Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBitcoin hakkında güncel bilgi
Sayfa: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 14   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bitcoin hakkında güncel bilgi  (Okunma Sayısı 108247 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #135 : Ocak 29, 2018, 00:59:58 ÖÖ »

Tabii ki benim düşünceme uydu diye kural olmuyor. "@Alpyre dostum birbirimizi ikna etmemize gerek yok tabii ki, herkes kendi düşüncesine ve tahminlerine göre bu konuya farklı şekilde bakıp ona göre hareket edecektir" dedikten sonra, benim beğendiğim bir fikre şerh koyman garip değil mi ? Adamın yazdıkları benim düşüncelerime uyuyor. Ben ya da adam yazdı diye doğru diyen mi oldu ? Fikirleri paylaşıyoruz. Kabul edersin, etmezsin... Kendini baskı altında hissetme. Yazdıklarım kesin doğrular değil...Yazışıyoruz...sakin...

"Yani çaba ya da üretim olmadan kısa sürede büyük kazanç elde etme düşüncesi saadet zindiri kavramına yaklaştırıyor, çünkü onların da iddiaları genelde böyledir. İşleyiş ve içerik açısından benzemese de, ilgi çekme sebebi aynıdır. Ben bunu söyleyince senin bunu aksini ispatlaman gerekmiyor. Aksi zaten ispatlanamaz çünkü durum bu, ama ben böyle düşünüyorum diye de kanun olmuyor."

Sanırım ciddi bir yanlış anlama var...Ya sizin ya benim uykum gelmiş... Yukarda yazdıklarım editlenmemiş duruyor... "Kanımca Bitcoin'den çok kazançlı çıkanların haberleri insanları bilinçsizce bu alana itiyor ve bu bilinçsizlik, bunu bir kumar, bir saadet zinciri olarak görmeye sebep oluyor..." yazdığım halde, neyi ispatlamaya çalıştığımı iddia ediyorsunuz? Neyin aksi? ..Benzer şeyi söylemişim zaten

amiga.os
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #136 : Ocak 29, 2018, 01:01:33 ÖÖ »

Tabii ki benim düşünceme uydu diye kural olmuyor. "@Alpyre dostum birbirimizi ikna etmemize gerek yok tabii ki, herkes kendi düşüncesine ve tahminlerine göre bu konuya farklı şekilde bakıp ona göre hareket edecektir" dedikten sonra, benim beğendiğim bir fikre şerh koyman garip değil mi ? Adamın yazdıkları benim düşüncelerime uyuyor. Ben ya da adam yazdı diye doğru diyen mi oldu ? Fikirleri paylaşıyoruz. Kabul edersin, etmezsin... Kendini baskı altında hissetme. Yazdıklarım kesin doğrular değil...Yazışıyoruz...sakin...

Hocam sen kaçırmışsın bir önceki mesajı, Alpyre, senin yazdıklarını çürütmemiz gerekiğini söylediği için yazdım onları. Sana karşı yazılmış bir şey değil.

Neden saadet zinciri olmadığı ve olamayacağını LW3D son yorumunda madde madde net şekilde açıkladığına göre, bu maddelerin çürütülmesi gerekiyor.

Bu maddeler "CEO'nun biri öyle dedi" argümanıyla çürümeyeceğine göre, BitCoin'e saadet zinciri demek abestir ve mantığa aykırıdır.

Bu arada sakın ola şu adamın sitesine girmeyin, tarayıcıdan coin kasıyor Link sayılmaması için arada boşluk var.

hxxxs://www.melih guney.com/
« Son Düzenleme: Ocak 29, 2018, 01:05:53 ÖÖ Gönderen: amiga.os » Logged
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #137 : Ocak 29, 2018, 01:09:03 ÖÖ »

javascript var bir tane ama sitede kasacak kadar kalmak gerek...Yani işe yaramaz. Asıl Youtube videosu izlerken kasanlar var...Videoların uzunluğu sanırım bir şeyler kazacak kadar yeterli oluyor...

Bu arada Microsoft Bitcoin 'i yeniden kabul etmeye başlamış sanırım..Steam ilerleyen günlerde diyormuş.
http://fortune.com/2018/01/10/microsoft-bitcoin-temporary-halt/

amiga.os
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #138 : Ocak 29, 2018, 01:16:45 ÖÖ »

javascript var bir tane ama sitede kasacak kadar kalmak gerek...Yani işe yaramaz. Asıl Youtube videosu izlerken kasanlar var...Videoların uzunluğu sanırım bir şeyler kazacak kadar yeterli oluyor...

Bu arada Microsoft Bitcoin 'i yeniden kabul etmeye başlamış sanırım..Steam ilerleyen günlerde diyormuş.
http://fortune.com/2018/01/10/microsoft-bitcoin-temporary-halt/

Uzun kalmak gerekiyor tabii ki, 6 rx580 ekran kartı ortalama bir sistem 24 saat sorunsuz çalışınca ayda 1 ethereum üretebilirken, bir kaç dakika kalmamız ona bir şey kazandırmaz tabii ki ama toplam hite bakmak lazım. Bizim alexada ilk 150de bir sitemiz var 200k hitli, ortalama sitede kalma süresi 22 dakika, belki kazanabiliriz

%100 cpu gücü pilleri zorlayabilir bir de
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #139 : Ocak 29, 2018, 06:45:36 ÖÖ »

Pekala buna bir saadet zinciri diye bakılabilir demek istedim. Bunda abes, ya da mantığa aykırı bir şey yok.

Neden saadet zinciri olmadığı ve olamayacağını LW3D son yorumunda madde madde net şekilde açıkladığına göre, bu maddelerin çürütülmesi gerekiyor.

Bu maddeler "CEO'nun biri öyle dedi" argümanıyla çürümeyeceğine göre, BitCoin'e saadet zinciri demek abestir ve mantığa aykırıdır.

LW3D de birisinin madde madde yazdığı fikirleri aktarmış, bunlar kesin ve kabul görmüş kurallar değil ki, kaldı ki saadet zincirlerinde de yukarıdaki maddelere uymayanlar mevcut.

Birinin fikri senin düşüncene uyduğunda kural olmuyor, aksini söylemek de abes ya da mantık dışı olmuyor.

Hayır hayır hayır. Hayır amiga.os. Hayır! Ya lütfen yapmayın bunu ya!

Lütfen kusura bakma... ama bak bu yaptığına mantıkta "korkuluk safsatası" denir. Lütfen bunu bir araştır.

Ben "BitCoin'in saadet zinciri olamayacağını", ben öyle düşündüğüm için bir kuraldır mı dedim?
BEN ÖYLE BİR ŞEY DEMEDİM!

LW3D öyle düşündüğü için kuraldır mı dedim?
HAYIR ÖYLE BİR ŞEY DEMEDİM!

LW3D'nin alıntıladığı adamın adını vererek, bu adam öyle düşündüğü için doğrudur mu dedim?
HAYIR ÖYLE BİR ŞEY DEMEDİM!

(bilakis bu tarzı argümanında kullanan sen oldun. bkz. "JP Morgan'ın CEO'su öyle dedi argümanı").

Yapmayın bunu lütfen ya! Lütfen yapmayın.
Bak ben dedim ki:
"LW3D'nin yorumundaki maddeler."

Nedir o maddeler? Saadet zincirinin tanımıdır. Kimin söylediği umurumda bile değil!!!!!! BitCoin bu tanımlara uyuyor mu uymuyor mu? Mesele budur!

kaldı ki saadet zincirlerinde de yukarıdaki maddelere uymayanlar mevcut

Tamam. Alalım dostum. Hangi madde uymuyor saadet zinciri tanımına. Hangi maddeye itiraz ediyorsun? Onu yaz. Okuyalım, anlayalım, tartışalım. Bak ne güzel somut örneklendirerek yazdın TL'nin 3ncü maddeye aslında uyduğunu.

Buna da öyle yap. "Strawman attack" yapma lütfen. Tartıştığın kişiye en büyük saygısızlıktır bak bu.
« Son Düzenleme: Ocak 29, 2018, 06:47:16 ÖÖ Gönderen: Alpyre » Logged

Alper
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #140 : Ocak 29, 2018, 08:08:51 ÖÖ »

5 sene önce bitcoin alsaydınız bugün ... kadar dolarınız olurdu diye başlıyor tüm sanal para reklamları.

5 sene önce dolar alsaydım, bugün ... kadar TL'm olurdu. (Hatta bayağı bayağı da iyi param olurdu - keşke alsaydım). Yani bu hususta BitCoin ile Dolar arasında (BitCoin'in çok çok daha iyi bir tasarruf aracı olması dışında) bir fark yok.

Ben, bence neden saadet zindirine benziyoru yukarda basitçe açtım, yazdığımı anlamadığını değil gözden kaçırdığını düşünüyorum.

"Benziyor". Tamam...

Ekstremlerle örneklendirebilir miyim?

Bak şimdi, Güneş de Dünya'nın etrafında dönüyora benziyor değil mi?
Hatta bazı kimseler çıkıyor, bizzat "Güneş dünyanın etrafında dönüyor" bile diyor. (Evet gerçekten bunu diyen insanlar var bkz. FlatEarthers).

Peki ben ne diyorum?
"Bunu söylemek abestir, mantığa aykırıdır." diyorum. Gayet netim.

Bunu da "çünkü Galileo öyle dedi" gibi bir argümana oturtmuyorum.
Nesnel ve mantıksal tanımlarla madde madde açıklıyorum. Ya da bu tanımlamayı yapan kişilerden alıntı yapıyorum (farktemez, tanımların doğruluğu önemli).

Şimdi, "Güneş, Dünya'nın etrafında dönüyor" diye düşünmekte abes bir şey yok, çünkü Shaquille O'neal de öyle düşünüyor, ayrıca da gerçekten "benziyor", o yüzden abes diyemezsin şeklinde bir karşılık alıyorum.

Bu düşünce yapısıyla abes diyebileceğimiz neredeyse hiçbir şey yok biliyor musun? Öyleyse demeyelim mi? Peki ne diyelim?

Tamam anlıyorum, insanlar düşündükleri ve belki de inandıkları bir şeye abes dendiğinde kendilerini kötü hissediyorlar. Olabilir ancak... insanlara nazik olacağız diye...

...yanlışa yanlış, abese abes, mantıksıza mantıksız diyemediğimiz sürece yanlışların içerisinde yüzüp, kendine, çevresine ve sonunda size zarar getiren bir toplum yaratırsınız. Bunu yapmanın başka bir sonucu olmayacaktır.

Modern düşünürler buna "PC culture" (politik doğruluk kültürü) diyor ve çok zararlı buluyor bunu. Sırf bu yüzden şu an ABD'de "küresel ısınma yok", "iki cinsiyet yok, 29 cinsiyet var" gibi abesliğin dibine vurmuş tartışmalar kaplıyor gündemi.

Ben de en başından beri bu düşünce şekillerindeki mantıksızlığa işaret etmeye çalışıyorum bu tartışmada. Yanlış düşünce mekanizmalarıyla doğru bulmaya çalışan tartışmaların içine batıyoruz.

Bu zarar getirir. Bunda da netim!

Yoksa yemişim BitCoin'i. Bir Satoshi (bitcoin'in kuruşu oluyor) bitcoinim bile yok zaten. Umurumda değil. Benim işaret ettiğim düşünce şekillerindeki bozukluklar.
« Son Düzenleme: Ocak 29, 2018, 08:10:33 ÖÖ Gönderen: Alpyre » Logged

Alper
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #141 : Ocak 29, 2018, 08:26:51 ÖÖ »

Bende yemişim BitCoin'i... Beni ilerde para olurmuş, olmazmış değerlenirmiş, zerre ilgilenmiyor. Elimde var dediğim miktar, sadece sistemi/borsalarını wallet vs. öğrenmek anlamak için çok ufak bir miktar. Yatırımlarımı bitcoin'e yaptığım ya da yarın milyoner olacağım hayalim yok... Benim itirazımda, mevcut finansal para sisteminin, bu kadar açmazına, sorununa rağmen, insanların kafayı bitcoin'in "saadet zinciri" olmasına takmasında...Hepsi saadet zinciri olsa ne olur. Hacmi ne kadar geniş ki...Konu bile edilmez...Dün akşamdan bu yana FED basmıştır o kadarını Belki xxxx bankası kredi verip, üretti bile...Konu edilecek şey değil...Cambaza bakmayla uğraşmak çok anlamlı/mantıklı değil..

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #142 : Ocak 29, 2018, 09:31:35 ÖÖ »

Bir para biriminin arkasında devlet olmasının ne gibi bir avantajı var?
bunu az yukarda cevapladım ne demek istediğimi anladığını varsayıyorum zaten bunun cevabınıda biliyorsundur bu soruyu ciddi sormadığını düşünüyorum.
Soruyu gayet ciddi sordum. Bu soruda ciddiye alınmayacak bir şey yok. Ortaya attığın fikirlerin doğru olmadığını ve hatta zararlı olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden üşenmeden uzun uzun cevap yazıyorum. Fikirlerinin doğruluğunu sorgulaman için sana soru soruyorum ama ciddiye almayacaksan yapabileceğim bir şey yok. Herkes kapasitesi kadar anlar der geçerim.

Bu arada bir önceki yorumda yazdığın açıklamayı okudum. Yazdıkların doğru değil. Özellikle "paranın arkasında devlet güvencesi olduğu" argümanı.

Hiçbir doğruluğu yok bunun. Mal ve hizmet diyorsun ya, sana mal ve hizmet örneklendireyim:
Diyelim ki Patagonyalı bir adam hasta ve kendi ülkesinde tıp yeterli olmadığı için Türkiye'de ameliyat olacak (hizmet). Ameliyatın ücreti 15.000TL gitti bütün Patagonya Pezosunu bozdu 15.000TL aldı. Uçağa bindi geliyor Türkiye'ye.
Ve şans bu ya tam o uçaktayken Türkiye'de darbe oldu diyelim (zırt pırt olan bir şey zaten) ve TL dolar karşısında değer kaybetti. Türkiye'de ameliyatı yapan hastane de ameliyat malzemeleri (mal) ithal olduğu için ve dolar üzerinden aldığı için zam yaptı ameliyat ücretine ve ameliyat oldu 20.000 TL.

Adam geldi hastaneye, ama güvenip bir gün önce aldığı TL yetmiyor, ameliyat olamıyor.

Ne yapacak şimdi adam? Bu paranın arkasında devlet desteği var mı diyecek? Devlet gelip, buyrun eksik olan 5.000TL'niz mi diyecek? Nasıl bir devlet güvencesidir ki bu para arkasındaki?

Yok öyle bir şey! Olmayan bir şeyin üzerine kuruyorsun argümanını.

Tamam. Diyelim ki göz yummuyor. Ne yapıcak? Yasaklayacak mı? Bu mümkün mü? Mümkünse nasıl? Bitcoin p2p çalışan bir sistem. Komple interneti yasaklaması falan lazım.
bak çok az düşününce sen bile hemen bir çözüm buldun iflas etme aşamasına gelirse yada yaklaşırsa sence yapmazmı yada başka şeyler yapmazmı bunu zaman içinde görücez abd dolarının yerin dibine girmesini bende isterim  ancak sende biliyorsundurki esas olan paranın değerini belirleyen şey onunla aldığımız hizmet ve eşyalardır avrupa yada amerika hizmet ve eşya üretiminde önde olduğu sürece elindeki bitcoinde olasa dolarda olsa farzet yeni para bastılar adını molar koydurla oda olsa her zaman değerlenir abd den gidip cpu alıcam 100.000 adet dediğinde getir bana bu kadar molar derse oda değerlenir. neticede olay hizmet ve mal alma olayıdır
Neyi çözdüm ya? Yav neyse...

Paranın değerini belirleyen - senin de dediğin gibi - onunla alınan mal ve hizmet ise, TL ile de mal ve hizmet alınır, dolar ile de alınır, BitCoin ile de alınır, alınıyor. Eşya üretiminde Dünya lideri Çin'li üreticiler BitCoin ile çalışıyor. Yani senin baktın açıdan dahi alsında hiçbir sorun yok BitCoin'in değerliliği konusunda.

Birincisi BitCoin'i icat eden kişi Satoshi Nakamoto. Pek Yahudi adına benzemiyor bence. Ve lev ki Yahudi olsun, bu neyi değiştirir?

İkincisi, BitCoin sisteminin nasıl çalıştığı konusunda da bilgi sahibi olmadığın anlaşılıyor. Piyasada bulunabilecek azami BitCoin miktarı belli ve bu matematiksel bir sınır. Ayrıca sistem piyasa hiç yoktan BitCoin sürmeni de yine matematiksel olarak engelliyor. Bu söylediğin ihtimal dışı.
böylesine bir sistem icat eden birisi bu sistemin içine bir açık kapı koymamıştırmı diyorsun yani sen bu yazılımın kaynak kodlarını inceleyip  kendinmi derledinde buna imkansız diyorsun ? bende diyorumki neden koymasın ?
BitCoin zaten açık kaynak kodlu. İstediğin zaman kodu açıp okuyabilirsin. Buyur: https://github.com/bitcoin

İndirip kaynak koddan da derleyebilirsin. Bunda da sorun yok. Binlerce insan hergün yapıyor bunu.

Şimdi diyorsun ki "neden açık kapı koymasın, bence koymuştur"?

Yahu! Neden böyle bir şeyin olup olmadığını bilmek mümkünken spekülasyon yapalım ki? Aç bak koda. Sen bakınca anlamıyorsan bile, Dünya üzerinde binlerce programcı bu kodu açıp okuyor, inceliyor (hali hazırda GitHub'da 26.6bin takipçisi var kodun). Böyle bir açık kapı olsaydı çoktan ana haber bültenlerine çıkardı herhalde değil mi?

Bireysel düşünürsek senin hayatını kolaylaştırmaya hizmet ediyor. Küresel düşünürsek de Amerikan dolarının hakimiyetinin zayıflatılmasına hizmet ediyor. Bunlara karşı mısın?
hayır değilim ama sadece güvenmiyorum ve mantığıma sığmıyor şimdilik gelecekte sanmıyorum ama belki
Mantığına sığmamasının nedeni şu anda doğru mantık yürütmüyor oluşun. Spekülasyonlar üretiyor onlar üzerinden argüman kuruyorsun. Sana git BitCoin al demiyorum. Sadece herhangi bir şeyin aleyhinde olmadık spekülasyon yapılması hoşuma gitmiyor, bunun toplum için zararlı olduğunu düşünüyorum. Hatta ülkece içinde olduğumuz hallerin birinci müsebbibi bu düşünce şekli.

O yüzden sana yardımcı olmaya çalışıyorum. Lütfen sen de biraz yardımcı ol, kapansın bu konu.

Tamam sen bildiğin gibi inanmaya devam et.
evet bu şekilde inanmaya şimdilik devam edicem Kahkaha
Neyse en azından "şimdilik" diyorsun. Umut var. Sabit fikirliliğin kimseye yararı dokunmaz.

senin bana yakıştırdığın bunlar tehlikeli düşüncelere ve sabit fikirlisin vs vs gibi yakıştırmalar için sana şunu tavsiye edeyim öncelikli olarak biraz ekonımi öğrenmen lazım bence ardındanda haberleri biraz izleyip ekonomi programlarınıda bir kaç sene dinlemen lazım sonrasında bitcoin hakkındaki düşüncelerini öğrenebiliriz kendini akıllı beni aptal zannederek aşağılayıcı bir üslüpla cevap yazıyorsun ancak zaman kimin aptal olduğunu kimin akıllı olduğunu göstererir diye tahmin ediyorum.

Bir para biriminin arkasında devlet olmasının ne gibi bir avantajı var?
eğer bu soruyu gerçetten ciddi soruyorsan durum çok vahim demektir.

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #143 : Ocak 29, 2018, 09:39:38 ÖÖ »

Mantığına sığmamasının nedeni şu anda doğru mantık yürütmüyor oluşun. Spekülasyonlar üretiyor onlar üzerinden argüman kuruyorsun. Sana git BitCoin al demiyorum. Sadece herhangi bir şeyin aleyhinde olmadık spekülasyon yapılması hoşuma gitmiyor, bunun toplum için zararlı olduğunu düşünüyorum. Hatta ülkece içinde olduğumuz hallerin birinci müsebbibi bu düşünce şekli.

O yüzden sana yardımcı olmaya çalışıyorum. Lütfen sen de biraz yardımcı ol, kapansın bu konu.
Garbage in, garbage out değil mi?

Ben @ibo1973'ün söylediklerinin şu şekilde yorumlanması gerektiğini düşünüyorum:

Bitcoin hakkında uzmanlardan bu kadar olumsuz fikir beyanından sonra sanırım @ibo1973 konuya temkinli yaklaştığını, iyi bir fikir olmadığı konusunda fikirlerini beyan etmiş. Arama motoruna 'bitcoin dangers' yazınca bir sürü olumsuz yorum çıkıyor malum. Bu noktadan sonra olumsuz düşünce beyanı için çok da lazer beyinli ultra zeki mantık yürütücü olmaya gerek yok yani. Konunun bazı otoriteleri meselenin sıkıntılı olduğunu dillendirmiş işte herkesin her şeyi dibine kadar bilmesine gerek yok, güvenilir konu hakkında bilgili birisinin görüşlerini benimsenir olur biter. Öyle değil mi? Her zaman böyle yapmıyor muyuz? Bildiğimiz çoğu şeyi bu şekilde öğrenmedik mi? 'Kendi fikirlerimiz' in hepsini mantık yürüterek biz mi bulduk?

@ibo1973'ün düşüncelerini söylemesi üzerine  'düzenin adamı', 'kendine göre temelsiz yanıtlar vermişsin' şeklinde ifadeler kullanılmış. Bu ifadeleri ben şahsen yargılayıcı ve küçümseyici tonda buluyorum ve sahiplerine yakıştıramıyorum. Yaw belki adam doğru ve güvenilir kaynaklardan dinlemiş, konu hakkında çoğu kişi için yeterli bir sonuca ulaşmış? Belki bu ulaştığı sonuçları ifade ediyor? Belki zaman içinde faydalandığı kaynakların izini kaybetmiş. İnsan edindiği izlenimi söylemesin mi şimdi yani?

Şimdi ben başka birşey söyleyeceğim. Burada rahatsız olduğum önemli bir nokta var: kendisini 'bilgili' konumda gören birisinin 'bilgisi zayıf' gördüğü birisine karşı hırçın davranışlarda bulunması. Yaw yakışmıyor. İnsan komşusuna arkadaşına böyle mi muamele yapar? Velev ki yanlış düşünüyor, olsun ne olacak yani?

Şunu söylemek istiyorum ki, böyle 'elit' durumuna düşmemek için lütfen çaba sarfedelim. Evet bir zamanlar böyle birileri vardı. Bunlar bilgi saklardı, bilmeyenlere karşı hiç bir şey söylemez söylemez sonra aniden çok feci şekilde aşağılardı. Bu şekilde insanların cesaretini kırmaya yönelik tavırlar gerçekten hoş değil. Evet böyle davranmaya eğilimi olabiliyor insanın (ben mesela). Ama işte, azami dikkat edelim lütfen.

yazdıklarına katılıyorum velevki bazı arkadaşlar kendilerini üstün görüyorlar sebebini anlamış değilim .

Burası ufak ufak forum olmaktan çıkıyor fikrimizi doğru yada yanlış fark etmez beyan edince hakarete varan yorumlar alıyorum ilginçtirki ben burayı forum zannediyorum ama değil durum bunu gösteriyor eğer forumdaki bir kaç kişinin mantığına aklına aykırı düşünürsek hakarete varan cevaplar alabilirmişiz bunu yapanlarda yaşı ufak veleteler değil ancak zihinlerindeki yaşı gerçekten bilemiyorum.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #144 : Ocak 29, 2018, 09:40:47 ÖÖ »

@ibo1973:
1) Ben sana asla aptalsın demedim. Aptal olduğunu düşünseydim bu kadar vakit kaybetmezdim sana yanıt yazmakla. Ama alıngan birisi olduğunu söyleyebilirim.
2) Ben tehlikeli düşünce demedim. Zararlı dedim. Bir daha oku.
3) Haberleri izlemek? Haberlerde şöyle şeyler var:

Ekonomi bilgisini bu haberlerden mi öğreneceğiz yani? Sen öyle mi yapıyorsun? Belki de o yüzden yanılıyorsundur (bak aptalsın demiyorum, yanılıyor, yanıltılıyorsun diyorum, sana ne dendiğini doğru anlamaya çalış, sana yardım etmeye çalışılıyor burada).

4) Sana sabit fikirlisin denmedi. Hatta sabit fikirli olmadığın için bunun iyi olduğunu söyledim. Bir daha oku istersen ne yazdığımı. Yazılanları doğru anlamaya çalış lütfen. Kimse sana hakaret etmedi. Kimsenin de öyle bir niyeti yok!
« Son Düzenleme: Ocak 29, 2018, 09:42:52 ÖÖ Gönderen: Alpyre » Logged

Alper
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #145 : Ocak 29, 2018, 09:44:44 ÖÖ »

Paranın muhabbetinden bile sürtüşme çıkıyor
Zalım Dünya Kahkaha

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #146 : Ocak 29, 2018, 10:09:19 ÖÖ »

ibo1973 :Sana tavsiyem (kabul edersen) televizyondan bir şey öğrendiğin yanılgısına düşme... Televizyon şov dünyasıdır... Gerçeği değil, senin düşünmeni istediklerini sana empoze ederler... Biraz uzak kalıp, zihnini dinlendirmek ve imkanın varsa bu alanda bir şeyler okumak (karşı düşüncelerle beraber) daha iyidir.

Ekonomi/finans bilgime gelince, bir ara eğitimini almıştım. Doktora'ya devam etmedim... Sen ekonomiyi TV'den takip et diyince hatırladım...

* ekonomi.jpg (46.58 KB, 979x447 - Görüntüleme: 1259 kez.)

emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #147 : Ocak 29, 2018, 12:19:58 ÖS »

Paranın muhabbetinden bile sürtüşme çıkıyor
Zalım Dünya Kahkaha

Haklısın Kaan ...
$$$$$$$ olmadan hiçbirşey olmuyor bu dünyada renk bile değişmiyor, örneğin:

.A 0801 LDA #$01
.A 0803 STA $d021
.A 0806 RTS
.G 0801

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #148 : Ocak 29, 2018, 12:35:41 ÖS »

Değişik bir yaklaşım... Yani lafı bu kadar neden dolandırmak zorunda hissettin ki?  "Yani TCMB aslen devletin değil ama TC Anayasası'nın bir uzantısıdır" demişsin... Aksini iddia etmedim ki... Yani? Aslen devletin değil Bu kadar? Nesi yanlış yönlendirme kendi ifaden...

"TCMB'nin 'gizli' ortakları olduğu söylemi de tam olarak gerçeği yansıtmıyor" demişsin..Tam olarak derken? Ortakları var mı yok mu? Bunların kim olduğunu bilirsin bilmezsin, bilmen işine yarar mı bunu tartışan yok zaten....1 satırlık yazdığımdan tüm yapıyı anlatacağımı düşünen varsa o kadar kabiliyetli değilim.

Seninde onayladığın gibi, TCMB devlete ait değildir...Ortakları vardır. Bu ortaklar yönetsel olarak güce sahip olmasalar bile elde edilen kar/zarar ya da edinimler tüm ortaklara aittir. Ortakların bir bölümünün kimlikleri de bilinmemektedir. (nokta)

ayrıntılı bilgi için bkz : http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/connect/TCMB+TR/TCMB+TR/Bottom+Menu/Banka-Hakkinda/Sermaye+ve+Hissedarlik+Yapisi

Kelime oyunu yapıyorsunuz, ben zaten TCMB'nin devlete ait olmadığı önergenize itiraz etmedim.  Benim itiraz ettiğim Türk Lirası'nın arkasında Türkiye Cumhuriyeti devleti'nin olmadığı yönündeki aşağıdaki önergeniz:

Cebinizdeki paranın bile arkasında teknik anlamda devlet yok aslında

Kısacası ne TCMB'nin ortaklık yapısı, ne de gizli hissedarları bu söylediğinizi doğru kılmaz ve bu söylediğiniz külliyen yanlış yönlendirmedir.

Türkiye Cumhuriyeti devleti de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası da Türk Lirası da Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın kurumlarıdır, bir kurumun diğerinin arkasında olması için birbirinin sahibi olması gerekmez.  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Türkiye Cumhuriyeti devleti sadece anayasaya bağlılıkları nedeni ile dahi Türk Lirası'nın 'arkasında'dır, ki bu arkasında olma durumu özel kanunlar ile pekiştirilmiştir (Türk Lirası'nın değerini koruma kanunu vb.)

Yazdığınız şeyi yeniden gözden geçirmeye davet ediyorum.

Bitcoin'i meşru bir para birimi olarka görebilirsiniz, ama bunu kanıtlamak için fiat para birimlerini gerçek dışı şekillerde itibarsızlaştırmaya çalışmak kesinlikle doğru bir yöntem değil.  Yaptığınız şey bir mantık demagojisi, alakasız kanıtlar ile konu ile ilişkisiz bir durumu kanıtlayarak argümanınızı haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz.

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #149 : Ocak 29, 2018, 13:24:28 ÖS »

Kelime oyunu mu... Hay Allah...  Masum

Yazdıklarımı hakikaten herkes böyle mi algıladı... Yani Bitcoin'i meşru göstermek için TCMB'nin ortaklık yapısını mı ortaya koydum? Yoksa aslında paraların arkasında devletlerin olduğu düşüncesinin "teknik" olarak çok doğru olmadığına örnek mi verdim...

Neyse dediğin gibi olsun... Merak eden arkadaşlar aşağıdaki sayfadan ortak yapısına bakabilirler. Ceplerinden çıkardıkları parada neden Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yazdığını anlayabilirler... Google'a tıklayarak bilinmeyen ortakların kimler olabileceğiyle ilgili komplo teorileri okuyabilirler... Bunun sadece Türkiyeyle sınırlı olmadığını Federal Reserv'ün, Federal Express kadar federal olduğunu araştırınca görebilirler... Bunlar dünya para/finans sistemiyle ilgili ilginç bilgilerdir... Eğlencelidir de...

http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/connect/TCMB+TR/TCMB+TR/Bottom+Menu/Banka-Hakkinda/Sermaye+ve+Hissedarlik+Yapisi

Not: Bitcoin meşru falan değil... Yok öyle bir iddiam... Cebinizdeki para düşündüğünüz kadar değerli ve güçlü bir şey değil o kadar....
« Son Düzenleme: Ocak 29, 2018, 13:26:41 ÖS Gönderen: LW3D » Logged

Sayfa: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 14   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: