Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore YazılımC64 Assembly kod yarışması - Ödüllü
Sayfa: 1 ... 3 4 [5]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: C64 Assembly kod yarışması - Ödüllü  (Okunma Sayısı 36664 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #60 : Mayıs 14, 2017, 21:08:00 ÖS »

Bu arada bir soru, kaset buffer'ından veya daha gerideki bir adresten yüklenen ne kadar program vardır?

Pratikte kaset buffer'ı sonrasında default ekran belleği var. Sallıyorum $0801'den itibaren yüklenecek programlar için oraya kadar olan belleği kullanmanın bir sakıncası yok. İlaveten yükleyicide I/O kullanılmadığı için $D000'dan itibaren tüm 12k da kullanılabilir.

Diğer soru, kartuşta i/o altına ve kernal altına yükleme imkanı var ancak bunu kullanan prg program var mıdır?

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #61 : Mayıs 14, 2017, 21:36:05 ÖS »

@skate, 120 byte olmuş mu yaw? Hiç aklıma gelmedi saymak nasılsa çok tutmaz dedim. 8 değil de 4 lü transfer eden birşeyler çıkar mı bakayım. Bu kadar efektif olmayabilir...

@i_r_on, ben bildiğim maksimum 50KB civarı en uzun prg dosyaları. 0801 den başladığını düşününce CFFF'e gelmeden bitiyor. Ama elimdekilere baktım, belki daha büyük IO ve KERNAL kısmına taşan da vardır.

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #62 : Mayıs 14, 2017, 23:13:18 ÖS »

@i_r_on: Action Replay 6 $0340-$ffff aralığını sorunsuz bir biçimde kaydedip, yükleyebiliyordu. 254 block dosya kaydedip yüklettiğimi çok bilirim. Yani mümkün ama epey range kontrol eklemek gerekiyor tabii ki.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #63 : Mayıs 14, 2017, 23:39:43 ÖS »

@i_r_on: Action Replay 6 $0340-$ffff aralığını sorunsuz bir biçimde kaydedip, yükleyebiliyordu. 254 block dosya kaydedip yüklettiğimi çok bilirim. Yani mümkün ama epey range kontrol eklemek gerekiyor tabii ki.

IRQHack64 1 portuna $33 yazıp yükleyebiliyor. Ama loader'ın kaset buffer'da olması yahut ekran hafızasına doğru taşması uyumluluk anlamında sıkıntı yaratır mı onu merak ettim. Pratikte diskten yüklenecek programın autorun etmesi için basic ile değil daha geriye kaydedilmiş olması lazım. Bu şekilde program da çok yoktur diye tahmin ediyorum. Benim kartuşta disk uyumluluğu olmadığı için olan programlar da benim kapsamıma girmiyordur.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #64 : Mayıs 14, 2017, 23:50:19 ÖS »

Çok standart değil ancak özellikle bazı (orjinal) oyunlar bu şekilde yükleme yaparlar. 0801'den değil de 0300'lerden yüklemeye başlarlar. Iron Lord aklıma gelen bir örnek. Yüklemeye tam 0400'den başlayarak ilk olarak ekrana bir şeyler yükleyen oyun, program da epey var. 0400 öncesinden başlayanların çoğu kendi loaderlarını install edip hızla kendi turbolarıyla yükleme yapma işine giriştikleri için çok uzun PRG'ler olmuyorlar. Yani adam 200 block değil 3-4 blockluk bir dosya yükletiyor o adreslerden, sonra o dosya run edip bin sonraki dosyayı yüklüyor. Block halinde $0340-$ffff arası PRG'ler benim eski çalışma disketlerimde bulunur en çok. Hafızada TASS, source code, assetler her şey yükletilmiş halde tüm hafızayı disketin ilk dosyası olarak kaydedip, sonrasında sadece değişen dosyalar, sourceların güncel hallerini kaydederdim. Bu nedenle 250+ block PRG manyağıdır benim eski source disketlerim. Çalışırken çok pratik oluyordu ama. İlk dosyayı yüklet, TASS'a gir, güncel source ya da asset varsa onları yüklet, kaldığın yerden işine devam et. Cross dev öncesi hayal gibiydi. Çalıştırdığımda source'unu ya da TASS'ı overwrite ediyorsa bir nevi mecburiyetti.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #65 : Mayıs 15, 2017, 00:11:31 ÖÖ »

O tip dosyalara destek verebilmek için her şeyi eprom'daki 255 byte'a (Sondaki 1 byte port değişkeni) sığdırmak lazım. Hız optimizasyonu yaparken yer optimizasyonu konusu geliyor, hiç girmeyelim

twitter | blog
Sayfa: 1 ... 3 4 [5]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: