Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 37   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: MS-DOS Sistemleriniz  (Okunma Sayısı 481890 defa)
Tengrist ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #135 : Ağustos 23, 2017, 19:17:09 ÖS »

CF harddiakler DOS gibi pagefile kullanmayan veya OS/2 gibi minimal kullanan OSler için uygun ama Win32 veya Linux gibi swap kullanımı yoğun OSler CFlarınızı haşat eder..

Appiah4,  win32 altinda arkaplan disk yazma onbelleklemesinin kapatilmasi gerekiyor cf kullanirken. Bu sekilde windowsun cf yi surekli mesgul etmesinin onune geciliyor.  Ani kapanmalarda veri kaybi olabilir tabi.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
AmonR
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #136 : Ağustos 23, 2017, 19:35:38 ÖS »

Kullandığınız ekran kartı DOS oyunları için oldukça kötü bir seçim, 2MB S3 daha doğru olacaktır..  Ama 3D hızlandırması açısından sizi çok üzer o da, en azından 4MB bir S3 Trio 3D/2X AGP olsaydı idare ederdi her ikisini de (daha yeni sattım bir tane şansınıza ).

Tavsiyem piyasadan DOS ile daha uyumlu ama 3D hızlandırıcı olarak da fena olmayan bir AGP ekran kartı bulmanız (tercihen Voodoo Banshee, Voodoo 3 veya Matrox G400 ama üçü de oldukça zor bulunur..) olacaktır.

Alternatif olarak Riva TNT2 de işinizi görecektir ve çok daha kolay bulunur, sadece M64 olmamasına dikkat edin piyasa M64 kaynıyor

@appiah4,
Konuyu biraz daha açabilir misiniz?
Geforce 2, DOS oyunları için neden kötü bir seçim acaba?

Sinclair: ZX Spectrum +2
Sega: Saturn, Dreamcast
Microsoft: XBOX
Sony: PS1, PSP ve sonunda PS2
Nintendo: GBA, DS Lite ve sonunda Wii
Handhelds: GP2X, Dingoo A320, Samsung Galaxy S Wi-Fi 5" mini android tablet
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #137 : Ağustos 23, 2017, 22:52:22 ÖS »

Elimde bir de şöyle bir kart var. Panel demiri olmadığı için takmak istemedim. Bu nasıldır sizce DOS için?

Number Nine SR9 AGP SDRAM NLX 8MB

appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #138 : Ağustos 24, 2017, 01:06:58 ÖÖ »

Appiah4,  win32 altinda arkaplan disk yazma onbelleklemesinin kapatilmasi gerekiyor cf kullanirken. Bu sekilde windowsun cf yi surekli mesgul etmesinin onune geciliyor.  Ani kapanmalarda veri kaybi olabilir tabi.

Evet ama Win32 pagefile kullanacak şekilde tasarlanmış bir OS'tir, pagefile'ı kapattığınızda, özellikle cache edebileceği RAM miktarı kısıtlı 430VX vb. Socket 7 sistemlerde max. 64MB RAM ile sınırlı kalırsınız, hem de pagefile'sız çalışması nedeni ile sistemde garip sonuçlar yaşayabilirsiniz, örneğin çok ram kullanan bir uygulamanın (oyunlar, Excel vb.) sistemde mevcut RAM'in tamamını doldurmak istemesi halinde OS için gerekli birçok şeyi RAM'den çıkartması gerekecek ve normalde pagefile'da saklayabileceği ve birkez yazıp uzun bir süre dokunmayacağı birşeyi harddiskte birçok kez oku/yaz yapmak zorunda kalabilecektir..  Kısacası page file'ı kapattınız diye Windows disk thrashing yapmayacak demek değil, doğası bunu gerektiriyor.  Linux da benzer şekilde çalışıyor ama onda en azından sistemi ext3/4 olarak CF'e kurup swap partisyonunu mekanik bir diske veya farklı bir CF'a koyabilir ve bozulursa herşeyi kaybetmiş olmazsınız..

https://serverfault.com/questions/23621/any-benefit-or-detriment-from-removing-a-pagefile-on-an-8gb-ram-machine/23684#23684

@appiah4,
Konuyu biraz daha açabilir misiniz?
Geforce 2, DOS oyunları için neden kötü bir seçim acaba?

MX440 GeForce 4 serisi bir ekran kartı yani ta 2002'de çıkmış, bu ekran kartı için kullanabileceğiniz en eski sürücü bile DOS oyunları için uyumluluk hiçbirşekilde göz önüne alınarak yapılmış olmayacak; Pure DOS modda çoğu oyunda VESA modları bile çalışmayabilir diye düşünüyorum.  Windows 98 altında DOS oyunlarını çalıştırmak bu kartla sizin için en doğru tercih olacaktır.

ForceWare 45.23 ile tekrar deneyin bu sürücü uyumluluk açısından en iyi sürücü o kartlar için sanırsam.

Elimde bir de şöyle bir kart var. Panel demiri olmadığı için takmak istemedim. Bu nasıldır sizce DOS için?

Bu kart bir Savage 4.  TNT2 ile aynı dönemde çıkmış ama hız olarak TNT'ye daha yakın, Voodoo 2 gibi multitexturing yapabilen bir kart.  Koleksiyonumda yok, satacak olursanız haberim olsun   Kullandığınız MX440'ın yaklaşık GeForce256 hızlarında olacağını düşünürsek bu karttan en az 2.5 kat daha hızlı bir 3D performansı verecektir.  Tabi Bu kartın DOS desteği tahminen daha iyi olacaktır ama.

MX440'ı belirttiğim sürücülerle deneyin, eğer işinizi görmezse bu kartı deneyebilirsiniz.

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #139 : Ağustos 24, 2017, 02:12:06 ÖÖ »

Bu kart bir Savage 4.  TNT2 ile aynı dönemde çıkmış ama hız olarak TNT'ye daha yakın, Voodoo 2 gibi multitexturing yapabilen bir kart.  Koleksiyonumda yok, satacak olursanız haberim olsun   Kullandığınız MX440'ın yaklaşık GeForce256 hızlarında olacağını düşünürsek bu karttan en az 2.5 kat daha hızlı bir 3D performansı verecektir.  Tabi Bu kartın DOS desteği tahminen daha iyi olacaktır ama.

MX440'ı belirttiğim sürücülerle deneyin, eğer işinizi görmezse bu kartı deneyebilirsiniz.

Şu dediğiniz sürücülerle bir deneyeyim, olmazsa zaten "s3 65 virge"mi takacağım. 3D hızlandırıcı gerektiren bütün oyunları zaten Pentium 4 sistemimde oynarım diyorum. Diğer sistem de tam DOS'luk olur. Bahsettiğim kartı da bir ara size hediye yollarım.
« Son Düzenleme: Ağustos 24, 2017, 15:49:22 ÖS Gönderen: FatihHazretleri » Logged

Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #140 : Ağustos 24, 2017, 09:15:41 ÖÖ »

appah4,benim bahsettiğim swap file değildi. Swap'i kapatmak zaten pek mantıklı değil.  write-behind caching'i devre dışı bırakmak.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #141 : Ağustos 25, 2017, 00:13:05 ÖÖ »

ForceWare 45.23 ile denedim ve sorun çözüldü. Çok teşekkürler.

appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #142 : Ağustos 25, 2017, 07:49:10 ÖÖ »

Cok sevindim, iyi oyunlar

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #143 : Ağustos 28, 2017, 12:58:47 ÖS »

uzun bir süreden sonra kolleksiyona eklemek için aldığım karel/goldstar(yeni lg markası) pc yi temizlemek için söktüğümde çok farklı bir model 8088 ana karta denk geldim ana karta ilave sigorta koymuş goldstar ayrıca RTC pilini unutmamış gold star vestel msx işbirliğin modeli türkiyede karel/goldstar olarak pcde devam ettirmiş

Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #144 : Ağustos 28, 2017, 13:07:35 ÖS »

uzun bir süreden sonra kolleksiyona eklemek için aldığım karel/goldstar(yeni lg markası) pc yi temizlemek için söktüğümde çok farklı bir model 8088 ana karta denk geldim ana karta ilave sigorta koymuş goldstar ayrıca RTC pilini unutmamış gold star vestel msx işbirliğin modeli türkiyede karel/goldstar olarak pcde devam ettirmiş

Bu Karel bilgisayarların reklaımı hatırlıyorum ben çocukken çekilişle hediye veriyorlardı heves etmiştim

Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #145 : Ağustos 28, 2017, 13:15:53 ÖS »

Karel sadece telefon santrali yapar diye bilirdim.

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #146 : Ağustos 28, 2017, 15:19:55 ÖS »

aslında işi yapan goldstar türkiye satış ve pazarlama işini vestel ve karel ayarlamış sadece üzerinde etiket

appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #147 : Ağustos 28, 2017, 15:34:47 ÖS »

Çok nadide bir parça, keyifle kullanın.

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #148 : Ağustos 28, 2017, 19:03:17 ÖS »

çok teşekkür ederim hocam

Çok nadide bir parça, keyifle kullanın.

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #149 : Ağustos 28, 2017, 19:09:30 ÖS »

bu eleman elektiriği verince duman çıkartıyor bir bölümü siyahlaşmış nedir ne değildir? yerine ne takabilirim?

Sayfa: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 37   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: