Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBitcoin hakkında güncel bilgi
Sayfa: 1 ... 9 10 [11] 12 13 14   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bitcoin hakkında güncel bilgi  (Okunma Sayısı 108429 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #150 : Ocak 29, 2018, 13:37:41 ÖS »

Selam Barış abi bitcoin hakkında güzel bir video hazırlamış. Durumu daha güzel özetlemiş bence. Sevgiler.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #151 : Ocak 29, 2018, 15:38:14 ÖS »

arkadaşlar bitcoin gibi bir para birimi her yada geç kabul görecek ama bu bitcoin ismi ile mi olur bitcoin mi olur tartışılır. çünkü hala sistemi kuran kişinin elinde herşey, her ne kadar bağımsız çalışıyor dense bile inanmayın bir sabah uyanıp bir bakmışsınız ki bir bitcoin 9500 dolar ertesi gün 5000 ve sonra 1000 dolar. çevremde çok kişi var baştan güzel kazanıp şimdi ev parasını kaybeden ve yine çıkması için dua eden. evinde gürültülü çalışan cihazlardan uyuyamayan yada takip etmekten uykusuz kalan. hele biri var ki savcılık kararı ile cihazları gümrükte kaldı ve imha kararı çıktı 300 bin tl az para değil. yani ilk zamanlarda bitcoin almak mantıklıydı şuan vur kaç yapma zamanı ve tamamen kumar gibi. cepteki para alt tarafı kağıt parçası, madeni olanı en azından bir metal olarak kullanılabilse de kağıt olan yaksan ısıtmaz. buna bir araç olarak insanların verdiği değer ile değer kazanır.

this is amiga speaking.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #152 : Ocak 29, 2018, 15:41:02 ÖS »

Nasıl? Bitminer aldı ve gümrükte kaldı, ülkeye sokamıyor mu ? Bu nasıl mümkün oluyor acaba Geçen gümrükte ele geçirildi haberi vardı anlam verememiştim...Gümrük müşaviri vs. çekemiyor mu? (ilginç durum).

Bu arada evde madencilik yapmak çok akıl karı değil gibi...Boş bir oda, kapalı bir balkon vs. olmadıktan sonra...

appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #153 : Ocak 29, 2018, 16:06:00 ÖS »

Kelime oyunu mu... Hay Allah...  Masum

Yazdıklarımı hakikaten herkes böyle mi algıladı... Yani Bitcoin'i meşru göstermek için TCMB'nin ortaklık yapısını mı ortaya koydum? Yoksa aslında paraların arkasında devletlerin olduğu düşüncesinin "teknik" olarak çok doğru olmadığına örnek mi verdim...

Neyse dediğin gibi olsun... Merak eden arkadaşlar aşağıdaki sayfadan ortak yapısına bakabilirler. Ceplerinden çıkardıkları parada neden Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yazdığını anlayabilirler... Google'a tıklayarak bilinmeyen ortakların kimler olabileceğiyle ilgili komplo teorileri okuyabilirler... Bunun sadece Türkiyeyle sınırlı olmadığını Federal Reserv'ün, Federal Express kadar federal olduğunu araştırınca görebilirler... Bunlar dünya para/finans sistemiyle ilgili ilginç bilgilerdir... Eğlencelidir de...

http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/connect/TCMB+TR/TCMB+TR/Bottom+Menu/Banka-Hakkinda/Sermaye+ve+Hissedarlik+Yapisi

Not: Bitcoin meşru falan değil... Yok öyle bir iddiam... Cebinizdeki para düşündüğünüz kadar değerli ve güçlü bir şey değil o kadar....

Fiat paranın gerçekte değerli olup olmadığı ayrı bir konu, ama arkasında bir devlet olup olmadığı tartışılacak kısmı değil.

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #154 : Ocak 29, 2018, 16:27:12 ÖS »

BitCoin hareketliliği serbest piyasa yüzünden. Sistemi kuran kişinin müdahalesi ile olma ihtimali sıfır. Çünkü sistem birbirinden bağımsız ~12bin node üzerinde çalışıyor. Tüm bu node'ların her biri ayrı ayrı birbirini tanımayan şahıslar.

Tüm bu şahıslar aynı açık kaynak kodlu BitCoin Core'unu çalıştırıyor.

Kodun 22 maintainerı var ve bu insanların isimlerine bakarsanız dünyanın dört bir yanına dağılmış bağımsız olduklarını görebilirsiniz.

Ha bu kişiler özel bir toplantıyla bir araya toplanıp, hadi bir üç kağıt yapalım diyebilir mi? Diyebilir. Evet. Peki yapabilir mi? Hayır!

Çünkü söz konusu açık kaynak kodunun mevcut 26bin takipçisi var. Bir değişiklik olduğunda bu 26bin programcıya bildirim gidiyor ve yapılan değişikliği anında görebiliyorlar.

BitCoin'in değerindeki dalgalanmanın nedenine gelince. Dalgalanmanın bu kadar fazla olmasının nedeni, yine paradan para kazanan dolar milyonlerlerinin, parasına para katmak için yaptığı büyük alım satımlardan başka bir şey değil.

Her borsayı ve parabirimini manipüle ettikleri gibi, bunu da manipüle ediyorlar. Sorun BitCoin'de değil. Küresel mali sistem böyle. Aslında bundan şikayet etmeniz ve kaygılanmanız ve bir şeyler yapmanız gerek.

Alper
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #155 : Ocak 29, 2018, 16:53:17 ÖS »

valla olay oldu dünya para bağladı arkadaşım alamadı. hatta 100 bin 200 bin vereyim yeterki imha olmadan alayım vergisi cezası neyse kabul dedi ama yemedi. imha kararı çıktı. gitti cihazlar. yasakmış.
bir şey sormak istiyorum bu aletlerin dünyaya bir katkısı var mı? blokları çözüyor iyi güzel ama kazandırdığı sanal para dışında insanlığa ne yarar getiriyor merak ediyorum. ihtiyaç olan ciddi matematik hesaplarını yapıp matematik bilmine katkı mı sağlıyor, yada fizik için bir hesaplama mı yapıyor. insanlık içinde bir yararı olaydı keşke.

Nasıl? Bitminer aldı ve gümrükte kaldı, ülkeye sokamıyor mu ? Bu nasıl mümkün oluyor acaba Geçen gümrükte ele geçirildi haberi vardı anlam verememiştim...Gümrük müşaviri vs. çekemiyor mu? (ilginç durum).

Bu arada evde madencilik yapmak çok akıl karı değil gibi...Boş bir oda, kapalı bir balkon vs. olmadıktan sonra...

this is amiga speaking.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #156 : Ocak 29, 2018, 17:21:18 ÖS »

Bitcoin projesindeki hesaplamaların sistemin ayakta durması dışında bildiğim kadarıyla kalkısı yok. Fakat moleküler biyolojiden, bilimsel ataştırmalara, 3d render'a kadar farklı projeler çalışmalar var...misal siacoin dosyalarını saklamak içi. Bir çözüm. Sabit diak sağlayarak para kazanıyorsun, sabit diak alanı kulannanlarda ödeme yapıyor gibi...projeye göre değişiyor...

amiga.os
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #157 : Ocak 29, 2018, 17:32:12 ÖS »

Pekala buna bir saadet zinciri diye bakılabilir demek istedim. Bunda abes, ya da mantığa aykırı bir şey yok.

Neden saadet zinciri olmadığı ve olamayacağını LW3D son yorumunda madde madde net şekilde açıkladığına göre, bu maddelerin çürütülmesi gerekiyor.

Bu maddeler "CEO'nun biri öyle dedi" argümanıyla çürümeyeceğine göre, BitCoin'e saadet zinciri demek abestir ve mantığa aykırıdır.

LW3D de birisinin madde madde yazdığı fikirleri aktarmış, bunlar kesin ve kabul görmüş kurallar değil ki, kaldı ki saadet zincirlerinde de yukarıdaki maddelere uymayanlar mevcut.

Birinin fikri senin düşüncene uyduğunda kural olmuyor, aksini söylemek de abes ya da mantık dışı olmuyor.

Hayır hayır hayır. Hayır amiga.os. Hayır! Ya lütfen yapmayın bunu ya!

Lütfen kusura bakma... ama bak bu yaptığına mantıkta "korkuluk safsatası" denir. Lütfen bunu bir araştır.

Ben "BitCoin'in saadet zinciri olamayacağını", ben öyle düşündüğüm için bir kuraldır mı dedim?
BEN ÖYLE BİR ŞEY DEMEDİM!

LW3D öyle düşündüğü için kuraldır mı dedim?
HAYIR ÖYLE BİR ŞEY DEMEDİM!

LW3D'nin alıntıladığı adamın adını vererek, bu adam öyle düşündüğü için doğrudur mu dedim?
HAYIR ÖYLE BİR ŞEY DEMEDİM!

(bilakis bu tarzı argümanında kullanan sen oldun. bkz. "JP Morgan'ın CEO'su öyle dedi argümanı").

Yapmayın bunu lütfen ya! Lütfen yapmayın.
Bak ben dedim ki:
"LW3D'nin yorumundaki maddeler."

Nedir o maddeler? Saadet zincirinin tanımıdır. Kimin söylediği umurumda bile değil!!!!!! BitCoin bu tanımlara uyuyor mu uymuyor mu? Mesele budur!

kaldı ki saadet zincirlerinde de yukarıdaki maddelere uymayanlar mevcut

Tamam. Alalım dostum. Hangi madde uymuyor saadet zinciri tanımına. Hangi maddeye itiraz ediyorsun? Onu yaz. Okuyalım, anlayalım, tartışalım. Bak ne güzel somut örneklendirerek yazdın TL'nin 3ncü maddeye aslında uyduğunu.

Buna da öyle yap. "Strawman attack" yapma lütfen. Tartıştığın kişiye en büyük saygısızlıktır bak bu.

Dostum bence benim yazdıklarımı anlamamak konusunda direndiğini düşünüyorum. Neden mi diyeceksin, çok basit.

1.si ben JP Morgan'ın CEO'su böyle söylediği için doğrudur gibi bir şey asla iddia etmedim, tam aksi ibo1973'ü bu sistemin saadet zincirine benzediğini söylediği için mantıksız davranmakla suçladığın için, hayır mantıksız değil, bu şekilde düşünen belli yerlere gelmiş birileri de var dedim. Yazdıklarımın hiç bir yerinde ana tema bir şeyleri iddia etmek değil, işin temelinde her kafadan farklı yorumlar çıkıyor, çıkabilir, herhangi bir tanesi birine uymuyorsa buna mantıksız diyemez dedim.

İkincisi LW3D'nin madde madde yazdıklarını çürütmemiz gerektiğini söyledin. Bu da şu anlama geliyor, onları doğru kabul ettiğine göre çürütmemizi istiyorsun. Bunu, "işte bu işin kuralları bunlardır" diye yazmana gerek yok ki, onu çürütmemizi istemen, bunu kural olarak gördüğün anlamına geliyor.

Şimdi saadet zinciri meselesine gelelim. LW3D'nin de örneklediği ponzi meselesi (ki saadet zincirlerinden bahsederken sıkça kullanılır) bugünkü hiç bir saadet zinciri sistemine uymuyor. Bir kere saadet zinciri denilen olgunun farklı uygulamaları vardır. Normalde zincirin en alt tabakasından sisteme giren bir kişinin en üste çıktığında vaadedilen karı alıp sistemi terketmesi gerekmektedir, ancak Türkiye'deki Titan örneğinde olduğu gibi bir takım zincirlerde en üsttekilerin çıkmadığı da olmuştur. Yani bu şu anlama geliyor ki, saadet zinciri budur, kuralları da budur diye kesin sınırlar çizemiyoruz. Bundan dolayı da güneş yuvarlak, dünya da yuvarlark gibi saçma sapan bir örneğin konu ile hiç bir alakası yok.

Bitcoin sistemi ile alakalı duruma geri dönüyorum. Bir kere saadet zincirlerinin en önemli ayırt edici özelliği, insanların yüksek kâr beklentisi ile olaya dahil olmalarıdır. Saadet zincirlerinin diğer unsurları, saadet zinciri olmayan pek çok sistemde de mümkün olduğu için ayırt edici özellik olarak kabul edilemez. Bu ne demek, mesela saadet zincirlerinde bir piramit sistemi vardır, ancak bu piramit sistemi, saadet zinciri olmayan network pazarlama sistemlerinde, ya da doğrudan satış sistemlerinde (amway vs) de mevcuttur. Ve piramit sisteminin varolması ya da sisteme mutlaka para ile giriş yapılıyor olması o sistemi saadet zinciri yapmaz.

Dolayısı ile saadet zincirlerinin en önemli ayırt edici özelliği, özellikle bitcoin için de mevcut olduğu için bir benzerlikten bahsedebiliriz. Tekrar söylüyorum, içerik ya da işleyiş hiç benzemediği halde, genellikle amaç aynıdır.

Senin örneğinden gidelim. Mesela yıldızlar. Yıldızların en ayırt edici özelliği, kendi ışık ve ısısını oluşturmasıdır. Ayırt edici özelliği, yuvarlak olması, uzayda hareket etmesi, kendi ekseninde dönmesi ya da diğer gök cisimlerinin onun etrafında dönmesi değildir. Dolayısı ile ayırt edici özelliği ile benzerlik gösteren güneş de bir yıldız olarak kabul edilir ki pek çok açıdan birbiri ile hiç benzemeyen yıldızlar mevcuttur. Ancak hepsine yıldız deriz.

Olayı karşılıklı atışmadan çıkararak, temel olarak anlatmak istediklerimi özetliyorum.

Bitcoin ya da diğer sanal paralar ile gelecek tahminlerini kimse kesin olarak yapamıyor. Bir kere çıkış amaçlarından çok uzaklaştıkları konusunda hemen herkes hemfikir. Ve sıradan insanları oyuncak edebilirler (bknz. Çin ve bitcoin arasındaki ilişki). Bir saadet zinciri midir, yoksa ekonomik sistemi tamir edecek bir buluş mudur, bunu zaman gösterecek. Hepimizin konu ile alakalı "bence" diye başlayarak fikirleri olacaktır, bunlara saygı göstermek zorundayız. Tekrar söylüyorum, konunun uzmanları dahi hem fikir değilken, bizim de olmamız beklenemez. Aynen diğer yatırım araçları gibi kafasına yatan para yatırır, yatmayan da bulaşmaz.

Ben mi, benim ufak bir yatırımım var, bitcoin, ethereum, DEEX ve miota. Bitcoin ile aylardır yazılım alıyorum, usd olarak toplam tutar pek düşmedi, aldığım yazılımlar bedavaya geldi gibi bir şey.

iota'yı 0.60 lardayken aldım, bir ara 4.5 dolarlara çıktığında çoğunu sattım, şimdi 2.5 dolarlar seviyesinde kaldı. DEEX 0.16 dolardan aldım, şimdi 0.17 dolara sabitlendi ancak ilerde ne olacağı belli olmaz.

Şu noktaya da katılıyorum, bitcoin bir gerçek olarak devam edecek gibi gözüküyor, şimdi işlemlerin kolaylaşması açısından sistem yenilendi ve 40 bitcoin 1.3 dolar gibi bir komisyonla transfer edildi. Bu özelliğini tekrar yitirmezse bir misyonu olabilir.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #158 : Ocak 29, 2018, 18:09:13 ÖS »

Dostum bence benim yazdıklarımı anlamamak konusunda direndiğini düşünüyorum.

Ne tuhaf, aynısını ben de senin için düşünüyorum. Neden mi diyeceksin? Çok basit:

1.si ben JP Morgan'ın CEO'su böyle söylediği için doğrudur gibi bir şey asla iddia etmedim.

Ben sen böyle bir şey dedin hiç demedim ki.

Peki ben ne dedim? BitCoin saadet zincirine benziyor diyebilmek için "JP Morgan'ın CEO'su böyle dedi" argümanı kullanılamaz dedim. Yorumlarım da yukarıda duruyor.

"işte bu işin kuralları bunlardır"

Ben "kural" demedim ki. 'Tanım' dedim. Saadet Zinciri'nin tanımı bellidir.

Sen şimdi, Saadet Zinciri'ni tartışmada seni doğrulayabilecek şekilde yeniden tanımlıyorsun, hem de muğlak bir kavram olarak. O kadar muğlak ki, her şey bir Saadet Zinciri olabilir.

Burada benim kabul ettiğim tek kural mantık kurallarıdır ve onlara göre bu yaptığın da "strawman fallacy"dir.

Asıl Saadet Zinciri kavramını kaldırıyor, yerine bir korkuluk dikiyorsun.

Bak gerçekten Strawman'e bu şekilde devam edeceksen, ben bununla baş edemem, gerçekten edemem.

EDIT: Saadet Zincirinin tanımı: https://tr.0wikipedia.org/wiki/Saadet_zinciri
« Son Düzenleme: Ocak 29, 2018, 18:12:02 ÖS Gönderen: Alpyre » Logged

Alper
amiga.os
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #159 : Ocak 29, 2018, 18:50:32 ÖS »

Neyse çok uzun bir yazı yazdım yine ancak sildim, çünkü konu uzayacak görüldüğü üzere.

Ben sanal para sistemlerinin bizim en çok karşılaştığımız ödeme, para gönderme, parayı saklama gibi konularda özellikle çok yardımcı olacağını ancak tüm bunları sulandırıldığını düşünüyorum.

En nihayetince asic miner üreticileri, sanal para yaratıcıları, ekran kartı ve bilimum donanım üreticileri kısacası sektör çok fazla ekmek yedi. Niyazi Saral'ın güzel bir lafı var, ben altın çıkarmıyorum, onlara kazma kürek satıyorum diye. İşin bu tarafı da var. Verdiğim örneklerden birinde de bahsettiğim gibi, sanal bir para yaratıp, bunu iyi pazarlayan, bir kaç günde milyon dolar hasılat toplayabiliyor. Ve tüm sanal paralar, dolar ile takas edilebilme güçlerine göre değerliler. Bitcoin 5 sene önce de vardı, 5 sene önce online değer takası çok daha basitti, ama esamesi okunmuyordu. Demek ki dolar karşısında değer kazanınca iddia edildiği diğer tüm faydaların aslında insanlar için yeterince elzem olmadığı, insanlar burada hızlı ve zahmetsiz kazanç gördükleri için yığılma yaptığını düşünüyorum.

Tüm ekonomik sistemlerde olduğu gibi kasa her zaman kazanacak, birleri çok kazanacak birileri de çok kaybedecektir.

Şu an zaten para sahiplerinin eline geçmiş durumda. Dünyada 30 milyondan fazla dolar milyoneri olduğu biliniyor, hepsine 1 bitcoin bile düşmüyor. Bu da aslında global düşündüğümüzde halen daha sanal paraların ne kadar küçük olduğunu anlamamızı sağlıyor.

Karşılıkla konuşmaya girmeyeceğim. Benim bildiklerim bunlar
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #160 : Ocak 29, 2018, 19:43:00 ÖS »

çok uzun bir konu aslında... "tüm ekonomik sistemlerde olduğu gibi kasa kazanacak cümlesi" beni rahatsız etti... Buradaki çoğu projede kasa yok (kasa olan varsa da - merkezi olan, gidip onu seçme canım)...Amaç aslında merkezi olmayan yapıları oluşturmakta. Kasa olduğunu düşünmek, sistemin asıl önemli tarafı olan merkezi olmamayı hiç önemsememek anlamına geliyor bir yerde.

amiga.os
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #161 : Ocak 29, 2018, 19:49:47 ÖS »

çok uzun bir konu aslında... "tüm ekonomik sistemlerde olduğu gibi kasa kazanacak cümlesi" beni rahatsız etti... Buradaki çoğu projede kasa yok (kasa olan varsa da - merkezi olan, gidip onu seçme canım)...Amaç aslında merkezi olmayan yapıları oluşturmakta. Kasa olduğunu düşünmek, sistemin asıl önemli tarafı olan merkezi olmamayı hiç önemsememek anlamına geliyor bir yerde.

Hocam basit düşünmek gerekiyor bazen, kasa kazanacak derken, bir merkez olmadığını bilerek yazıyorum ve küresel sermaye sahiplerini kastediyorum, bir merkezin olmaması buna engel olamıyor maalesef, bitcoin buna güzel bir örnek.

Kaldı ki bitcoinin kurucusu olarak kabul edilen gizemli Satoshi Nakamoto‘nun 1 milyon bitcoini olduğu düşünülüyor, aynı zamanda tekrar tekrar örnek verdiğim DEEX'in 6 milyon dolar civarı satış yaptığı da ortadayken, kasanın kazanmasının nesine itiraz ediyorsunuz anlamıyorum. Yine de kastettiğim paranın asıl sahipleridir.
« Son Düzenleme: Ocak 29, 2018, 19:54:03 ÖS Gönderen: amiga.os » Logged
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #162 : Ocak 29, 2018, 21:35:32 ÖS »

Bir aralar bitcoin toplardık hatırlayan var mı?

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #163 : Ocak 30, 2018, 00:40:37 ÖÖ »

@Alpyre: temelsiz yanlış fikir yayıyor demişsin. Yaw burada çok önemli bir konuda çok kritik bir karar veriyor değiliz. Burası yegane bilgi kaynağı da değil, ilgilenenler bakar araştırır kendilerini tatmin eden bir sonuca ulaşırlar. Bu yüzden insanları üzüp germek olmaz ki. Adam ortaya fikirlerini söylemiş, gayet normal, fikirleri senin hoşuna gitmemiş, bu da gayet normal, ama ondan sonrasında adamın yazdıklarını eşeleyip haksız çıkarmaya çalışmışsın. Ve bunu kırmadan falan değil gayet aşağılayıcı bir tonda yapmışsın. Hiç hoş değil. Biz burada arkadaşız hatta bir nevi komşuyuz. Her gün aramızda bir sürü şey konuşuluyor, o anda yazmayan bir çok kişi bu konuşmaları takip ediyor. Birbirimizin görüşünü benimseyeceğiz diye bir şey yok ama kırmadan eşelemeden 'tamam kardeşim' deyip bırakmayı da bilmemiz lazım.

Anladığım kadarıyla 'elit' ten kastımın başka konularda birşeyler bilen ama kendini bilmez halde bulunanlar olduğunu anlamamışsın. O yüzden konuyu biraz anlatmak istiyorum: Alçak gönüllü, etrafına saygılı bilgili kişiler, bilim insanları elbette ki saygıyı haketmektedirler. Şu var ki bilgi sebebiyle insanın farkına vardığı muhteşem şeyler insanın benliğini/bencilliğini ezer, insanın saygısı edebi alçak gönüllüğü artar. Böylece insan daha saygılı daha dikkatli olur, bu da insanın daha incelikli daha derinlemesine şekilde olayları kavramasını sağlar. Dolayısıyla insana daha fazla bilginin/bilimin yolu açılır. Yani bilim ile saygı atbaşı gider. Yanlız kendini bilmez bir kesim de vardır. Bunlar bilim öğreniyorum diye ortaya çıkarlar ancak saygıları yoktur, bilimden nasipleri de yığınla kitap taşıyan eşek nispetinde olur. Bahsettiğim saygısız bencil aşağılayıcı kibirli kişi tipi budur. Böyle durumlara düşmemek için çaba sarfetmemiz, böyle kişilere özenmememiz gerektiğini söylüyorum. Bu ülkede hala yazdıklarımın iyi olanları türde saygıdeğer insanlardan çokça var çok şükür. Kötü olanların da ortadan silinip gitmesi ve yeni nesillere örnek olmamaları için elimizden gelen budur.
« Son Düzenleme: Ocak 30, 2018, 01:25:50 ÖÖ Gönderen: Levent (Lvnt) » Logged

Use the brute force, Luke
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #164 : Ocak 30, 2018, 07:25:52 ÖÖ »

temelsiz yanlış fikir yayıyor demişsin.

Evet, dedim. Bu doğru. Temelsiz spekülasyonlarla dolu fikirleri yayıyor. Bunu söylemek bir hakaret değil.

kırmadan falan değil gayet aşağılayıcı bir tonda yapmışsın. Hiç hoş değil.

Ne kırması ne, aşağılaması? Sadece temelsiz demişim. "Temelsiz".
"Temelsiz" sözcüğü zamandan beri bir aşağılama ifadesi oldu?
Nitekim bu sözcüğü kişinin şahsı için kullanmıyorum ki? Kendine göre verdiği "yanıtlar" için kullanıyorum. Yanıtlar temelsiz, "yanıtlar" (şu hale bak, neredeyse Türkçe kurallarını anlatmak zorunda kalıyorum burada).

Anlaşılan o ki, sizi "kırmamak" için artık "temelsiz" sözcüğünü kullanamayacağız. Tamam. Kullanmayalım. Yazmayalım.

Yazmayalım da, siz neleri nasıl yazıyorsunuz acaba muhatabınızı kırmamak için bir bakalım, bir karşılaştırma yapalım mı?

böyle 'elit' durumuna düşmemek için lütfen çaba sarfedelim.
'elit' ten kastımın başka konularda birşeyler bilen ama kendini bilmez halde bulunanlar olduğunu anlamamışsın.

Şimdi ben sadece "yanıtlar temelsiz" dedim diye, bana yazdığın ilk yazı bu: "Kendini bilmez"

Biri "temelsiz yanıtlar" diyor, sen ona dönüp "kendini bilmez" diyorsun! Orada da kalmıyorsun, ilerleyen paragrafta da elit sözcüğüne oluşturduğun bu yeni tanıma dair döşüyorsun da döşüyorsun, saygısız, bencil, eşek...

Ben şimdi "yanıtlarınız temelsiz" dedim diye siz kırıldınız ve o yüzden ben "saygısız, bencil, kendini bilmez bir elit durumuna düştüm" öyle mi?

Ve sen bunları yazarken beni kırmayı, beni ezmeyi hiç düşünmedin yani di mi? Düşmemiş olman lazım çünkü biz bir nevi arkadaşız, komşuyuz ve sen de bir "elit" değilsin!

Bak Levent (Lvnt)! Bak komşu!
Benim de bir sabrım var. Ben de yapabilirim imaen hakaret etmeyi, bak daha "temelsiz" sözcüğünü kaldıramıyorsun, kaldıramazsın. O yüzden komşunun sabrını daha fazla zorlama lütfen!

NOT: Benimle kişisel bir problemin varsa, gel özele, istediğini yaz, madem bir nevi komşuyuz halledelim! Tamam mı canım?

Alper
Sayfa: 1 ... 9 10 [11] 12 13 14   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: