Sorunu daha doğru tespit edebilmek adına ben de cihazla ilgili birkaç ayrıntı vereyim

Bu 1541-2 benim geçen seneye kadar aktif olarak kullandığım, ama Tapuino yaptıktan sonra bir kenara kaldırdığım cihazdı. Sevgili oguzog'un sürücü aradığını görünce bari işe yarasın diye irtibata geçtim.
Bu tür cihazları mutlaka kontrol ediyorum her ihtimale karşı. Elimdeki iki disketi denediğimde (bunlar her birinde 4-5 oyun olan disketler) her iki diskte de birer oyunun çalışmadığını gördüm. "File not found" hatası veriyordu. Ben de haliyle bu durumu disketlerin eski olmasına bağladım ve oguzog'ye çalışmayan oyuna dair resim gönderdim.
oguzog cihazı denediğinde ise yukarıda da anlattığı gibi saçmalamaya başladı, bu sefer sadece 1 oyun çalışmayacağına, 1 oyun çalışmaya başlamış. Bunların diğer klon sürücüde sorunsuz çalıştığını söylediğinde disketlerin eskimiş olabileceği ihtimali ortadan kalkmış oldu. Yani cihazla ilgili tuhaf bir sıkıntı var.
Bu tür cihazların kargoda sarsıntı veya başka sebeplerden zarar görebileceği düşüncesi en korktuğum şeydir aslında. Aklıma bir ihtimal kafasının kirlenmiş olabileceği geldi, ama temizlik de işe yaramadı okuduğunuz üzere. Arada çalıştırdığı oyunlar var, formatı sorunsuz yapıyor, yani cihazda fiziksel bir problem yok.
Acaba taşıma sırasında kafanın hafif de olsa oynamış olma ve alignmentının kaymış olma ihtimali var mıdır? Ben de oguzog kadar araştırma yapıyorum çünkü bu benim için de üzücü bir durum, artık en sonunda foruma da soralım diye düşündük kısacası

O yüzden fikirleriniz bizim için cidden önemli.