İçindeki bataryayı yakından inceleyim biraz da internet forumlarında sörf yaptıktan sonra bu bataryanın aslında 2/3 AA boyunda 4 adet hücreden oluştuğunu anladım. İnternette ebay'deki bazı bataryalara link verilmişti ama o kadar uzun boylu batarya sipariş edip bekleyecek halim yok, ben de bu bataryanın yerli piyasada varsa bi eş değerini aramaya başladım...
Bulduğum en yakın hücre GP75AAH model 2/3 AA boyutunda NiMH (Nikel Metalhidrit) batarya oldu.
Örnek:
http://www.pilburada.com/gp-gp75aah-750-mah-23aa-sarjli-pil-31032u.html(Not: Yukarda linki paylaştığım yerden almadım)
SOnra rahat koltuğumdan kalkıp Ulus Konya Sokağın yolunu tuttum, dedim ya, bu Commodore için bu zahmete değer

Konya sokağın orada sadece pil/batarya satan bir dükkan var. Daha önce de arcade kartlar için muhtelif pilleri buradan almıştım. Oradaki elemanlara GP75AAH sordum var dediler. Başka türü/kapasiteli olanı var mı dedim, yok sadece bu var istediğiniz boyutta dediler. OK dedim.
4 adet pili aldım ancak oradaki elemanlara pillere lehim yapabilmek için punto attırdım. Zaten pilleri internetten sipariş etmememin esas sebebi de punto attıramayacak olmamdı.
Neyse bu pillerle geldim eve...

Sonra pilleri orijinal batarya gibi birleştirmeye başladım. Önce bir çift...

Sonra diğer çift...

Sonra her iki çifti birleştirdim. Bu hücrelerin 1.2V civarında olması lazım. 4'ü birleşinde yaklaşık 4.8-5V gibi bir değer okumam lazım diyerek multimetre ile yaptığım bataryanın voltajını ölçtüm.

Güzel! Üstelik piller şarjlı ve rafta (artık ne kadar zamandır duruyorsa) durmalarına rağmen şarjlarından hiçbirşey kaybetmemişler.
Sonra orijinal bataryaya benzer şekilde batarya paketini bantlayıp birbirlerine sabitledim. Bataryamız hazır...