Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [TAMİRAT] Konami Sunset Riders  (Okunma Sayısı 21692 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mayıs 01, 2017, 03:20:35 ÖÖ »

Kartı kolleksiyoner kalitesine getirmek için bir kaç işim daha kalıyor.

Öncelikle tecavüze uğrmaış JAMMA ucundaki lehim artıklarını temizlemek lazım (Zamanında "atarici" abiler JAMMA konnektörü kullanmak yerine kartları direk lehimliyormuş anlaşılan)

Lehim artıklarını lehim fitili ile temizledikten sonra bitirici hamle olarak metal parlatıcı kullanıyorum.

Pırıl pırıl bir JAMMA ucu, hem estetik hem de fonksiyonel olarak gerekli bu temizlik
« Son Düzenleme: Kasım 08, 2017, 00:29:54 ÖÖ Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Mayıs 01, 2017, 03:24:40 ÖÖ »

Devam ediyoruz...

Karşımızda havya istismarına uğramış konnektörler var. Bunlar standart 4 oyunculu orijinal Konami kabinlerinde bulunan 3 ve 4. oyuncu kablolarının takıldığı konnektörler. Elbette bizde bu konnektörlere konnektör karşılığı olan kablolar bağlamak yerine direk lehim yapmak tercih edilmiş...

Bu erimiş konnektörleri söküp ...

Yerine yedek parça sepetindeki bir başka Konami kartından temiz olanları söküp takıyorum...

« Son Düzenleme: Kasım 08, 2017, 00:30:04 ÖÖ Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Mayıs 01, 2017, 03:28:53 ÖÖ »

Son olarak bitirici hareket, EPROM etiketleri Kahkaha

ve kartımız artık tamamen restore edildi

Lehim pastası ve tamirat izlerinden eser yok

Ve sonunda olması gereken yerde...

« Son Düzenleme: Kasım 08, 2017, 00:30:13 ÖÖ Gönderen: yavuzg » Logged

arnavutrafet
Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Mayıs 01, 2017, 03:59:15 ÖÖ »

Uyumayanlardan, uyutmayanlara Selam olsun...
phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Mayıs 01, 2017, 07:06:08 ÖÖ »

Neye niyet neye kısmet
Ellerine sağlık, yine harika bir çalışma olmuş, sayende her tamiratta yeni birşey öğreniyoruz
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Mayıs 01, 2017, 08:49:43 ÖÖ »

Eline sağlık üstad. ..
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Mayıs 01, 2017, 09:02:48 ÖÖ »

abi ellerine sağlık harika bir resterasyon olmuş gene çok şey öğreniyorum sayende. Benim merak ettiğim iki konu var. Ilerideki zamanlarda yıkanmış karbonatlı kartın korozyona uğrayıp uğramayacağı ikinciside abi 70 derecede kurutma işlemini yapmak için önceden fırını ısıtıp mı koyuyorsun abi yoksa kartı içine koyup oyle.mi fırını calıştırıyorsun. Birde tahmini kurutma süresi nedir abi?
« Son Düzenleme: Mayıs 01, 2017, 09:05:28 ÖÖ Gönderen: AmigaEsref » Logged

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
wolfiem
Deneyimli

May the source be with you!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Mayıs 01, 2017, 11:17:07 ÖÖ »

Ellerine sağlık üstadım. Yine keyifle okudum

Neyse, bu mask rom'u yabancı forumlardan 27C800 olarak okutmam gerektiğini öğrendikten sonra bu tarz EPROM'ları okuyabileceğim emektar Willem cihazıma yerleştiriyorum...

27c800 yazmak için paralel port Willem şart mı? Özay'ın ürettiği dönüştürücü soketle TL866 kullanarak da yazılabiliyor değil mi?

Commodore & Amiga & Amstrad & Retro Macintosh Fan
k2.bbs.tr - Çok yakında!
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Mayıs 01, 2017, 12:37:00 ÖS »

YavuzG, hangi burçsun

Detaylara verdiğin önem, çalışmadaki titizlik, her yönüyle takdire layık...

Peki bu cihazdan çıkan çipler arızalımıymış? Sorun sadece Via'mıydı? yoksa işlemcilerde gidikmiydi? Diğer board'a ne oldu?

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Mayıs 01, 2017, 12:50:04 ÖS »

Eline sağlık. Zamanında bootleg'i yerine el mahkum orjinali kullanılmak zorunda kalınmış başka hangi oyunlar var acaba?

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Mayıs 01, 2017, 13:51:29 ÖS »

Neye niyet neye kısmet
Ellerine sağlık, yine harika bir çalışma olmuş, sayende her tamiratta yeni birşey öğreniyoruz

@phantom, senin kart da geliyor, sırada

abi ellerine sağlık harika bir resterasyon olmuş gene çok şey öğreniyorum sayende. Benim merak ettiğim iki konu var. Ilerideki zamanlarda yıkanmış karbonatlı kartın korozyona uğrayıp uğramayacağı ikinciside abi 70 derecede kurutma işlemini yapmak için önceden fırını ısıtıp mı koyuyorsun abi yoksa kartı içine koyup oyle.mi fırını calıştırıyorsun. Birde tahmini kurutma süresi nedir abi?

Bu karbonat hikayesi zaten bilinen bir teknik. Korozyona karşı ne kadar ömür uzatacağını ise zaman gösterecek Akşamdan sabaha karbonat banyosunda yatıran bile vardı forumlarda...

Fırını önceden ısıtmaya gerek yok zira 70 dereceye 5 dk'da geliyor. Süre ise 45dk-1s arası.

Ellerine sağlık üstadım. Yine keyifle okudum

Neyse, bu mask rom'u yabancı forumlardan 27C800 olarak okutmam gerektiğini öğrendikten sonra bu tarz EPROM'ları okuyabileceğim emektar Willem cihazıma yerleştiriyorum...

27c800 yazmak için paralel port Willem şart mı? Özay'ın ürettiği dönüştürücü soketle TL866 kullanarak da yazılabiliyor değil mi?

Evet mümkün (Hatta özay sağolsun bir tane göndermişti bana) ancak o adaptör ile esasen direk olarak 27C400 (4Mbit) okunup yazılabilir. Daha büyük epromları (örn. 27C800, 27C160) parça parça okutup yazmak gerekiyor zira adaptör aslında TL866'ı taktığınız eprom 27C4096 (4Mbit) mış gibi kandırmak için

Yani elinizde sadece TL866 varsa o adaptörü kullanmak tek çare ancak willem varsa parça parça uğraşmaya gerek yok. (Tabi willem çooook daha yavaş okuyup yazıyor)

Peki bu cihazdan çıkan çipler arızalımıymış? Sorun sadece Via'mıydı? yoksa işlemcilerde gidikmiydi? Diğer board'a ne oldu?

Evet güzel soru. Ben de aynen bu soruyu sorup şüphelendim. Sanırım yazmayı unutmuşum

Üşenmedim diğer kartın da entegre lehim yerlerini temizleyip aynı işlemi gerisin geri yapıp Sunset'ten çıkan çipleri geri lehimledim. Kart çalıştı

Bu arada burcum terazi

Eline sağlık. Zamanında bootleg'i yerine el mahkum orjinali kullanılmak zorunda kalınmış başka hangi oyunlar var acaba?

abi bu sorunu tam anlayamadım. Konami serisinden mi hangi oyunlar var diyorsun?
« Son Düzenleme: Mayıs 01, 2017, 13:53:20 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Mayıs 01, 2017, 14:09:42 ÖS »

Bende sorunlu bootleg'i var bu oyunun...Zamanında yarı yarıya bootleg/orjinal girmiş gibi...Belki bootleg 1 tık fazla ya da 2 tık

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Mayıs 01, 2017, 15:25:40 ÖS »

Sevdiğim oyunlardan birisiydi bu oyun. Üstad eline sağlık 

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Mayıs 01, 2017, 16:24:28 ÖS »

hocam ellerine sağlık sıfır gibi olmuş gene sanatını konuşturmuş sun hocam

Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Mayıs 01, 2017, 16:49:31 ÖS »

Adam Arcade dünyasının Google'ı, saygılar efenim.
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: