Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Evden kovuldum !!!  (Okunma Sayısı 8305 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Şubat 18, 2017, 10:07:14 ÖÖ »

Merhaba arkadaşlar, başlıktan da anlaşılacağı üzere "bu oda en sıcak oda, burası çocuk odası olsun" lafından sonra bende odamı değiştirmek zorunda kalıyorum. Ama evde benim rahat rahat yayılabileceğim büyüklükte bir oda kalmadığı için (ve aynı zamanda izolasyon için çatıyı elden geçirmem gerekiyordu) bende çatıya çıkıp  Kahkaha orada kendime ayrı bir krallık kurmaya karar verdim.
Oda minimum 25 metrekare olacak, içerisinde home kokpitimden tutunda die-cast uçak maketlerim, yardımlarınızla yaptığım arcade kabinim, papo dinozor koleksiyonum, darth vader mankenim ve ileride aklıma gelebilecek, çocukluğuma ve hobilerime dair bir sürü şey olacak. E tabi böyle bir odaya bir retro oyun konsolları duvarı yapmamak büyük haksızlık olurdu. Zaten başlığıda buraya açmamın sebebi bu. Fikirleriniz benim için önemli, video oyunları dünyasına kara kutu ile giriş yapmış birisi olarak (el atarilerini saymıyorum), elimden famicom, mega drive 2, psone gibi makinalar geçti ve ne yazıkki bunların hiçbiri şu an elimde değil. Hali hazırda elimde ""Nintendo Gameboy DMG-01", PSP Fat ve 3004 var ha birde kırık bir kinecktli Xbox360. bunlardan PSP3004 hariç hepsi kendi makinam ve gıcır gıcır. 3004'üde forumdan almıştım o da çok temiz fakat ne yazıkki umd okuyamıyor.
Herneyse lafı daha da uzatmıyayım, büyük bir duvarın tam ortasına bir televizyon ve etrafındaki raflara konsollar şeklinde bir şey düşünüyorum. İlk sorum tüm konsolları günümüz tvleri ile çalıştırabilirmiyim yoksa bazıları için tüplü tvmi gerekicek? Elimde bir tane hali hazırda 82 ekran sony trinitron var. Gerçi bayadır açıp bakmadım çalışıyormu diye ama en son AV modda film izleyebiliyordum.
Şimdi benim için olmazsa olmazlar;
16-bit bir makina, zamanında megadriveII ile çok oynadım hatta en sevdiğim konsolumdu diyebilirim ama bugüne kadar okuduklarımdan sonra SNES'i de merak etmiyor değilim. Sizin tavsiyeniz ne olur?
Tabi ki bir PS one ve PS 2 ve bunların haricinde asıl gönülleri fetheden, el konsolları. Daha önce yine foruma "Sizce PS Vita" alınırmı" diye bir başlık açmıştım ve buraya gelen cevaplar doğrultusunda almamaya karar verdim onun yerine elimdeki PSPler için orjinal oyun toplamayı düşünüyorum. Ve tabiki elimdeki emektar DMG-01'den sonrasını hiç tatmadığım nintendo ailesi, color, advance vs.

Şimdilik fikirlerim böyle, her konuda hertürlü fikre açığım. Anlatım bozuklukları için kusura bakmayım yazıyı yazarken iş sebebi ile bir çok kez bölündü.
BillBull
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Şubat 18, 2017, 10:51:50 ÖÖ »

Snes oyunlari bulmak daha zor. Ben megadrive i tercih ederdim (ki oyle yaptim zaten) .

16 bit ve ilerisi icin (megadrive snes ve daha sonraki nesiller) lcd ya da led tv de gayet iyi goruntu verir. Scart kabloyla baglarsan cam gibi goruntu verir. Ekran oranini da 4:3 secmeyi unutma tabi. 8 bitlerde durum biraz karisik. Mesela Master Syatem 1 scart destekler, master system 2 scart desteklemez. Illa scart mi olacak,niye taktin dersen, cidden cok buyuk fark var. Av kablo lcd lerde camur gibi, scart ise cok net.

Bence fikrin iyi, askerligi halledince ayri eve cikicam, ilk yapacagim iki 26-27 inclik televizyon etrafindaki raflarda konsollar ve raflar boyu oyunlari yerlestirmek olacak. Tv lerde scart coklayici kullanabilirsin birden fazla konsol baglamak icin. Ayrica acma kapama switchli priz kullanirsan, makineleri baglarsin, oynayacagin zaman gucu acarsin,mis, oynadiktan sonra kaparsin. Fis tak,cikar ugrasmazsin.

Bence her jenerasyondan en az bir konsol olsun, ilk iki jenerasyon haric (o biraz niş bence sana kalmış) mesela bir 8 bit, bir 16 bit sonra bir ps1 yahut saturn sonra da bir ps2 belki de bir dreamcast.

Bunlar benim de aklimda olan seyler, gelecek icin planlar...Belki bazilari sena yardimci olur, yeni fikirler verir. Fakat priz olayini kesinlikle tavsiye ederim,su an oyle yapiyorum 6-7 konsolum var hepsi fiste. Tak aciyorum oynuyorum, tak kapatiyorum hepsinin gucu kesiliyor.
BillBull
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Şubat 18, 2017, 11:02:00 ÖÖ »

Haa bak unuttum. Aldigin cd tabanli konsollar cipli olsun. Her istedigin oyunu her zaman bulamazsin , arada istedigin oyunu basarsin oynarsin, ustelik cipliler region free olur. Ntsc leri de oynarsin. Ps1 da mesela, enteresan japon oyunlar var. Yarisi icin japonca da bilmek gerekmiyor (misal; dovus oyunlari,yaris oyunlari) .

Ilk donem cd konsollarin da cogunda kopya korumasi yoktur. 1992/93 civari konsollarda. Cunku o zaman cd yazici cok nadir bir seydi. O konsollari da dusunmen mantikli. Birkac ornek:

Sega Mega Cd ve mega cd 2 ( bende mega cd 2 var, bulamadigim oyun cok,basiyor oyunuyorum).

Amiga CdTv

Amiga Cd32

Panasonic 3do

Nec Pc Engine Cd

Neo Geo CD

Dreamcast!!!!(piyasaya surulme tarihine gore cok ilginc)

Ulkemizdeki ps1 ve 2 lerin cogu.

Phillips Cd-i

Saydigim konsollarin bazilarini bulmak cok cok zor,ben yine de yazayim dedim.
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Şubat 18, 2017, 18:55:51 ÖS »

Öncelikle fikrini en kısa zamanda gerçekleştirebilmeni diliyorum. Benim tavsiyelerim şöyle;

1) TV olarak elindeki Sony Trinitron CRT'yi kullanman yerinde olacaktır.En iyi görüntüyü CRT'de RGB Scart ile alırsın.(CRT TV için tasarlanmış konsollar için geçerli)

Tabii eski nesil bu konsollar için en iyi ekran RGB destekli Sony PVM/BVM ekranlar. Ama bulmak zor. Ben henüz bulamadım. Bu monitörlerden sonra en iyi seçim zaten elindeki Sony trinitron.

2) Eğer CRT TV için tasarlanmış cihazları yeni nesil tv'lerde oynarsan özellikle 8-bit ve 16 bit cihazlarda, çamur görüntünün yanında "lag" yaşarsın. Yani joypadin düğmesine basarsın ama yarım/bir saniye sonra TV'de görüntüyü görürsün.

İlla yeni nesil TV'de oyanamak istiyorum diyorsan "Framemeister" diye tuzlu bir alet var.

3) Oyun olarak mutlaka "NTSC" tercih et. Çoğu PAL oyun ucuza gelsin diye direkt PAL'a convert edilmiş olduğu için oyunlar %18 yavaş çalışır. Hatta mesela PS2'de ara sahnelerde karakterler konuşurken bir süre sonra senkron kaymasını bariz şekilde fark edersin. Veya Devil May Cry'daki Dante'nin ağır çekimli garip yavaşlıktaki koşuşuna şahit olursun.

4) Yine konsol tercihi yaparken, özellikle 8-bit konsolları NTSC edinmeye dikkat et. NES, Famicom, Sega Master System vs... Bunlar basit modla NTSC oyunları çalıştırır ama YAVAŞ hızda!

16-bit konsollar, Mega Drive, SNES vs. bunlar basit modlamalarla NTSC hale getirilebiliyor. NTSC olarak bulamıyorsan eğer böyle bir seçeneğin var.

Gamecube, PS1, PS2 için ya NTSC konsol alman lazım, ya da çipli veya bir şekilde NTSC oyun çalıştırabilen(swap metodları hariç!.
Bir şekilde NTSC oyunu çalıştırabiliyorsan konsolun regionu farketmez.

Wii ve PS3 nesli için PAL/NTSC sorunu yok her oyun düzgün çalışır.

5) Denemiş ve memnun kalmaış biri olarak söylüyorum, istediğin konsola tek tuşla güç verip, çat diye konsolu açıp scart switch ile de seçimini tak çıkar yapmadan çalıştırabilmek en başta HAVALI görünse de pratikte çok ta gerekli olmuyor.

En iyisi oynamak istediğin konsolu raftan alıp TV'ye takıp oynamak, işin bitince de çıkarıp rafa kaldırmak. Sonuçta çalışan adam pek te oyuna vakit ayıramıyor.   Bu benim görüşüm ve tecrübem, yine de sana kalmış tabii.

Haa son olarak çatı DAMLATMASIN dikkat et;)

Benim naçizane önerilerim bunlar. Umarım en kısa zamanda oyun odası/çatısı fikrini gerçekleştirirsin ve biz de buradan fotğrafları takip ederiz. Kolay gelsin...

june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Şubat 18, 2017, 21:51:42 ÖS »

wii tavsiye ederim. oldukça fazla retro sistemin oyununu wii'de oynayabilirsiniz. ister led tv'de ister tüplü tv'de

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
rumschpringa
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Şubat 19, 2017, 19:57:55 ÖS »

kırık bir wii ve gamecube kolu ya da wii pro kolu ve kırık bir psp neredeyse tüm retro cihazları oynamanızı sağlıyor bence de ilk bi tane wii edinip emulatör istasyonu yapın. sonra gerisini toparlarsınız ki zaten ben diğerlerini görsel gibi kullanıyorum nerdeyse wii ve psp herşeye yetiyor

june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Şubat 19, 2017, 22:28:00 ÖS »

benim 55 ekran trinitron mutfaktan arka balkona gitti 

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Şubat 19, 2017, 22:44:09 ÖS »

Benim size tavsiyem güzel temiz bir Ps1 bulun tüm ihtiyaçlarınızı giderir... Hem ucuz olur fiyat olarak sizi üzmez
Axeseytan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Şubat 20, 2017, 02:25:53 ÖÖ »

Snes oyunlari bulmak daha zor. Ben megadrive i tercih ederdim (ki oyle yaptim zaten) .

Bu lafı duyacağım aklıma gelmezdi İkimiz aynı dünyada yasamıyoruz herhalde. Orjinal snes oyunu bulmak sega mdye(genesis) gore çok çok daha kolay.
BillBull
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Şubat 20, 2017, 07:20:14 ÖÖ »

Ben tr den bahsetmiyordum, genel olarak soyluyorum. Mesela ingilterede megadrive oyunlari hem daha yaygin hem daha ucuz. Hem de kutu olayi problem nintendo oyunlari icin. Aslinda tr de de snes oyunu bulmak kolay degil ya, oyle degil mi? Ben cocukken cok yer megadrive oyunu satardi, ama hic snes oyun satan yer gormedim.Bence tr de de megadrive oyunu bulmak daha kolay.He, su var gordugum kadariyla klon ve cakma oyun cok,bak iste o ayri problem.
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Nisan 11, 2017, 00:13:19 ÖÖ »

Elimde bir adet kırık Xbox 360 var. Bu konsolda oynayabileceğim emülasyonlar nelerdir? PS2 oyunlarını oynayabilirmiyim mesela yada megadrive2?
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Nisan 11, 2017, 09:23:00 ÖÖ »

Elimde bir adet kırık Xbox 360 var. Bu konsolda oynayabileceğim emülasyonlar nelerdir? PS2 oyunlarını oynayabilirmiyim mesela yada megadrive2?

XBOX oyunlarını doğru oynatamayan 360'ın PS2 oyunlarını oynatması imkansız..

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Nisan 13, 2017, 17:08:18 ÖS »

Nasıl yani, neyini oynatamıyor xbox oyunlarının?
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Nisan 13, 2017, 18:30:38 ÖS »

Nasıl yani, neyini oynatamıyor xbox oyunlarının?
xbox 360 donanımla değilde emülasyonla ilk model xbox oyunlarını çalıştırdığı için bazı oyunları oynamak sıkıntılı.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: