Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetHarikalar Diyarı Korsan CD'ci (Retro Bir Anım-4)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Harikalar Diyarı Korsan CD'ci (Retro Bir Anım-4)  (Okunma Sayısı 8748 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
knighTeen87
Deneyimli

SNK ve Dragon Quest Hastası

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 23, 2016, 09:41:37 ÖÖ »

Tarih: Ağustos 2010

Olayın geçtiği ve tarihte yanıma arkadaşımı almış ve kendime 2-3 tane korsan PS2 oyunu almak için Çankaya'nın yolunu tutmuştum (Yalan yok, o zamanlar orijinal oyun toplamıyordum). Arkadaşım da yanına takaslamak için birkaç tane orijinal PS3 oyunu almıştı. Önce biraz dolaşıp ona White Knight Chronicles'ı aldık ve daha sonra bana yaz başında sadece menü renkleri değiştirilmiş olan PES 2010'u 2011 diye kakalayan adamın yolunu tuttuk.

Alacağım oyunları geceden karar vermiştim. Bu sefer "Gerçek PES 2011" istedikten sonra "Alone In The Dark:The New Nightmare'ı istiyorum, ama bak yanlışlıkla o yeni çıkan Inferno'yu verme sakın!" dedim. Adam ise sanki Sony'nin başkanı gibi gayet cool bir tavırla "Ha tamam ALONA'yı istiyorsun sen" diye yanıtladı. Afallamıştım, Alona da neydi tam olarak? "The New Nightmare abi işte" diyebildim sadece. Adam da gene "Tamam işte ALONA ya!" dedi. İtiraz edemedim, herif serinin adının çoktan Alona olarak değiştirmişti bir kere.

Üçüncü ve son oyun olarak da Prince Of Persia:Warrior Within'i istedim. Adam olur anlamında bir kafa hareketi yapıp CD'leri yazdıran bilmiş çocuğa döndü ve "Bir tane de VARYOR VİT yazdır lan!" dedi. Gene dumur oldum. "Varyor Vit" de ne oluyordu? Adam öylesine emin bir dille söylemişti ki o an Ubisoft bile oyunun gerçek adının Varyor Vit olduğuna dair şüpheye düşebilirdi. Tabi çocuk bu garip komutu hiç yadırgamadan hemen algıladı ve oyunu yazdırmaya başladı. Görünüşe göre bizim kapasitemiz bu şifreleme sistemini algılamaya yetmiyordu.

Biz beklerken DVD'leri yazdırmaya başlayan çocuk arkamızda duran cama asılmış 200 kadar PS2 oyun kapağını (ki en az 40 tanesi aynı oyunların farklı sürüm kapağıydı) işaret etti ve "Şimdiye kadar çıkmış bütün PS2 oyunları burada, bizde yoksa zaten öyle bir oyun da yoktur" diye inanılmaz ötesi bir deklarasyonda bulundu. PS2'nin gerçek oyun arşivi 3000 civarındayken ve listeye sırtım dönükken orada olmayan en 100 tane oyunu rahatlıkla sayabilecekken çocuk sadece 100-150 kadar oyunun çıkmış tüm PS2 oyun sayısı olduğundan son derece emindi. Arkadaşımla birbirimize baktık. Adamın söylerken ki özgüveni inanın bir saniye bile olsa bizi şüpheye düşürdü. "O zaman inşallah bu sefer PES 2011 doğru çıkar" dedim iğnelercesine. Çocuk bıyık altından artistçe bir gülümseme koydu ve "Bana Rusya'dan geliyor bu oyunlar. Şu an Türkiye'de gerçek PES 2011 bir tek bende var. Rusya'dan geliyor çünkü" dedi.

Neler oluyordu burada? Nasıl bir teknoloji üssüne gelmiştik? Çocuk şovuna kaldığı yerden etti ve arkadaşımın elinde tuttuğu White Knight Chronicles'ı işaret ederek "Ben bilgisayarda bitirdim o oyunu, çok güzel" dedi. Tekrar şok olduk! Çünkü bu oyun sadece PS3 için yapılmıştı ve PC emülasyonu da mümkün değildi! Ama çocuk nasıl olmuşsa bu oyunu bilgisayarda bitirmişti. Duyduğu bu sözlere üzerine salağa dönen arkadaşım "Ama bu oyun sadece PS3'te var" deyince çocuk bunu kişisel bir hakaret olarak algıladı ve "Biz 10 yıldır bu işi yapıyoruz, senin haberin yok, bilgisayarda da var o oyun" diyerek arkadaşımın ağzının payını fazlasıyla verdi.

En sonunda üzerine mavi gazlı kalemle "PES 2011", "ALONA" ve "VARYOR VİT" yazılmış Princo marka DVD'leri alıp dükkânı terk ettik. Yol boyunca da adamların sahip olduğu teknolojiyi tartıştık. Adamlar şimdiye kadar çıkmış 3000 tane PS2 oyunun tamamına, yani 150 tanesine sahipti, oyunlarını Rusya'dan getirtiyor ve PS3 oyunlarını daha Sony bile bunu başaramazken bilgisayarda gönül rahatlığıyla oynuyordu. Büyük ihtimalle dükkânın içinde kapısı retina taramasıyla açılan gizli bir hangar ve bu hangarın içinde Rusya'dan oyunları direkt getiren bir son teknoloji jet olmalıydı. Böylesine yüksek ve gizli bir teknoloji ancak Çankaya’daki dandik bir hanın bodrum katında yer alan kıytırık bir korsan CD'ci süsüyle saklanabilirdi ancak. Onların sahip olduğu güce ve teknolojiye bizim aklımızın ermesi mümkün değildi! Biz sadece oyun oynayan sıradan insanlardık…

Oyunlarımın resimlerini paylaştığım tumblr adresim: http://knighteen87.tumblr.com

Oyun listem: http://www.rfgeneration.com/cgi-bin/collection.pl?&name=knighTeen87&fo
Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 23, 2016, 10:39:21 ÖÖ »

Ohho oda bişeymi yıl 2016 ve bugün kadıköy yazıcıoğluna git. Kapı önünde alyanak sesiyle "cidi var filim var" nidası duyduğun ilk bireye windows 18 varmı de sana yok demez. Hemen getirir...
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Aralık 23, 2016, 11:18:26 ÖÖ »

Ergenlik dönemimde arkadaşlarla malum VHS kaset peşinde koşardık
Karşıyaka'da sağolsun Ömer abimiz vardı ama arşivini güncellemesi baya bi zaman aldığı için Çankaya'da 2. Onurun arkasında (eski bit pazarında)şahsına münhasır namı değer Pala'ya giderdik. Arşiviyle övünür ve mekanında dönen muhabbetler sıradışı olurdu
Sonraları korsan cd işine de el atmış değişen teknolojiye ayak uyduramayıp kaybolup gitmişti
savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Aralık 23, 2016, 11:27:39 ÖÖ »

Oyunlar doğru çıktı mı bari? Merak ettim.

Atari FALCON 030 |  ATARI 1040 STE 4MB | ATARI 800 XL + 1050 DD + My IDE II | ATARI 130 XE | C64 + Ultimate 2 | AMIGA 500 + Vampire | Amiga 600 + Furia
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Aralık 23, 2016, 12:45:40 ÖS »

hayatımızın çeşitli safalarında tilki postu giymiş kendini zeki sanan insanlar malesef çıkıyor bazen kandırp istediklerini yapıyorlar bazende yapamıyorlar dikkatli olmak lazım malesef hayatın gerçeği bunlarda.
knighTeen87
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Aralık 23, 2016, 13:21:56 ÖS »

Ohho oda bişeymi yıl 2016 ve bugün kadıköy yazıcıoğluna git. Kapı önünde alyanak sesiyle "cidi var filim var" nidası duyduğun ilk bireye windows 18 varmı de sana yok demez. Hemen getirir...

Aynı Çankaya'da bir arkadaşımız için mp4 player sorurken aldığımız cevap:
"Mp3, Mp4, Mp5, Mp6, Mp7, Mp8 hepsi var bizde!"

Oyunlar doğru çıktı mı bari? Merak ettim.

Evet işin ilginci hepsi de doğru çıktı, bildiğin özel bir kodlama geliştirmiş adamlar kendi aralarında

Oyunlarımın resimlerini paylaştığım tumblr adresim: http://knighteen87.tumblr.com

Oyun listem: http://www.rfgeneration.com/cgi-bin/collection.pl?&name=knighTeen87&fo
savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Aralık 23, 2016, 13:27:05 ÖS »

Ben de yıllar önce (90 ların ortaları olmalı ) seyyar satıcıdan Lightwave cd si almaya gittim. Bir de Fruity loops programını alacağım.
Adamlar aynı senin de dediğin gibi Fruity loops'a " Çilek " Lightwave'e de " Letvey " diyorlardı.
İşin güzel tarafı o yıllarda Rusya tarafında gelen bu cdlerde inanılmaz güzel içerikler oluyordu.

Atari FALCON 030 |  ATARI 1040 STE 4MB | ATARI 800 XL + 1050 DD + My IDE II | ATARI 130 XE | C64 + Ultimate 2 | AMIGA 500 + Vampire | Amiga 600 + Furia
sukru83
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Aralık 23, 2016, 13:51:06 ÖS »

Benim 2 değişik anım var. İkisi de psx zamanında tabi ki.

- İlk olay olumsuz davranışlar içerir. Lütfen örnek almayınız.-

Neyse birincisi malum, uyanıkların kol gezdiği, millete bulamıyorlar diye boş cd leri mikili film diye yutturdukları, seviyenin yerlerde süründüğü ama her şeyi de bilen esnafıyla ünlü tahtakalede. Arkadaşı da yanımda tezgah tezgah psx kopya oyunlarına bakıyoruz. Birisine geldik, adamda bakışlar şahinle, şahin k arası. Yakalasa öpecek kıvamında. Aldım elime tomar tomar cd bakıyorum. Şu olur, şu olmaz vs. Arkadaşa da verdim bir tomar cd baksın diye ama bu biraz arkamda duruyor. Ben daha bakarken, bu unutuyor elindeki cd leri. Adam da tabi ki. Benim ayığım olaya. Dedim yürü. Kem küm yapıyor arkadaş. Yürü gidiyor diye ittire ittire götürdüm bunu oradan. Elde bir tomar cd. Bu ayılınca sen gaza gel. Ben de yapacapım, ben de diye tuttur. Gitti bir tezgaha. Kimse var mı yok mu belli değil. Sen arakla koskoca tezgahtan cd leri. Neyse biz yakalanmadan, dayak yemeden bitirdik o günü.

İkincisi de yine psx cd satan dükkanda. Belki denk gelen olmuştur. Hangi uyanık yaptı bilmiyorum ancak zamanında Prince of Egypt baskılı psx oyunları aslında mikili filmdi. Ben bunu daha önce gördüm tabi ki. Dükkandakiler de çocuk oyunu diye koy sen herkesin göreceği yere. Ancak benden başka anlayan olmadığı için ben hemen değiştir bir oyunla al. Kahkaha

Arkadaş o değilde o mikili filmi oyun diye bir aileye verseler Allah bilir ne olurdu!

knighTeen87
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Aralık 23, 2016, 15:22:40 ÖS »

Benim 2 değişik anım var. İkisi de psx zamanında tabi ki.

Neyse birincisi malum, uyanıkların kol gezdiği, millete bulamıyorlar diye boş cd leri mikili film diye yutturdukları, seviyenin yerlerde süründüğü ama her şeyi de bilen esnafıyla ünlü tahtakalede. Arkadaşı da yanımda tezgah tezgah psx kopya oyunlarına bakıyoruz. Birisine geldik, adamda bakışlar şahinle, şahin k arası. Yakalasa öpecek kıvamında. Aldım elime tomar tomar cd bakıyorum. Şu olur, şu olmaz vs. Arkadaşa da verdim bir tomar cd baksın diye ama bu biraz arkamda duruyor. Ben daha bakarken, bu unutuyor elindeki cd leri. Adam da tabi ki. Benim ayığım olaya. Dedim yürü. Kem küm yapıyor arkadaş. Yürü gidiyor diye ittire ittire götürdüm bunu oradan. Elde bir tomar cd. Bu ayılınca sen gaza gel. Ben de yapacapım, ben de diye tuttur. Gitti bir tezgaha. Kimse var mı yok mu belli değil. Sen arakla koskoca tezgahtan cd leri. Neyse biz yakalanmadan, dayak yemeden bitirdik o günü.

Benim de benzer bir anım var, Çankaya'da abimle beraber tezgahta VCD film bakıyorduk (Valla mikili değil). Hatırlarsanız böyle içi CD dolu tahta çantaları olurdu bu adamların. Elimizde yanlış hatırlamıyorsam Kelebek Etkisi'nin CD'sine bakarken uzaktan birileri "Zabıta geliyoooorrrrr!" diye bağırınca satıcı çantayı pat diye kapatıp kaptığı gibi kaçmıştı. Biz de elimizde CD abimle kalakalmıştık. Baktın geri gelen de yok, eve gidip zevkle izlemiştik

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Aralık 23, 2016, 15:53:08 ÖS »

İlk korsanlarda bir başkaydı.
Hani kutulara yaptıkları baskıları geçtim. CD'lere bile baskı yaparlar orjinal VCD görünümünde satarlardı.

mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Aralık 23, 2016, 16:00:51 ÖS »

Korsancının birisi Bulgar ya da Rus baskısı müzik ve oyun cd'lerine orjinal kopya derdi
Özellikle müzik cdlerinde aradığım grupların albümlerinin Türkiye basımı olmadığı ve aşırı pahalı olduğu dönemlerde o zamanki arşivimin neredeyse tamamı korsan basımlardan oluşuyordu.
Stüdyo ümit'ten plaktan kayıt kasetlere göre kaliteleri çok daha iyi oluyordu.
Bazı Rus basım plakların kalitesi de fiyatına göre gayet tatminkardı.
Güzel günlerdi
knighTeen87
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Aralık 23, 2016, 16:05:53 ÖS »

Korsancının birisi Bulgar ya da Rus baskısı müzik ve oyun cd'lerine orjinal kopya derdi

Aslında değişen birşey yok. Gittigidiyor ve sahibinden gibi siteler sadece CD'nin üzerinde resim var diye orijinal sanan sayısız satıcı ile dolu

Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Aralık 23, 2016, 16:09:01 ÖS »

Ankara eski Maltepe pazarında, "Poğğam poğğam" diye bağıran adamların sesi, "i.ne govboyyyyy, i.ne govbooyyy" diye bağıran adamların sesine karışırdı. Tekin yerlerde değildi doğrusu. İşini bitirip, hemen çıkmak lazım böyle yerlerden. Gerçi pekte kalmadı günümüzde.

"Poğğam poğğam" - Program
"i.ne govboyyyyy, i.ne govbooyyy" - Brokeback Mountain

Bu pazarlarda kavga da çok çıkardı. Bir tanesi bizzat önümde oldu. Satıcı benim yaşlarımda, 40-45 yaşlarında bir adamda müşteri. Sen bana ynalış cd vermişsin, diye bağırıyor. Satıcıda değiştirelim dayı dedi. Adam sinirli, cdne de sana da diye cdyi kırıp üstünde tepindi. Çocukta buna direk uçtu. Ulan cd almaya gelmişiz, kıçı kırık korsan cd için ve 3-5 lira için kavga mı edilir? Ediliyor işte...

Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Aralık 23, 2016, 16:55:32 ÖS »

Ben de yıllar önce (90 ların ortaları olmalı ) seyyar satıcıdan Lightwave cd si almaya gittim. Bir de Fruity loops programını alacağım.
Adamlar aynı senin de dediğin gibi Fruity loops'a " Çilek " Lightwave'e de " Letvey " diyorlardı.
İşin güzel tarafı o yıllarda Rusya tarafında gelen bu cdlerde inanılmaz güzel içerikler oluyordu.

Evet. Ah o 90 lar... Windows betaları, borland, visual studio lar, 3ds max, Autocad betaları, Java collection cd leri, cubase , cakewalk, ıvırzıvır peşinde koşardım deli gibi. CD ciler arkadaşımız haline gelirdi bazen. Cubase, cubasis, türlü müzik programlarını içeren Rus toplama cd leri çıkardı içlerinden, şimdi arasam bulamayacağım vst ler. Ne günlerdi. 2000 lerde, cd satıcısını canından bezdirip Windows xp beta 2 build 2446 getirtmiştim hiç unutmam.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Aralık 23, 2016, 21:27:28 ÖS »

bi dönem ekmeğini cd writerdan çıkarmış biri olarak çok yasa dışı anım var benim de. ben kimseye böyle renkli anılar yaşatmadım tezgah açmadığım için ama MASTER BANK diyince ne dediğimi anlayan beri gelsin (yer izmir gene)

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: