Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 33 34 [35]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: MS-DOS Sistemleriniz  (Okunma Sayısı 388176 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ercanersoy
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #510 : Ağustos 01, 2022, 20:06:46 ÖS »

@phoneix ve @Aktug Güle güle kullanınız.
unitron
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #511 : Ağustos 03, 2022, 16:15:56 ÖS »

@aktug güzel kasa seçmişsin. sticker detayları,  kırmızı ve yeşil temada güzel duruyor. sadace bana kalırsa iki optik sürücü fazla. benim gözler böyle sistemlerde 5.25" disket sürücü ve/veya zip sürücü arıyor. tamam kabul çok işlevsel olmuyor ama görsel olarak bence daha güzel duruyor.  ben olsam bir zip sürücü bir 5.25" takar cd-rom sürücüyüde yeşil renkte harici kutuda yapardım. tabi zevk meselesi. ama gerçekten güzel bir reverse sleeper olmuş.

IBM 5155
IBM PS/1 2168
IBM 300GL
Litton Monroe OC 8820
Pentium 233MMX
Pentium II 350
Commodore 64C
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #512 : Ağustos 03, 2022, 16:22:03 ÖS »

Daha önce Windows98/DOS Oyunları konusunda paylaşmıştım ama buraya da atayım.
Bu 3dfx mousepad de benden gelsin:

AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #513 : Ağustos 03, 2022, 20:59:07 ÖS »

Ahh kalbim klavyede 10 numaraymış abi

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #514 : Ağustos 03, 2022, 21:04:22 ÖS »

Gerçek olamayacak kadar güzel Kahkaha Kasayı Amazon'da buldum. Valla kurulu halini bende merak ettim. Ekran ne düşünüyorsun bu sisteme.

https://www.amazon.com.tr/Corsair-Vengeance-Midi-Tower-Kasa/dp/B007S02GLQ/ref=asc_df_B007S02GLQ/?tag=trshpngglede-21&linkCode=df0&hvadid=510247940831&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=7168372163837603594&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1012769&hvtargid=pla-384589408308&psc=1

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Aktug
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #515 : Ağustos 03, 2022, 22:18:49 ÖS »

@aktug güzel kasa seçmişsin. sticker detayları,  kırmızı ve yeşil temada güzel duruyor. sadace bana kalırsa iki optik sürücü fazla. benim gözler böyle sistemlerde 5.25" disket sürücü ve/veya zip sürücü arıyor. tamam kabul çok işlevsel olmuyor ama görsel olarak bence daha güzel duruyor.  ben olsam bir zip sürücü bir 5.25" takar cd-rom sürücüyüde yeşil renkte harici kutuda yapardım. tabi zevk meselesi. ama gerçekten güzel bir reverse sleeper olmuş.

Aslında işin en başında aklımdaydı. Elimde 5,25 sürücü maalesef yok. 5,25 sürücüleri boyamak için renk ölçümüyle sprey boya yaptırdım. Şu anda ya dadaha sonra 5,25 sürücü bulabilsem bile elimde yüzeyini boyayabilecek sprey boya kalmadı. Az bir miktar var onu da rötuş için saklıyorum. Şimdi gidip tekrar sprey boya yaptırsam işin içinde her nakadar renk ölçümü olsa da göz kararı var muhtemelen tutmayacak. Şu da var 5,25 sürücülerde boya atılan yüzey plastik ve türevi olduğu için hata ya da orijinale geri dönüş kabul etmiyor. Boya öncesi astar vurulup üzerine de boya vurulduğu için tinerle sökmeye çalışmak demek çöpe atmak anlamına geleceği için renk tutmazsa özel bir yeşil tonu olan 5,25 disket sürücü ile baş başa kalabilirim. 5,25 disket sürücü bulabilirsem belki fikrim değişir Hatları - görünümü biraz köşeli - sert olacağı için kasa ile muhtemelen oldukça uyum sağlayacaktır. Fikir için teşekkür ederim.
Aktug
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #516 : Ağustos 03, 2022, 22:35:57 ÖS »

Ben bu kadar para vermedim Çok çok iyi kullanılmış ikinci el olanını buldum. Aldığım kişi sağolsun kutusunu - köpüklerini sakladığı için sağ salim ulaştı. Üzerinde birkaç önemsiz çizik-atma vardı onları da 5,25 sürücüler için yaptırdığım sprey boya ile çözdüm.

Normalde kasanın kapağında pleksi var ve üzerinde fan ızgarası bulunuyor. O problem olunca temperli cam kestirdim. Düz cam oldukça çiğ görüntü yaratacağından  cam kestirip film kaplatacaktım camı yapan usta "e füme cam yapalım ne uğraşacaksın" deyince tavsiyesine uydum Yaklaşık olarak %30 karartma yapıyor.

Neden karartma İçeride A-RGB fanlar kullanacağım. İşlemci üzerindekini de sayarasak 7 tane Led RGB fan olacak. Camın hafifi karartılmış olmasını ondan tercih ettim. Bu fanlar başıma iş açtı o ayrı konu. Fanlar bir HUB' a bağlanıyor ve uzaktan kumda aracıığıyla renk - devir ayarı yapılabiliyor. Yani istenildiği zaman tamamen susturulup ışıkları kapatılabiliyor. Buraya kadar iyi. Fakat HUB' ın kumnda edilebilmesi için içeriden kasanın burnuna yakın konumlandırılması gerekiyor ve 6 tane fanın kablosunu gizli saklı dolaştırmak ciddi problem.

Diğer problem sleeved kablolar. Kırmızı renkli PSU güç ve molex uzatma kabloları :)Görünümleri oldukça güzel fakat arka planda PSU' nun kabloları zaten uzun olduğu için kalabalık yaratıyor. PSU Tagan 450W modüler güç kaynağı tercih ettim. Modüler olduğu için yer kazanırım diyordum ama modüler olmasına rağmen içeride ciddi şekilde kablo trafiği oldu. Şu anda kablo trafiği ile uğraşıyorum.

Aslında daha erken de bitebilirdi ama anakartın I/O Shiledını yeşile boyamak kadar detaya indiğim için bir anlamda detaylarda boğuldum.

Monitör gönlümden geçen Panasonic, Nec, Sony ama Antalya' da yaşıyor olmam ve kargo masrafı ve riski işi bozuyor.

Aktug
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #517 : Ağustos 05, 2022, 15:50:51 ÖS »

[/url

Aksilik, kırılma, dökülme olmazsa sanırım Sony CPD-20SF2 20" (1996) ile çözdüm.
Sayfa: 1 ... 33 34 [35]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: