Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetNokia 3410 İle Yaptığım Final Fantasy Logoları (Retro Bir Anım - 7)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Nokia 3410 İle Yaptığım Final Fantasy Logoları (Retro Bir Anım - 7)  (Okunma Sayısı 6229 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
knighTeen87
Deneyimli

SNK ve Dragon Quest Hastası

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 12, 2017, 12:11:59 ÖS »

Telefonlarda yaşanan aşırı ilerlemenin telefonları artık telefon olmaktan çıkarttığı kadar bizi de insanlıktan çıkarttığına inanıyorum. Ya da en azından körelttiğine. En Yeşilçam tabiriyle bolluk, insanı sahip olduğu şeyleri en iyi şekilde kullanmasına engel oluyor, değer kaybettiriyor. Filmler eskiden VHS kaset kiralanırken güzeldi, şimdi istediğimiz filme istediğimiz an ulaşınca tadı-madı kalmadı pek. Aynı şey müzik için de geçerli oyunlar için de. Siz de hayatının en iyi şarkılarını kasetten kasete çekerken dinleyenlerden, en iyi oyunlarını dükkânlarda 3-5 kuruşa takas ederken oynayanlardan değil misiniz?

Yazının altında gördüğünüz resimler lise yıllarında Nokia 3410’umun resim düzenleyicisi ile yaptığım işler. İstediğim bir resim ya da logoyu bir kâğıda çizip, 72 x 24’lük karelere böldükten sonra içinden çizgi geçenleri işaretliyor, aynı şekilde işaretlediğim kareler için de resim düzenleyicide bir nokta koyuyordum. Böylece resimleri birebir olarak piksel piksel telefona aktarıyordum. Şimdilerde meşhur olan “Pixelation” sanatının olayı da bu değil mi?

Bu resimler o yıllarda aklımı alan Final Fantasy Origins oyunun karakterlerine ait. Birer adet Fighter, Monk ve Black Mage içeriyor. Yanlarındaki “E R S” harfleri de o yıllardaki benim ve FRP kankalarım Melih & Barış ikilisinin fantastik dünyada kullandığımız isimlere ait: Entreri (Melih), Ramon (Ben) ve Sederven (Barış). Ders, teneffüs, öğle arası demeden ne FRP oynardık be...

Bir adet de kusura bakmayın ama olağanüstü Final Fantasy logosu göreceksiniz. (Resmen şov yapmışım). Ama daha bunlar ne ki? Siz asıl o zamanlar taptığım gruplar olan Evanescence, Linkin Park ve Papa Roach logolarımı görecektiniz. Hele ki bir adet yakın çekim ve bir adet top süren Tsubasa içeren el yapımı duvar kâğıdımı! Zaten hiç kimse de inanmazdı bunları benim yaptığıma, sanki habire 900'lü hatlardan logo indirmeye param varmış gibi? Keşke zamanında onların da resimlerini çekmeyi akıl etseymişim…

Hazıra alışıp her geçen gün körelen yaratıcılığımıza baktıkça andorid’leşen şeylerin telefonlar değil de biz olduğumuza inanmaya başlıyorum ciddi ciddi…

* f1.jpg (33.05 KB, 320x240 - Görüntüleme: 1824 kez.)

* f2.jpg (5.87 KB, 200x150 - Görüntüleme: 1691 kez.)

* f3.jpg (6.29 KB, 200x150 - Görüntüleme: 1825 kez.)
« Son Düzenleme: Nisan 12, 2017, 12:13:52 ÖS Gönderen: knighTeen87 » Logged

Oyunlarımın resimlerini paylaştığım tumblr adresim: http://knighteen87.tumblr.com

Oyun listem: http://www.rfgeneration.com/cgi-bin/collection.pl?&name=knighTeen87&fo
sokomato
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan 12, 2017, 13:28:19 ÖS »

Sanat bu değil de nedir! Rastlantının böylesi, lisede benim de kullandığım telefon Nokia 3410'du, çok da severim kendisini Java desteği olsun, WAP desteği olsun, ekran koruyucuları, Space Impact'e, Yılan'a ve Link 5'e indirilebilen ek bölümler, Yılan'da hileyle yüksek puan kasmalar, hepsi de zamanının heyecanlandırıcı şeyleriydi benim için.

Nokia'nın gerçekten Nokia olduğu zamanlardı. Tanıtım kitapçığında gördüğüm ama bulamadığım Xpress-on Yılan oyununa özel kapakları da hâlâ bir özlem:

Resim düzenleyiciyi benim de kullanmışlığım çok, ama senin sistemli çalışmanın yanında benimkisi sönük basit işler Kahkaha

Hâlâ duruyor benim telefonum da, arada bir kullanıyorum da ciddi ciddi günlük olarak. Dediğine de katılıyorum. İnsan olanakları arttıkça, seçenekleri çoğaldıkça artık boğuluyor mu o bollukta n'oluyor bilmiyorum ama hevesleri/ilgileri kayboluyor.

Şuraya Nokia 3410 dedim mi olmazsa olmaz Munkiki's Castle oyununu koymadan geçemeyeceğim

knighTeen87
Deneyimli

SNK ve Dragon Quest Hastası

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Nisan 12, 2017, 13:53:31 ÖS »

Çok iyi hatırladın abi Munkiki'ya ya, o telefon için inanılmaz bir oyundu gerçekten (gerçi ben en çok Bantumi'yi severdim). Lakin birkaç ay sonra yazılım hatası verip bir daha çalışmamıştı bende Munkiki

Oyunlarımın resimlerini paylaştığım tumblr adresim: http://knighteen87.tumblr.com

Oyun listem: http://www.rfgeneration.com/cgi-bin/collection.pl?&name=knighTeen87&fo
Amiga24
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Nisan 12, 2017, 14:52:47 ÖS »

Geçmş anıları canlandırdınız yine gözümde  Nokia'larda operatör logosunu değişmek, resimli mesaj, hareketli ekran koruyucu vb grafik çeşitlerini yapmak çok özel ve karizmatikti.

@knighTeen87 uyguladığın yöntem gerçekten çok iyi ve zor bir yöntem. Bende Nokia döneminde bu grafikleri yapmak için Logomanager programını kullanıyordum. Programda istediğim görüntüyü pixel hale çevirip hatta hareketli hale bile getirip ekran koruyucu yapabiliyordum. Program baya bir özellikliydi. Tabi telefonun modeline göre bu grafik çeşidi değişiyordu. Bu şekilde çok logo yapıp arkadaşlarımada yüklüyordum. Bu arada programla melodi de yükleyebiliyordum.

Programda istenen grafiği yapıp ardından data kablosu yada varsa telefonun kızıl ötesi onla yüklüyordum. Hala data kablolarım ve o dönemden 3-5 Nokia telefonum duruyor.

Amiga 1200 HD 80MB + CF 8GB + Elbox 1200 / 4 + 68882 50Mhz CoP
Amiga 600 2MB
Amiga 500 + Amiga 590 HDP
Amiga 500 Plus
Commodore 1084S Montr
arne_saknussemm
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan 12, 2017, 15:31:33 ÖS »

Karakterler süper görünüyor cidden
Eski zamanları ben de çok özlüyorum. Abilerimin telefonunda çizim işlerine bulaşmıştım da fazla ilerleyemedim pek, fena zaman + yaratıcılık istiyordu Kahkaha

İlk telefonum 8310'u gördüm bak duygulandım.

Mütevazı yoldaşlarım;

Sony Vaio VGN-FE590P / PS1 / PS2 Slim / PSP

Nintendo GB DMG-01 / GBC / GBA SP AGS-101 / DS Lite

Nokia N-Gage QD
ekalkici
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Nisan 12, 2017, 15:46:49 ÖS »

Ahh ah logolar, zil sesleri  Kahkaha  Cepten mesengera girmek Karizmatik güzel günlerdi. Bakalım bu resimden kaç kişinin ilk telefonu çıkacak 

Amiga 1200 Black / Rev 1D4 / TF1260 + 68060 Rev5 @75 MHZ / 8GB CF HDD / 3.2.1 Rom / Clock
Amiga 500 / Rev 6A / 1MB RAM / 1.3 ROM / Clock
Commodore 64C / 1530 C2N Datasette
Commodore 1084S
GBSControl / Samsung 793DF / Samsung 957MB
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Nisan 12, 2017, 16:29:31 ÖS »

Oooo süper telefon nostaljisi olmuş. Güzel tasarımlar. Piksel gibisi yok doğrusu

Bu arada, Munkiki's Castle hakkaten o telefonlar için devrimdi. Pek severdim oyunu. Sonra bir hata verdi, bir daha düzelmedi.

@ekalkici, Nokia 8110i,Ericsson T10, ve olmazsa olma 3310 (bende 3330 var Kahkaha) Modeli aklıma gelmeyen başka telefonlarda var fotoda. Bu koleksiyon senin mi? Güzelmiş cidden.

ekalkici
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Nisan 12, 2017, 16:56:08 ÖS »

Evet Agony koleksiyon bana ait, hepsi faal . Nokialar favorim sadece 8810 denk getiremedim.

Amiga 1200 Black / Rev 1D4 / TF1260 + 68060 Rev5 @75 MHZ / 8GB CF HDD / 3.2.1 Rom / Clock
Commodore 1084S
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Nisan 12, 2017, 17:02:05 ÖS »

Bende zamanında cep telefonları için logo, tema, oyun gibi şeylerle çok uğraştım, çok eğlenceliydi. Şu an hala bazı Nokia ve Ericsson telefonları için sis,sisx ve java oyunları arşivi yapıyorum.

Yine elimde hatırı sayılır bir cep telefonu koleksiyonum var ama son okuduğum haberler biraz moralimi bozdu.

Ülkemizde 2026'da 2G, 2029'da da 3G için verilen destek sona erecekmiş, yani yaklaşık 10-13 sene sonra 2G ve 3G olan telefonların hepsi kullanılmaz hale gelecek.

ekalkici
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Nisan 12, 2017, 17:07:14 ÖS »

Bende zamanında cep telefonları için logo, tema, oyun gibi şeylerle çok uğraştım, çok eğlenceliydi. Şu an hala bazı Nokia ve Ericsson telefonları için sis,sisx ve java oyunları arşivi yapıyorum.

Yine elimde hatırı sayılır bir cep telefonu koleksiyonum var ama son okuduğum haberler biraz moralimi bozdu.

Ülkemizde 2026'da 2G, 2029'da da 3G için verilen destek sona erecekmiş, yani yaklaşık 10-13 sene sonra 2G ve 3G olan telefonların hepsi kullanılmaz hale gelecek.

Dünyada 2G şebekesini kapatmaya başlayan bazı operatörler var. Ülkemizde de zamanla operatörler kapatırsa bu tip telefonlar iyice antika olur artık

Commodore 1084S
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Nisan 12, 2017, 17:11:29 ÖS »

Dünyada 2G şebekesini kapatmaya başlayan bazı operatörler var. Ülkemizde de zamanla operatörler kapatırsa bu tip telefonlar iyice antika olur artık
Evet bazı ülkelerde kapatılmaya başladı bile, biz biraz daha şanslı sayılırız 10 yılımız var ama yine de ara ara kullandığım telefonlar, tamamen kullanılmaz hale gelecek olması canımı sıkıyor.

Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Nisan 12, 2017, 18:10:36 ÖS »

Tamamen kullanılmaz olanlarda var. Araç telefonları. İki adet vardı bizde.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: