Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Sega Naomi 2 Netdimm ve Raspberry LCD oyun Yükleme
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sega Naomi 2 Netdimm ve Raspberry LCD oyun Yükleme  (Okunma Sayısı 7801 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 13, 2017, 19:22:45 ÖS »

Merhaba arkadaşlar

Naomi 2 için Raspberry Pi ile transfer için genel olarak adafruit LCD kiti kullanılıyor

ayrıca TR de satılmıyor.

Sonuç olarak haberleşme i2c olduğu için herhangi bir port expander ile işi çözebileceğimi düşündüm. tabiki bunun için adafruit kütüphanesi çalışması olanaksız
bunu yerine TR de bolca bulunan 20 lira civarında satılan i2c ve pcf8574 çipli bir LCD kullandım

kütüphane için pcf8574 kütüphanesini kullanabilirsiniz
ayrıca üzerinde buton vs olmadığı için raspinin kendi GPIO pinlerini kullanarak GPIO kontrolü yapabilirsiniz. (ben 22,23,24 nolu GPIO kullandım)
bahsi geçen kit 0x27 olarak geliyor siz eğer BUS hattında başka cihaz kullanmayacaksanız sorun yok ama aynı adreste çakışmaması içiçn uyarmak istedim

kullandığınız raspi 1,2,3 ve ab revizyonları olabilir hepsinde çalışır
SD kart kapasitesini kendiniz belirleyebilirsiniz. boot partisyonu direk windowzstan erişilebilir olduğu için boş alanın tamamını oraya eklemeniz kolaylık sağlar
yada network üzerinden oyunları direk transfer edebilirsiniz

Video

video çok net olmadı kusura bakmayın

http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/16x2-lcd-ekran-1602-iic-modulu-ile-arduino-16x02-270680126

modül+LCD =16.90 TL
elinizde 16x2 LCD ekran varsa sadece modül: 6 TL ye alabilirsiniz GG'de var

yapacak arkadaşlara başarılar
« Son Düzenleme: Nisan 13, 2017, 23:07:08 ÖS Gönderen: Aykiri1 » Logged
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Nisan 22, 2017, 10:18:04 ÖÖ »

Forumda bu konuyu açan Ozan arkadaşımızın 4 gün uğraşarak benim için yapmış olduğu pc ye bağımlı kalmadan naomi'ye raspberry pi kullanarak oyun yüklemeyi gösteren bi video paylaşmak istedim kendisine teşekkür ediyorum zaman ve emek harcayarak benim için uğraştığı için,video kalitesi çok iyi olmasada idare eder

<a href="http://www.youtube.com/v/C4GHWV5Zr_8&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/C4GHWV5Zr_8&rel=0</a>
Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Nisan 22, 2017, 10:47:22 ÖÖ »

@kirkoryan(Özgür Dereli) güle güle kullan dostum
GPIO butonları için güzel pcb yapmışsın çok pratik olmuş..
« Son Düzenleme: Nisan 22, 2017, 10:50:50 ÖÖ Gönderen: Aykiri1 » Logged
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Nisan 22, 2017, 10:51:27 ÖÖ »

Ozan'ın eline sağlık. Güzel bir çalışma olmuş. Sürekli bir bilgisayarı açık tutmamak açısından güzel ve etkili bir çözüm.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Cherokeex
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan 22, 2017, 11:19:23 ÖÖ »

Bu superguni ben yapmistim. Supergunin pleksi tasarimi duruyor halen, lcd ekran ust kapaga monte edilebilir. Isterseniz yollarim.
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Nisan 22, 2017, 11:56:36 ÖÖ »

Bu superguni ben yapmistim. Supergunin pleksi tasarimi duruyor halen, lcd ekran ust kapaga monte edilebilir. Isterseniz yollarim.
Teşekkür ederim Cherokeex rpi ve ekran için derli toplu durması açısından kutu yapmayı düşünüyorum kafamda bir kaç proje var eğer istediğim gibi olmazsa o zaman sizden tasarımı isterim
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Nisan 22, 2017, 13:25:16 ÖS »

@Aykiri1, güzel çalışma olmuş. Bir kaç sorum olacak;

1) oyunu nasıl seçtiğini tam olarak göremedim videoda, biraz karanlık... Yani menü yönetimini nasıl yapıyorsun?
2) aliexpress de adafruit LCD kit'i kılıklı kitler var (butonlu falan) acaba onlarla yapılabilir mi bu iş deneyen oldu mu?

Bunun dışında CF ile yaptığım naomi çözümüne kıyasla çok daha hızlı ve pratik oyun yüklemesi olduğunu söylemeliyim. Geçende yolcunet'in mekanında biraz denedik raspi çözümünü gerçekten CF ile uğraşmayın arkadaşlar raspi olayı çok daha pratik

Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Nisan 22, 2017, 13:35:38 ÖS »

@Aykiri1, güzel çalışma olmuş. Bir kaç sorum olacak;

1) oyunu nasıl seçtiğini tam olarak göremedim videoda, biraz karanlık... Yani menü yönetimini nasıl yapıyorsun?
2) aliexpress de adafruit LCD kit'i kılıklı kitler var (butonlu falan) acaba onlarla yapılabilir mi bu iş deneyen oldu mu?

Bunun dışında CF ile yaptığım naomi çözümüne kıyasla çok daha hızlı ve pratik oyun yüklemesi olduğunu söylemeliyim. Geçende yolcunet'in mekanında biraz denedik raspi çözümünü gerçekten CF ile uğraşmayın arkadaşlar raspi olayı çok daha pratik

@yavuz abi teşekkür ederim.
şöyle açıklayayım.

menü yönetimi için 3 gpio kullandım 22,23,24 nolu gpioları seçtim
23 ve 24 nolu gpiolar oyunları yukarı aşağı şeklinde ekrana getiriyor.
22 nolu gpio ise ekranda seçili olan oyuna ait romu, daha önce set edilmiş naomi IP adresine 10703 TCP üzerinden basıyor. işlem bittiğinde ekranda tamamlandı yazısı çıkıyor.

Adafruit LCD bende yoktu aslında bana kalırsa gerekte yok çünkü üzerindeki çip mcp23017 (piyasada 8-10 lira arası) bulunabiliyor.
sıradan 2x16 paralel lcdye 23016 ekleyerek aynı işlemler yapılabilir.

eğer pcf8574 çipinin IO pini yeterli olsaydı raspinin GPIO bacaklarını kullanmak yerine PCF üzerinden daha işlevsel olabilirdi.
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Haziran 10, 2017, 23:08:24 ÖS »

Eline Sağlık Abi

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: