Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: windows 3.11 kullanım  (Okunma Sayısı 11925 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Nisan 11, 2017, 09:52:26 ÖÖ »

Ben de 1995 yılında OS/2 Warp ve PC-DOS ile PC dünyasına başlayanlardanım. Bu nedenle Win3.11 ile pek haşır neşir olmadım ama DOS ile bayağı içli dışlı olduk doğrusu. Gerçi A1200'de PC-Task üzerinden Windows 3.1'i kağnı hızında kurcalamışlığım olmuştu

DOS'ta ise Cubic Player (PC'deki en iyi mod player idi), C64 emülasyonu (başlarda C64S, daha sonraları CCS64), Deluxe Paint II ve UAE'nin ilk sürümleri ile nostalji yapardım. Slackware Linux ile bu süreçte tanışmıştım ama bir süre sonra daha gelişmesi gerektiğine kanaat getirerek tümden silmiştim (kernel dışı plug edilebilir sürücü modeli dahi yoktu o zamanlar ki böyle bir sistemi kabul edemezdim).

Modem kartını konfigüre etmem 1 haftamı almıştı. Doruk BBS kullanan var mı aranızda?
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Nisan 11, 2017, 10:32:32 ÖÖ »

Commodore 64'den 386 DX'e geçmiştim, 1993 yılıydı, Aldığımız yer post-it kağıda DIR/P liste gösterir, CD klasöre girer, CD.. klasörden çıkar, EXE, COM, BAT dosyalar çalışır diye yazıp kağıdı elimize vermişti. Evde cihazın içinde ne kadar exe, com, bat varsa sırayla giderken, win.com'a sıra gelince yepyeni bir dünya karşıma çıkmıştı, kasanın yanında fare vermişlerdi ama windows'un fareyle kullanıldığını çözmem bayağı bir zaman almıştı.
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Nisan 11, 2017, 22:14:15 ÖS »

Ben de 1995 yılında OS/2 Warp ve PC-DOS ile PC dünyasına başlayanlardanım. Bu nedenle Win3.11 ile pek haşır neşir olmadım ama DOS ile bayağı içli dışlı olduk doğrusu. Gerçi A1200'de PC-Task üzerinden Windows 3.1'i kağnı hızında kurcalamışlığım olmuştu

DOS'ta ise Cubic Player (PC'deki en iyi mod player idi), C64 emülasyonu (başlarda C64S, daha sonraları CCS64), Deluxe Paint II ve UAE'nin ilk sürümleri ile nostalji yapardım. Slackware Linux ile bu süreçte tanışmıştım ama bir süre sonra daha gelişmesi gerektiğine kanaat getirerek tümden silmiştim (kernel dışı plug edilebilir sürücü modeli dahi yoktu o zamanlar ki böyle bir sistemi kabul edemezdim).

Modem kartını konfigüre etmem 1 haftamı almıştı. Doruk BBS kullanan var mı aranızda?

Tabi ki var Dönemin en eli yüzü düzgün BBS'iydi, şimdiki DorukNet aynı kişinins anırsam, eğer satmadıysa tabi.

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: