeklinde. Adam koskoca özgür ve serbest yazılım camiasını basiretsizce yok sayıyor, yuh be. Microsoft'u bu vesileyle kınıyorum. Aslında Microsoft merkezine bu adamı şikayet etmek gerek.
Cimihendriks
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Kasım 23, 2016, 11:17:58 ÖÖ »

ben de aynı sorunlardan muzdariptim.

windows 10 spying destroy indirdim.

http://www.majorgeeks.com/files/details/destroy_windows_10_spying.html

-güncellemeleri kökünden kapattım(kişisel tercih)
-telemetri ve keylogger'ı sildirdim
-casus domain'leri hosts'a ekle demeyin sakın ama, outlook'a girmiyor.
-fotoğraf görüntüleyici bildiğimiz klasik olan yaptırdım.
-üzerinde gelen gıcık uygulamaları sildirdim.
ve o günden beri windows 10'dan çok memnunum.

Alacağın bir kaç nefes, hiç düşündün mü?
Ne kalacak senden, hiç düşündün mü?
Bir cansız vücudun, o da çürür toprak olur gider.
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Kasım 23, 2016, 11:32:04 ÖÖ »

Şimdilerde windows 10'dan daha doğrusu windowstan kurtulmak için gerekli alt yapıyı oluşturmaya çalışıyorum. Zamanında iyi ki cross-platform derlediğim yazılımlar var ki bunları iş amaçlı kullanıyorum. Onları düzenlemekte mesele vakit alıyor. Bu kararı almamda son 1 aydır bir windows 10 güncellemesi aldıktan sonra laptop fanı canı çıkarcasına bağırması idi. Sistemi yormayan xfce arayüzlü xubuntuya geçmeye karar verdim. Denemelerimde fan rahat sessizlik ve huzur linux'ta

Bırakın Windows'u!

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
Agony
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Kasım 23, 2016, 11:44:12 ÖÖ »

@Cimihendriks, ben buna sakin kafayla bir bakayım. Sağolasın.

Şimdilerde windows 10'dan daha doğrusu windowstan kurtulmak için gerekli alt yapıyı oluşturmaya çalışıyorum. Zamanında iyi ki cross-platform derlediğim yazılımlar var ki bunları iş amaçlı kullanıyorum. Onları düzenlemekte mesele vakit alıyor. Bu kararı almamda son 1 aydır bir windows 10 güncellemesi aldıktan sonra laptop fanı canı çıkarcasına bağırması idi. Sistemi yormayan xfce arayüzlü xubuntuya geçmeye karar verdim. Denemelerimde fan rahat sessizlik ve huzur linux'ta

Bırakın Windows'u!

Kullandığımız tüm yazılımlar Windows tabanlı. Bırakamıyoruz maalesef.

emarti
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Kasım 23, 2016, 11:45:56 ÖÖ »

@Cimihendriks, ben buna sakin kafayla bir bakayım. Sağolasın.

Bırakın Windows'u!

Kullandığımız tüm yazılımlar Windows tabanlı. Bırakamıyoruz maalesef.

Kesinlikle alternatifi vardır, Eğer özel derlenmiş bir yazılım değil ise.

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
ogün
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Kasım 23, 2016, 12:06:32 ÖS »

Windows 10 güncellemeleri torrent mantığı ile indiriyor. O ayarı kapatın.
İnternet bağlantınızı tarifeli bağlantı olarak seçerseniz güncellemeler otomatik denetlenmez ve inmez.
Kurduğum günden beri böyle kullanıyorum. Malesef diğer sorunlarınız hakkında bilgim yok.
Agony
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Kasım 23, 2016, 12:21:18 ÖS »

Kesinlikle alternatifi vardır, Eğer özel derlenmiş bir yazılım değil ise.

İş yerinde kullandığımız yazılım yerli ve özel. Ve tamamen Windows tabanlı. Onun alternatifi yok. Mecburen. Hatta 10 sene önce dos tabanlı ilkel ama oldukça kullanışlı bir yazılım vardı. Ondan öncesinde Novell sunucuda çalışan bir sistem kuruluydu. Bu sistemden sonra Linux tabanlı bir şey yapalım demiştim. Ama olmadı işte.

Win95-98, Xp derken en son buraya kadar geldik. Uzun lafın kısası Windows'dan başka alternatif yok maalesef.

@ogün, o ayar nerdedir?

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Kasım 23, 2016, 12:29:38 ÖS »

@emarti

En azından oyunlar ve Microsoft Office için Windows kullanmak gerekiyor. Geçenlerde Vmware'e PhotonOS, Linux Mint ve birkaç linux distro kurmayı denedim, en son birkaç yıl önce kurmuştum. Sistemi çok keyifli bulmadım, gereksiz karmaşıklık hala devam ediyor (örneğin Linux Mint'e Mate mi Cinnamon mu kurmalıyım diye gereksiz araştırmalara giriyorsunuz, zaman kaybı). OpenOffice/LibreOffice'i 10 yıldan fazla zamandır kullanıyorum ama hala beklenmedik sorunlara yol açabiliyorlar, Microsoft Office ile çapraz geliştirilen dokümanlarda uyum sorunları (layout vb) da mevcut.
emarti
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Kasım 23, 2016, 14:07:07 ÖS »

@emarti

En azından oyunlar ve Microsoft Office için Windows kullanmak gerekiyor. Geçenlerde Vmware'e PhotonOS, Linux Mint ve birkaç linux distro kurmayı denedim, en son birkaç yıl önce kurmuştum. Sistemi çok keyifli bulmadım, gereksiz karmaşıklık hala devam ediyor (örneğin Linux Mint'e Mate mi Cinnamon mu kurmalıyım diye gereksiz araştırmalara giriyorsunuz, zaman kaybı). OpenOffice/LibreOffice'i 10 yıldan fazla zamandır kullanıyorum ama hala beklenmedik sorunlara yol açabiliyorlar, Microsoft Office ile çapraz geliştirilen dokümanlarda uyum sorunları (layout vb) da mevcut.

İş bilgisayarı olarak kullandığım için oyun olayı derseniz tabiiki windows ama o ev ortamında geçerli benim için. İş yeri açısından linux yeter de artar bile. Dağıtımlarla aslında kafayı çok karıştırmamak gerek. Çoğu dağıtımda gereksiz o kadar çok uygulama var ki. Biraz linuxtan anlıyorsanız sadece sizin için gerekli olanları temel dağıtım üzerine kurup isteğinize göre sade temiz bir işletim sistemi oluşturabilirsiniz.

READY.
Sayfa: [1] 2 3 ... 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: