Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Broadcast Monitor - Barco CVS 51  (Okunma Sayısı 15431 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
biOss
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Mart 22, 2017, 16:42:34 ÖS »

Merhaba,
Uzun zamandır sessiz sessiz forumu takip ediyorum. Çalıştığım kurumda ne zamandır gözüme kestirdiğim bu monitörü rica minnet kendi üstüme alabildim. İnternet üzerinde yaptığım aramalarda broadcast monitörlerin arcade projelerinde sıklıkla kullanıldığını görüyorum. özellikle Sony BVM serisinin isminden oldukça söz edilmekte. Ama Barco ki, sektörde ismi geçen önemli firmalardan, bu monitörü hakkında pek bir şey bulamadım.
Eski bir bilgisayarı Ati bir kart alarak Softmod ve emülatör vasıtasıyla bu monitöre bağlamak istiyorum ancak dediğim gibi özelliklerine pek ulaşamadığım için ne şekilde bir yol izleyeceğimden emin değilim. Örneğin bu monitör 15kHz destekliyor mudur acaba? Rezülasyon ile ilgili de pek bilgi bulamadım ancak bir dökümanda şöyle bir bilgilendirme var;
BARCO CVS 51
CRT size (diagonal)   483 mm (measured)
Resolution (TVL) Vert. LP 268, Hor. LP 210
Dot pitch   0.56   (measured)
Phosphor chromaticity (x,y), measured in white area R 0.631, 0.338, G 0.301, 0.600, B 0.155, 0.066
Kullanan teknik ekipten birisiyle konuştuğumda SD(PAL) sistemlerde renk ayarı için kullanıldığını söyledi monitörün.

Acaba soft mod için uygun mudur bu monitör?
Teşekkür ederim.

* 20170322_160018.jpg (301.34 KB, 2000x1125 - Görüntüleme: 1504 kez.)

* 20170322_160325.jpg (191.93 KB, 2000x1125 - Görüntüleme: 1556 kez.)
Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 22, 2017, 17:53:41 ÖS »

softmod derken ne sorduğunuzu tam anlayamadım ama RGB girişinden bu monitörün çalışanını gördüm onu söyleyebilirim.
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mart 22, 2017, 20:03:05 ÖS »

Güzel birşey ele geçirmişsiniz gibi duruyor. büyük ihtimalle 15khzdir bu ekran ve soft 15 khz kuurulu bir PC ve vga to BNC bir kablo işinizi görecektir . bekran geometri ayarlarınında bdışardan erişilebilir olması çok hoşuma gitti bu arada.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
biOss
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 22, 2017, 21:01:21 ÖS »

Aslında sony bvm serisi bakıyordum. 2 sene önce geri dönüşüme verilmiş onlarcası HD yayına geçince. Bunlar kullanılmayan bir stüdyoda öylece yatıyordu. Değerli bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.
BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 22, 2017, 21:05:49 ÖS »

Aslında sony bvm serisi bakıyordum. 2 sene önce geri dönüşüme verilmiş onlarcası HD yayına geçince. Bunlar kullanılmayan bir stüdyoda öylece yatıyordu. Değerli bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.

Belki bizlere de ayarlayabilirsin Kahkaha Kahkaha Kahkaha

Alınıklarım: https://goo.gl/UoWo8n
Satılıklarım: https://goo.gl/kDMfMp
biOss
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 22, 2017, 21:13:24 ÖS »

maalesef kurum dışına çıkarılamıyor kullanılmasa da cihazlar.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mart 22, 2017, 21:17:50 ÖS »

Merhaba,
Uzun zamandır sessiz sessiz forumu takip ediyorum. Çalıştığım kurumda ne zamandır gözüme kestirdiğim bu monitörü rica minnet kendi üstüme alabildim. İnternet üzerinde yaptığım aramalarda broadcast monitörlerin arcade projelerinde sıklıkla kullanıldığını görüyorum. özellikle Sony BVM serisinin isminden oldukça söz edilmekte. Ama Barco ki, sektörde ismi geçen önemli firmalardan, bu monitörü hakkında pek bir şey bulamadım.
Eski bir bilgisayarı Ati bir kart alarak Softmod ve emülatör vasıtasıyla bu monitöre bağlamak istiyorum ancak dediğim gibi özelliklerine pek ulaşamadığım için ne şekilde bir yol izleyeceğimden emin değilim. Örneğin bu monitör 15kHz destekliyor mudur acaba? Rezülasyon ile ilgili de pek bilgi bulamadım ancak bir dökümanda şöyle bir bilgilendirme var;
BARCO CVS 51
CRT size (diagonal)   483 mm (measured)
Resolution (TVL) Vert. LP 268, Hor. LP 210
Dot pitch   0.56   (measured)
Phosphor chromaticity (x,y), measured in white area R 0.631, 0.338, G 0.301, 0.600, B 0.155, 0.066
Kullanan teknik ekipten birisiyle konuştuğumda SD(PAL) sistemlerde renk ayarı için kullanıldığını söyledi monitörün.

Acaba soft mod için uygun mudur bu monitör?
Teşekkür ederim.

RGB çıkış verebilen cihazlardan mesela en kolay bulunan playstation falan scart kablosundan RGB alıp bir dene, görüntü alıyorsan 15kHz destekliyordur, Playstation da sync lazım olursa LM1881 entegresi ile Green hattından Sync alabilirsin.(Sync-on-green)

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Mart 22, 2017, 21:19:33 ÖS »

PAL zaten 15kHz olması lazım.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Mart 22, 2017, 21:29:09 ÖS »

15 KHz'dir...SoftMod vs. ile uğraşmanıza gerek yok kanımca, RGB çıkış veren bir konsolla deneyebilirsiniz. Güzel bir ekrana benziyor. Güle güle kullanın...

AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Mart 22, 2017, 22:21:47 ÖS »

O değilde askerdyeken depoda kutulu Amiga görmüştüm varya resmen çürümeye bırakılmış askerliği yakabilirdim Kahkaha

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Mart 22, 2017, 22:34:41 ÖS »

15 KHz'dir...SoftMod vs. ile uğraşmanıza gerek yok kanımca, RGB çıkış veren bir konsolla deneyebilirsiniz. Güzel bir ekrana benziyor. Güle güle kullanın...
PC ile kullanmak istediğini söylemiş arkadaş. Ondan soft15khz gerekiyor benim bildiğim.

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Mart 22, 2017, 22:37:29 ÖS »

Herşeyin bir yolu vardır belki çıkar Kahkaha Kahkaha Kahkaha misal bozulmuş olabilir Kahkaha Kahkaha Kahkaha baksana çok eskiler
bu demirbaş işleri çok sakat. ancak ömrünü tamamladığı kesinleştiğinde geri dönüştürülmesine izin var. Yani sana vereceklerine imha etmek prosedüre uyduğundan onu yaparlar. Doğru zamanda doğru yerdeysen tam geri dönüşüme gitmeden herhangi bir ekrana yapıştırısın demirbaş noyu onu yollarsın ancak öyle.
« Son Düzenleme: Mart 22, 2017, 22:47:11 ÖS Gönderen: cengizermis » Logged

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Mart 22, 2017, 22:55:45 ÖS »

@cengiz dikkat etmemişim... yanlış anlaşılma olmuş.. Test etmek için gerek yok demek istemiştim.

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Mart 22, 2017, 23:27:40 ÖS »

@cengiz dikkat etmemişim... yanlış anlaşılma olmuş.. Test etmek için gerek yok demek istemiştim.
Softmod yapıp da sonuç menfi olursa ortada kalmasın diye önceden kontrol etmekte fayda var. Ben de LW3D'nin dediğini demeye çalışmıştım.

biOss
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mart 22, 2017, 23:41:32 ÖS »

Aslında sync sinyali için ayrı bir portu var aletin.Sync sinyalini illa G üzerinden mi almak gerekiyor?
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: