Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetEve Yapılan Captain Tsubasa Büyüsü (Retro Bir Anım-5)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Eve Yapılan Captain Tsubasa Büyüsü (Retro Bir Anım-5)  (Okunma Sayısı 5448 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
knighTeen87
Deneyimli

SNK ve Dragon Quest Hastası

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 30, 2017, 10:00:17 ÖÖ »

Bu benim başımdan geçen bir olay değil, ama en yakın dostlarımdan birinin başından geçtiği için sizinle paylaşmak istedim.

90'ların ortaları... Bilirsiniz o dönemin en popüler oyunlarından biri Famicom'daki Captain Tsubasa 2: The Super Striker'dı. Çocukluğu benim gibi o dönemde geçen arkadaşlar da iyi bilirler, çakma famiclone'larda bu oyunun ya Japoncası ya da daha şanssızsanız Arapça versiyonu olurdu, hani şu ana menüsünde ADNAN yazan, Santana'nın adının Basaffar Est olduğu versiyonu (Arapça versiyonu da rom translation'ın ilk örneklerinden olsa gerek). Keza o zamanlar emülatör'dür, hack'tir, rom yaması falan da hak getire. İşte arkadaşım Özgür de oyunun Arapça versiyonunu bitirmeye çalışıyor, maçları geçtikçe de Arapça password'leri kağıda yazarak not alıyormuş. Bütün şifrelerinin bulunduğu kağıdı da aman kaybolmasın diye evdeki saatli maarif takviminin arkasına saklamış.

İşte ne olduysa bu şifre kâğıdını annesi bulduktan sonra oluyor. Temizlik yaparken takvimin arkasında üzerinde Arapça yazılar olan bir kağıt bulan annesi BUNU EVE BÜYÜ YAPILMIŞ SANIP tam anlamıyla kendini kaybediyor ve "Koşuuuunnnnn, eve büyü yapmışlarrrr!!!!" diye haykırıp yere yığılıyor. Çığlıkları duyan bütün apartman koşuyor eve, kadının yüzüne su çarpıyorlar falan. Teyzeler meclisi de üzerinde Tsubasa şifreleri olan kâğıdı elden ele inceleyip eve büyü yapıldığı konusunda hemfikir oluyor. Mahalle tam anlamıyla bu haber ile çalkalanıyor, Özgür’lerin evine çok kudretli bir büyü yapılmış. Olayı uzaktan izleyen ve vardığı boyutu görüp korkan garibim Özgür ise korkudan sessizce bir köşeye sinmiş durumda.

Bu olayın üstüne derhal eve nefesi kuvvetli bir hoca çağırılıyor. Eve gelen hoca da Arjantin maçının şifresini inceleyip "Sizin eve cin büyüsü yapılmış, artık bu evden size hayır gelmez" diye teşhisi koyuyor. Özgür'ün ailesi bu haber karşısında gözyaşlarına boğuluyor ve çaresiz evi satıp başka bir eve geçme kararı alıyorlar. İş artık evi satıp, semt değiştirme boyutuna gelince de Özgür daha fazla dayanamıyor ve "Ne büyüsü ya? Benin Tsubasa şifrelerim onlar!" diye yerinden fırlıyor. Tabi bu açıklamanın ardından da üzerinden 20 sene geçmesine rağmen unutamayacağı kadar lezzetli, terlikle sonlandırılmış muazzam bir dayak yiyor.

Sizi bilmem ama bana bu ilk kez anlattığında abartmıyorum, ben ağlamıştım gülmekten.

* arabic.png (2.84 KB, 256x224 - Görüntüleme: 1725 kez.)

* adnan.JPG (23.56 KB, 479x314 - Görüntüleme: 1684 kez.)
« Son Düzenleme: Ocak 30, 2017, 14:08:01 ÖS Gönderen: knighTeen87 » Logged

Oyunlarımın resimlerini paylaştığım tumblr adresim: http://knighteen87.tumblr.com

Oyun listem: http://www.rfgeneration.com/cgi-bin/collection.pl?&name=knighTeen87&fo
arasalkan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 30, 2017, 10:14:31 ÖÖ »

ohohoho ahahaha iyimiş bu ya...mahalle olarak oyunu tamamen bitirmişler
serkanarslan
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ocak 30, 2017, 11:58:54 ÖÖ »

@KnightTeen87 paylaştığın anıları hep keyifle okuyorum. Bunları tek bi başlıkta toplasan daha iyi olur

wolfiem
Deneyimli

May the source be with you!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 30, 2017, 14:02:53 ÖS »

Çok güldüm valla, allah da sizi güldürsün

Commodore & Amiga & Amstrad & Retro Macintosh Fan
k2.bbs.tr - Çok yakında!
WildLord
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ocak 30, 2017, 17:05:03 ÖS »

Her anın bir dizinin bir bölümü gibi, çok eğlendik okurken
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ocak 30, 2017, 22:03:09 ÖS »

Bu anılar giderek enteresan bir hal almaya başladılar.

Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ocak 30, 2017, 23:20:21 ÖS »

Çok güldüm, çok komikmiş

Yazıyı okuyunca farkettim, o zamankilerde herhangi bir yabancı dili çözme özelliği vardı, yeter ki oyun olsun, japonca arapça çince vb bir şekilde üstesinden gelip oyunun her türlü özelliğini kullanabiliyorlardı. Hemde bunu daha türkçe okuyup yazamazken yapabiliyorlardı.

Use the brute force, Luke
spunky
Deneyimli

10 Çeşit insan vardır. Binary bilen ve bilmeyen.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ocak 31, 2017, 00:27:26 ÖÖ »

Kahkaha attım okurken Kahkaha

A500+ |68020M-Tec Turbo,3.1 Rom, 4.5MB Ram, Indivision ECS, SCSI External CD-Writer, SCS2SD via A590|
A1200 |Apollo 040, 32MB Ram, 14" 1438|
Commodore 64c |SD2IEC,IrqHack,1084,Final III|
Amstrad CPC6128 |3.5" Hack|
Sega MDII, Sega MS, Ps1, Ps2, PS3, Micro Genius, A2600, PSP, Nintendo DS
arne_saknussemm
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ocak 31, 2017, 01:39:10 ÖÖ »

Her anı birbirinden komedi ya öldüm gülmekten Kahkaha Kahkaha

Mütevazı yoldaşlarım;

Sony Vaio VGN-FE590P / PS1 / PS2 Slim / PSP

Nintendo GB DMG-01 / GBC / GBA SP AGS-101 / DS Lite

Nokia N-Gage QD
knighTeen87
Deneyimli

SNK ve Dragon Quest Hastası

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ocak 31, 2017, 10:58:43 ÖÖ »

Çok güldüm, çok komikmiş

Yazıyı okuyunca farkettim, o zamankilerde herhangi bir yabancı dili çözme özelliği vardı, yeter ki oyun olsun, japonca arapça çince vb bir şekilde üstesinden gelip oyunun her türlü özelliğini kullanabiliyorlardı. Hemde bunu daha türkçe okuyup yazamazken yapabiliyorlardı.

Çaresizlik insanı direkt yaratıcılığa sürüklüyor çünkü. Şimdi Japonca bir oyunu çözmeye kimse uğraşmaz mesela, "İngilizce değil bu" der geçer. Ama o zamanlar eline ne geçtiğinden başka oyun şansın olmadığı ve internet de olmadığı için insan başka bir dildeki oyunu çözecek kadar emek sarfedebiliyor oyuna. En tatlı anılarımız da bu yüzden bizim üzerinde emek harcadığımız oyunlardan bakidir zaten

Oyunlarımın resimlerini paylaştığım tumblr adresim: http://knighteen87.tumblr.com

Oyun listem: http://www.rfgeneration.com/cgi-bin/collection.pl?&name=knighTeen87&fo
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: