Teşekkürler.
Bir sorun fark ettiğim için bu işe giriştim: Geçen haftadan beri PC GEOS hakkında ek bilgi, dosya, SDK vb. arıyorum ve dişe dokunur bir şeyler bulamıyorum. Çoğunlukla 404 hatası veya değişen domainler yüzünden hiçlikte kayboluyor bağlantılar. Kimi dosyalarsa zamanında şifreli FTP'lerin ardına konulmuş olduğundan archive.org tarafından arşivlenememiş. Arşivlenebilmiş olanlaraysa, linkini bilmediğimden ulaşmak mümkün olamıyor...
Sadece 10-15 yılda kaybolmuş tüm o birikim. Günümüze ulaşanlarsa Almanca bir forumdan ibaret ve dil engeline takılıyor.
Bizim küçük Türkçe Commodore dünyamız da tıpkı bu PC GEOS gibi... Çok az kaynak var. Commodore Dergisi ise çok az kimsede tam tekmil bulunuyor, web'dekilerse dağınık halde. Dolayısıyla, bizlerden sonra birer küçük ansiklopedi maddesinden ibaret olacak belki de Commodore Türkiye'de... E öyle olmasın.
İleride web sitelerimiz kapandığında bile hiç değilse bir takım bilgiler
http://archive.org/ (ki hâlâ erişimi engelli, TOR'la giriyorum) ve Wikipedia gibi yerlerde bulunabilse güzel olur.
Bunun için, arşivlemesi/indekslemesi kolay, şifresiz, zipsiz, olabildiğince az format karakterli veya sadece bir ISO-8859-9 düz metin dosyasından ibaret Türkçe kaynaklar oluşturmaya odaklanmak mantıklı geldi.
El atmak isteyenler olursa, bu içindekiler listesindeki sevdikleri makaleleri OCR'layıp, yazımını denetleyip düz metin dosyası halinde bana ulaştırabilirlerse bu arşivi daha kısa sürede doldurmamız mümkün olabilir.